X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
Odpowiedz

WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023

Oceń ten wątek:
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bije mały od środka strasznie . Dzisiaj z pół dnia ból w żebrach :(

A w nocy to już w ogóle nie śpię , jak nie siku to nie wygodnie :-D

A gdzie tu do końca jeszcze :-D

👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
    👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    I stymulacja pazdziernik 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
    🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
    II stymulacja grudzień 2021
    💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )

5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
    (inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
    7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
    12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Magda603 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w czwartek stawiam się do szpitala i w piątek cc. Trochę mam stracha. Boje się bolu. Pionizacji. Zakładania cewnika, znieczulenia. Generalnie wszystkiego. Martwię się też czy będzie zdrowe. Czy nie za małe.W ogóle dzisiaj byłam na ktg. Robiła je taka stara wyga. Jak usłyszała że szacowana waga dziecka to niecałe 3 kg to powiedziała, że zaniedbałam dziecko. Aż byłam w szoku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 21:28

• Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda603 wrote:
    Dziewczyny ja w czwartek stawiam się do szpitala i w piątek cc. W ogóle dzisiaj byłam na ktg. Robiła je taka stara wyga. Jak usłyszała że szacowana waga dziecka to niecałe 3 kg to powiedziała, że zaniedbałam dziecko. Aż byłam w szoku.

I powinna dostać odrazu w ten puste łeb ...

Magda603, ann2224, nika647 lubią tę wiadomość

👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • niezapominajk_aa Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatkiiii wrote:
    I powinna dostać odrazu w ten puste łeb ...

Dokładnie. Co za okropne babsko!

Magda603, Nadziejka30 lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025

Wysłany: 5 września 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda603 wrote:
    Dziewczyny ja w czwartek stawiam się do szpitala i w piątek cc. Trochę mam stracha. Boje się bolu. Pionizacji. Zakładania cewnika, znieczulenia. Generalnie wszystkiego. Martwię się też czy będzie zdrowe. Czy nie za małe.W ogóle dzisiaj byłam na ktg. Robiła je taka stara wyga. Jak usłyszała że szacowana waga dziecka to niecałe 3 kg to powiedziała, że zaniedbałam dziecko. Aż byłam w szoku.

Trzymam kciuki ❤️ wszystko będzie w porządku, nie daj się zwariować i zamartwiać przez jakieś babsko. Ja nie przechodziłam i wszystko przede mną, ale zobacz, tyle dziewczyn tutaj dało radę, dasz radę i Ty ❤️❤️

Magda603 lubi tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • bebag Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda603, kciuki za Ciebie! I nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze!
    Ja to się zastanawiam jak to możliwe że kobiety które tak potrafią przysrać innym kobietom, zostają położnymi?! W tym zawodzie powinny być obowiązkowe testy psychologiczne, choć niedobory kadrowe są już teraz więc nie wiem co by było po takich testach.
    Nie przejmuj się babskiem! 🤦‍♀️

Ciekawe co u Lili 😊

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda603 wrote:

Cewnik zakladaja jak juz znieczulenie zaczyna dzialac wiec spoko. Wyjmowanie nie boli bo bardzisj jestws skupiona na bolu rany. Pionizacja nie bede oszukiwać boli okropnie. Ale rob to tez stopniowo. Nie odrazu na nogi tylko zacznij sobie siadac itd. Nienpodnos glowy poki Ci nie pozwola. I bierz leki od bolu najlepiej co 4h.na zmiane paracetamol i ibuprofen po 2 tabletki.

age.png
  • Tkpom Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj kryzys nie spie juz 3 dni i 3 noce i zapowiada sie kolejna doba bez snu i juz nie wiem jak przetrwac. Najedzony, suchy, pachnacy, wytulony a on nie spi. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam bez snu. Kawa juz nie pomaga nawet czarna, juz oodaje malemu melko mm bo myslalam ze sie nie najada wiec dokarmiac zaczelam ale to tez nic nie daje. Szumis tez nic nie daje bo bylam kupic stacjonarnie zeby byl na juz.

Jestem w takiej desperacji ze szukam niani zeby chociaz w dzien miec te 4h snu bo nie ujade tak dluzej.

Nie przypominam sobie zeby ktores z moich starszych tyle czasu bylo bez snu.

age.png
  • Papatkiiii Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:
    Mam dzisiaj kryzys nie spie juz 3 dni i 3 noce i zapowiada sie kolejna doba bez snu i juz nie wiem jak przetrwac. Najedzony, suchy, pachnacy, wytulony a on nie spi. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam bez snu. Kawa juz nie pomaga nawet czarna, juz oodaje malemu melko mm bo myslalam ze sie nie najada wiec dokarmiac zaczelam ale to tez nic nie daje. Szumis tez nic nie daje bo bylam kupic stacjonarnie zeby byl na juz.

Jestem w takiej desperacji ze szukam niani zeby chociaz w dzien miec te 4h snu bo nie ujade tak dluzej.

Kochana współczuje Ci , bo ja tak miałam z córka zoombie byłam . Co noc to samo nie spala , w dzień miałam zajecia - Byłam nie kontaktowa :/
    Nie miałam jak sie zdrzemnąć nawet bo nie miał kto się zająć mała :(
    A w nocy ojciec córki teraz już dawno byly dzięki Bogu :-D udawal , ze śpi i ani myślał wstac do niej w nocy 😡

Trzymam mocno kciuki , żeby to szybko minęło i żebyś mogła w końcu pospac ❤ i porządnie odpoczac .

Ja obawiam sie , ze czeka mnie znowu to samo co z córka tylko ona chodzi teraz do 4 klasy i trzeba też zająć się lekcjami i zajęciami poza szkoła chyba sie zajebi... 😡

👨 '93 wszystko ok 👍
    👱‍♀️ '13 naturalsik
    🥚 10 zapłodnionych
    3 x 4AA❄️❄️❄️

21.04. transfer ❄️
    5dpt cień ⏸️
    Beta 5dpt 1.25
    Beta 6dpt 0.44

11.01.23 transfer 😍😍
    4dpt ⏸️
    27dpt mamy ❤️

preg.png
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda603 wrote:

W ogole powinno sie chyba zglaszac takie zachowanie, co za baba, co to w ogole za tekst, jak mozna byc takim bez uczuc, bez empatii. A to na nfz te ktg? Bo powiem ci ze moje wizyty na nfz to jakas porazka, dobrze ze chodze jeszcze prywatnie, bo bym zwariowala. Ja juz mam 38 tydz a lekarz tak po lepkach wczoraj na nfz mi zrobil usg ze wyszlo 36 tydz i olewka. Ktg mi szalalo, to polozna do mnie ze to tylko maszyna, no ale po cos to robia. Dobrze ze dzis ide prywatnie do swojego lekarza, to sie dowiem co i jak.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • Jeffcia Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tkpom wrote:

Ja mialam troche takiego synka jak byl maly, spalam z nim na ile moglam, na lezaco usypialam przy cycu i spalam z nim. Albo pilka taka duza lekarska mi pomagala i usypial na niej.

Niedoczynność tarczycy od 2014r.
    Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
    3cs
    16.09.19 - pozytywny test:)
    Maksymilian 👶 28.05.2020
    Pozytywny test II 13.01.2023
    preg.png[/
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści od Lili❤️

Magda603 - powodzenia na CC, trzymam kciuki!

Tkpom - mam nadzieję że to chwilowe i synkowi powróci dobry sen!

age.png
    3 ciąża - chłopiec - Bruno termin 4 września
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • LILA_33 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u mnie narazie niepowodzenie, pisały się skurcze tylko przy oksytocynie, po odłączeniu się uspokoiły. Monitorują ilość wód, jeszcze jest ich dużo. Jutro chcą zrobić jeszcze jedna próbę, jak się nie uda to cc

age.png

Od 2020 r. Starania o pierwsze👶
    09/2020 💔

Maj 2022 - pierwsza IUI ...❌
    Czerwiec 2022 - druga IUI...❌
    09/2022 - histeroskopia - usunięcie polipa

09/2023 nasze największe szczescie jest już na świecie 💖
  • Magda603 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeffcia wrote:
    W ogole powinno sie chyba zglaszac takie zachowanie, co za baba, co to w ogole za tekst, jak mozna byc takim bez uczuc, bez empatii. A to na nfz te ktg? Bo powiem ci ze moje wizyty na nfz to jakas porazka, dobrze ze chodze jeszcze prywatnie, bo bym zwariowala. Ja juz mam 38 tydz a lekarz tak po lepkach wczoraj na nfz mi zrobil usg ze wyszlo 36 tydz i olewka. Ktg mi szalalo, to polozna do mnie ze to tylko maszyna, no ale po cos to robia. Dobrze ze dzis ide prywatnie do swojego lekarza, to sie dowiem co i jak.
    Tak ktg na NFZ ale ciążę prowadzę prywatnie u lekarza,ktory pracuje też w szpitalu i umawiam się na ktg jak on jest.

• Spuromix Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Kurcze u mnie narazie niepowodzenie, pisały się skurcze tylko przy oksytocynie, po odłączeniu się uspokoiły. Monitorują ilość wód, jeszcze jest ich dużo. Jutro chcą zrobić jeszcze jedna próbę, jak się nie uda to cc
    Rany strasznie cię męczą 🙄 trzymam kciuki żeby coś ruszyło w dobrym kierunku 😉

A u mnie dramat... Od wczoraj tak mnie brzuch boli że masakra... napina się i twardnieje przy każdym ruchu i co ciekawe? Wszystko się uspokaja jak idę na spacer 🫢 i jak tu pomóc wywołać poród jak po seksach, spacerach, schodach i innych kręceniach wszystko się uspokaja... dzisiaj jest inna taktyka więc dzisiaj leżę I pachnę i czekam na coś 😅
    Ruchy małej nie bolą jakoś super bardzo i mnie bardziej kopie w prawy bok jak się wierci to kłuje mnie w pochwie i takie gmeranie też czuję jakby mi rączki przez pochwe chciała wypchać.... byle do porodu....

age.png
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILA_33 wrote:
    Trzymam kciuki za tą ostatnią próbę oksy! Jak się nie uda to trudno, po CC mam nadzieję że też szybko dojdziesz do siebie!
    Ja się powoli też oswajam z tą opcja, co jest dla mnie trochę trudne po dwóch sn, ale muszę się psychicznie przygotować na taką ewentualność, skoro moja szyjka postanowiła skamienieć na stare lata 🤦

age.png
    17.04 - 293g 💙 19.05 - 672g, 15.06 - 1190g, 29.06 - 1525g, 20.07 - 1928g, 10.08 -2900g, 24.08 - 3200g
    35l Syn - 6l, córka 3.5l
  • nika647 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tej położnej od Magdy603 to myślę że w takich sytuacjach trzeba dowiedzieć jak się delikwenta nazywa żeby móc to zgłosić. Nie koniecznie od razu, ale jak wrócą siły po porodzie to zlozyc oficjalna skargę. No nie mogą takie suki pracować na oddziałach. Nie można tego tak zostawiać. Ja wiem że doprowadzenie kogoś takiego do odpowiedzialności to długa droga ale jak się znajdzie więcej kobiet które złożą takie skargi to może coś to da.
    Ja tu wam kiedyś pisałam o lekarzu z pogotowia na którego składałam skargę, zeznawałam przed rzecznikiem okręgowej izby lekarskiej. To było półtora roku temu. I sprawa miała zostać przekazana do sądu dyscyplinarnego. Przyznano mi rację itd. A gość dalej u nas pracuje. Była chwila przerwy, myślałam że ciula zwolnili ale nie, wrócił. I teraz otrzymałam pismo że wzywają mnie na rozprawę w charakterze swiadka. Więc znów będę musiała zeznawać. Trochę stresu znowu ale myślę że warto. Bo ciągle do mnie piszą osoby które są tak samo potraktowane przez tego lekarza jak ja z synem. Tylko zamiast złożyć oficjalne skargi to zawracają mi dupę, wyżalą się i nic z tym nie robią. Na około 40-50 osób które do mnie napisały, skargę do izby złożyły 3🙈 no i nie ma co się potem dziwić że mamy takie osoby w służbie zdrowia i wielu innych miejscach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 10:54

niezapominajk_aa, bebag lubią tę wiadomość

age.png
    35l Syn - 6l, córka 3.5l

Wysłany: 6 września 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś słabo dziewczyny trzymamy te kciuki za lile, więc jeszcze raz, z całych sił i musi w końcu coś ruszyć! 🤞🍀

nika647, Nadziejka30, ann2224 lubią tę wiadomość

age.png

👶🏼🔜 09.2025
  • Sulcia Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda603 wrote:
    Operacja nie boli, czujesz dotyk i lekkie szarpanie podczas wyciągania dziecka. Zakładanie cewnika nie boli - dostałam znieczulenie miejscowe (jest nieprzyjemne, ale bezbolesne, trwa 2-3 sekundy). Podanie znieczulenia w kręgosłup boli mniej niż ukłucie komara. Pionizacja boli niestety, ale im szybciej ją zrobisz, tym szybciej wrócisz do siebie. Pierwsza doba po CC nie jest łatwa, ale pamiętaj, że z każdym dniem będzie coraz lepiej. Proś o leki przeciwbólowe, zanim poprzednie przestaną działać. Bo jak zacznie bolec, to zanim nowy lek pomoże, to minie około 30-60 minut. Jak będziesz już po CC to rób ćwiczenia na łóżku jak będziesz mogła ruszać stopami - ruszaj na wszystkie strony, potem nogami (góra dół), wreszcie lekko pupę unoś do góry, rękami i ramionami tez wykonuj ruchy koliste i góra-dół. Potem usiądź na łóżku, stopy w dół. Wstawaj przez bok, odpychają się rękami, nie angażuj mięśni brzucha, ewentualnie poproś kogoś o zawiązanie paska od szlafroku na koniec łóżka, może być przydatny przy wstawaniu. Zabrzmi to paradoksalnie, ale im więcej będziesz się ruszać w pierwszej dobie po CC, tym szybciej będziesz sprawna i ból będzie mniejszy. Mi przy drugim CC pomogły ćwiczenia na łóżku, zdecydowanie lepiej zniosłam pionizację.
    A i na koniec dodam, że w pierwszej-drugiej dobie po CC krwawi się bardzo intensywnie.

Magda603, nika647 lubią tę wiadomość

• Magda603 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za dobre słowa i rady. Napewno je wykorzystam.

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ