WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajk_aa wrote:Ja pojechałam na izbę, ciśnienie 156/99 od razu mnie przyjęli na oddział i pod ktg. Na ktg jakieś delikatne skurcze się pisały, na razie więcej nie wiem, póki co zostaje na obserwacji i czekam na lekarza i dalsze badania.
Przyjmuje tylko dwie opcje, albo wychodzę albo idę na porodówkę, leżeć bezczynnie nie zamierzam 🤣
Aktualizacja:
Zostaje na dobę obserwacji, dostałam leki na obniżenie ciśnienia, szyjka nie gotowa do porodu, rozwarcie na opuszek palca. Młoda lekarzowi wychodzi +/- 3.5 kg. Co dwie godziny ktg, pobrali mocz, krew, jak wszystko będzie dobrze i ciśnienie się unormuje to jutro do domu 😅nika647, ann2224, bebag, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
niezapominajk_aa wrote:Aktualizacja:
Zostaje na dobę obserwacji, dostałam leki na obniżenie ciśnienia, szyjka nie gotowa do porodu, rozwarcie na opuszek palca. Młoda lekarzowi wychodzi +/- 3.5 kg. Co dwie godziny ktg, pobrali mocz, krew, jak wszystko będzie dobrze i ciśnienie się unormuje to jutro do domu 😅
Ja też czekam na izbie na to moje ktg. Ale tu ruch, masakra🙈 pamiętam jak tu byłam trzy lata temu, też w czwartek o tej samej godzinie, było pusciutko. Pandemia, oddział zamknięty, ale chyba kobiety nie wstrzymywały porodów🤷 a teraz nie wiem co się dzieje, niby mówią że dzietność nie rośnie? Niby mój szpital wysoko w rankingach ( choć bez zzo i z pewnymi zasadami jak indukcja na leżąco to się dziwie) i jeżdżą to kobiety nawet spod Wrocławia... -
nika647 wrote:To dopiero 10 dni, 7 kg to i tak ładnie poleciało. Mysle że laktacja musi się unormować żeby waga mogła spadać jak trzeba. A to chyba nawet 3 miesiące może zająć, bywa że dłużej.
-
Zbadała mnie położna, mam 3 cm rozwarcia, główka nisko! Odkleiła dolny biegun pęcherza, co nawet nie było dla mnie bolesne, skurcze zapisały się dwa w odstępie 15 min ( cały zapis 30min) ale o sile 100! Kazała brać męża w obroty i wracać jak się skurcze wyregulują. Jak nie to mogę iść wcześniej na oksy albo czekam do poniedziałku oczywiście kontrolując ruchy itd. W kazdym razie jestem happy że coś ruszyło!
bebag, ann2224, niezapominajk_aa, Nadziejka30, LILA_33, Muszka1, Kiarka, Umka, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
ann2224 wrote:Te 7 kg to mały 3350 + łożyska + wody no i trochę z opuchlizna
-
nika647 wrote:Zbadała mnie położna, mam 3 cm rozwarcia, główka nisko! Odkleiła dolny biegun pęcherza, co nawet nie było dla mnie bolesne, skurcze zapisały się dwa w odstępie 15 min ( cały zapis 30min) ale o sile 100! Kazała brać męża w obroty i wracać jak się skurcze wyregulują. Jak nie to mogę iść wcześniej na oksy albo czekam do poniedziałku oczywiście kontrolując ruchy itd. W kazdym razie jestem happy że coś ruszyło!
Super! 😁
U mnie kolejne ktg po 17, ale sama czuję że mam trochę silniejsze skurcze. Chyba sama porodówka obok tak działa 😆😆nika647, bebag, ann2224, Umka lubią tę wiadomość
-
a ja dzisiaj teoretycznie ostatnia wizyta ( bo jak nic sie nie wydarzy to 21 września kolejna wizyta
)
Mam delikatne rozwarcie na około 1.5 cm , lepszy rydz niż nic oby sie ruszyło dalej i jak najszybciej
Mały 3.2 kg :-*niezapominajk_aa, nika647, bebag, Nadziejka30, ann2224, Umka lubią tę wiadomość
👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Witamy się razem z Anastazją 🤍 3850 gram szczęścia 56 cm długości 🥰 jednak u nas sytuacja się skomplikowała i miałam cc. Ale jesteśmy cale i zdrowe a to najważniejsze
Jeffcia, bebag, Papatkiiii, nika647, niezapominajk_aa, Sulcia, ann2224, Nadziejka30, Muszka1, Kiarka, Umka, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
Super Gratulacje Lila_33
zdrowka
Jak tu sie dzieje duzo:) super ze sie ladnie rozpakowujemy. Mi ciezko jakos dochodzi ze to juz, ze zaraz, czuje sie jakas nie gotowa, mam tyle jeszcze do zrobienia, tylko sil brak. Mam takie delikatne plamienie, ale lekarz uprzedzal ze po badaniu szyjki i rozwarcia moze tak byc, wiec nie Panikuje,ale mysl ze jest malutkie rozwarcie dziala na wyobraznie.Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Lila gratulacje ❤️!
Ja mam też delikatne plamienie, po odklejeniu pęcherza. Skurcze się nasilają, ale nadal nieregularne. Były co 5 min, ale moim zdaniem za krótkie. Teraz rzadsze ale bardziej bolesne. Zobaczymy co to da🤪
Tens na plecach, smażę dzieciakom naleśniki i wciskam boost na skurczach🙈Papatkiiii, ann2224, Nadziejka30, Muszka1 lubią tę wiadomość
-
Przez to że pierwszy lekarz wprowadził mi leczenie (bo o 11 dostałam pierwszą tabletkę) i drugą dostanę o 20, to drugi lekarz twierdzi że jestem w trakcie leczenia przez co mogę jutro nie wyjść i czeka mnie prawdopodobnie wywoływanie na dniach bo to znaczy że jest nadciśnienie i trzeba ciążę zakończyć szybciej 🙃🙃🙃
Ostateczna decyzja zapadnie prawdopodobnie jutro, jeszcze ma sprawdzić wyniki z krwi.
Wiecie jak bardzo czekałam żeby urodzić szybciej? No to teraz jest obsrana po pachy 🤣 -
niezapominajk_aa wrote:Przez to że pierwszy lekarz wprowadził mi leczenie (bo o 11 dostałam pierwszą tabletkę) i drugą dostanę o 20, to drugi lekarz twierdzi że jestem w trakcie leczenia przez co mogę jutro nie wyjść i czeka mnie prawdopodobnie wywoływanie na dniach bo to znaczy że jest nadciśnienie i trzeba ciążę zakończyć szybciej 🙃🙃🙃
Ostateczna decyzja zapadnie prawdopodobnie jutro, jeszcze ma sprawdzić wyniki z krwi.
Wiecie jak bardzo czekałam żeby urodzić szybciej? No to teraz jest obsrana po pachy 🤣
Wiem i doskonale rozumiem. Mam to samo. Trzeci porod a stres ogromny. U mnie się niemrawo się chyba rozkręca. Ale to długi proces. Może gdybym trochę polazila, np po schodach to byłby lepszy efekt ale jestem już zwyczajnie zmęczona. Jak się nie rozkręci w nocy to rano jadę na izbę. Niech mi wywołują, bo mam dość. Na noc ma przyjść do nas moja mama, może stres będzie mniejszy, bo kolejna kwestia która mnie stresuje to dzieci, czy mama zdąży przyjść do nich jak się zacznie. Mąż też się denerwuje -
nika647 wrote:Wiem i doskonale rozumiem. Mam to samo. Trzeci porod a stres ogromny. U mnie się niemrawo się chyba rozkręca. Ale to długi proces. Może gdybym trochę polazila, np po schodach to byłby lepszy efekt ale jestem już zwyczajnie zmęczona. Jak się nie rozkręci w nocy to rano jadę na izbę. Niech mi wywołują, bo mam dość. Na noc ma przyjść do nas moja mama, może stres będzie mniejszy, bo kolejna kwestia która mnie stresuje to dzieci, czy mama zdąży przyjść do nich jak się zacznie. Mąż też się denerwuje
No kurde 🙈 niech dadzą tabletki i puszczą do terminu do domu, ja jednak nie chce szybciej 🤣🤣
Trzymam kciuki żeby się u Ciebie rozkręciło 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 19:53
nika647 lubi tę wiadomość
-
niezapominajk_aa, nic właśnie nie chciałam już pisać ale nie wiem czy z takim nadciśnieniem Cie jeszcze wypuszczą, ale lepiej być pod kontrolą. A to że jesteś zestresowana? Moja Droga, normalka 😁 ale będzie dobrze 😊
Nika647, rozumiem w 100%, moj główny stres to czy zdąży do córki ktoś dojechać 🤦♀️ drugi to czy nie utknę w korku, mam do szpitala 10 minut samochodem, ale rozkopali nam całą dzielnicę i rano są takie korki, że ludzie 1km pokonują w 2h. Także modlę sie zebym nie rodzila w godzinach szczytu komunikacyjnego 🙈
Myślę że jak Twoja mama dotrze, to może głowa trochę odpuści i się rozkreci? Zobacz jaki idealny czas na poród: w niedzielę, no moze w poniedzialek, wychodzisz do domu, go girl😁 zamiast chodzić po schodach, odpal jakąś fajną muzykę i potańcz 😊nika647, niezapominajk_aa lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:niezapominajk_aa, nic właśnie nie chciałam już pisać ale nie wiem czy z takim nadciśnieniem Cie jeszcze wypuszczą, ale lepiej być pod kontrolą. A to że jesteś zestresowana? Moja Droga, normalka 😁 ale będzie dobrze 😊
Nika647, rozumiem w 100%, moj główny stres to czy zdąży do córki ktoś dojechać 🤦♀️ drugi to czy nie utknę w korku, mam do szpitala 10 minut samochodem, ale rozkopali nam całą dzielnicę i rano są takie korki, że ludzie 1km pokonują w 2h. Także modlę sie zebym nie rodzila w godzinach szczytu komunikacyjnego 🙈
Myślę że jak Twoja mama dotrze, to może głowa trochę odpuści i się rozkreci? Zobacz jaki idealny czas na poród: w niedzielę, no moze w poniedzialek, wychodzisz do domu, go girl😁 zamiast chodzić po schodach, odpal jakąś fajną muzykę i potańcz 😊
I to jest dobre, że jak się przechodzi coś pierwszy raz to jeszcze można się łudzić 🤣 -
niezapominajk_aa wrote:I to jest dobre, że jak się przechodzi coś pierwszy raz to jeszcze można się łudzić 🤣