WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajk_aa, trzymam mocni kciuki, jak Ty urodzisz to ja już zajmuję kolejkę za Tobą
nie martw się, będzie dobrze! Dziś rozmawiałam z koleżanką która ze względu na cholestaze miała wywolywany poród 2 tygodnie przed terminem. Zero rozwarcia, ona kompletnie nie gotowa, a poszło bardzo sprawnie 😊
KasiaAnna, masz zaplanowane CC w dzień mojego terminu, znając moje przywiązanie do terminów, jest szansa że będziemy miały dzieciaki z tego samego dnia 😁 choć liczę na to że może jednak urodzę już w ten weekend 😁
Właśnie, ciekawe czy Tomirka już wyszła na świat😁
Sysia1991, u nas jest fajnie także dołączaj do rozmów😊
A jak się mają dziewczyny z bobasami na pokładzie? Dajcie znać co u Was! 😊niezapominajk_aa, ann2224 lubią tę wiadomość
-
Sysia1991 wrote:Cześć Dziewczyny! 😘 Podczytuję Was od jakiegoś czasu i trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki za te nie rozpakowane jeszcze i gratuluję bardzo tym, które mają już pociechy u swojego boku ❤️🥳 Jesteście mega dzielne babki!!! 🥰 Szkoda, że trafiłam na ten wątek tak późno... Po prostu szukałam nie tam gdzie powinnam 🫣 Widzę po wpisach jakie jesteście zżyte ze sobą 🙂 No nic cieszę się, że mogłam choć przez chwilę o Was czytać. Ja już też kończę swoją podróż (39+1). Przewidywany termin mam na 18.09. ale u mnie kompletnie nic się nie dzieje.
Sysia1991 lubi tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję Wam za tak ciepłe powitanie i przygarnięcie mnie na ten czas 😂
Czekamy na dziewczynkę 🩷 Imię mieliśmy z mężem wybrane jeszcze za nim znaliśmy płeć (Julia).
Dziękuję za kciuki po prostu chyba zaczynam panikować jak sobie poradzę... Mieszkam za granicą i chyba to najbardziej mnie teraz przeraża.niezapominajk_aa, ann2224, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
♀️ Ona 33
♂️ On 32
▪︎Początek starań: styczeń 2020
▪︎Pierwsza wizyta w klinice niepłodności: kwiecień 2022
▪︎Hormony w normie, nasienie słabe, endometrioza
▪︎Histeroskopia, laparoskopia, drożność jajowodów (lewy nie drożny): czerwiec 2022
▪︎I IVF -> Stymulacja 13.08. -> Punkcja 26.08. -> Transfer 31.08.
13 dpt 570.27
15 dpt 1257.55, progesteron 82.15
20 dpt 7609.83
23 dpt 14190.17, progesteron 63.99
29 dpt 6t6d 🖤
37 dpt 8t 💔
▪︎Laparoskopia, łyżeczkowanie: listopad 2022
▪︎II IVF -> Stymulacja 12.12. -> Punkcja 24.12. -> Transfer 29.12.
11 dpt 250.8, progesteron >40
15 dpt 1419.4, progesteron >40
27 dpt 32015.1, progesteron >40
34 dpt 7t3d ❤
-
Muszka1 wrote:Sysia witany i zostań już z nami 😊 Czekasz na synka czy córeczkę? Wybrałaś imię? 😊
Spuromix czekamy bardzo ❤️
Niezapominajka a indukcję tak szybko bo cukrzycę masz? Czy waga malutkiej? Jutro będzie twój dzień, będziemy trzymać kciuki żeby sprawnie poszło 😊
U mnie z hiperlaktacją po lekach już dużo lepiej, piersi zmiękły, mleka oczywiście nadal dużo, co 3h ściągam 100ml kolektorami (ta słynna magiczna butelka - POLECAM) - jest to o tyle spoko że nie muszę się dodatkowo stymulować laktatorem i nie napędzam od nowa hiperlaktacji. Więc i psychicznie jest mi już trochę lżej jak piersi mi nie rozsadza 😆🐄
Nadciśnienie 🙃 -
Sysia1991 wrote:Cześć Dziewczyny! 😘 Podczytuję Was od jakiegoś czasu i trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki za te nie rozpakowane jeszcze i gratuluję bardzo tym, które mają już pociechy u swojego boku ❤️🥳 Jesteście mega dzielne babki!!! 🥰 Szkoda, że trafiłam na ten wątek tak późno... Po prostu szukałam nie tam gdzie powinnam 🫣 Widzę po wpisach jakie jesteście zżyte ze sobą 🙂 No nic cieszę się, że mogłam choć przez chwilę o Was czytać. Ja już też kończę swoją podróż (39+1). Przewidywany termin mam na 18.09. ale u mnie kompletnie nic się nie dzieje.
Hej 😀 lepiej późno niż wcale 😅 mam nadzieję że żadna stąd po porodach nie ucieknie i dalej będziemy się wspierać ☺️Sysia1991, nika647, ann2224, Kiarka, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
My po wizycie u lekarza maly dostal.nasivin baby i wrazie czego skierowanie na szpital gdyby cos sie zaczelo rozwijac. Oby nie bo mam dosc szpitali!
Ogolnie nie jest zle tylko ten katar wodnisty. W czwartek do kontroli.
Rana oficjalnie zagojona - to byla dluga i kosztowna droga ale sie udalo.
I przyszla mata to byl.strzal w 10 z wyborem. Ivo zachwycony i nawet podnosi raczki do zabawek. Dzisiaj 20 minut nie bylo dziecka jak na takiego maluszka i pierwsxy raz to dlugoooobebag, nika647, niezapominajk_aa, ann2224, Kiarka, AgaX, LILA_33, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Nika, gratulacje ♥️ mi przy pierwszym porodzie po przebiciu pęcherza z wodami zeszło jeszcze 2 godziny... mimo że bylo 8 cm
no ale mały źle się wstawiał w kanał.
Cudny synek
Spuromix, trzymam kciuki 🤞
A mojej Różyczce chyba dobrze w brzuchu bo nic się nie dzieje nadal
Ogarnęłam już daktyle, herbatę z liści malin i chyba piłkę dziś wyciągnęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 19:26
nika647 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajka trzymamy kciuki za jutro 🤞 daj znać co i jak!
Bebag to dawaj, dawaj 😄 Ja już nie mam wyjścia z terminem, u Ciebie jeszcze wachlarz możliwości
Tkpom umknęło mi jaką matę finalnie kupiłaś?
Dziewczyny, które mają już dzieciaczki. Jak Wy to wszystko łączycie? Ja się wczoraj poryczałam bo nie wiem jak podzielić mój czas w przyszłości tak, żeby Młoda nie ucierpiała, mój związek podobnie a maleństwo miało odpowiednią opiekę. No za nic mi się w mojej głowie to nie mieści. Jedynie jestem wdzięczna życiu, że mieszkamy teraz 4km od szkoły, a nie, jak wcześniej, 30kilka, także automatycznie czasu jest więcejniezapominajk_aa, ann2224 lubią tę wiadomość
-
KasiaAnna wrote:Niezapominajka trzymamy kciuki za jutro 🤞 daj znać co i jak!
Bebag to dawaj, dawaj 😄 Ja już nie mam wyjścia z terminem, u Ciebie jeszcze wachlarz możliwości
Dziewczyny, które mają już dzieciaczki. Jak Wy to wszystko łączycie? Ja się wczoraj poryczałam bo nie wiem jak podzielić mój czas w przyszłości tak, żeby Młoda nie ucierpiała, mój związek podobnie a maleństwo miało odpowiednią opiekę. No za nic mi się w mojej głowie to nie mieści. Jedynie jestem wdzięczna życiu, że mieszkamy teraz 4km od szkoły, a nie, jak wcześniej, 30kilka, także automatycznie czasu jest więcej
Czyli nie tylko ja mam obawy jak ja to wszystko połącze , córka 10 lat - szkoła , lekcje , treningi i takie maleństwo w domu , mąż i piesek👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
KasiaAnna wrote:Niezapominajka trzymamy kciuki za jutro 🤞 daj znać co i jak!
Dziewczyny, które mają już dzieciaczki. Jak Wy to wszystko łączycie? Ja się wczoraj poryczałam bo nie wiem jak podzielić mój czas w przyszłości tak, żeby Młoda nie ucierpiała, mój związek podobnie a maleństwo miało odpowiednią opiekę. No za nic mi się w mojej głowie to nie mieści. Jedynie jestem wdzięczna życiu, że mieszkamy teraz 4km od szkoły, a nie, jak wcześniej, 30kilka, także automatycznie czasu jest więcej
Nie myślę o tym, bo bym zwariowała. Stawiam że wyjdzie w praniu. Mam syna dwuletniego, mocno wymagającego za czasu niemowlaka i teraz też dość charakternego... Różnica będzie mała, mimo to zdecydowałam zrezygnować że żłobka i spróbować zostać z dwójką w domu...nie wiem jak będzie, tym bardziej że pierwsze dziecko mocno mnie przeczołgało właśnie ze względu na swój temperament... Ale jakoś być musi
Mały nie ma już drzemek, jest w fazie buntu dwulatka, mąż pracuje na własnej działalności więc różnie może sobie pozwalać na nie pójście do pracy.... Zobaczymy... jakoś to będzie. Jak nie to spróbuję Ksawerego dać na 2.5 roku do przedszkola 🤷🏻♀️
Jeśli siostra będzie taka sama to nie widzę tego, dlatego wolę nie myśleć. Starszak od urodzenia nie przepadał za snem... spał tylko na mnie. Anty wózek i anty fotelik 🙈 także o spacerkach mogłam sobie pomarzyć.. Bardzo ciężko znosił ząbkowanie, a zaczął już na 4.5 msc, do tego kolki i przeboje brzuszkowe znacznie dłużej niż 3 msc..
Ale mimo to, druga ciąża chciana i planowana
Cóż, plusem jest że w niedługim odstępie czasu wyprowadzą się z domu na studia🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 21:49
-
Dziewczyny spokojnie ja też mam dzieci 10 i 8 lat lekcji ogrom i do tego maluszek trochę to przytłaczające ale da się ogarnąć odpoczywam os rana jak starszyzna jest w szkole.
Było pięknie było idealnie od razu laktacja się ruszyła i po 2 tygodniach mamy kryzys mleka mniej przedtem zjadł z 1 piersi i bylo ok teraz 2 obje i mam wrażenie że dopiero wtedy ma dość. Po nawale przyszedł niż. Teściową doradza wprowadzenie mm a ja myślę że trzeba go poprostu częściej dostawiać i jakoś przetrwać do czasu ustabilizowania. -
Tomira już na świecie 12.09 o godzinie 21:14 przyszła na świat przez CC z wagą 2750grqm i 56cm długości mały kochany ssak była przystawiona do piersi a ja zbieram siły do pionizacji jutro zdam relację z 2 części porodu
Muszka1, nika647, Kiarka, Kania_czubajka, GrubAsia, niezapominajk_aa, ann2224, bebag, LILA_33, Natka95, Nadziejka30, Sysia1991, Magda603, Sulcia, Kaśik, Umka lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Tomira już na świecie 12.09 o godzinie 21:14 przyszła na świat przez CC z wagą 2750grqm i 56cm długości mały kochany ssak była przystawiona do piersi a ja zbieram siły do pionizacji jutro zdam relację z 2 części porodu
Myślami byłyśmy przy Tobie ❤️ A więc Tomirka tak długo straszyła i koniec końców nie chciała się ewakuować, a to kobita uparta, umęczyła mamę 🥺 Dobrze ze jesteście zdrowe. Odpoczywaj, dużo siłki dla Was, a jutro daj znać jak się czujesz no i czekamy na foto!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2023, 23:48
-
Gratulacje Nika i Spuromix. 🥰
My leżymy sobie i próbujemy zasnąć. Od wczoraj mam silne dreszcze i gorączkę. Prawdopodobnie przez laktację i problemy z nią.
Dziś wizytuje u mnie pierwszy raz położna. Mam nadzieję że znajdziemy sposób żeby znów dostawić małą do piersi. Trzymajcie proszę kciuki.
nika647, niezapominajk_aa, ann2224, Muszka1, LILA_33, Kiarka, Nadziejka30, Umka lubią tę wiadomość
-
Spuromix wrote:Tomira już na świecie 12.09 o godzinie 21:14 przyszła na świat przez CC z wagą 2750grqm i 56cm długości mały kochany ssak była przystawiona do piersi a ja zbieram siły do pionizacji jutro zdam relację z 2 części porodu
Gratulacje ❤️ -