WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Spuromix wrote:Rodze... dam znać jak będę miała siły
Powodzenia ✊✊ trzymam mocno kciuki I czekam na informacje 😊💪 -
Krótko o mojej sytuacji
9:00 na KTG zero skurczy, tętno ładne
13:30 badanie ginekologiczne rozwarcie na opuszek, szyjka zgładzona
14:00 regularne skurcze do obserwacji, wtedy zaczął się prysznic, bujanie i rozkmina czy to już
15:00 badanie szyjka zgładzona, rozwarcie na 1 palec
.
.
.
. W międzyczasie KTG, skurcze coraz silniejsze
.
.
.
Ok 21 zabrali mnie na kolejne KTG
Skurcze mocne I na każdym tetno małej spada -> porodówka -> KTG -> jest ciut lepiej z tętnem skurcze nie do zniesienia, badanie rozwarcie bez zmian a skurcze tak bolesne że zaczęłamchodzićpo ścianach... padła decyzja że otrzymam lek po którym albo wrócę niedługo z pełnym rozwarciem albo prześpię się i od rana będę miała nowe siły do walki o poród naturalny...
Na porodówce pi podaniu leku przeleżałam w wannie ponad godzinę drzemajac jak lek zaczął działać wróciłam na salę i zasnęłam
.
.
.
.
Tomira dalej w brzuszku, skurcze znowu się zaczynają i lecimy dalej 😏 poród jest trodny ale jest piękny 😍 później dam znać co dalej
Nika gratki dla was 🥰🥰Muszka1, bebag, Jeffcia, GrubAsia, niezapominajk_aa, nika647, Nadziejka30, LILA_33, ann2224, zosiasamosia, Umka lubią tę wiadomość
-
Spuromix to trzymamy mocno kciuki cały czas ❤️
U mnie o mały włos było od CC, jak zapadła decyzja o przebiciu pęcherza to zespół do CC już był poinformowany żeby się szykować. Nikt nie wierzył że po przebiciu to pójdzie, w dodatku tak szybko. A mówiłam im że moj drugi poród tak właśnie wyglądał. Jak zaczęłam przeć to wszyscy od razu doskoczyli. Główka poszła od razu, potem reszta. Może trzy razy poparłam. Jak przebili pęcherz i powiedzieli że anastezjolog do CC będzie czynny w w godzine a do mnie na salę przyszedł.lekarz który robi cięcia to trochę spanikowałam i miałam ochotę się rozpłakać ale wtedy zorientowałam się że skurcze są już diabelsko silne a ja jęcze że nie dam już rady. I wtedy sobie przypomniałam.ze to może być tzw kryzys 7cm a za chwilę już parlam. No ale pietra miałam🙈 wkleje za moment foto małego😀bebag, niezapominajk_aa, Nadziejka30, LILA_33, ann2224, Umka lubią tę wiadomość
-
Mój cycoholik, cały czas na cycu i kupa co karmienie🙈 już chyba z 7 zrobił🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2023, 19:22
bebag, niezapominajk_aa, Nadziejka30, Papatkiiii, Muszka1, Jeffcia, LILA_33, ann2224, Kiarka, zosiasamosia, Umka lubią tę wiadomość
-
Nika synuś cudny😍
Spuromix, trudny poród, ale mam nadzieję,że dziś spotkasz się z córeczką 😍🤞nika647 lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Gratulacje dziewczyny
Jeszcze chwilka i cala nasza grupa sie rozpakuje
A u nas jakis katarek wodnisty u malego po 14 mam dzwonic do pediatry a narazie odciagam frida to co mu zalega w nosku. Nie jest zle ale wole szybko reagowac.
nika647 lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:https://zapodaj.net/plik-V0updhfolP
Mój cycoholik, cały czas na cycu i kupa co karmienie🙈 już chyba z 7 zrobił🤷
Super Gratulacjepiekny synus
niech zdrowo rosnie
Ja po ktg, ale moze jeden mini skorcz sie zapisal, wiec ciekawe jak to sie i u mnie potoczy, ost tydzien jak nic sie nie zadzieje to pewnie skierowanie do szpitala.nika647 lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Wieczorem miałam ze 4 skurcze i cała noc nam padła. Ja co chwila się budziłam i myślałam o reszcie bałaganu przeprowadzkowego, którą jeszcze mamy 🤣, Stary stresował się ewentualną jazdą do szpitala i mnie pilnował. Na szczęście dziś miałam planową wizytę i nic się nie dzieje ufffff Szyjka 2cm, główka nisko, ale jeszcze nie do porodu, 3200g na liczniku. Także na spokojnie czekam na cc 22.09 z przewidywaną wagą 3500-3600g, max 3800g i jakieś 56 dziecka.
Po powrocie od zjedliśmy i padliśmy spać, nawet nie słyszałam jak Stary przywiózł Młodą ze szkoły.bebag, Nadziejka30 lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie u ginekologa, młoda ponoć 3640 g z błędem pomiarowym +/- 500g. Dostałam skierowanie na indukcję. Jutro z rana mam się stawić do szpitala. Z jednej strony się cieszę bo już na dniach poznam malutką, z drugiej jestem strasznie zestresowana że to będzie długa i bolesna przeprawa. Proszę trzymajcie mocno kciuki za sprawną akcję porodową, a tymczasem ja zaraz lecę na długi spacer na lody żeby trochę oderwać myśli i może rozruszać coś samoistnie 😅
nika647, bebag, Nadziejka30, Muszka1, Papatkiiii, ann2224, LILA_33, Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka - trzymam mocno kciuki!❤️
Spuromix - też cały czas o Tobie mysle❤️niezapominajk_aa lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! 😘 Podczytuję Was od jakiegoś czasu i trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki za te nie rozpakowane jeszcze i gratuluję bardzo tym, które mają już pociechy u swojego boku ❤️🥳 Jesteście mega dzielne babki!!! 🥰 Szkoda, że trafiłam na ten wątek tak późno... Po prostu szukałam nie tam gdzie powinnam 🫣 Widzę po wpisach jakie jesteście zżyte ze sobą 🙂 No nic cieszę się, że mogłam choć przez chwilę o Was czytać. Ja już też kończę swoją podróż (39+1). Przewidywany termin mam na 18.09. ale u mnie kompletnie nic się nie dzieje.
Muszka1, bebag, niezapominajk_aa, ann2224, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość
♀️ Ona 33
♂️ On 32
▪︎Początek starań: styczeń 2020
▪︎Pierwsza wizyta w klinice niepłodności: kwiecień 2022
▪︎Hormony w normie, nasienie słabe, endometrioza
▪︎Histeroskopia, laparoskopia, drożność jajowodów (lewy nie drożny): czerwiec 2022
▪︎I IVF -> Stymulacja 13.08. -> Punkcja 26.08. -> Transfer 31.08.
13 dpt 570.27
15 dpt 1257.55, progesteron 82.15
20 dpt 7609.83
23 dpt 14190.17, progesteron 63.99
29 dpt 6t6d 🖤
37 dpt 8t 💔
▪︎Laparoskopia, łyżeczkowanie: listopad 2022
▪︎II IVF -> Stymulacja 12.12. -> Punkcja 24.12. -> Transfer 29.12.
11 dpt 250.8, progesteron >40
15 dpt 1419.4, progesteron >40
27 dpt 32015.1, progesteron >40
34 dpt 7t3d ❤
-
Nie,apominajka kciuki już zaciskam!!!🤞💜🤗💜
KasiaAnna no to niezłą mieliście noc 😬
Dzidzia jeszcze może troszkę poczeka, akurat zdążycie z przeprowadzką 🤞💖
Mam nadziejje hihiniezapominajk_aa lubi tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Sysia witany i zostań już z nami 😊 Czekasz na synka czy córeczkę? Wybrałaś imię? 😊
Spuromix czekamy bardzo ❤️
Niezapominajka a indukcję tak szybko bo cukrzycę masz? Czy waga malutkiej? Jutro będzie twój dzień, będziemy trzymać kciuki żeby sprawnie poszło 😊
U mnie z hiperlaktacją po lekach już dużo lepiej, piersi zmiękły, mleka oczywiście nadal dużo, co 3h ściągam 100ml kolektorami (ta słynna magiczna butelka - POLECAM) - jest to o tyle spoko że nie muszę się dodatkowo stymulować laktatorem i nie napędzam od nowa hiperlaktacji. Więc i psychicznie jest mi już trochę lżej jak piersi mi nie rozsadza 😆🐄bebag, niezapominajk_aa, nika647, ann2224, LILA_33, Umka lubią tę wiadomość