WRZEŚNNIOWE mamy - Wrzesień 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Może któraś mi pomoże bo każdy opowiada coś innego a jestem zielona .
Za zwolnienie w ciąży płaci mi pracodawca , ponieważ zatrudnia powyżej 20 osób .
Czyli zasiłek macierzyński też wypłaca pracodawca . No ale umowa wygasa pod koniec tego roku 31/12/2023 niestety i nie będzie na pewno przedłużona czy z dniem 01/01/2024 przechodzę na ZUS i to oni będą dalej wypłacać zasiłek ?👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
nika647 wrote:Moja ciotka miała guza przysadki, rozmiar na granicy operacyjności i leczenia farmakologicznego. Pojechała do Warszawy na konsultację do jednego z wtedy lepszych speców od operowania takich zmian (robił zabiegi przez nos). Ale w jej wypadku stwierdził że korzystniej będzie leczyć farmakologicznie. Trochę się męczyła z uwagi na przykre objawy, bóle i zawroty głowy, wytwarzała się prolaktyna i leciało mleko z piersi, osłabienie, zaburzenia apetytu ale wyleczyla. Trochę przytyła w trakcie leczenia. Teraz czuje się super od kilku lat, ale chyba z perspektywy czasu wybrałaby dziś jednak zabieg, szczególnie że można go było zrobić przez nos więc dość nieinwazyjnie
My też usłyszeliśmy, że jeśli nie farmakologia to można przez nos. Trudno powiedzieć co bym wolała, w końcu to nie moja głowa. On chyba woli jednak farmakologię, z tym, że to ponoć mało prawdopodobne w jego przypadku. Jakby nie było trzeba będzie sprawę jakoś rozwiązać i żyć dalej normalnie.
Choćby dziś przepędziłam chłopa żeby ogarniał te cztery kąty bo nadal to tu trochę bałaganu, to tam a piątek już zaraz 😱 Dziś skręcił też łóżeczko i właśnie w tym momencie przypomina mi się, że nie mam prześcieradeł do łóżeczka 🤯 Współczuję naszemu dziecku. Zaraz przyjdzie na świat, nie ma imienia , starzy nieogarnięci, ojciec mówi, że można wiele rzeczy zrobić w bliżej nieokreślonej przyszłości, matka ma plan ale sił już nie. Chyba siostra najbardziej ogarnięta z tej gromady 🤣nika647 lubi tę wiadomość
-
Papatkiiii wrote:Może któraś mi pomoże bo każdy opowiada coś innego a jestem zielona .
Za zwolnienie w ciąży płaci mi pracodawca , ponieważ zatrudnia powyżej 20 osób .
Czyli zasiłek macierzyński też wypłaca pracodawca . No ale umowa wygasa pod koniec tego roku 31/12/2023 niestety i nie będzie na pewno przedłużona czy z dniem 01/01/2024 przechodzę na ZUS i to oni będą dalej wypłacać zasiłek ?
P.s. kciuki za sprawny poród 🤞💟Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2023, 23:02
nika647, Papatkiiii lubią tę wiadomość
I procedura
11.'22
1. Transfer nieudany ❌️
01.'23
2. Transfer ❄️ udany🩷
01.10. córeczka 3700g 61cm💗
II procedura
09.'24
❄️
10.'24
Transfer -Cb
III procedura
11.'24
❄️❄️
12.'24
7dpt 90,4 11dpt 261,4 15dpt 1233
28dpt mamy serduszko -
Nadziejka30 wrote:Moja koleżanka była w podobnej sytuacji. W marcu urodziła, a do kwietnia miala umowę. Umowa nie została przedłużona,a macierzysnki zasiłek wypłaca jej zus 😉
P.s. kciuki za sprawny poród 🤞💟 -
Normalnie jestem dzisiaj nieżywa
Ja nie wiem jak te instamatki sa wyspane i wygladaja jak milion dolarow jak ja nie mam sily po dzisiejszej nocy nawet ręką kiwnąć.
Maly znowu ma jakis kryzys wisi na cycu cala noc a mnie juz nawet dupa od siedzenia boli.Kiarka, Umka lubią tę wiadomość
-
Tkpom wrote:Normalnie jestem dzisiaj nieżywa
Ja nie wiem jak te instamatki sa wyspane i wygladaja jak milion dolarow jak ja nie mam sily po dzisiejszej nocy nawet ręką kiwnąć.
Maly znowu ma jakis kryzys wisi na cycu cala noc a mnie juz nawet dupa od siedzenia boli.
Te instamatki to pokazują tylko urywek swojego życia, ten ładniejszy albo wręcz wykreowany. Makijaż, opiekunka do dziecka i można zrobic piękna sesje foto😀
A u Twojego małego może to kolejny skok rozwojowy? Albo upały?
U nas dziś chłodniej, idziemy później na spacer, czwarte podejście do wózka, bo na razie jest kiepsko i więcej czasu na rękach niż w wózku. Chusta wypróbowana, ale jak był nie w humorze i też na razie bez sukcesu... z córką wiedziałam od razu że będzie lżej. Co prawda pierwsze 3 dni wózka nie lubiła, później pokochała i od wsadzenia w pół minuty spala, ale miała smoczka. I on pomagał nam w wielu sytuacjach, przewijanie, usypianie, kapiel... A ten dziamdziak dalej nie chce...
Idę kupić ten otulacz, może rzeczywiście takie ciasne spowijanie mu pomoże na tą chwile -
Cześć dziewczyny. Gratuluję wszystkim rozpakowanym, i życzę powodzenia tym które jeszcze w 2 paku🙂 mała aktualizacja co u nas. Przez pierwsze 2 tygodnie u nas pełen luz, spał prawie cały czas, no ale w końcu uznał że pora się obudzić i tak pd 3 dni nadrabia - także jak nie na rękach to na cycu. 2x dostał po 30ml mm bo już nienadążałam z produkcją.Dobrze że lubi wózek więc spacery też ok. Ja po cc doszłam do siebie, chociaż jeszcze mam taką skórę na brzuchu nadwrażliwa, że nieraz piecze przy niewielkim dotyku.
Rodzeństwo super przyjęło nowego członka rodziny 🙂 spróbuję wrzucić tu jakieś foto, już zapomniałam jak to się robiniezapominajk_aa, bebag, Muszka1, Kiarka, Umka, Jeffcia, Nadziejka30, zosiasamosia lubią tę wiadomość
-
Nadziejka30 wrote:Moja koleżanka była w podobnej sytuacji. W marcu urodziła, a do kwietnia miala umowę. Umowa nie została przedłużona,a macierzysnki zasiłek wypłaca jej zus 😉
P.s. kciuki za sprawny poród 🤞💟
Dzięki , oby szybko poszło
A jak z rodzicielskim też zus ?👩 '94 / IO,hiperprolaktynemia,jajowod niedrożny/
👨 '93 wszystko ok 👍
👱♀️ '13 naturalsik
I stymulacja pazdziernik 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm,Fostimon , Encorton .
🥚 - 6 . Wszystkie zdegradowały , transfer sie nie odbył 😪
II stymulacja grudzień 2021
💉 Gonal 150 , Mensinorm, Fostimon, Encorton .
🥚 10 zapłodnionych
3 x 4AA❄️❄️❄️
18.02.22 transfer ❄️(Acard,Encorton,Utrogestan,Neoparin )
5dpt cień ⏸️6dpt beta5.75 prog. 14.79.8 dpt beta 6.84
(inne labo) .Prog 11.10dpt 5.54 biochem:-(
21.04. transfer ❄️
5dpt cień ⏸️
Beta 5dpt 1.25
Beta 6dpt 0.44
11.01.23 transfer 😍😍
4dpt ⏸️
5dpt beta 23,09 mIU/ml , progesteron 8,39 ng/ml.
7dpt beta 72,25 mIU/ml , Progesteron 29,92 ng/ml
12dpt beta 798,3 mIU/ml ,progesteron 12,27 ng/ml
27dpt mamy ❤️
-
Już nie chcę być w ciąży. Dziś byłam o włos od zadzwonienia do starego z Rossmanna bo pilniczków i obcinaczy nie było tam, gdzie myślałam, że są i nie wiedziałam gdzie je znaleźć a nie było nikogo z obsługi. Drugi raz z Biedronki bo nie wiedziałam gdzie jest cukier puder i mąka. Wróciłam do domu, popłakałam się, położyłam do łóżka a stary wypakowuje zakupy.
Nienawidzę hormonów. -
KasiaAnna wrote:Już nie chcę być w ciąży. Dziś byłam o włos od zadzwonienia do starego z Rossmanna bo pilniczków i obcinaczy nie było tam, gdzie myślałam, że są i nie wiedziałam gdzie je znaleźć a nie było nikogo z obsługi. Drugi raz z Biedronki bo nie wiedziałam gdzie jest cukier puder i mąka. Wróciłam do domu, popłakałam się, położyłam do łóżka a stary wypakowuje zakupy.
Nienawidzę hormonów. -
Tkpom wrote:Normalnie jestem dzisiaj nieżywa
Maly znowu ma jakis kryzys wisi na cycu cala noc a mnie juz nawet dupa od siedzenia boli.
Instamatki to jest taki twór, który nie występuje w prawdziwym świecie, do nich bym się w życiu nie przyrównała.
Ale współczuję takich trudnych nocek, ja już mam dość brzucha i tego oczekiwania, ale codziennie myślę że kolejny dzień w dwupaku to okazja do odpoczynku. Tłumaczę sobie że jeszcze maks tydzień i młoda będzie z nami, bo za długo mnie po terminie nie będą trzymali ze względu na dużą wagę bobasa. Panuje u mnie w domu już taka napięta atmosfera, czekamy wszyscy, a wiem że to nie przyspiesza porodu a zazwyczaj wręcz opóźnia. Moja 6 latka też ma dużo emocji, co wieczór kładzie się i mówi, że chciałaby żeby już było po porodzie, mimo że mówimy jej, że to niedługo, że wszystko będzie dobrze, widzę jak na niej ta niepewność też się odbija. Zapomniałam już jaka ta koncowka jest trudna. A w niedzielę byłam na badaniu u poloznej i już się nastawiłam że po tym ruszy i gucio 🤷♀️Muszka1 lubi tę wiadomość
-
Bebag - Oj ta końcówka jest strasznie trudna jeśli chodzi o emocje. A dzieci to tak mocno odczuwają, choćby nie wiem jak się starać🤷 jeszcze troszkę i będziecie już w czwórkę ❤️
Ja właśnie zapisałam małego na USG przezciemiaczkowe przed konsultacja z neurologiem. Był termin na dziś i go wzięłam. Mieliśmy jechać wieczorem, ale zadzwonili jednak że dr nie może zostać dziś dłużej i będzie za tydzień. Może i dobrze bo tak mnie ta wizyta zestresowała że az się poryczalam. Muszę się z tym oswoić. -
martini92 jaki śliczny ❤ a jak zapozował 😊
martini92 lubi tę wiadomość
-
bebag wrote:Instamatki to jest taki twór, który nie występuje w prawdziwym świecie, do nich bym się w życiu nie przyrównała.
Ale współczuję takich trudnych nocek, ja już mam dość brzucha i tego oczekiwania, ale codziennie myślę że kolejny dzień w dwupaku to okazja do odpoczynku. Tłumaczę sobie że jeszcze maks tydzień i młoda będzie z nami, bo za długo mnie po terminie nie będą trzymali ze względu na dużą wagę bobasa. Panuje u mnie w domu już taka napięta atmosfera, czekamy wszyscy, a wiem że to nie przyspiesza porodu a zazwyczaj wręcz opóźnia. Moja 6 latka też ma dużo emocji, co wieczór kładzie się i mówi, że chciałaby żeby już było po porodzie, mimo że mówimy jej, że to niedługo, że wszystko będzie dobrze, widzę jak na niej ta niepewność też się odbija. Zapomniałam już jaka ta koncowka jest trudna. A w niedzielę byłam na badaniu u poloznej i już się nastawiłam że po tym ruszy i gucio 🤷♀️
U mnie to samo jest. Juz niby cos by moglo sie dziac, a jednak tylko mocno spina mi sie brzuch bardzo czesto i tylko czekam kiedy one przerodza sie w te porodowe skurcze. Jutro mam wizyte u swojego lekarza i znajac zycie to bedzie jak z moim synem, ze dal mi skierowanie na cc, bo z usg wychodzil ponad 4300.
Tez mam juz takie skoki emocji, raz mam jakby dola a raz pelno euforii. Dzis jeszcze na rynek polecialam po jablka i sliwki zeby ciasto zrobic, podzwigalam, poodkurzalam, ehh.bebag lubi tę wiadomość
Niedoczynność tarczycy od 2014r.
Pierwsza ciąża-listopad 2018 - puste jajo
3cs
16.09.19 - pozytywny test:)
Maksymilian 👶 28.05.2020
Pozytywny test II 13.01.2023
[/
-
Dziewczyny co stosowalyscie na hemoroidy w ciąży i po porodzie? Mam proctoglyvenol ale nie pomaga, z każdym wypróżnieniem jest gorzej mam wrażenie.
-
Mi odchodzą wody, także najpewniej w ciągu najbliższej doby, a pewnie nocy, urodzę. Trzymajcie kciuki żeby się rozkręciło
nika647, Papatkiiii, Natka95, Kiarka, LILA_33, Nadziejka30, Muszka1, niezapominajk_aa, Jeffcia, ann2224, Umka lubią tę wiadomość
-
bebag wrote:Mi odchodzą wody, także najpewniej w ciągu najbliższej doby, a pewnie nocy, urodzę. Trzymajcie kciuki żeby się rozkręciło
bebag lubi tę wiadomość
-
nika647 wrote:Dziewczyny co stosowalyscie na hemoroidy w ciąży i po porodzie? Mam proctoglyvenol ale nie pomaga, z każdym wypróżnieniem jest gorzej mam wrażenie.
nika647 lubi tę wiadomość
-
bebag wrote:Mi odchodzą wody, także najpewniej w ciągu najbliższej doby, a pewnie nocy, urodzę. Trzymajcie kciuki żeby się rozkręciło
Kciuki zaciśnięte ✊ powodzenia 😊bebag lubi tę wiadomość