X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola dopiero tutaj zauazyłam że dołączyłas do ciężarówek, trzymam kochana za Ciebie kciuki najmocniej jak potrafie :*:*

milola86 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBania wrote:
    Adka :) A nasz synek bedzie mial wlasnie na imie Ignacy!!!! Jak dorosnie to moze byc Ignacym albo Iggy...zobaczymy !!
    AniaBania Ignacy to ładne imię, ale ja osobiście bym tam dziecku nie dała na imię, co nie znaczy, że krytykuję innych za taki wybór :)
    Uważam, że każdy ma prawo dać takie imię jak mu się podoba i nie ma co nad tym dyskutować.

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, kochana :) no wlasnie..sprawa wyboru imienia dla dziecka jest kwestia gustu..a wiadomo, kazdemu co innego sie podoba..takze spoko! Nie ma zadnego problemu. Pozdrawiam serdecznie!

Adka lubi tę wiadomość

0ylvqca.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Milola dopiero tutaj zauazyłam że dołączyłas do ciężarówek, trzymam kochana za Ciebie kciuki najmocniej jak potrafie :*:*

Dziękuję Welurko;)Bardzo się boję, ale nie opuszcza mnie nadzieja...
    Tobie też życzę wszystkiego dobrego, wiem jak długo czekałaś na tą ciążę;*

Suzy Lee lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj długoo długooo aż wkońcu zdarzył się cud :) i oby trwał trwał i trwał :) milola wierze ze tym razem Wam się uda :*

milola86 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:

Dziadki i reszta rodziny i tak wymysla sobie swoje zdrobnienia. Moim zdaniem nie ma co sie tym przejmowac. Trzeba byc swiadomym jakie zdrobnienia ma imie, ktore dajemy i poprostu to zaakceptowac, albo wybrac inne imie.
    Moj wujek (Olek) nie znosi tego zdrobnienia, bo uwaza, ze Olek nie ma nic wspolnego z Aleksander, a mimo to nie udalo mi sie zmusic nikogo, zeby go inaczej nazywali i dla calej rodziny jest Olkiem.

to prawda z tymi zdrobnieniami -szczegolnie babcie wymyslaja zdrobnienia , ktore pasuja do malych dzieci ,ale do duzych mezczyzn juz raczej nie.I tak moj maz ma na imie Jan i ja uwazam, ze nie pasuje do doroslego faceta -Jasio :-) Mnie najbardziej podoba sie Janek. Rodzice mowia do meza Janek lub Janio. Najgorsze sa babcie -Jasio jeszcze przejdzie no ale Jasiulek, Jasiuleczek -rozbraja mnie jak to slysze.Obydwie babcie tak go nazywaja i nie wiem czy ma to zwiazek z tym ,ze obydwie tez mialy mezow Janow i w czasach mlodosci gdy byly zakochane tak do nich mowily :-D

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mezem bylismy zgodni co do imienia, zawsze podobalo nam sie jedno imie -jakos tak sie zgralismy.Bedziemy mieli Tomka -wedlug mnie to imie ma duzo fajnych zdrobnien dla malego chlopca i brzmi dobrze rowniez dla starszego faceta :-)
    wiadomo, kwestia gustu :-)

anilorak lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moj facio ma na imie Tomek ;-) i tez podoba mi sie strasznie to imie hehe no i ocsywiscie zalezy od dnia i humoru i jest Tomasz,Tomek,Tomcio,Tomus albo Tom hehe

anilorak, patti lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:26

patti, pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Mi się zawsze podobały imiona Adam, Krzysztof i Tomasz, zawsze mówiłam, że mój syn dostanie jedno z tych imion. I co... mój mąż to Tomek, jego bracia to Adam i Krzysiek :) Więc te imiona odpadają, ale synuś drugie imię dostanie po tatusiu :) i będzie Michał Tomasz.

Anilorak, mnie dokladnie podobaly sie takie imiona jak Tobie -planowalam kiedys dla syna imie Krzysztof a na drugie Tomasz. ostatecznie poniewaz obydwoje z mezem lubimy Tomasza ,pozostaje Tomek .podobnie jak u Ciebie na drugie imie synek bedzie mial Jan jak tata -Tomasz Jan.

anilorak lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybieram miedzy Jeremi, Marcel, Tymoteusz, Aleksander, Antoni, Filip... Z czego Aleksander jestem skłonna dac raczej na drugie, ale mój mąż nalega na pierwsze. Jednak tym razem ja mam decyzyjnosc.

Gdyby była dziewczynka byłaby na 80% Marcelina Liwia, albo Gaja. Nie mniej jednak będzie drugi synek jeszcze tym razem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Rzadko tu zagladam, ale jak już zajrzałam to coś napiszę.
    Prawdopodobnie będziemy mieć drugą córcię, daliśmy tatusiowi prawo wyboru imienia, padło na Polę. Starsza córka chce Amelkę, więc wychodzi na to, że Będzie Pola Amelia. :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zawsze podobało dla chłopca imię Tymoteusz albo Filip. Mąż odrzucił Filipa, więc wspólnie zadecydowaliśmy , że będzie Tymuś :)
    Kiedyś brałam pod uwagę też Olafa i Aleksandra, ale gdzieś mi przeszło :)
    Dla dziewczynki wybieralibyśmy spośród: Nina, Pola, Lena i ewentualnie Maja (to typ mojego męża) :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi się podoba Olaf. Mojemu mężowi również sugerowalam to imie w przypadku chłopca. Aleksandrów w okół mnie jest strasznie dużo, więc mam przesyt tego imienia :)
    Tymoteusz bardzo ładne i oryginalne imię :) Gratuluję wyboru :)

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja wybieram miedzy Jeremi, Marcel, Tymoteusz, Aleksander, Antoni, Filip... Z czego Aleksander jestem skłonna dac raczej na drugie, ale mój mąż nalega na pierwsze. Jednak tym razem ja mam decyzyjnosc.

Gdyby była dziewczynka byłaby na 80% Marcelina Liwia, albo Gaja. Nie mniej jednak będzie drugi synek jeszcze tym razem.

Suzy Lee, masz podobny gust do mojej ciotki -ona ma 2 dzieci o imionach Jeremi i Liwia wlasnie.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak zdrabniają Jeremiego? :)Bo miałam problem, żeby odpowiedzieć na pytanie mojej mamy w tej kwestii..

• patti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A jak zdrabniają Jeremiego? :)Bo miałam problem, żeby odpowiedzieć na pytanie mojej mamy w tej kwestii..

a Jeremi to nie jest zdrobnienie juz?moj kuzyn ma na imie Jeremiasz i zdrobnienie to wlasnie Jeremi :-) czyzby to byly 2 rozne imienia???

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• madzia32323 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Mężem myślimy o Emilce :) i tak nazywamy naszą córeczkę póki co :) Chociaż mi jeszcze podoba się Klaudia i Amelka

Moje Kochane Małe Szczęście :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    a Jeremi to nie jest zdrobnienie juz?moj kuzyn ma na imie Jeremiasz i zdrobnienie to wlasnie Jeremi :-) czyzby to byly 2 rozne imienia???

To są dwa różne imiona ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka to piekne imie, tak nazywa si emoja ulubiona za dziecka ciocia i tak nazwałam też kiedys swoja lalke z porcelany :) RZadko spotykane imię mi się wydaje, ale znane i piekne.

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ