Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaBania wrote:Adka A nasz synek bedzie mial wlasnie na imie Ignacy!!!! Jak dorosnie to moze byc Ignacym albo Iggy...zobaczymy !!
Uważam, że każdy ma prawo dać takie imię jak mu się podoba i nie ma co nad tym dyskutować. -
welurka wrote:Milola dopiero tutaj zauazyłam że dołączyłas do ciężarówek, trzymam kochana za Ciebie kciuki najmocniej jak potrafie :*:*
Dziękuję Welurko;)Bardzo się boję, ale nie opuszcza mnie nadzieja...
Tobie też życzę wszystkiego dobrego, wiem jak długo czekałaś na tą ciążę;*Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
DzejKej wrote:
Dziadki i reszta rodziny i tak wymysla sobie swoje zdrobnienia. Moim zdaniem nie ma co sie tym przejmowac. Trzeba byc swiadomym jakie zdrobnienia ma imie, ktore dajemy i poprostu to zaakceptowac, albo wybrac inne imie.
Moj wujek (Olek) nie znosi tego zdrobnienia, bo uwaza, ze Olek nie ma nic wspolnego z Aleksander, a mimo to nie udalo mi sie zmusic nikogo, zeby go inaczej nazywali i dla calej rodziny jest Olkiem.
to prawda z tymi zdrobnieniami -szczegolnie babcie wymyslaja zdrobnienia , ktore pasuja do malych dzieci ,ale do duzych mezczyzn juz raczej nie.I tak moj maz ma na imie Jan i ja uwazam, ze nie pasuje do doroslego faceta -Jasio Mnie najbardziej podoba sie Janek. Rodzice mowia do meza Janek lub Janio. Najgorsze sa babcie -Jasio jeszcze przejdzie no ale Jasiulek, Jasiuleczek -rozbraja mnie jak to slysze.Obydwie babcie tak go nazywaja i nie wiem czy ma to zwiazek z tym ,ze obydwie tez mialy mezow Janow i w czasach mlodosci gdy byly zakochane tak do nich mowily
-
my z mezem bylismy zgodni co do imienia, zawsze podobalo nam sie jedno imie -jakos tak sie zgralismy.Bedziemy mieli Tomka -wedlug mnie to imie ma duzo fajnych zdrobnien dla malego chlopca i brzmi dobrze rowniez dla starszego faceta
wiadomo, kwestia gustuanilorak lubi tę wiadomość
-
anilorak wrote:Mi się zawsze podobały imiona Adam, Krzysztof i Tomasz, zawsze mówiłam, że mój syn dostanie jedno z tych imion. I co... mój mąż to Tomek, jego bracia to Adam i Krzysiek Więc te imiona odpadają, ale synuś drugie imię dostanie po tatusiu i będzie Michał Tomasz.
Anilorak, mnie dokladnie podobaly sie takie imiona jak Tobie -planowalam kiedys dla syna imie Krzysztof a na drugie Tomasz. ostatecznie poniewaz obydwoje z mezem lubimy Tomasza ,pozostaje Tomek .podobnie jak u Ciebie na drugie imie synek bedzie mial Jan jak tata -Tomasz Jan.
anilorak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wybieram miedzy Jeremi, Marcel, Tymoteusz, Aleksander, Antoni, Filip... Z czego Aleksander jestem skłonna dac raczej na drugie, ale mój mąż nalega na pierwsze. Jednak tym razem ja mam decyzyjnosc.
Gdyby była dziewczynka byłaby na 80% Marcelina Liwia, albo Gaja. Nie mniej jednak będzie drugi synek jeszcze tym razem. -
nick nieaktualnyHej
Rzadko tu zagladam, ale jak już zajrzałam to coś napiszę.
Prawdopodobnie będziemy mieć drugą córcię, daliśmy tatusiowi prawo wyboru imienia, padło na Polę. Starsza córka chce Amelkę, więc wychodzi na to, że Będzie Pola Amelia.Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Mi się zawsze podobało dla chłopca imię Tymoteusz albo Filip. Mąż odrzucił Filipa, więc wspólnie zadecydowaliśmy , że będzie Tymuś
Kiedyś brałam pod uwagę też Olafa i Aleksandra, ale gdzieś mi przeszło
Dla dziewczynki wybieralibyśmy spośród: Nina, Pola, Lena i ewentualnie Maja (to typ mojego męża)
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee wrote:Ja wybieram miedzy Jeremi, Marcel, Tymoteusz, Aleksander, Antoni, Filip... Z czego Aleksander jestem skłonna dac raczej na drugie, ale mój mąż nalega na pierwsze. Jednak tym razem ja mam decyzyjnosc.
Gdyby była dziewczynka byłaby na 80% Marcelina Liwia, albo Gaja. Nie mniej jednak będzie drugi synek jeszcze tym razem.
Suzy Lee, masz podobny gust do mojej ciotki -ona ma 2 dzieci o imionach Jeremi i Liwia wlasnie.
-
nick nieaktualny
-
Suzy Lee wrote:A jak zdrabniają Jeremiego? :)Bo miałam problem, żeby odpowiedzieć na pytanie mojej mamy w tej kwestii..
a Jeremi to nie jest zdrobnienie juz?moj kuzyn ma na imie Jeremiasz i zdrobnienie to wlasnie Jeremi czyzby to byly 2 rozne imienia??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny