X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy synka Dominika:)
    Drugie w drodze, dla chłopca nic nam się niestety nie podoba, a dla córeczki mamy kilka typów m.in Weronika.
    ZObaczymy co czas pokaże:)

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • All4love Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z męskich:
    Kubuś
    Maciek
    Wojtek
    Z damskich
    Ola
    Hania
    Weronika

20.08.2017 <3
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy już córeczkę Emmę, a synuś który jest w drodze, będzie nazywał się Emil :)
    Dla dziewczynki mieliśmy wybrane imię Rita, ale jest chłopczyk :)

AiCha4811 lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córeczka będzie mieć na imię Ania , a jak się okaże synkiem to nie wiem , żadne mi się nie podoba , mąż nie ma wcale zdania na ten temat .

• AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem marzylisny o dziecku od wczesnych lat jak jeszcze bylismy narzeczenstwem tak więc nasze wieczory na podróży poslubnej wyglądały tak ze przerabialiśmy caly alfabet imion i wypowiadalismy sie co sie komu podoba. Dla dziewczynki ciezko bylo nam cos wybrac ale ostatecznie znalazly sie ze dwa imionA ktore sie spodobały, co do chłopca mnie od dawna podobał sie Leon i maz przyznal ze jest fajne. Potem gdy wreszcie faktycznie zaszlam w ciaze rozwazalismy tez inne opcje ale został Leoś, ostateczną decyzję podjęliśmy w 18 tyg gdy poczulismy jego ruchy. Rozwazalismy jak to imie sie odmienia , czy pasuje do nazwiska. Jak bede inni sie zwracać do niego. Np podobal nam sie bardzo Gabriel jednak malo kto w ogóle tak go bedzie nazywac. Raczej Gabryś co juz mniej sie podoba, a Leon to Leon ewentualnie Leoś lub Leo. Wszystkie te formy sa ładne. Ja mam imie ktore w skrócie brzmi zupelnie inaczej niz pelna forma i przysięga malzenska byla dziwna używając imienia ktorym nikt mnie nie nazywa

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    My mamy już córeczkę Emmę, a synuś który jest w drodze, będzie nazywał się Emil :)
    Dla dziewczynki mieliśmy wybrane imię Rita, ale jest chłopczyk :)
    Tez ostatnio bardzo podoba sie emma ! Jakie byly reakcje? U mnie w rodzinie obawiam sie ze byłyby okropne hehe , na Leona na szczescir byly pozytywne, ale gdyby urodzila sie dziewczynka to chyba właśnie emma

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
‹‹ 55 56 57 58 59
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ