Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWydaje mi się, że tak jeśli to imię wystepuje w takiej formie oficjalnie w Niemczech.
U nas będzie tym razem Gaja, tylko drugiego imienia na razie brakSwoją drogą rozważałam wcześniej jeszcze właśnie Liwię i Alicję, ale już w porpzedniej ciąży śniła mi sie córka Gaja, więc zostałam przy wyśnionym imieniu
Pierwszy syn Jan Gabriel, drugi Mikołaj Franciszek (a miał być aż do porodu Filip Aleksander, ale nie pasowało do niego zupełnie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 20:57
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolcia23 wrote:Mam pytanie, czy moge nadac imie Sophie w uUSC jesli moj TŻ ma obywatelstwo niemieckie?
A chcesz takie imię nadać w PL? To wcześniej podpytaj w USC, bo na stronie RJP mozna wyczytać ze nie nadaje się imion w PL które dla dziewczynek nie kończa się na "A".
Tu stronka: http://www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=76:opinie-o-imionach&Itemid=58&layout=defaultWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 16:56
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny. Ja jestem w 6 tygodniu ciazy. Mam juz dwojke dzieci i ich imiona to Olga i Adam. Teraz, jako ze moj maz jest hindusem, musze dobrac imie do hinduskiego nazwiska. Dla dziewczynki podoba mi sie Yasmine Rani, a dla chlopca nie mam zbyt duzego wyboru bo musi byc po ojcu wiec bedzie maly Bicky;)
-
nick nieaktualnyMamaliye wrote:Tak, ale jeśli którys z rodziców ma inne obywatekstwo to chyba mozna. A WIsniewski to nie ma Etienette córki?
Ja nie mówię, ze nie mozna, bo i tak w ostateczności wszystko zależy od urzędnika, jak upierdliwy to się przyczepi i nie pozwoli, jak normalny i wie ze żyje w XXI wieku to problemów robić nie będzie...(kwesti ewentualnych "prezentów" rozwijac nie będę), a o panu Wiśniewskim wspominać też nie zamierzamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 16:37
-
Y nas jeśli będzie dziewczynka to chciałabym Lilianke , a jak chłopczyk to kiedyś bardzo podobał mi się Alan , a z mężem teraz podoba nam się Natan , tylko czy nie za twarde to imię jest ? Ma ktoś z waszych znajomych chłopców o imieniu Natan? Moja znajoma córce dala na imię Farida i jest bardzo niespotykane , druga dala Selena a synek jej ma na imię Marceli a nie Marcel , mi się bardziej nowoczesne podobają ale naprawdę ciężko wybrać
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
aneta89 wrote:Y nas jeśli będzie dziewczynka to chciałabym Lilianke , a jak chłopczyk to kiedyś bardzo podobał mi się Alan , a z mężem teraz podoba nam się Natan , tylko czy nie za twarde to imię jest ? Ma ktoś z waszych znajomych chłopców o imieniu Natan? Moja znajoma córce dala na imię Farida i jest bardzo niespotykane , druga dala Selena a synek jej ma na imię Marceli a nie Marcel , mi się bardziej nowoczesne podobają ale naprawdę ciężko wybrać
Mój syn jest Alan a teraz czekamy na Natanapiękne imiona. Dziewczyna miała być Liliana
Rudzia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaneta89 - Natan i Alan bardzo ładne imiona oba mi sie podobaja. Ja się zakochałam w imieniu Noel i tak nazwę synka a drugiemu synkowi ktory sie pojawi pozniej mój R wybrał imie Leon (Leoś) tez mi się podoba więc imiona dla chłopaków mamy gorzej z dziewczynka bo ja uważam ze tak dużo ładnych imion jest dla nich Lili Nadia Blanka i wiele innych
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny