X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Libusza Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel może Liwia Anna ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 18:08

BiB, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Niunia bedzie Sofia :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, czy moge nadac imie Sophie w uUSC jesli moj TŻ ma obywatelstwo niemieckie?

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że tak jeśli to imię wystepuje w takiej formie oficjalnie w Niemczech.

U nas będzie tym razem Gaja, tylko drugiego imienia na razie brak :) Swoją drogą rozważałam wcześniej jeszcze właśnie Liwię i Alicję, ale już w porpzedniej ciąży śniła mi sie córka Gaja, więc zostałam przy wyśnionym imieniu :)

Pierwszy syn Jan Gabriel, drugi Mikołaj Franciszek (a miał być aż do porodu Filip Aleksander, ale nie pasowało do niego zupełnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 20:57

Robotka1 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy syn Dariusz Filip, a z drugim mieliśmy problem ;) w końcu wybraliśmy Sawin Gabriel :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Mam pytanie, czy moge nadac imie Sophie w uUSC jesli moj TŻ ma obywatelstwo niemieckie?

A chcesz takie imię nadać w PL? To wcześniej podpytaj w USC, bo na stronie RJP mozna wyczytać ze nie nadaje się imion w PL które dla dziewczynek nie kończa się na "A".

Tu stronka: http://www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=category&id=76:opinie-o-imionach&Itemid=58&layout=default

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 16:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale jeśli którys z rodziców ma inne obywatekstwo to chyba mozna. A WIsniewski to nie ma Etienette córki?

• Blueberry1989 Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja jestem w 6 tygodniu ciazy. Mam juz dwojke dzieci i ich imiona to Olga i Adam. Teraz, jako ze moj maz jest hindusem, musze dobrac imie do hinduskiego nazwiska. Dla dziewczynki podoba mi sie Yasmine Rani, a dla chlopca nie mam zbyt duzego wyboru bo musi byc po ojcu wiec bedzie maly Bicky;)

9c6bbbc0e8.png
    relgio4p4ro6cmm8.pngdqprk6nl7y7skt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye wrote:
    Tak, ale jeśli którys z rodziców ma inne obywatekstwo to chyba mozna. A WIsniewski to nie ma Etienette córki?

Ja nie mówię, ze nie mozna, bo i tak w ostateczności wszystko zależy od urzędnika, jak upierdliwy to się przyczepi i nie pozwoli, jak normalny i wie ze żyje w XXI wieku to problemów robić nie będzie...(kwesti ewentualnych "prezentów" rozwijac nie będę), a o panu Wiśniewskim wspominać też nie zamierzam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 16:37

• aneta89 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y nas jeśli będzie dziewczynka to chciałabym Lilianke , a jak chłopczyk to kiedyś bardzo podobał mi się Alan , a z mężem teraz podoba nam się Natan , tylko czy nie za twarde to imię jest ? Ma ktoś z waszych znajomych chłopców o imieniu Natan? Moja znajoma córce dala na imię Farida i jest bardzo niespotykane , druga dala Selena a synek jej ma na imię Marceli a nie Marcel , mi się bardziej nowoczesne podobają ale naprawdę ciężko wybrać ;-)

f2w33e3kc4d16lxe.png
  • nadia606 Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas były dyskusję pomiędzy Adasiem a Kubusiem, ale w końcu zdecydowaliśmy się na Adasia :)

w4sqgzu3pl8n4bs5.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta89 wrote:
    Y nas jeśli będzie dziewczynka to chciałabym Lilianke , a jak chłopczyk to kiedyś bardzo podobał mi się Alan , a z mężem teraz podoba nam się Natan , tylko czy nie za twarde to imię jest ? Ma ktoś z waszych znajomych chłopców o imieniu Natan? Moja znajoma córce dala na imię Farida i jest bardzo niespotykane , druga dala Selena a synek jej ma na imię Marceli a nie Marcel , mi się bardziej nowoczesne podobają ale naprawdę ciężko wybrać ;-)

Mój syn jest Alan a teraz czekamy na Natana :) piękne imiona. Dziewczyna miała być Liliana ;)

Rudzia lubi tę wiadomość

• aneta89 Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mój syn jest Alan a teraz czekamy na Natana :) piękne imiona. Dziewczyna miała być Liliana ;)

Aniu jak się zgralysmy ☺

f2w33e3kc4d16lxe.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta89 wrote:
    Aniu jak się zgralysmy ☺

Obie mamy dobry gust ;) hehe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta89 - Natan i Alan bardzo ładne imiona oba mi sie podobaja. Ja się zakochałam w imieniu Noel i tak nazwę synka a drugiemu synkowi ktory sie pojawi pozniej mój R wybrał imie Leon (Leoś) tez mi się podoba więc imiona dla chłopaków mamy gorzej z dziewczynka bo ja uważam ze tak dużo ładnych imion jest dla nich Lili Nadia Blanka i wiele innych :)

• Emca Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zdecydowaliśmy, że będziemy mieć Teodora, małego Teosia. Rodzina się buntuje. Przekonają się :) dziewczynka miała być Oliwia.

Rudzia lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopczyk napewno Filipek :) Od zawsze podoba mi sie to imie :) A dziewczynka albo Liliana albo Alicja :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie dziewczynka jeszcze mamy problem z imieniem bo mamy dwie opcję - Larisa albo Liwia.

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z Mężem postawiliśmy na słowiańskie imiona i teraz czekamy na Synka - będzie miał na imię Mieszko :) kiedyś dla Córeczki mamy Dobrusie :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka to bedzie Jagna/Jagienka.

karolina0522, Chiang Mai lubią tę wiadomość

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ