X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Liwia :) ma ktoś pomysł na drugie imię, które będzie pasować ? :>

Agusia ja zdecydowanie z tych dwoch wybralabym Adriana

Nata Wiktor i Wojtek to sa moi faworyci, gdybym miala chlopca w brzuchu to postawilabym wlasnie na te dwa imiona plus ewentualnie Bartek albo Filip, Wiktor i Wojtek <3 ślicznie, mój facet też jeest Wiktor i chciał żeby pierworodny też był Wiktor :) poza tym że Wiktory mają trudne charakterki :) to super imię :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Agusia ja zdecydowanie z tych dwoch wybralabym Adriana

Hehe Vel, udało mi się przekonać męża i zostaje Adrian :) mąż ma wybrać imię dla córki :)

Vel lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel do Liwii pasuje mi Eliza na drugie :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas padlo imie "Lena" dla dziewczynki, dla chłopaka zostawiłam wybor przyszłemu tatusiowi,wierze,ze wybierze takie,ktore i mi chodzi po glowie.

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas myślałam,że będzie Eizka lub Laura,ale w 20 tyg powiedziano mi,że będzie syn i stwierdziłam,ale fajowo,będzie mały Hubert lub Xavier.
    Niestety mój mąż powiedział,że Hubert"ujdzie",ale Xavier never!!!
    Więc po zastanowieniu się z synem zapytaliśmy męża czypodoba mu się Olafek i....mamy małego Olafka,tzn rośnie nam w brzuszku :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    U nas myślałam,że będzie Eizka lub Laura,ale w 20 tyg powiedziano mi,że będzie syn i stwierdziłam,ale fajowo,będzie mały Hubert lub Xavier.
    Niestety mój mąż powiedział,że Hubert"ujdzie",ale Xavier never!!!
    Więc po zastanowieniu się z synem zapytaliśmy męża czypodoba mu się Olafek i....mamy małego Olafka,tzn rośnie nam w brzuszku :)
    Olaf bardzo fajne imię, nasz synoszek bedzie Lucjan Wacław, imiona po pradziadach, Waclaw jeszcze żyjący i mający sie bardzo dobrze ;)

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy nie dać synkowi Olaf Józef,poniewaz męża ojciec ma na imię Józef,a mój Tatuś na drugię ma Józio,także nie pokrzywdzilibyśmy ani jednego ani drugiego,ale nie wiem czy syn w przyszłości nie będzie miał fochów o tego Józka hihi

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki mam wybrane imię Ilona a dla chłopca Marjusz choć krytyka rodziny mie nie omineła ale ja się tym nie przejmowałam

• Gosha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miała byc Natalia, ale... Bedzie Sebastian albo Krzysiu... Miałam tyle imion dla dziewczynek, ale jednak bedzie synalek

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Klif Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynki maja tez wybrane imiona-Zuzia i Martynka

ug37px9iyhvbmwqv.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca jakos tak trudniej... Mój pierworodny miał chyba tydzien i wszyscy do niego mówili Misiu, Dzidziuś... Itp. Bo nie miałam imienia, przez cała ciąże nie mogłam wybrać. W koncu został Kacper

kambel lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem,że z pierworodnym nie było problemu zbytnio u nas,bo powiedziałam,że chcę Bartosza,amoj ów chłopak-narzeczony,nie zgodził się,więc powiedziałam jak nie Bartuś to Tymek(Tymoteusz) i przytknął.

Za to teraz mieliśmy zgrzyty....co do dziewczynki,chyba nadal byśmy się sprzeczali,bo maz wymyślił Chelsea...masakra,za dużo piłki nożnej oglada :)

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon i Liliana <3 Ewentualnie Jaś i Maja :D

• maja35 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie Filip ale myślałam wczesniej też nad Matiasem a dla dziewczynki bym wybrała Sofia.
    Starsze córki maja na imie Nikola i Ewelina a anielscy synkowie mieli na imię Tomas i Tobias. W Norwegi troche inaczej sie wymawia Tobias,Matias i Sofia.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • kambel Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miała być Julita , jednak kiedyś przeglądałam imiona i zobaczyłam imię kaja . Straszne mi sie spodobało :) nie ma go u nas w rodzinie i ja osobiście nie znałam żadnej kaji ( teraz już znam rok starsza od mojej córci ) i mężowi sie tez spodobało i została kajka :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel, do Livi pasuje Lilli :)

e1l049r.png

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam ładnego imienia dla dziewczynki. Macie jakieś pomysły?
    4ce4526311.png

kasianadine
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasianadine wrote:
    Szukam ładnego imienia dla dziewczynki. Macie jakieś pomysły?
    4ce4526311.png
    Każdy ma swoje pomysły ;D

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    A ja wam powiem,że z pierworodnym nie było problemu zbytnio u nas,bo powiedziałam,że chcę Bartosza,amoj ów chłopak-narzeczony,nie zgodził się,więc powiedziałam jak nie Bartuś to Tymek(Tymoteusz) i przytknął.

Za to teraz mieliśmy zgrzyty....co do dziewczynki,chyba nadal byśmy się sprzeczali,bo maz wymyślił Chelsea...masakra,za dużo piłki nożnej oglada :)

derii mi sie zawsze podobalo imie Chelsea :) :) heheh

anadyjka czytalam że Liwie można zdrabniać LIWI :) Lilianę LILI a Liwię LIWI :) ale Liwia Liliana razem jakoś tak chyba nie pasuje za bardzo niestety :( szukam dalej drugiego :)

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ