Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Bergo wrote:Ciągle mamy dylemat. Zależy nam na imieniu polskim, tradycyjnym i łatwym do wymówienia zagranicą. Na razie myśleliśmy o Stasiu, ale... Mały Staś- super! Słodko, uroczo. Poważny, dojrzały, szpakowaty pan Stanisław- jeszcze lepiej! A co z chłopcem w liceum, młodym facetem zaczynającym pracę? Staś będzie infantylne, Stanisław zbyt poważane i pretensjonalne w pewnym wieku, a Stasiek czy Staszek to może podać łopatę... No tak mi się kojarzy. Nie ma wersji pośredniej tego imienia. Dlatego szukam dalej. Macie jakieś pomysły? Antek mi się podoba, ale mój mąż się uparł że nie i koniec.
-
ja też bym chciała mieć Stasia bo można różnie je zdrabniać- Stanisław: Staś, Staszek, Stasiu itp w dodatku oboje z mezem mielismy dziadka Stasia, których bardzo kochaliśmy tylko mojemu mezowi srednio podoba sie Stanisław ale mam nadzieje ze w koncu go przekonam bo przeciez nikt do niego nie mowil by tak oficjalnie
Podoba mi sie rowniez Jaś, Gabriel a dla dziewczynki obowiazkowo Lenka -
nick nieaktualnyPo dzisiejszym badaniu, i potwierdzeniu płci u nas będzie Vincent Phillipe Komponuje się z nazwiskiem super, a że mieszkamy w DE (i powrotu do PL nie planujemy) z wersją imienia też nie bedzie problemu Mój tata dumy jak paw bo to jego imię!
Weronika - Stachu mi sie strasznie podoba. Koleżaka w PL na Stacha wlaśnie i jak go tak wołała to ja byłam rozczulonaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 21:00
Cynamonek30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
u nas też nie możemy się zdecydować Wojtek, Kazik, Wiktor?? nie mam pojęcia. Chociaż każdy już mówi na naszego syna Kazik, bo tak od początku mówiliśmy bo mężowi się podobało imię bardzo, a teraz mamy wątpliwości.
-
Nata moim zdaniem zostanie Kazik, wiem po sobie mieliśmy wybrane dwa imiona, na żadne nie możemy się zdecydować, więc mówię trzeba wybrać trzecie iść na kompromis, ale szczerze mówiąc 8 miesięcy rozmawiam z brzuszkiem tymi imionami i nie wyobrażam sobie innego
-
nick nieaktualny