Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. My z mężem od dawna mieliśmy wybrane imiona. Maja i Kubuś. Ale nagle mojemu poprzewracało w głowie i wybrał Gabrysie, Milenę lub Alana a żadne z tych imion mi się nie podoba i nie mam pojęcia jak mu wybić to z głowy. Każde imię (szczególnie dla chłopca) z kimś mu się kojarzy.... I masz tu babo placek.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy dla syna chcemy dać Henryk ,po tesciu ś.p. a jak będzie dziewczynka to mąż chce żeby była Henryka damski odowiednik ale mi się bardziej podoba amerykański odpowiednik czyli Henrietta. Jak na razie nic nie mówię ale jeżeli będzie dziewczynka to podczas porodu powiem mu że chcę Henriettę to wtedy na wszystko się zgodzi aby mnie tylko nie denerwować przy porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 00:43
niunia, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina88 Jeszcze macie sporo czasu na pewno , wspólnie odpowiednie imię dla waszego maleństwa imię wybierzecie .
Mi Teodor się wcale nie podoba tak samo jak Henryk czy Hanna , samo Hania pięknie brzmi ale to zbyt poważne dla małego dziecka , trzeba takie imiona nadawać aby dziecko nie skrzywdzić.
FeliceGatto, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
czesc;)
No a u nas tez problem. Jak bedzie dziewczynka to albo Emilie albo Sandra.
Jak chlopiec to Olivier albo David;)
Chce by bylo tak samo prawie po polsku jak i po francusku .
A Alexander ma na imie moj synus;) I nie mowimy Olek tylko Alex.niunia, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwona05 wrote:Mi Teodor się wcale nie podoba tak samo jak Henryk czy Hanna, samo Hania pięknie brzmi ale to zbyt poważne dla małego dziecka, trzeba takie imiona nadawać aby dziecko nie skrzywdzić.
NataliaK lubi tę wiadomość
-
U nas na szczęście obyło się bez kłótni. Będzie Antek Braliśmy pod uwagę kilka innych imion, np. Jan czy Aleksander, ale szybko padło na Antoniego. Postanowiliśmy zadecydować i już, żeby nie przekombinować. Wszystkie 3 imiona nam się podobały, wszystkie polskie i tradycyjne, ładnie komponujące się z nazwiskiem. Wiem, że Antków teraz dużo, ale jak w podstawówce miałam same Anie, Kasie, Marty i Magdy to nie wydaje mi się, żeby któraś się czuła skrzywdzona z tego powodu.
NataliaK, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Francuska-25-emilie sliczne imie moja corcia to emilia A gdyby byla chlopcem to bylaby alexander mamy podobne gusta
iwona-ale kto do dziecka bedzie mowil hanna ???,sama masz jak widze syna grzesia a nie grzegorza albo corcie marysie a nie marie to dotyczy sie kazdego imienia
pinslepe-ja mam bardzo zadkie imie i zawsze chcialam byc 3 kaska w klasie albo 5 aniaNataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEch, z imieniem chyba zwykle jest problem
My dochodziliśmy do porozumienia przez 8 miesięcy, dopiero teraz decyzja chyba już jest podjęta. I to CHYBA- bo wiadomo jak jest
Na początku ja wymarzyłam sobie Polę, tzn wcześniej była Majka, ale teraz bardzo popularne i Bianka, ale wszyscy tak się krzywili- w tym najważniejsze mój mąż, ze dałam sobie spokój. I na placu boju pojawiła się Eliza i Luiza.
I nagle ni stąd ni zowąd pojawiła się Alicja. Luiza nagle wydało się takie twarde więc w ostatecznej rozgrywce pozostała Eliza i Alicja.
Wygrywa jak na razie Alicja- jest dostojne, eleganckie, pasuje do każdego wiekuniunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypinsleepe wrote:U nas na szczęście obyło się bez kłótni. Będzie Antek Braliśmy pod uwagę kilka innych imion, np. Jan czy Aleksander, ale szybko padło na Antoniego. Postanowiliśmy zadecydować i już, żeby nie przekombinować. Wszystkie 3 imiona nam się podobały, wszystkie polskie i tradycyjne, ładnie komponujące się z nazwiskiem. Wiem, że Antków teraz dużo, ale jak w podstawówce miałam same Anie, Kasie, Marty i Magdy to nie wydaje mi się, żeby któraś się czuła skrzywdzona z tego powodu.
No coś Ty, ja nie znam żadnego małego Antka. A Janków i Aleksandrów- owszem- chociaż tez piękne.
Antek- moim zdaniem suuuuper wybór!pinsleepe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwona-ale kto do dziecka bedzie mowil hanna ???,sama masz jak widze syna grzesia a nie grzegorza albo corcie marysie a nie marie to dotyczy sie kazdego imienia
Wiem moja droga wiadomo że nikt nie będzie mówił od razu Hanna czy Joanna itp dzieci zawsze znajdą rozwiązanie tak samo jaki dorośli ..
Mi najbardziej jeszcze podobają się takie imiona Joanna , Justyna , Sebastian , Piotr, Adam , Anna , Nadia , Paulina , Kasia .
niunia lubi tę wiadomość
-
Widziałam ze ktoś tu pisał o Leonie - własnie siedzę na placu zabaw i jest jeden Leoś - tylko wszystkie dzieci wołają Lełoś albo Lełon z bardzo wyraźnym i podkreślonym Ł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:26
xpatiiix3, Bergo, kark lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif