X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. My z mężem od dawna mieliśmy wybrane imiona. Maja i Kubuś. Ale nagle mojemu poprzewracało w głowie i wybrał Gabrysie, Milenę lub Alana a żadne z tych imion mi się nie podoba i nie mam pojęcia jak mu wybić to z głowy. Każde imię (szczególnie dla chłopca) z kimś mu się kojarzy.... I masz tu babo placek.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    A co myslicie o Teodorze?

Mi się bardzo Teodorek/Teoś podoba, ale mężowi nie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze duzo dziewczyn daje corce imie Hania, ja zreszta tez, bardzo ladne imie :)

• niunia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teodor pieknie!!! Moja corcia ma na drugie Theodora ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla syna chcemy dać Henryk ,po tesciu ś.p. a jak będzie dziewczynka to mąż chce żeby była Henryka damski odowiednik ale mi się bardziej podoba amerykański odpowiednik czyli Henrietta. Jak na razie nic nie mówię ale jeżeli będzie dziewczynka to podczas porodu powiem mu że chcę Henriettę to wtedy na wszystko się zgodzi aby mnie tylko nie denerwować przy porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 00:43

niunia, kark lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 Jeszcze macie sporo czasu na pewno , wspólnie odpowiednie imię dla waszego maleństwa imię wybierzecie .

Mi Teodor się wcale nie podoba tak samo jak Henryk czy Hanna , samo Hania pięknie brzmi ale to zbyt poważne dla małego dziecka , trzeba takie imiona nadawać aby dziecko nie skrzywdzić.

FeliceGatto, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc;)

No a u nas tez problem. Jak bedzie dziewczynka to albo Emilie albo Sandra.
    Jak chlopiec to Olivier albo David;)
    Chce by bylo tak samo prawie po polsku jak i po francusku .

A Alexander ma na imie moj synus;) I nie mowimy Olek tylko Alex.

niunia, FeliceGatto lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona05 wrote:
    Mi Teodor się wcale nie podoba tak samo jak Henryk czy Hanna, samo Hania pięknie brzmi ale to zbyt poważne dla małego dziecka, trzeba takie imiona nadawać aby dziecko nie skrzywdzić.
    Z tego co wiem to człowiek nie jest całe życie dzieckiem i warto pomyśleć o tym, że jak będzie miał 50 lat to lepiej będzie mu się nosiło Franciszek, a nie Franek (USC dopuszczają już nadawanie niektórych zdrobnień).

NataliaK lubi tę wiadomość

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy dwa imiona Liliana i Teofil tez zdrobniale Teoś. Jest dziewczynka ale jak kiedys bedzie chlopiec na pewno bedzie Teofil po dziadku :)

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście obyło się bez kłótni. Będzie Antek :) Braliśmy pod uwagę kilka innych imion, np. Jan czy Aleksander, ale szybko padło na Antoniego. Postanowiliśmy zadecydować i już, żeby nie przekombinować. Wszystkie 3 imiona nam się podobały, wszystkie polskie i tradycyjne, ładnie komponujące się z nazwiskiem. Wiem, że Antków teraz dużo, ale jak w podstawówce miałam same Anie, Kasie, Marty i Magdy to nie wydaje mi się, żeby któraś się czuła skrzywdzona z tego powodu.

NataliaK, FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska-25-emilie sliczne imie moja corcia to emilia A gdyby byla chlopcem to bylaby alexander ;-) mamy podobne gusta ;-)

iwona-ale kto do dziecka bedzie mowil hanna ???,sama masz jak widze syna grzesia a nie grzegorza albo corcie marysie a nie marie to dotyczy sie kazdego imienia ;-)

pinslepe-ja mam bardzo zadkie imie i zawsze chcialam byc 3 kaska w klasie albo 5 ania ;-)

NataliaK lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, z imieniem chyba zwykle jest problem ;)
    My dochodziliśmy do porozumienia przez 8 miesięcy, dopiero teraz decyzja chyba już jest podjęta. I to CHYBA- bo wiadomo jak jest ;)

Na początku ja wymarzyłam sobie Polę, tzn wcześniej była Majka, ale teraz bardzo popularne i Bianka, ale wszyscy tak się krzywili- w tym najważniejsze mój mąż, ze dałam sobie spokój. I na placu boju pojawiła się Eliza i Luiza.

I nagle ni stąd ni zowąd pojawiła się Alicja. Luiza nagle wydało się takie twarde więc w ostatecznej rozgrywce pozostała Eliza i Alicja.

Wygrywa jak na razie Alicja- jest dostojne, eleganckie, pasuje do każdego wieku ;)

niunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    U nas na szczęście obyło się bez kłótni. Będzie Antek :) Braliśmy pod uwagę kilka innych imion, np. Jan czy Aleksander, ale szybko padło na Antoniego. Postanowiliśmy zadecydować i już, żeby nie przekombinować. Wszystkie 3 imiona nam się podobały, wszystkie polskie i tradycyjne, ładnie komponujące się z nazwiskiem. Wiem, że Antków teraz dużo, ale jak w podstawówce miałam same Anie, Kasie, Marty i Magdy to nie wydaje mi się, żeby któraś się czuła skrzywdzona z tego powodu.

No coś Ty, ja nie znam żadnego małego Antka. A Janków i Aleksandrów- owszem- chociaż tez piękne.
    Antek- moim zdaniem suuuuper wybór!

pinsleepe lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Gdybyśmy mieli dziewczynkę, to właśnie Maja i Alicja były brane pod uwagę!

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja emilia byla chwile alicja a na emilie zdecydowalismy sie 2dni przed porodem ;-) wczesniej byla alicja,lea,lisa,alina,adriana ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwona-ale kto do dziecka bedzie mowil hanna ???,sama masz jak widze syna grzesia a nie grzegorza albo corcie marysie a nie marie to dotyczy sie kazdego imienia ;-)

Wiem moja droga wiadomo że nikt nie będzie mówił od razu Hanna czy Joanna itp dzieci zawsze znajdą rozwiązanie tak samo jaki dorośli ..

Mi najbardziej jeszcze podobają się takie imiona Joanna , Justyna , Sebastian , Piotr, Adam , Anna , Nadia , Paulina , Kasia .

niunia lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam mala nazwac Anna albo maria ale na anne moj maz sie nie zgodzil a marie mamy juz 2 i to maja to same nazwisko wiec odpada ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksander (Olek, Olo, Oluś, Alek, Aleks), Adam czy Przemek?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ze ktoś tu pisał o Leonie - własnie siedzę na placu zabaw i jest jeden Leoś - tylko wszystkie dzieci wołają Lełoś albo Lełon z bardzo wyraźnym i podkreślonym Ł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:26

xpatiiix3, Bergo, kark lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ