Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas będzie Hania, opcjonalnie Antosia. Natomiast jeśli urodzi się chłopczyk- Alek. Pod uwagę bierzemy także Antka oraz Leona.
FeliceGatto, Bergo, weronika86 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ulcio wrote:Bergo ja właśnie chcę Stasia a mój mąż mówi tak jak Ty że nie ma imienia pomiędzy Staś a Stanisław
ja uważam, że na dziecko czy chłopaka w liceum i tak będą wołać tak jak on sobie zażyczy albo dzieciaki mu wymyślą.
Ja mam na imię Urszula nie cierpię tej formy wszyscy zawsze mówią do mnie Ula, jak któryś z moich pacjentów mówi mi pani Urszulo to od razu mówię, że proszę mówić mi Ulaweronika86 lubi tę wiadomość
-
nutka wrote:My wybraliśmy imię Gabriel i moja mama też się głowi, jak będa na niego wołać w szkole. Gabryś to mały chłopiec, a Gabriel to już pan. Ale dzieci wymyslą coś, na co my nawet wpaść nie możemy;P Dadzą sobie radę!
Zgadzam się, w szkole dzieci raczej operują ksywkami, albo wymyślają różne pochodne od imienia, najczęściej o tym jak się do dziecka zwracać zadecyduje ono samoSpokojna głowa
-
Dla dziewczynki podoba nam sie Amelia, mi osobiscie jeszcze Lena (ale Mojemu juz nie) a dla chlopca bedzie problem, do tej pory nie mam jeszcze zadnych typow ale jest jeszcze tyle czasu ze napewno cos wymyslimy
Najgorzej tylko, ze prawie kazde imie meskie z kims mi sie kojarzy, no chyba ze byloby to starodawne imie ale takie u nas odpadaja, po prostu w Naszym przypadku nie podobaja sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 15:24
-
nick nieaktualny
-
No ale co z tego, że sąsiedzi tak nazwali dzieci? Przecież to nie jest najbliższa rodzina...alka89 wrote:To i ja dołacze,ja bym chciała Marcelka ,ale moj sie nie zgodzi bo cicoicia ma corke marceline. Moj by chciał Tobiasza,zaczeło mi sie podobac.
Miałam inne typy np Nikodem,Mateusz,Wojtus,ale wszystkie sa zajete przez sasiadowFeliceGatto lubi tę wiadomość
-
alka89 wrote:To i ja dołacze,ja bym chciała Marcelka ,ale moj sie nie zgodzi bo cicoicia ma corke marceline. Moj by chciał Tobiasza,zaczeło mi sie podobac.
Miałam inne typy np Nikodem,Mateusz,Wojtus,ale wszystkie sa zajete przez sasiadoww tej chwili imie brzmi normalnie ale nie jest az tak bardzo popularne . Ale nasz Tobiasz to rewelacyjny bardzo inteligentny i urodziwy nastolatek . A dla dziewczynki bardzo podoba mi sie imie Aurora .
-
misiulka2000 wrote:Tobiasz bardzo ładne imie. Pamietam jak moja siostra 16 lat temu dała tak na imie pierworodnemu i reakcje ludzi
w tej chwili imie brzmi normalnie ale nie jest az tak bardzo popularne . Ale nasz Tobiasz to rewelacyjny bardzo inteligentny i urodziwy nastolatek . A dla dziewczynki bardzo podoba mi sie imie Aurora .
Mój synek miała na imię Tobias(po norwesku wymawiają Tobijas) myślę,że to odpowiednik Tobiasza. A Aurore miałam u siebie w przedszkolu
Ja sie jeszcze nie zastanawiałam nad imionami ale może dla dziewczynki Sofia a dla chłopca nie wiem.Lena tez jest teraz popularne albo Maja -
nick nieaktualnyU nas na razie zostaje Hanna lub Philip (mieszkamy w DE stąd ciut inna pisownia), podobanam się jeszcze Isabell i Julian. A mój typ to też Sofia albo Marcel, ale mój M kręci nosem na te imiona. Chcemy imię, które w PL będzie też "normalnie" brzmiało i przede wszystkim pasowało do naszego nazwiska.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 07:19
-
nick nieaktualnyU nas dalej nie wiadomo co...
Najpierw miał być Julian, ale mi się nie podobało, potem Tymoteusz, ale urodził się właśnie znajomym i głupio będzie w jednej klasie dwóch Tymków mieć
Myśleliśmy o Gabrielu, ale teściowa (Gabrysia) wybiła nam z głowy, o Leonie (to znowu moja mama nam wybiła)...
Aktualnie zastanawiamy się nad:
Aleksander (nie podoba nam się zdrobnienie Olek)
Stanisław (mąż się boi, ze będą do niego Staszek wołać)
Jan (jak dla mnie zbyt popularne i krótkie)
Kajetan (tylko ostatnio teściowa do drugiego wnuka zawołała "ty Kajtku-majtku" i już nie jesteśmy pewni)
Kaspian (jakoś ciężko mi wytłumaczyć mężowi, że w USC się nie zgodzą)
Jacek (byłoby po teściu, tylko kurcze jak dla mnie takie mało poważne imię dla dorosłego mężczyzny).
Ktoś ma jakieś pomysły co wybrać?