X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Hania, opcjonalnie Antosia. Natomiast jeśli urodzi się chłopczyk- Alek. Pod uwagę bierzemy także Antka oraz Leona.

FeliceGatto, Bergo, weronika86 lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Bergo ja właśnie chcę Stasia a mój mąż mówi tak jak Ty że nie ma imienia pomiędzy Staś a Stanisław
    ja uważam, że na dziecko czy chłopaka w liceum i tak będą wołać tak jak on sobie zażyczy albo dzieciaki mu wymyślą.
    Ja mam na imię Urszula nie cierpię tej formy wszyscy zawsze mówią do mnie Ula, jak któryś z moich pacjentów mówi mi pani Urszulo to od razu mówię, że proszę mówić mi Ula
    My wybraliśmy imię Gabriel i moja mama też się głowi, jak będa na niego wołać w szkole. Gabryś to mały chłopiec, a Gabriel to już pan. Ale dzieci wymyslą coś, na co my nawet wpaść nie możemy;P Dadzą sobie radę!;)

weronika86 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    My wybraliśmy imię Gabriel i moja mama też się głowi, jak będa na niego wołać w szkole. Gabryś to mały chłopiec, a Gabriel to już pan. Ale dzieci wymyslą coś, na co my nawet wpaść nie możemy;P Dadzą sobie radę!;)

Zgadzam się, w szkole dzieci raczej operują ksywkami, albo wymyślają różne pochodne od imienia, najczęściej o tym jak się do dziecka zwracać zadecyduje ono samo :) Spokojna głowa :)

• fizjo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy- Hania piękne :-) MY tak daliśmy właśnie :-P

• agattee Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki podoba nam sie Amelia, mi osobiscie jeszcze Lena (ale Mojemu juz nie) a dla chlopca bedzie problem, do tej pory nie mam jeszcze zadnych typow ale jest jeszcze tyle czasu ze napewno cos wymyslimy :)
    Najgorzej tylko, ze prawie kazde imie meskie z kims mi sie kojarzy, no chyba ze byloby to starodawne imie ale takie u nas odpadaja, po prostu w Naszym przypadku nie podobaja sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 15:24

wff22n0ab6iac00e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo też będzie Hanią :)

Miriam, Bergo, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie Staś. Będzie Jaś :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale co z tego, że sąsiedzi tak nazwali dzieci? Przecież to nie jest najbliższa rodzina...
    alka89 wrote:
    To i ja dołacze,ja bym chciała Marcelka ,ale moj sie nie zgodzi bo cicoicia ma corke marceline. Moj by chciał Tobiasza,zaczeło mi sie podobac.
    Miałam inne typy np Nikodem,Mateusz,Wojtus,ale wszystkie sa zajete przez sasiadow

FeliceGatto lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    To i ja dołacze,ja bym chciała Marcelka ,ale moj sie nie zgodzi bo cicoicia ma corke marceline. Moj by chciał Tobiasza,zaczeło mi sie podobac.
    Miałam inne typy np Nikodem,Mateusz,Wojtus,ale wszystkie sa zajete przez sasiadow
    Tobiasz bardzo ładne imie. Pamietam jak moja siostra 16 lat temu dała tak na imie pierworodnemu i reakcje ludzi :) w tej chwili imie brzmi normalnie ale nie jest az tak bardzo popularne . Ale nasz Tobiasz to rewelacyjny bardzo inteligentny i urodziwy nastolatek . A dla dziewczynki bardzo podoba mi sie imie Aurora .

nzjddzu51633cvyn.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie Weronika:)

misiulka2000 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Tobiasz bardzo ładne imie. Pamietam jak moja siostra 16 lat temu dała tak na imie pierworodnemu i reakcje ludzi :) w tej chwili imie brzmi normalnie ale nie jest az tak bardzo popularne . Ale nasz Tobiasz to rewelacyjny bardzo inteligentny i urodziwy nastolatek . A dla dziewczynki bardzo podoba mi sie imie Aurora .

Mój synek miała na imię Tobias(po norwesku wymawiają Tobijas) myślę,że to odpowiednik Tobiasza. A Aurore miałam u siebie w przedszkolu :-)

Ja sie jeszcze nie zastanawiałam nad imionami ale może dla dziewczynki Sofia a dla chłopca nie wiem.Lena tez jest teraz popularne albo Maja

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas miał być Miłoszek, ale będzie Nela :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie zostaje Hanna lub Philip (mieszkamy w DE stąd ciut inna pisownia), podobanam się jeszcze Isabell i Julian. A mój typ to też Sofia albo Marcel, ale mój M kręci nosem na te imiona. Chcemy imię, które w PL będzie też "normalnie" brzmiało i przede wszystkim pasowało do naszego nazwiska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 07:19

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas też będzie Hania :-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas trwają burzliwe dyskusje mąż chce Marcelinę, a ja Michalinę, jeśli będzie chłopiec to chyba Jaś :)

relgh3718o9n8rtv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez obrazy dladziewczyn którym podoba się Amelia ale po tym jak dowiedziałam się że to nazwa choroby to już mi się nie podoba;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador-michalina super!!!!!

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dalej nie wiadomo co...
    Najpierw miał być Julian, ale mi się nie podobało, potem Tymoteusz, ale urodził się właśnie znajomym i głupio będzie w jednej klasie dwóch Tymków mieć :P
    Myśleliśmy o Gabrielu, ale teściowa (Gabrysia :P) wybiła nam z głowy, o Leonie (to znowu moja mama nam wybiła)...
    Aktualnie zastanawiamy się nad:
    Aleksander (nie podoba nam się zdrobnienie Olek)
    Stanisław (mąż się boi, ze będą do niego Staszek wołać)
    Jan (jak dla mnie zbyt popularne i krótkie)
    Kajetan (tylko ostatnio teściowa do drugiego wnuka zawołała "ty Kajtku-majtku" i już nie jesteśmy pewni)
    Kaspian (jakoś ciężko mi wytłumaczyć mężowi, że w USC się nie zgodzą)
    Jacek (byłoby po teściu, tylko kurcze jak dla mnie takie mało poważne imię dla dorosłego mężczyzny).

Ktoś ma jakieś pomysły co wybrać :)?

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    A u nas też będzie Hania :-)
    i u nas Hania:) (stan na dzien dzisiejszy;))

Ewelina
    hhojzmj.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myslicie o Teodorze?

w57vhgqsvnsaad78.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ