X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    O kurcze dużo pisania by było o tym wszystkim, na początku zaczeło sie od gigantycznej cysty, który poprzedni lekarz nie raczył widzieć, i dostawałam duphaston. Na szczęście wchłoneła sie, było chwile spokoju, potem pojawił sie krwiak na 1 cm,i mam go do teraz. Dodatkowo mówił o łożysku przodującym, zakrywającym ujście wewnętrzne, ale jutro poprosze go o dokładne wytłumaczenie mi mojej sytuacji, i co to dla mnie oznacza, odpoczywam dużo ale nie leże.
    Wiem że łatwo mówić niemartw sie, więc ci tego nie powiem bo sama żyje tylko tym krwiakiem itd. Ale mam wielką nadzieje że u ciebie wszystko będzie ok. I tego ci życzę :)

ja na początku miałam krwiaka, który plamił. kilka dni w szpitalu byłam na obserwacji. później właśnie łożysko przodujące, ale na szczęście podniosło się :) więc mam nadzieje ze i u Ciebie tak będzie.

imię Liwia jest jak dla mnie prześliczne, proponowałam mężowi ale się nie zgodził. ale też mieszkając w Polsce napisałabym je przez w a nie v.

ja bardzo chciałam Abigail, ale znów sprzeciw męża. w końcu wybraliśmy imię Iga :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz mamy :-). Corka - Lena, syn - Fabian :-)

Delia, kafabi lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołacze,ja bym chciała Marcelka ,ale moj sie nie zgodzi bo cicoicia ma corke marceline. Moj by chciał Tobiasza,zaczeło mi sie podobac.
    Miałam inne typy np Nikodem,Mateusz,Wojtus,ale wszystkie sa zajete przez sasiadow

misiulka2000 lubi tę wiadomość

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołacze,ja bym chciała Marcelka ,ale moj sie nie zgodzi bo cicoicia ma corke marceline. Moj by chciał Tobiasza,zaczeło mi sie podobac.
    Miałam inne typy np Nikodem,Mateusz,Wojtus,ale wszystkie sa zajete przez sasiadow

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteusz,Szymon z dziewczynka jest problem moze Zuzanna

ako99, weronika86 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas będzie jeśli córka to Marta a jeśli syn to Antoś:)

weronika86 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy dać synkowi na imię Hubert, choć się jeszcze nad Maksymilianem zastanawiamy (tzn. ja się zastanawiam, bo mąż się na Huberta uparł). Ale wszystkim mówimy, że nie wiemy jak, że nie mamy typów i zdecydujemy jak się urodzi. Stwierdziliśmy, że teraz jak powiemy jak chcemy dać na imię to się będą ludzie krzywić (oczywiście niektórzy), mówić że lepsza takie i takie, dawać swoje propozycje, a nas to wkurza. A jak już będzie po fakcie i powiemy, że to jest Hubert, to przynajmniej z grzeczności już nikt nie powie, że lepsze byłoby inne, bo i tak już po ptakach będzie :P

FeliceGatto, mala_mi, Bergo lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miał być Mieszko lub Maja z racji tego że oboje jesteśmy na M i tak sobie ubzduraliśmy, żeby nasze dzieci też były na M. Teraz już wiemy, że najprawdopodobniej będzie dziewczynka więc będzie Maja

kark lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    U nas miał być Mieszko lub Maja z racji tego że oboje jesteśmy na M i tak sobie ubzduraliśmy, żeby nasze dzieci też były na M. Teraz już wiemy, że najprawdopodobniej będzie dziewczynka więc będzie Maja
    Super pomysł ;) Ja mam ciocię Małgosię, ma męża Marka, a dzieci Michała, Maćka i Martę :D

My dalej nie wiemy co z imieniem. Mi już wszystkie zbrzydły, córka mówi do brzucha Tymuś, mąż Julek, a już szału dostaję, bo przy córce już dawno było wybrane i taki był komfort psychiczny, że mogę już jakoś mówić do maleństwa, a nie "dzidziuś" albo "młody" lub "mały"... Tak bez uczucia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 2 pary znajomych ktorzy dali swoim dzieciom imiona na M i oni sami tez maja zaczynajace sie na M

Monika, Michal i 3 dzieci Michalina, Marysia i Marcelina
    oraz
    Malgosia, Mateusz i 2 dzieci Martyna i Maciej :)

• Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie jestem na tym etapie, ale pamiętam, że jak w pierwszej ciąży w 4 miesiącu dowiedziałam się, że będzie chłopczyk, to wymyśliłam imię Antoś. Bardzo mi się podobało, i wtedy (urodił się w 2006 r.)nie nadawano jeszcze tego imienia, a przynajmniej ja nie słyszałam i nie znałam żadnego. Mój Antoś, Anteczek, Antek, Antosiek, Antoni:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 08:33

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) JA jestem miłośniczką starych imion :) Chyba moje zamiłowanie do stylu vintage przejawia się we wszystkich kategoriach :D Moje wymarzone imiona to:
    *Chłopiec:
    -Leon,
    -Dagmar,
    -Stanisław,

*Dziewczynka:
    -Konstancja,
    -Lilianna,
    -Hanna

:) Nie wszystkim się podobają ;) Moja mama jak kiedyś powiedziałam jej o imionach zamarła :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie Antos :) ale widzę,z cos dużo tych antosiow bedzie :p

w57vhgqsvnsaad78.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Aleksandra :)

ako99 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopiec Kacper a nad imieniem dla dziewczynki sie nie zastanawiałam , ale podoba mi się Aleksandra

f2w3skjonod5goay.png

ako99 lubi tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle mamy dylemat. Zależy nam na imieniu polskim, tradycyjnym i łatwym do wymówienia zagranicą. Na razie myśleliśmy o Stasiu, ale... Mały Staś- super! Słodko, uroczo. Poważny, dojrzały, szpakowaty pan Stanisław- jeszcze lepiej! A co z chłopcem w liceum, młodym facetem zaczynającym pracę? Staś będzie infantylne, Stanisław zbyt poważane i pretensjonalne w pewnym wieku, a Stasiek czy Staszek to może podać łopatę... No tak mi się kojarzy. Nie ma wersji pośredniej tego imienia. Dlatego szukam dalej. Macie jakieś pomysły? Antek mi się podoba, ale mój mąż się uparł że nie i koniec.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • karol Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla chłopca mieliśmy wybrane imię Maksymilian, bardzo się nam podoba. Ale okazało się, że najprawdopodobniej będzie dziewczynka więc mamy mały problem bo całkiem różne imiona nam się podobają ale na uwadze mamy Liwia lub Natasza tylko nie jesteśmy jeszcze przekonani do końca co do tych imion i poszukiwań ciąg dalszy...

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ciągle mamy dylemat. Zależy nam na imieniu polskim, tradycyjnym i łatwym do wymówienia zagranicą. Na razie myśleliśmy o Stasiu, ale... Mały Staś- super! Słodko, uroczo. Poważny, dojrzały, szpakowaty pan Stanisław- jeszcze lepiej! A co z chłopcem w liceum, młodym facetem zaczynającym pracę? Staś będzie infantylne, Stanisław zbyt poważane i pretensjonalne w pewnym wieku, a Stasiek czy Staszek to może podać łopatę... No tak mi się kojarzy. Nie ma wersji pośredniej tego imienia. Dlatego szukam dalej. Macie jakieś pomysły? Antek mi się podoba, ale mój mąż się uparł że nie i koniec.

Bergo, w wieku szkolnym będą najprawdopodobniej wołać Stachu :) my mieliśmy mieć właśnie Stasia lub Małgosię. Pierworodny (lat 13) był na koloniach w pokoju ze Staszkiem. I tak go podpytywalismy, czy on się nie wstydzi swojego imienia itp. A pierworodny na to: "no co ty! Stachu to super imię!" ;)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Michałek:) Miał być Maksymilian ale chyba Michaś zostanie:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

Bergo ja właśnie chcę Stasia a mój mąż mówi tak jak Ty że nie ma imienia pomiędzy Staś a Stanisław
    ja uważam, że na dziecko czy chłopaka w liceum i tak będą wołać tak jak on sobie zażyczy albo dzieciaki mu wymyślą.
    Ja mam na imię Urszula nie cierpię tej formy wszyscy zawsze mówią do mnie Ula, jak któryś z moich pacjentów mówi mi pani Urszulo to od razu mówię, że proszę mówić mi Ula

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ