X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia-jeszcze nie wiesz co masz??czy córcia czy synek???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Typowo polskie nazwisko, ładne, kończące się na ski/ska. 9 liter :)
    FeliceGatto wrote:
    Bergo, a nazwisko macie miękkie czy twarde? I drugie pytanie, długie czy raczej krótkie? :) Do nazwiska sobie dobierzcie :)

A z Twojej listy najbardziej podoba mi się Daniel i Staś :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    U nas to samo, tylko 8 ;)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:

U nas tak samo, a nawet dłużej ;) już pisałam wcześniej. Pierworodny to Piotr Wiśniewski. Do typowo polskiego nazwiska pasuje typowo polskie imię, na szczęście i długie i krótkie. Kwestia tylko tego, że przy długim i podpis jest solidny :P Ojciec pierworodnego miał siostrę Małgosie i Małgorzata Wiśniewska w dokumentach to było wyzwanie ;) choć po wyjściu za mąż nazwisko ma jeszcze dłuższe, więc za wiele się nie zmieniło :P Teraz nasza córka będzie miała krótkie i miękkie nazwisko, dlatego imię wybraliśmy długie i w miarę mocne (właśnie Małgorzata).

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Tylko właśnie córka powiedziała wczoraj wieczorem, że ona chce Julka, nie Tymusia i kurcze jestem w mniejszości :)
    A co myślicie Julian czy Juliusz jak już bym musiała Julka mieć?
    Zdecydowanie Julian

• Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie w otoczeniu jakieś małe Helenki? Bo to imię do tej pory nie było popularne, a wczoraj w szpitalu położne mówiły mi, że wiele się ostatnio rodzi. Nie chciałabym, by było tak jak z moim imieniem Magdalena, moja mama sobie je ulubiła od zawsze, a nagle okazało się, że jest nas 5 w klasie..

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam ani jednej małej Helenki, ale jak ja wybierałam imię dla mojej Zuzki, to też jeszcze nie było zbyt popularne, a później się ich namnożyło :/ Nie przewidzisz, pamiętaj, że Twoja Helenka będzie tylko jedna :)

Bergo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jak ja byłam mała, to też wyobrażałam sobie, że córkę nazwę Zuzia albo Zosia, bo naokoło mojego rocznika nie było. A teraz od kilku lat oba imiona królują. Ja nie jestem pewna swojego wyboru imienia, choć uważam, że jest piękne. Dlatego tak wypytuję.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my też teraz będziemy mieli Stasia. Najpierw myślałam, że fajne, bo mało popularne, nie znałam żadnego małego Stasia, ale teraz jak słyszę to co rusz rodzi się jakiś Staś, też mi ten fakt nie za bardzo się podoba, więc Cię rozumiem. Ale już to imię tak do niego "przywarło", że ani myślę zmieniać.

FeliceGatto, Bergo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Dziewczyny, czy macie w otoczeniu jakieś małe Helenki? Bo to imię do tej pory nie było popularne, a wczoraj w szpitalu położne mówiły mi, że wiele się ostatnio rodzi. Nie chciałabym, by było tak jak z moim imieniem Magdalena, moja mama sobie je ulubiła od zawsze, a nagle okazało się, że jest nas 5 w klasie..
    Jeśli u Nas okaże się córcia to mamy na liście Helenke jako jedno z przodujących. Ale to prawda chyba jest coraz bardziej popularne

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa ma na imię Helenka:)Wszystkie Hele to fajne dziewczyny a jakie ładne:)

niunia, Bergo lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w otoczeniu są dwie Heleny. To prawda że imię coraz bardziej popularne, ale pewnie też bardziej wpada w ucho imię które wybraliśmy niz każde inne, stąd wrażenie że wszędzie ich pełno:)

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynek dużo ładnych imion jest i takich wdzięcznych:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim otoczeniu a pracuje z dziećmi Żłobkowymi (placówka na 100 dzieci)nie spotkałam jeszcze Helenki, ale może to zależy od regionu. Mieszkam w Sosnowcu.

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:

Helenka jest niżej w rankingu popularności niż Lenka, ale zdrobnienie to samo:)
    Ja znam parę tych ostatnich właśnie, rozpiętość wiekowa od 4-1,5 roku, ale moim zdaniem niczym się nie przejmuj. Choćby i Twoja dziecina miała być milionową Helenką, to co z tego? ja jestem milionową Agnieszką i jakoś nie płakałam po nocach :D

niunia, NataliaK lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam żadkie imię i nie spotykane i zawsze żałowała że nie jestem anią,kasią albo olą jak inne;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11t6bu8.jpg

Z okazji nadchodzących
    Świąt Wielkanocnych
    życzenia szczęścia,
    zdrowia i radości...:)Smacznego jajka:)

niunia, FeliceGatto lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,że temat ucichł;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam 3 Helenki, w wieku 1-4, wszystkie z jednego placu zabaw, ale na kazda rodzice wolaja zdrobniale inaczej i nie ma problemu 'jednej z wielu' :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 14:09

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    córka znajomej ma na imię Helenka, inna koleżanka brała pod uwagę to imię. To fakt, że coraz bardziej popularne ostatnio jest.

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ