X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniel bardzo mi się podoba, Stanisław niekonicznie.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław

Najładniejsze wg mnie to ofkors Franek, Jan, Julian i Stanisław.

weronikabp, Bergo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław
    Leoś lub Staś lub Franek :)

Bergo lubi tę wiadomość

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojego malenstwa tez mowie pieszczotliwie Stasiu bo bardzo to zdrobnienie lubi moj partner ktory jest Wlochem i wszystkie takie syczace dla jego ucha zdrobnienia bardzo go rozczulaja . Jezeli urodzi nam sie chlopczyk bedzie mial na imie Filip Stanislaw po dwoch dziadkach . Moj mezczyzna ma na imie Francesco i strasznie kocham to imie . A jak bedzie dziewczynka to mam bardzo duzy problem . Wybralismy imie Vivianna , Martyna lub Emilka ale moja kochana 14 letnia corka powiedziala ze w zyciu sie do tych imion nie przyzna przed ludzmi wiec mam problem ;)

Makcza lubi tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to Aleksander,Feliks,Julian i Sebastian ;-) gdyby moja Emily była chłopcem to byłaby olkiem ;-) mimo że moda na to imię ;-)

misiulka200- vivianna myśleliśmy nad nim ale ostatecznie będzie emily mam nadzieję ;-) do końca nigdy nie wiadomo ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław

Bergo, a nazwisko macie miękkie czy twarde? I drugie pytanie, długie czy raczej krótkie? :) Do nazwiska sobie dobierzcie :)

A z Twojej listy najbardziej podoba mi się Daniel i Staś :)

Makcza lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Ja do mojego malenstwa tez mowie pieszczotliwie Stasiu bo bardzo to zdrobnienie lubi moj partner ktory jest Wlochem i wszystkie takie syczace dla jego ucha zdrobnienia bardzo go rozczulaja . Jezeli urodzi nam sie chlopczyk bedzie mial na imie Filip Stanislaw po dwoch dziadkach . Moj mezczyzna ma na imie Francesco i strasznie kocham to imie . A jak bedzie dziewczynka to mam bardzo duzy problem . Wybralismy imie Vivianna , Martyna lub Emilka ale moja kochana 14 letnia corka powiedziala ze w zyciu sie do tych imion nie przyzna przed ludzmi wiec mam problem ;)

Misiulka, a dajcie jakieś piękne włoskie imię! Dla dziewczynek tyle jest wspaniałych dźwięcznych imion np. Mirella, Carlotta. Romantyczne i lekkie. W Polsce teraz co trzecia dziewczynka to Emilka (choć imię samo w sobie ładne). A z włoskim nazwiskiem oryginalne imię nie będzie brzmiało pretensjonalnie. Na Waszym miejscu ja bym zaszalała.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław

Jak dla mnie Feliks, Franciszek, Jan i Julian:) cudne imiona:)

Bergo lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się najbardziej z tej listy podoba Julek, Sebek, Danielek :D

Bergo lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jakby mój mąż pozwolił mi syna nazwać Feliks to bym była najszczęśliwsza na świecie :D Niestety on już to imię 6 lat temu odrzucił :/

• niunia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark-chłopy i ryby głosu nie mają :p hehe więc ty wybierz imię u nas mój wydziwiał,to nie tamto nie więc powiedziałam że emily i koniec niech się przyzwyczaja ma całe życie ;-)

kark, ALAALICJA lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie córka powiedziała wczoraj wieczorem, że ona chce Julka, nie Tymusia i kurcze jestem w mniejszości :)
    A co myślicie Julian czy Juliusz jak już bym musiała Julka mieć?

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Kark-chłopy i ryby głosu nie mają :p hehe więc ty wybierz imię u nas mój wydziwiał,to nie tamto nie więc powiedziałam że emily i koniec niech się przyzwyczaja ma całe życie ;-)

niech już nie widziwia:)ehheh Emily bardzo fajnie:)

niunia lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.A my nadal nie możemy się zdecydować na imię dl syna.10- letni syn ma na imię Mateusz uwielbiam to imię i mimo że duzo jest Mateuszów to on jest tylko jeden w klasie.Mąż proponuje imiona Bruno,Maks,Piotr...Nazwisko mamy długie na 8 liter końcówka -ski,więc dobrze by było wymyśleć jakieś krótkie imię,hmmm ja to mam mętlik w głowie.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.A my nadal nie możemy się zdecydować na imię dl syna.10- letni syn ma na imię Mateusz uwielbiam to imię i mimo że duzo jest Mateuszów to on jest tylko jeden w klasie.Mąż proponuje imiona Bruno,Maks,Piotr...Nazwisko mamy długie na 8 liter końcówka -ski,więc dobrze by było wymyśleć jakieś krótkie imię,hmmm ja to mam mętlik w głowie.

doti, u nas też jest Piotr (Wiśniewski zresztą ;) i po latach uważam, że był to bardzo dobry wybór. Imię jest mocne i krótkie. Na malutkiego wołaliśmy Piotruś albo Piotrula, teraz w domu jest Piter (ma prawie 14 lat), w szkole Piotrek a kiedy dorośnie będzie po prostu Piotr :)
    Dużo jest krótkich i fajnych imion. Na pewno coś znajdziecie :) Za to Bruno przy nazwisku na -ski będzie brzmiało trochę jak Andżelika Kowalska :P

• doti77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław
    Mi się podoba Mateusz i Dominik

• doti77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    doti, u nas też jest Piotr (Wiśniewski zresztą ;) i po latach uważam, że był to bardzo dobry wybór. Imię jest mocne i krótkie. Na malutkiego wołaliśmy Piotruś albo Piotrula, teraz w domu jest Piter (ma prawie 14 lat), w szkole Piotrek a kiedy dorośnie będzie po prostu Piotr :)
    Dużo jest krótkich i fajnych imion. Na pewno coś znajdziecie :) Za to Bruno przy nazwisku na -ski będzie brzmiało trochę jak Andżelika Kowalska :P
    Moj kuzyn to Piotr i kolezanki syn tez.Wiem że Bruno to nie pasuje do nazwiska.Max tez raczej nie.A jakie sa fajne krótkie imiona?Albo jakies dlugie fajne się da tylko kurcze potem z tym popisem itp...

• nutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo- jak dla mnie to za dużo tych imion;) I pewnie nasze głosowanie ci to pokaże, bo każdemu podoba się co innego. Weźcie z partnerem tę listę i ustalcie, że zostawiacie po 3-4. I jeśli któreś będą się powtarzać to robicie z nich nową listę i wśród nich wybieracie. Jak nie będą się powtarzać, to po jednym rezygnujecie i każdemu zostanie jedno;) Wtedy Ty decydujesz;P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Moj kuzyn to Piotr i kolezanki syn tez.Wiem że Bruno to nie pasuje do nazwiska.Max tez raczej nie.A jakie sa fajne krótkie imiona?Albo jakies dlugie fajne się da tylko kurcze potem z tym popisem itp...

Kurcze, nie wiem, co lubicie :)

W miarę krótkie jest Karol, Daniel, Jan (ale Jasiow jest cała masa, jak Kubusiow),Kamil, Marek czy Wiktor :)

• Camilia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż uparł się na Julię i pomimo,że to popularne imię to jak narazie nie widzę alternatywy ;-)
    Jeśli chodzi o chłopca to podobają mi się imiona: Jakub, Marcel, Aleksander.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ