SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniel bardzo mi się podoba, Stanisław niekonicznie.

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław

Najładniejsze wg mnie to ofkors Franek, Jan, Julian i Stanisław.

weronikabp, Bergo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław
    Leoś lub Staś lub Franek :)

Bergo lubi tę wiadomość

• misiulka2000 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojego malenstwa tez mowie pieszczotliwie Stasiu bo bardzo to zdrobnienie lubi moj partner ktory jest Wlochem i wszystkie takie syczace dla jego ucha zdrobnienia bardzo go rozczulaja . Jezeli urodzi nam sie chlopczyk bedzie mial na imie Filip Stanislaw po dwoch dziadkach . Moj mezczyzna ma na imie Francesco i strasznie kocham to imie . A jak bedzie dziewczynka to mam bardzo duzy problem . Wybralismy imie Vivianna , Martyna lub Emilka ale moja kochana 14 letnia corka powiedziala ze w zyciu sie do tych imion nie przyzna przed ludzmi wiec mam problem ;)

Makcza lubi tę wiadomość

nzjddzu51633cvyn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to Aleksander,Feliks,Julian i Sebastian ;-) gdyby moja Emily była chłopcem to byłaby olkiem ;-) mimo że moda na to imię ;-)

misiulka200- vivianna myśleliśmy nad nim ale ostatecznie będzie emily mam nadzieję ;-) do końca nigdy nie wiadomo ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław

Bergo, a nazwisko macie miękkie czy twarde? I drugie pytanie, długie czy raczej krótkie? :) Do nazwiska sobie dobierzcie :)

A z Twojej listy najbardziej podoba mi się Daniel i Staś :)

Makcza lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misiulka2000 wrote:
    Ja do mojego malenstwa tez mowie pieszczotliwie Stasiu bo bardzo to zdrobnienie lubi moj partner ktory jest Wlochem i wszystkie takie syczace dla jego ucha zdrobnienia bardzo go rozczulaja . Jezeli urodzi nam sie chlopczyk bedzie mial na imie Filip Stanislaw po dwoch dziadkach . Moj mezczyzna ma na imie Francesco i strasznie kocham to imie . A jak bedzie dziewczynka to mam bardzo duzy problem . Wybralismy imie Vivianna , Martyna lub Emilka ale moja kochana 14 letnia corka powiedziala ze w zyciu sie do tych imion nie przyzna przed ludzmi wiec mam problem ;)

Misiulka, a dajcie jakieś piękne włoskie imię! Dla dziewczynek tyle jest wspaniałych dźwięcznych imion np. Mirella, Carlotta. Romantyczne i lekkie. W Polsce teraz co trzecia dziewczynka to Emilka (choć imię samo w sobie ładne). A z włoskim nazwiskiem oryginalne imię nie będzie brzmiało pretensjonalnie. Na Waszym miejscu ja bym zaszalała.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław

Jak dla mnie Feliks, Franciszek, Jan i Julian:) cudne imiona:)

Bergo lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się najbardziej z tej listy podoba Julek, Sebek, Danielek :D

Bergo lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jakby mój mąż pozwolił mi syna nazwać Feliks to bym była najszczęśliwsza na świecie :D Niestety on już to imię 6 lat temu odrzucił :/

• niunia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark-chłopy i ryby głosu nie mają :p hehe więc ty wybierz imię u nas mój wydziwiał,to nie tamto nie więc powiedziałam że emily i koniec niech się przyzwyczaja ma całe życie ;-)

kark, ALAALICJA lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko właśnie córka powiedziała wczoraj wieczorem, że ona chce Julka, nie Tymusia i kurcze jestem w mniejszości :)
    A co myślicie Julian czy Juliusz jak już bym musiała Julka mieć?

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Kark-chłopy i ryby głosu nie mają :p hehe więc ty wybierz imię u nas mój wydziwiał,to nie tamto nie więc powiedziałam że emily i koniec niech się przyzwyczaja ma całe życie ;-)

niech już nie widziwia:)ehheh Emily bardzo fajnie:)

niunia lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.A my nadal nie możemy się zdecydować na imię dl syna.10- letni syn ma na imię Mateusz uwielbiam to imię i mimo że duzo jest Mateuszów to on jest tylko jeden w klasie.Mąż proponuje imiona Bruno,Maks,Piotr...Nazwisko mamy długie na 8 liter końcówka -ski,więc dobrze by było wymyśleć jakieś krótkie imię,hmmm ja to mam mętlik w głowie.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam.A my nadal nie możemy się zdecydować na imię dl syna.10- letni syn ma na imię Mateusz uwielbiam to imię i mimo że duzo jest Mateuszów to on jest tylko jeden w klasie.Mąż proponuje imiona Bruno,Maks,Piotr...Nazwisko mamy długie na 8 liter końcówka -ski,więc dobrze by było wymyśleć jakieś krótkie imię,hmmm ja to mam mętlik w głowie.

doti, u nas też jest Piotr (Wiśniewski zresztą ;) i po latach uważam, że był to bardzo dobry wybór. Imię jest mocne i krótkie. Na malutkiego wołaliśmy Piotruś albo Piotrula, teraz w domu jest Piter (ma prawie 14 lat), w szkole Piotrek a kiedy dorośnie będzie po prostu Piotr :)
    Dużo jest krótkich i fajnych imion. Na pewno coś znajdziecie :) Za to Bruno przy nazwisku na -ski będzie brzmiało trochę jak Andżelika Kowalska :P

• doti77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Głosujcie:
    Aleksander
    Damian
    Daniel
    Dominik
    Feliks
    Franciszek
    Jan
    Julian
    Leon
    Mateusz
    Sebastian
    Stanisław
    Mi się podoba Mateusz i Dominik

• doti77 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    doti, u nas też jest Piotr (Wiśniewski zresztą ;) i po latach uważam, że był to bardzo dobry wybór. Imię jest mocne i krótkie. Na malutkiego wołaliśmy Piotruś albo Piotrula, teraz w domu jest Piter (ma prawie 14 lat), w szkole Piotrek a kiedy dorośnie będzie po prostu Piotr :)
    Dużo jest krótkich i fajnych imion. Na pewno coś znajdziecie :) Za to Bruno przy nazwisku na -ski będzie brzmiało trochę jak Andżelika Kowalska :P
    Moj kuzyn to Piotr i kolezanki syn tez.Wiem że Bruno to nie pasuje do nazwiska.Max tez raczej nie.A jakie sa fajne krótkie imiona?Albo jakies dlugie fajne się da tylko kurcze potem z tym popisem itp...

• nutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo- jak dla mnie to za dużo tych imion;) I pewnie nasze głosowanie ci to pokaże, bo każdemu podoba się co innego. Weźcie z partnerem tę listę i ustalcie, że zostawiacie po 3-4. I jeśli któreś będą się powtarzać to robicie z nich nową listę i wśród nich wybieracie. Jak nie będą się powtarzać, to po jednym rezygnujecie i każdemu zostanie jedno;) Wtedy Ty decydujesz;P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Moj kuzyn to Piotr i kolezanki syn tez.Wiem że Bruno to nie pasuje do nazwiska.Max tez raczej nie.A jakie sa fajne krótkie imiona?Albo jakies dlugie fajne się da tylko kurcze potem z tym popisem itp...

Kurcze, nie wiem, co lubicie :)

W miarę krótkie jest Karol, Daniel, Jan (ale Jasiow jest cała masa, jak Kubusiow),Kamil, Marek czy Wiktor :)

• Camilia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż uparł się na Julię i pomimo,że to popularne imię to jak narazie nie widzę alternatywy ;-)
    Jeśli chodzi o chłopca to podobają mi się imiona: Jakub, Marcel, Aleksander.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ