X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze rok temu byliśmy pewni, że Franek:) W pierwszych dniach po poczęciu już czułam, że coś jest na rzeczy i mówiłam, że będzie Franek. Ale jak zobaczyłam ilu jest Franków w koło to odechciało mi się;) Może kolejny kiedys kiedyś;) Teraz Gabriel:) Mój Gabryś, Gabrynio, Gabrysiulek:)

FeliceGatto, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nie wiem jaki widzicie problem w tym że jakieś imię jest popularne,nasze dzieci i tak są niepowtarzalne same w sobie, nie ma dwóch jednakowych Franków, Tomków, Halinek i innych cudów :P

Paula_29, Gosiaczek lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla każdej matki jej dziecko będzie niepowtarzalne, wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju, to oczywiste :), ale ja pamiętam, jak miałam w klasie w podstawówce pięciu Michałów i ze cztery Agnieszki (a, jeszcze trzy Marty) i to było naprawdę wnerwiające, gdy za każdym razem nie było wiadomo o kogo chodzi. W końcu do tych osób przyplątały się pseudonimy dla rozróżnienia, choć nie zawsze takie, jakich by sobie życzyli ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 21:25

NataliaK, RewolucjaSięDzieje, Miriam, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Martynika idąc tym tokiem myślenia musiałabym nazwać dziecko chyba jakoś szczególnie specyficznie np. Ikram, co by mieć pewność że akurat w klasie mojego dziecka nie będzie drugiego Ikrama.. :P
    Ja akurat miałam w klasie 3 Natalie w tym jedną byłam ja i nikt nie miał z tym problemu :D ciężko trafić żeby akurat w jednej klasie dziecko miało indywidualne imię :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kuzynka ma mało spotykane imiona dla swoich dzieci synek to Jackson a córcia Reagan. Ciężko to zdrobnić i większość ludzi się nabija z tych imion

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nadal mam dylemat jak dać szkrabowi na imię, utrudnienie do tego jest takie że musimy wymyślić imie dla dziewczynki jak i chłopca. W życiu nie myślałam że bedzie z tym taki kłopot ...

Obecnie moje typy imion to: Mikołaj, Szymon i Wiktoria

No ale narazie nic nie mogę potwierdzać bo M jak zwykle ma jakieś ale :/

monalisa lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19-moja mała co tydzień nazywała się inaczej aż ja powiedziałam,że mamdość i będzie emilia to powiedział że emily jak już ;-) a potem jeszcze chciał zmienić ale niech spada ;-)moja córcia ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z chłopcem nie mam problemu- oboje chcemy Szymona. Gorzej z dziewczynką. Tu brak pomysłów, a jak już coś mi się spodoba, to mąż jest przeciwny. Mamy jeszcze trochę czasu.

Ktoś ostatnio powiedział, że im niżej społecznie są rodzicie, tym dziwniejsze imiona nadają, tak jakby tym imieniem chcieli dziecko wynieść klasę wyżej.
    Nie wiem, może coś w tym jest, fakt że nie raz przechodząc przez biedniejszą dzielnicę słyszę: Brajan do domu!

FeliceGatto, niunia lubią tę wiadomość

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, żeby do dzidzi pasowało i nie wywoływało u innych dziwnych skojarzeń.Mi osobiście nie bardzo podobają się imiona starodawne. Kilka razy byłam świadkiem, jak dziewczynka zwana Bronisławą czy Michaliną nie miała łatwego życia. Moim zdaniem o gustach się nie rozmawia i każdy ma inne preferencje:)

niunia, Miriam lubią tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie ala wszystko zależy od gustu ;-) my zwracaliśmy uwage na to żeby imię się w bliskiej rodzinie nie powtórzyło ;-) a drugie imię że po dziadku albo babci było ;-)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Tak właśnie ala wszystko zależy od gustu ;-) my zwracaliśmy uwage na to żeby imię się w bliskiej rodzinie nie powtórzyło ;-) a drugie imię że po dziadku albo babci było ;-)

MY WŁAŚNIE TEŻ DRUGIE IMIĘ PO BABCIACH DAJEMY:)NASZCZĘŚCIE OBIE MAJĄ IDENTYCZNE:)

niunia lubi tę wiadomość

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Martynika idąc tym tokiem myślenia musiałabym nazwać dziecko chyba jakoś szczególnie specyficznie np. Ikram, co by mieć pewność że akurat w klasie mojego dziecka nie będzie drugiego Ikrama.. :P
    Ja akurat miałam w klasie 3 Natalie w tym jedną byłam ja i nikt nie miał z tym problemu :D ciężko trafić żeby akurat w jednej klasie dziecko miało indywidualne imię :D
    A ja byłam jedna miriam w klasie :) i mam nadzieje ze Zojka tez bedzie jedna :)
    My zmieniliśmy imie z Lily na Zoja wlasnie ze względu popularności tego omnibus nawet w kręgu dxieci naszych znajomych a jedna Lily i tak mamy w niebie naszego Aniolka wiec siostrzyczka Lily to ZOJA :)

niunia, NataliaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Zoja to jak dla mnie nie jest specyficzne imie,znam kilka dziewczyn o takim imieniu, moja chrzesnica tak sie nazywa a jak bede miala kiedys coreczke to chce ja tak nazwac!! ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal mam nadzieje ze przynajmniej w klasie bedzie jedna ;)

NataliaK, niunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha jak bedziesz ja wysylala do szkoly to sprawdz loste uczniow :D jak bedzie inna Zojka to przenies do innej klasy :D

misiulka2000, Miriam lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam jedyną Żanetą w klasie. brrr. Ble. ja tam swojego imienia nie lubię ale szanuję decyzję tatusia - jemu się podoba, to jakoś przeżyję. :D

Miriam lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam-zoja śliczne imię ;-) tylko z moim facetem to ciężko się dogadać :p taki uparty...że niby ma być emilka ale to duży znak ???????

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia moj maz jak zawozil mnie na porodowke wymyślał imiona nowe i wymyśli Klara powiedziałam mu ze Zoja i ch... Bo inaczej nie rodze. ! I sie przymkną bo ja zwijając sie z bólu a ten wymyślał no i została Zojka :)

niunia, Anoolka lubią tę wiadomość

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem co będzie, ale tylko dwa imiona mi przychodzą na myśl: Blanka albo Basia :)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam. Te chłopy mają coś z tą klarą hehe :d ale widzisz zoja urodziła się jak twój maż chciał :d 4 kwietnia widać że córunia tatunia hehe :d podejrzewam że mój też będzie wymyślał i to do samego końca ;-) wogóle to jak się czujesz???:d i jak to zniosłaś??? Mam stracha jak nie wiem co ;-)patrzyłam na twój pamiętnik i mamy ten sam zestaw pościeli :d

kasiaka-baśka kojarzy mi się z moja mama i bez obrazy "wio baśka" a blanka nie powiem ładnie brzmi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:34

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ