Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
My jeszcze rok temu byliśmy pewni, że Franek:) W pierwszych dniach po poczęciu już czułam, że coś jest na rzeczy i mówiłam, że będzie Franek. Ale jak zobaczyłam ilu jest Franków w koło to odechciało mi się Może kolejny kiedys kiedyś Teraz Gabriel:) Mój Gabryś, Gabrynio, Gabrysiulek:)
FeliceGatto, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dla każdej matki jej dziecko będzie niepowtarzalne, wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju, to oczywiste , ale ja pamiętam, jak miałam w klasie w podstawówce pięciu Michałów i ze cztery Agnieszki (a, jeszcze trzy Marty) i to było naprawdę wnerwiające, gdy za każdym razem nie było wiadomo o kogo chodzi. W końcu do tych osób przyplątały się pseudonimy dla rozróżnienia, choć nie zawsze takie, jakich by sobie życzyli .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 21:25
NataliaK, RewolucjaSięDzieje, Miriam, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Martynika idąc tym tokiem myślenia musiałabym nazwać dziecko chyba jakoś szczególnie specyficznie np. Ikram, co by mieć pewność że akurat w klasie mojego dziecka nie będzie drugiego Ikrama..
Ja akurat miałam w klasie 3 Natalie w tym jedną byłam ja i nikt nie miał z tym problemu ciężko trafić żeby akurat w jednej klasie dziecko miało indywidualne imięRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa niestety nadal mam dylemat jak dać szkrabowi na imię, utrudnienie do tego jest takie że musimy wymyślić imie dla dziewczynki jak i chłopca. W życiu nie myślałam że bedzie z tym taki kłopot ...
Obecnie moje typy imion to: Mikołaj, Szymon i Wiktoria
No ale narazie nic nie mogę potwierdzać bo M jak zwykle ma jakieś ale
monalisa lubi tę wiadomość
-
Ja z chłopcem nie mam problemu- oboje chcemy Szymona. Gorzej z dziewczynką. Tu brak pomysłów, a jak już coś mi się spodoba, to mąż jest przeciwny. Mamy jeszcze trochę czasu.
Ktoś ostatnio powiedział, że im niżej społecznie są rodzicie, tym dziwniejsze imiona nadają, tak jakby tym imieniem chcieli dziecko wynieść klasę wyżej.
Nie wiem, może coś w tym jest, fakt że nie raz przechodząc przez biedniejszą dzielnicę słyszę: Brajan do domu!FeliceGatto, niunia lubią tę wiadomość
-
Najważniejsze, żeby do dzidzi pasowało i nie wywoływało u innych dziwnych skojarzeń.Mi osobiście nie bardzo podobają się imiona starodawne. Kilka razy byłam świadkiem, jak dziewczynka zwana Bronisławą czy Michaliną nie miała łatwego życia. Moim zdaniem o gustach się nie rozmawia i każdy ma inne preferencje:)
niunia, Miriam lubią tę wiadomość
-
niunia wrote:Tak właśnie ala wszystko zależy od gustu my zwracaliśmy uwage na to żeby imię się w bliskiej rodzinie nie powtórzyło a drugie imię że po dziadku albo babci było
MY WŁAŚNIE TEŻ DRUGIE IMIĘ PO BABCIACH DAJEMY:)NASZCZĘŚCIE OBIE MAJĄ IDENTYCZNE:)niunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Martynika idąc tym tokiem myślenia musiałabym nazwać dziecko chyba jakoś szczególnie specyficznie np. Ikram, co by mieć pewność że akurat w klasie mojego dziecka nie będzie drugiego Ikrama..
Ja akurat miałam w klasie 3 Natalie w tym jedną byłam ja i nikt nie miał z tym problemu ciężko trafić żeby akurat w jednej klasie dziecko miało indywidualne imię
My zmieniliśmy imie z Lily na Zoja wlasnie ze względu popularności tego omnibus nawet w kręgu dxieci naszych znajomych a jedna Lily i tak mamy w niebie naszego Aniolka wiec siostrzyczka Lily to ZOJAniunia, NataliaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiunia moj maz jak zawozil mnie na porodowke wymyślał imiona nowe i wymyśli Klara powiedziałam mu ze Zoja i ch... Bo inaczej nie rodze. ! I sie przymkną bo ja zwijając sie z bólu a ten wymyślał no i została Zojka
niunia, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Miriam. Te chłopy mają coś z tą klarą hehe :d ale widzisz zoja urodziła się jak twój maż chciał :d 4 kwietnia widać że córunia tatunia hehe :d podejrzewam że mój też będzie wymyślał i to do samego końca wogóle to jak się czujesz???:d i jak to zniosłaś??? Mam stracha jak nie wiem co ;-)patrzyłam na twój pamiętnik i mamy ten sam zestaw pościeli :d
kasiaka-baśka kojarzy mi się z moja mama i bez obrazy "wio baśka" a blanka nie powiem ładnie brzmiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 22:34