X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALAALICJA wrote:
    Dzięki wielkie:) Tez mi się podoba, takie moje młodzieńcze marzenie hehehe

ale Marysia niestety nie bardzo:(

Pozdrawiam

Powiedz mężowi, że Marys jest teraz na pęczki, to raz. Dwa, będą na nią wołać Mania. Trzy Marysia, co gąski pasala a Wy nie jesteście na farmie i cztery, jak marichuana :P A Marika to po prostu Marika.
    I niech żadna Marysia nie poczuje się urażona, bo ja akurat Marysie lubię i sama mam tak na drugie. Ale trzeba mieć zawsze w rękawie argumenty za i przeciw ;)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim R. nie rozmawialiśmy jeszcze jakie imię wybierzemy..troszkę się bronię na razie przed rozmowami o ciąży, bo nie była planowana...i jeszcze w szoku jestem:P
    Ale od zawsze podobało mi się imię dl chłopca: Antoś. Kiedyś wspomniałam mojemu R. że jak będziemy mieć dziecko to chcę tak mu dać, ale ubzdurał sobie, że pewnie kiedyś z kimś je wymyśliłam i nie chce go. ;/ a sama sobie je wymyśliłam :P wiem, że u mnie na pewno będzie mega problem z wyborem, mamy całkiem różne gusta

• monalisa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko laski moj m chce Victorie albo Weronike , a mi nie pasują bo Victorii to na pęczki, a Weronike ma mojej mamy sąsiadka której nie cierpię wrednej baby.
    Ja chcę Nadie Liliane Amelie Paule , a on oczywiście nie bo jego słowa to " masakre jakąś chcesz sprawić naszemu dziecku? " Wiec pytam jaką masakrę , a on " no na pośmiewisko ją wystawić chcesz, nie zgadzam się na żadne z tych imion" Matko chyba rozwód nas czeka

bontbhr.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mam pomysły w głowie, bez konsultacji z mężem:)
    Michalina, Filip, Antoni, Laura

Chyba jedyne na świecie spełniające dwa warunki: podobają mi się ORAZ nie kojarzą mi się źle:)

ALAALICJA, monalisa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak bardzo podoba Wam się jakieś imię, a mąż ma zupełnie inną wizję, która nijak Wam nie leży, przygotujcie sobie kilka argumentów za Waszym imieniem i przeciw temu, za którym obstaje on. I choćby były najgłupsze, jak te moje z Marysia, to muszą brzmieć w miarę logicznie i najlepiej, jak jest ich kilka. Faceci to zadaniowcy. Do nich przemawiają argumenty ;) A już mistrzostwem jest rzucić tekst, że tak na imię miała matka/ojciec Waszego byłego, albo że jak kiedyś z byłym rozmawialiscie o dzieciach, to też mu się takie imię podobało :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 22:31

ALAALICJA, Natka88 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię kwestia gustu:)My mieliśmy taka umowę, że ja wybieram dla dziewczynki, moj dla chłopca:)

Ponoć dopiero jak się dzidzi urodzi i się na nie spojrzy to od razu pojawia się imię które pasuje:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała co tydzień inaczej się nazywała ale i tak nie mogliśmy dojść do porozumienia więc ja chciałam emilia a mój nie więc żeby nie było będzie emily ;-) i niech się tatuś przyzwyczaja ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło znowu, że się synek urodził.:) A ja niedość, że wszystko cukrowo-pudrowo-różowe to nawet imienia nie miałam:(

Zdecydowanie dla dziewczynek więcej imion jest, które mi się podobają

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• niunia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja-u mnie dosłownie wszystko różowiutkie więc mam nadzieje że obejdzie się bezniespodzianki ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia-ja się starałam różne rzeczy kupować a tak czy siak róż rządzi:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas możliwe ze Julia bądź Oskar...choc to męskie nie urzeka mnie za nadto :-/

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też było ciężko bo wszystkie imiona które mi się podobały odrzucał mój mąż ( każde mu się jakoś dziwnie kojarzyło) a z kolei te imiona które on chciał mnie się nie podobały. Wybraliśmy imię dla chłopca wspólnie ale okazało się że będzie dziewczynka:) więc w sumie każde z nas przestało się upierać przy swoich imionach i zostało jedno jedyne które podobało nam się wspólnie, także będzie Zuzia
    Wiem, że sporo jest ich wkoło ale lepiej by nam obojgu się podobał niż by któreś miało się czuć niezadowolone:)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, widzę, że nie tylko ja mam problem z mężem :P Wszystkie moje propozycje natychmiast odrzuca - bez żadnego zastanowienia. Mówi, żebym nie krzywdziła dziecka. Tylko jak skrzywdzę dziecko dając mu np. na imię Adam albo Jakub? :P
    On się uparł na Jasia, bo tak ma jego ojciec. A ja nie znoszę tego imienia (kojarzy mi się z Głupim Jasiem z kawałów, Jasiem Fasolą, a poza tym nie przepadam za teściem :P). Na szczęście po kilku tygodniach zrezygnował z Jasia, bo stwierdził, że jego bratankom będzie przykro, że oni nie mają imienia po dziadku (akurat! Na bank by im było!).
    Zaproponował do wyboru Maksymilian albo Hubert jako jedyne, które mu się podobają - ja szczęśliwa, że już nie Jaś od razu wybrałam Maksymilian, a on, że nie, że woli Hubert. No myślałam, że strzelę.
    I jak tu wybrać imię dla dziecka bez rozwodu?... :?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Na szczęście po kilku tygodniach zrezygnował z Jasia, bo stwierdził, że jego bratankom będzie przykro, że oni nie mają imienia po dziadku (akurat! Na bank by im było!).

Haha, no myślę, że by się nie podnieśli z napadu rozpaczy :)

nutka, stardust87, judith lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co ja wymyśliłam żeby mój przystał na imiona ktore mi się podobają... wiem że strasznie nei chce być przy porodzie bo jak twierdzi to nie na jego nerwy więc mu powiedziałam ok wezmę mamę ale imię wybieram ja:):):) I takim to sposobem będzie Julia albo Alan

FeliceGatto, judith lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mammma Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na 99% będzie Aleks. Obojgu nam się podoba i puki co żadne imię nie przebiło Aleksika:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:31

p19u9jcgozpmnx8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam współczuje :P ja z mężem jednogłośnie od początku powiedzieliśmy że będzie chłopak i będzie Franek :D

nutka lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję, że w 2014r Franek zdetronizuje Kubę (po 11 latach królowania tego drugiego).

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obchodzi mnie to ani trochę :D

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi ostatnio strzelił focha, że on sobie tego "Franka" nie wyobraża i że tak się nazywał jego wuj, który lubił sobie czasami potarmosić butelkę :D
    I że mu się kojarzy:D

Musiałam bardzo uważać, żeby nie wybuchnąć śmiechem:D
    ale jest w tym coś, ja Franciszków ubóstwiam i basta, ale co będzie jak nastąpi moment, w którym tego małżowskiego "betona" będę musiała przekabacić? :D:D:D

NataliaK lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ