X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem ze czasem były docinki szczególnie ze na religie nie chodziłam o Noemi ładnie muszę powiedzieć o tym imieniu czarkowi :) mi sie podoba tez Liliht ale cieżko z zapisanie pewnie byłoby no i w szkole tez nauczyciele tez pewnie by przekrecali no i może nie zaciekawie jest w bibli przedstawiona. :D

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Eunika?

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, wiem jak to jest, gdy człowiek czeka, aż mu wpadnie do głowy jakies imię i powie: "to i żadne inne!" Ja tak mam z Różą:)))
    Z tym że spodziewam się syna, i też myślę, myślę i nie moge nic wymyślić, brakuje tego olśnienia. jest tyle łądnych imion męskich, ale żadne mi do mojego dzidziusia nie pasuje..

RewolucjaSięDzieje, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noemi wg mnie ładnie:)) I budzi dobre skojarzenia dzięki biblijnej postaci, która je nosiła:))
    Mnie tez zawsze podobało się Sara, mam koleżankę o tym imieniu

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    A Eunika?

Ale to chyba greckie? Spolszczona Eunice?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Eunika to greckie :)
    Wymieniłam czarkowi wlasnie kilka imion i spojrzał sie na mnie blagalnym wzrokiem wiec chyba nic z tego chociaż na Rebece sie na chwile zamyslil ale pózniej pokręcił głowa na nie :/ wiec zostaje Zoja bo jak zacznę wymyślać to zapisze jakaś Barbare czy co :D bo przeciez on bedzie do urzędu szedł zapisać :D

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież większość imion jest pochodzenia hebrajskiego: Hanny,Marty, Michaliny, Zuzanny, Ady, Ewy i nawet Anity ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ale przecież większość imion jest pochodzenia hebrajskiego: Hanny,Marty, Michaliny, Zuzanny, Ady, Ewy i nawet Anity ;)
    Rewolucja a Ty jakie imiona wybrałaś, bo rozumiem że płci jeszcze nie znasz? ;)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, racja, Eunika to chyba jednak greckie, choć w Biblii jest napisane, że matką Tymoteusza była Żydówka, a ojciec Grekiem. Hmmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wiem :) moja mama Asia ciocia Marta babcia maria ja miriam itd ale mi jak już cos sie spodoba to nie jest imieniem hebrajskim wrr

• perełeczka Znajoma

Wysłany: 26 marca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio ( Franciszek) Kostek ( Konstanty) Tymcio ( Tymoteusz) Kajtek (Kajetan) a dla córci wrazie czego bo i tak czuję że jednak synuś to strasznie podoba mi sie Zuzia Tosia Kalinka ;-)

• Inusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w domu już synka Alana. Teraz chcielibyśmy córcie, ale okaże się ;) W kwestii imion mężowi mało co się podoba, a mi Nadia, Hana, Blanka, Julia. Dla chłopca będę miała problem :)

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas któregoś dnia padło Gabriel i tak bardzo naturalnie się przyjęło, że nie potrafiłabym go już zmienić;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ja pamiętam jak na pielgrzymce ktoś prowadził Jutrznię i tam był tekst " Rachel ożywiciela Egiptu nosiła", i ten ktoś zaśpiewał: Rejczel ożywiciela:D Do końca pielgrzymki i jeszcze dłużej się z tego śmialiśmy- cóż, takie pokolenie. Myślę, że naszym rodzicom by do głowy nie przyszło przeczytanie tego w ten sposób, ale nasze pokolenie, które na każdym kroku spotyka się "z-angielszczaniem" polskiej mowy... No cóż:)

weronikabp, Miriam, judith lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miriam to jak w końcu córcia będzie się nazywać???;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy problem. Dla córki byłoby Pola, tylko nad drugim się zastanawialiśmy, a tu ponoć syn ma być...
    I tu zdania są podzielone, bo mąż chce Julka (Juliana), a ja Tymka (Tymoteusza). Pozostałe imiona, które M akceptuje, a mi się podobają to Gabriel, Leon i Aleksander. Tylko mąż się uparł jak osioł i w kółko Julek i Julek... Ech :/

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Rewolucja a Ty jakie imiona wybrałaś, bo rozumiem że płci jeszcze nie znasz? ;)

Sama jeszcze nie wiem, podoba mi się Franciszek i Ignacy dla chłopca i Róża dla dziewczynki :)

HANA, NataliaK lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Hej miriam to jak w końcu córcia będzie się nazywać???;-)
    Na. 90% Zoja :D ale zobaczymy jak sie urodzi :)

• niunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i elegancko ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jeszcze nie wiem, podoba mi się Franciszek i Ignacy dla chłopca i Róża dla dziewczynki :)

O, Róża:))) To też był mój typ, jak już pisałam - ale na razie idzie w odstawkę.
    Dla chłopca też podoba nam się Ignaś, tylko zastanawiam się, jak będą na niego wołać koledzy w takim na przykład gimnazjum - Ignaś pewnie nie, a Ignacy? Boję się, że wymyślą jakieś nieładne zrobnienie.
    Dlatego myślimy też nad Michałem, Bartoszem, Jakubem...

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ