X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem ze czasem były docinki szczególnie ze na religie nie chodziłam o Noemi ładnie muszę powiedzieć o tym imieniu czarkowi :) mi sie podoba tez Liliht ale cieżko z zapisanie pewnie byłoby no i w szkole tez nauczyciele tez pewnie by przekrecali no i może nie zaciekawie jest w bibli przedstawiona. :D

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Eunika?

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, wiem jak to jest, gdy człowiek czeka, aż mu wpadnie do głowy jakies imię i powie: "to i żadne inne!" Ja tak mam z Różą:)))
    Z tym że spodziewam się syna, i też myślę, myślę i nie moge nic wymyślić, brakuje tego olśnienia. jest tyle łądnych imion męskich, ale żadne mi do mojego dzidziusia nie pasuje..

RewolucjaSięDzieje, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noemi wg mnie ładnie:)) I budzi dobre skojarzenia dzięki biblijnej postaci, która je nosiła:))
    Mnie tez zawsze podobało się Sara, mam koleżankę o tym imieniu

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    A Eunika?

Ale to chyba greckie? Spolszczona Eunice?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Eunika to greckie :)
    Wymieniłam czarkowi wlasnie kilka imion i spojrzał sie na mnie blagalnym wzrokiem wiec chyba nic z tego chociaż na Rebece sie na chwile zamyslil ale pózniej pokręcił głowa na nie :/ wiec zostaje Zoja bo jak zacznę wymyślać to zapisze jakaś Barbare czy co :D bo przeciez on bedzie do urzędu szedł zapisać :D

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież większość imion jest pochodzenia hebrajskiego: Hanny,Marty, Michaliny, Zuzanny, Ady, Ewy i nawet Anity ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ale przecież większość imion jest pochodzenia hebrajskiego: Hanny,Marty, Michaliny, Zuzanny, Ady, Ewy i nawet Anity ;)
    Rewolucja a Ty jakie imiona wybrałaś, bo rozumiem że płci jeszcze nie znasz? ;)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, racja, Eunika to chyba jednak greckie, choć w Biblii jest napisane, że matką Tymoteusza była Żydówka, a ojciec Grekiem. Hmmm...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wiem :) moja mama Asia ciocia Marta babcia maria ja miriam itd ale mi jak już cos sie spodoba to nie jest imieniem hebrajskim wrr

• perełeczka Znajoma

Wysłany: 26 marca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio ( Franciszek) Kostek ( Konstanty) Tymcio ( Tymoteusz) Kajtek (Kajetan) a dla córci wrazie czego bo i tak czuję że jednak synuś to strasznie podoba mi sie Zuzia Tosia Kalinka ;-)

• Inusia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w domu już synka Alana. Teraz chcielibyśmy córcie, ale okaże się ;) W kwestii imion mężowi mało co się podoba, a mi Nadia, Hana, Blanka, Julia. Dla chłopca będę miała problem :)

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas któregoś dnia padło Gabriel i tak bardzo naturalnie się przyjęło, że nie potrafiłabym go już zmienić;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ja pamiętam jak na pielgrzymce ktoś prowadził Jutrznię i tam był tekst " Rachel ożywiciela Egiptu nosiła", i ten ktoś zaśpiewał: Rejczel ożywiciela:D Do końca pielgrzymki i jeszcze dłużej się z tego śmialiśmy- cóż, takie pokolenie. Myślę, że naszym rodzicom by do głowy nie przyszło przeczytanie tego w ten sposób, ale nasze pokolenie, które na każdym kroku spotyka się "z-angielszczaniem" polskiej mowy... No cóż:)

weronikabp, Miriam, judith lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miriam to jak w końcu córcia będzie się nazywać???;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy problem. Dla córki byłoby Pola, tylko nad drugim się zastanawialiśmy, a tu ponoć syn ma być...
    I tu zdania są podzielone, bo mąż chce Julka (Juliana), a ja Tymka (Tymoteusza). Pozostałe imiona, które M akceptuje, a mi się podobają to Gabriel, Leon i Aleksander. Tylko mąż się uparł jak osioł i w kółko Julek i Julek... Ech :/

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Rewolucja a Ty jakie imiona wybrałaś, bo rozumiem że płci jeszcze nie znasz? ;)

Sama jeszcze nie wiem, podoba mi się Franciszek i Ignacy dla chłopca i Róża dla dziewczynki :)

HANA, NataliaK lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Hej miriam to jak w końcu córcia będzie się nazywać???;-)
    Na. 90% Zoja :D ale zobaczymy jak sie urodzi :)

• niunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i elegancko ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jeszcze nie wiem, podoba mi się Franciszek i Ignacy dla chłopca i Róża dla dziewczynki :)

O, Róża:))) To też był mój typ, jak już pisałam - ale na razie idzie w odstawkę.
    Dla chłopca też podoba nam się Ignaś, tylko zastanawiam się, jak będą na niego wołać koledzy w takim na przykład gimnazjum - Ignaś pewnie nie, a Ignacy? Boję się, że wymyślą jakieś nieładne zrobnienie.
    Dlatego myślimy też nad Michałem, Bartoszem, Jakubem...

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ