X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • kajajaka37 Debiutantka

Wysłany: 2 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały Florek, bardzo mi się podoba. Moja koleżanka chce dać Blanka

Miriam lubi tę wiadomość

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przejrzałam poprzednie posty i jestem w szoku, że nikt nie piszę o Lenie, która w tamtym roku wiodła prym :) Julek też mało, Maj, Zuź, Dobrze dobrze nie może być tak monotonnie ;)

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha jak Len tak dużo, a mi się to imię też podobało ale siostra dała tak córeczce to wymyśliłyśmy, że moja będzie Milena ;) ale jeszcze nie jestem zdecydowana na imię :)

ggfxf7q.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam Zuzie, od dawna mi się podoba i jakoś mało mnie to przeraża że może być dużo Zuź. U nas się ostatnio popularne robią Weroniki i Liliany, coraz częściej słyszę

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A ja chciałam Zuzie, od dawna mi się podoba i jakoś mało mnie to przeraża że może być dużo Zuź. U nas się ostatnio popularne robią Weroniki i Liliany, coraz częściej słyszę

To tak jak u mnie z imieniem Szymon, im bardziej zaawansowana ciąża, tym mniej mi przeszkadza popularność tego imienia :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze by nam się podobało i by pasowało do nazwiska, no i ja osobiście nie jestem za udziwnianiem imion bo później dzieci mają przechlapane, bo inne maluchy potrafią być okrutne

FeliceGatto, Mirella, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem już przed ciążą wymyśleliśmy imiona dla dziecka jeśli by to była dziewczynka to Vivien chociaż się zastanawiam czy dobry pomysł dawać imię zagraniczne bardziej teraz podoba mi się Liliana,Bianka czy Estera a chłopiec na 100% Franciszek :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już Marcela, więc córcia może Nelka albo Milenka, a chłopiec Nie mam pojęcia Alan, Karol, no i ten Florian za mną chodzi juz od paru miesięcy hhehe sama nie wiem, pewnie jeszcze mi się odmienie z resztą też trzeba pogadać o tym z przyszłym tatusiem hehe, ale póki co moje osobiste typy są takie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 11:30

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OD malego podobalo mi sie imie Wiktoria, wiec jak sie okazalo, ze bedzie dziewczynka to nie mialam problemu z wyborem...maz marudzil, zeby sie zastanwoic, ale chyba na razie przyjal :) Widze ze teraz sporo Wiktorii, ale z tego powodu nie bede wyszukiwac innego...co do chlopca, bym miala wiekszy problem, bo mi sie duzo imion podoba :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lineczka Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z imieniem dla mojej córeczki mały problem ;-) powinno być wymawiane tak samo w trzech językach polskim ,angielskim i hiszpańskim. trochę to ogranicza wybór ale bardzo podoba mi sie Abigail ,Rebeka, Nell.

Nelus lubi tę wiadomość

iv09io4ptwhk6nng.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz rowniez juz wybralismy :) Imiona musza pasowac do niemieckiego nazwiska i musza tak samo brzmiec w polski,niemieckim i angielskim.
    dziewczynka Emily po mojej kochanej babci,
    chlopczyk Colin po meza tacie

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam juz Alana i Amelie teraz bedzie Naomi a jesli coreczka zrobi psikusa i urodzi sie chlopcem to bezapelacyjnie bedzie nosil imie Nikodem:)

• ewela84 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do naszych blizniakow od dawna zwracamy sie po imieniu,bo juz zdecydowalismy. badzie Aleksandra i Jakub ;)

FeliceGatto, Misty87 lubią tę wiadomość

ijpb20mmh57zc0cf.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niemałż od samego początku upierał się, że to będzie dziewczynka - Justyna. No i dziś się potwierdziło, że w brzuszku córcia buszuje :)

NataliaK, FeliceGatto, Gosiaczek, karm3lka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synuś będzie Antoni:)podoba mi się bo jak malutki to Antoś, jak starszy to Antek a dorosły pan Antoni:P

agata86, FeliceGatto lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lineczka wrote:
    Ja mam z imieniem dla mojej córeczki mały problem ;-) powinno być wymawiane tak samo w trzech językach polskim ,angielskim i hiszpańskim. trochę to ogranicza wybór ale bardzo podoba mi sie Abigail ,Rebeka, Nell.

Jestem za Nell bo sama mam na imie Nelly :p wszyscy znajomi mi zawsze zazdroscili oryginalnego imienia, mi tylko zawsze przeszkadzalo gdy starsi nauczyciele czytali tak jak sie pisze brrr

lineczka lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się podoba Gaja :-)

• lineczka Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2014, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Jestem za Nell bo sama mam na imie Nelly :p wszyscy znajomi mi zawsze zazdroscili oryginalnego imienia, mi tylko zawsze przeszkadzalo gdy starsi nauczyciele czytali tak jak sie pisze brrr
    Jak myślą o mojej małej to jest Nell ale Abigail wciąż aktualna;-) .

iv09io4ptwhk6nng.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sądzicie o imieniu Ignacy? zastanwaimy się nad tym imieniem dla naszego synka. Taka mała sonda, jaki jest odbiór tego imienia?

agata86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignaś Ignacy mi sie podoba :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ