Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:A ja chciałam Zuzie, od dawna mi się podoba i jakoś mało mnie to przeraża że może być dużo Zuź. U nas się ostatnio popularne robią Weroniki i Liliany, coraz częściej słyszę
To tak jak u mnie z imieniem Szymon, im bardziej zaawansowana ciąża, tym mniej mi przeszkadza popularność tego imienia -
Najważniejsze by nam się podobało i by pasowało do nazwiska, no i ja osobiście nie jestem za udziwnianiem imion bo później dzieci mają przechlapane, bo inne maluchy potrafią być okrutne
FeliceGatto, Mirella, Natka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy z mężem już przed ciążą wymyśleliśmy imiona dla dziecka jeśli by to była dziewczynka to Vivien chociaż się zastanawiam czy dobry pomysł dawać imię zagraniczne bardziej teraz podoba mi się Liliana,Bianka czy Estera a chłopiec na 100% Franciszek
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Ja mam już Marcela, więc córcia może Nelka albo Milenka, a chłopiec Nie mam pojęcia Alan, Karol, no i ten Florian za mną chodzi juz od paru miesięcy hhehe sama nie wiem, pewnie jeszcze mi się odmienie z resztą też trzeba pogadać o tym z przyszłym tatusiem hehe, ale póki co moje osobiste typy są takie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 11:30
Livia
Nela
Marcel
-
OD malego podobalo mi sie imie Wiktoria, wiec jak sie okazalo, ze bedzie dziewczynka to nie mialam problemu z wyborem...maz marudzil, zeby sie zastanwoic, ale chyba na razie przyjal Widze ze teraz sporo Wiktorii, ale z tego powodu nie bede wyszukiwac innego...co do chlopca, bym miala wiekszy problem, bo mi sie duzo imion podoba
-
nick nieaktualny
-
lineczka wrote:Ja mam z imieniem dla mojej córeczki mały problem powinno być wymawiane tak samo w trzech językach polskim ,angielskim i hiszpańskim. trochę to ogranicza wybór ale bardzo podoba mi sie Abigail ,Rebeka, Nell.
Jestem za Nell bo sama mam na imie Nelly :p wszyscy znajomi mi zawsze zazdroscili oryginalnego imienia, mi tylko zawsze przeszkadzalo gdy starsi nauczyciele czytali tak jak sie pisze brrrlineczka lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Jestem za Nell bo sama mam na imie Nelly :p wszyscy znajomi mi zawsze zazdroscili oryginalnego imienia, mi tylko zawsze przeszkadzalo gdy starsi nauczyciele czytali tak jak sie pisze brrr
-
nick nieaktualny