X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria lub Kacper :)

FeliceGatto, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita mi się bardzo Ignacy podoba i Igor ale mąż przeciwny. U nas chyba będzie Maksymilian.

Miriam lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny za opinię. My się jeszcze zastanaiwamy nad kilkoma imionami, ostatnio też nad Michałem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki imię wybrać , wydaje mi się baaaardzo trudno... ;(

Dla chłopca nie mamy problemu... zawsze podobało mi się MIKOŁAJ - mąż zaakceptował i uznał że ładnie i po jego dziadku ;P

Jeszcze wiele lat temu jako nastolatka mówiłam że córce dam na imię Michalina.
    I tak też miało być na początku ciąży , do czasu aż mąż z pracy nie przyniósł pomysłu NATALKA ! nie zgodziłam się , były płacze i lamenty :D W odwecie zaproponowałam ZOSIĘ - i tu sprzeciw męża. To może Dorotka , to może Emilia , to może Paulinka , to może Patrycja , to może Alicja ... Po 2 tyg. negocjacji ( on swoje ja swoje) doszliśmy do wniosku że po prostu zostaniemy przy tej Michalinie :)

Aż się boję pomyśleć co będzie jak postaramy się o drugie dziecko i to też bedzie dziewczynka :P Będzie chyba bezimienna albo my się pozabijamy ;P

Czekamy więc na Michalinę Zofię <3
    A potem postaramy się o Mikołaja Piotra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 00:13

karusia, kark lubią tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Dzięki, dziewczyny za opinię. My się jeszcze zastanaiwamy nad kilkoma imionami, ostatnio też nad Michałem.

Michał to super imię, też takie chciałam dla swojej kruszynki, ale niestety mój M się nie zgadza :(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie Zosia :) na początku się zastanawiałam nad Zuzią, bo zależało mi nad tym, żeby imię było krótkie i ciepłe.. I od pierwszych tygodni, nie wiedząc jeszcze, że noszę pod sercem (wyśnioną ;) córeczkę do brzuszka mówię Zosia... :) A Michalina to też piękne imię i też się nad nim zastanawiałam, może następna, albo jeszcze następna będzie Miśka ;)

celia lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa inne preferencje imionowe moj chce Ernest lub Kinga
    ja natomiast dla syncia Szymon lub Tymek a dla dziewczynki podoba mi sie Nina lub Lili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 16:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jesli bedzie dziewczynka to na 90% bedzie Julia Apolonia (drugie imie po mojej prababci), co do chlopca (a wstepnie przesadowe objawy na to wskazuja) nie mamy pojecia...ale zapewne z racji mieszkania w UK bedzie mialo polsko-angielskie.

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem jeszcze do niedawna myśleliśmy,że będzie synek dlatego miał być Antoś:) dopiero tydzień temu dowiedzieliśmy się,że jednak dziewczynka he he:) i tak nam przylgnął ten Antoś,że będzie Antosia:)!!! cieszymy się,że z badań wyszło,że dzidziuś zdrowy, płeć nie ważna:P

amela, celia, nutka lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek albo Łucja :)

nutka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem zdecydowaliśmy że córcia bedzie miała na imie Nela :)

Miriam, mala_mi, celia, judith lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,ze moje imie (Liliana) zaczyna sie robic popularne. Kiedys w czasach szkolnych go nie znosilam, bo ciagle wszyscy przekrecali! Wolali albo Lidzia, albo Lilia! Ale z czasem zakochalam sie w nim :)

Ja wciaz mam mega dylemat z imieniem dla chlopca! A jak sie okaze, ze w brzuszku dwoch chlopczykow grasuje to juz w ogole bedzie hardcore!
    Nie wiem... po prostu od zawsze nie mialam typow na meskie imiona!
    Szymon nawet nawet...
    Jakub bardzo ladne ale oklepane...
    I tu chyba koniec :D
    Od jakiegos czasu przychodzi mi na mysl Mikolaj, ale tez obawiam sie,ze zaraz bedzie ich masa.
    Mysle po cichu o Alanie, ale obawiam sie linczu ze strony dziadkow :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 11:38

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Layla. Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze płci nie znamy ale mąż obstawia na chłopaka i chce imię Franciszek ale ja wolałabym inne imię więc to jest jeszcze do przedyskutowania. Narazie do brzusia mówi "Jak się miewa mój Syn" ;)

1a3ceb932aeb2f807776a783ec22555a.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

celia, nutka lubią tę wiadomość

Layla.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miała być Lily ale zrobiło sie bardzo oklepane wiec bedzie Zoja :) jedna Lily juz mamy w niebie wiec zostaje nam Zojka :) dla chłopca mieliśmy Feliks lub Kosma ;)

mala_mi lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, a mnie jakoś szkoda, że przerwiesz rodzinną tradycję nadawania imion żydowskich.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ale jakoś no nie moge wybrać żadnego ktore mi sie podoba :( no nie moge nic znaleźć Czarek tez mówi tak jak ty i ze nie jest pewny na 100% czy mała powinna miec na imie Zoja tylko 90% no ale żadne imie mi nie podchodzi no może Lea jest ładne ale tu Czarek jeszcze bardziej kręci nosem

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Makcza ale jakoś no nie moge wybrać żadnego ktore mi sie podoba :( no nie moge nic znaleźć Czarek tez mówi tak jak ty i ze nie jest pewny na 100% czy mała powinna miec na imie Zoja tylko 90% no ale żadne imie mi nie podchodzi no może Lea jest ładne ale tu Czarek jeszcze bardziej kręci nosem

SARA, RACHELA, DALILA, NOEMI, ESTERA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 14:10

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie podoba mi sie tzn nie jest brzydkie ale jakoś no nie widzę tego imienia w domu u nas kojarzy mi sie z filmem Sara i Agnieszka Włodarczyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachela mi sie podoba ale Czarek mówi stanowcze NIE bo dxieci bedą sie śmiać ze Żydówka

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Rachela mi sie podoba ale Czarek mówi stanowcze NIE bo dxieci bedą sie śmiać ze Żydówka

A z Ciebie się śmiali? Miriam też przecież ewidentnie żydowskie. A Noemi?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ