X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria lub Kacper :)

FeliceGatto, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita mi się bardzo Ignacy podoba i Igor ale mąż przeciwny. U nas chyba będzie Maksymilian.

Miriam lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny za opinię. My się jeszcze zastanaiwamy nad kilkoma imionami, ostatnio też nad Michałem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynki imię wybrać , wydaje mi się baaaardzo trudno... ;(

Dla chłopca nie mamy problemu... zawsze podobało mi się MIKOŁAJ - mąż zaakceptował i uznał że ładnie i po jego dziadku ;P

Jeszcze wiele lat temu jako nastolatka mówiłam że córce dam na imię Michalina.
    I tak też miało być na początku ciąży , do czasu aż mąż z pracy nie przyniósł pomysłu NATALKA ! nie zgodziłam się , były płacze i lamenty :D W odwecie zaproponowałam ZOSIĘ - i tu sprzeciw męża. To może Dorotka , to może Emilia , to może Paulinka , to może Patrycja , to może Alicja ... Po 2 tyg. negocjacji ( on swoje ja swoje) doszliśmy do wniosku że po prostu zostaniemy przy tej Michalinie :)

Aż się boję pomyśleć co będzie jak postaramy się o drugie dziecko i to też bedzie dziewczynka :P Będzie chyba bezimienna albo my się pozabijamy ;P

Czekamy więc na Michalinę Zofię <3
    A potem postaramy się o Mikołaja Piotra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 00:13

karusia, kark lubią tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Dzięki, dziewczyny za opinię. My się jeszcze zastanaiwamy nad kilkoma imionami, ostatnio też nad Michałem.

Michał to super imię, też takie chciałam dla swojej kruszynki, ale niestety mój M się nie zgadza :(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas będzie Zosia :) na początku się zastanawiałam nad Zuzią, bo zależało mi nad tym, żeby imię było krótkie i ciepłe.. I od pierwszych tygodni, nie wiedząc jeszcze, że noszę pod sercem (wyśnioną ;) córeczkę do brzuszka mówię Zosia... :) A Michalina to też piękne imię i też się nad nim zastanawiałam, może następna, albo jeszcze następna będzie Miśka ;)

celia lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa inne preferencje imionowe moj chce Ernest lub Kinga
    ja natomiast dla syncia Szymon lub Tymek a dla dziewczynki podoba mi sie Nina lub Lili

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 16:22

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jesli bedzie dziewczynka to na 90% bedzie Julia Apolonia (drugie imie po mojej prababci), co do chlopca (a wstepnie przesadowe objawy na to wskazuja) nie mamy pojecia...ale zapewne z racji mieszkania w UK bedzie mialo polsko-angielskie.

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem jeszcze do niedawna myśleliśmy,że będzie synek dlatego miał być Antoś:) dopiero tydzień temu dowiedzieliśmy się,że jednak dziewczynka he he:) i tak nam przylgnął ten Antoś,że będzie Antosia:)!!! cieszymy się,że z badań wyszło,że dzidziuś zdrowy, płeć nie ważna:P

amela, celia, nutka lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franciszek albo Łucja :)

nutka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem zdecydowaliśmy że córcia bedzie miała na imie Nela :)

Miriam, mala_mi, celia, judith lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,ze moje imie (Liliana) zaczyna sie robic popularne. Kiedys w czasach szkolnych go nie znosilam, bo ciagle wszyscy przekrecali! Wolali albo Lidzia, albo Lilia! Ale z czasem zakochalam sie w nim :)

Ja wciaz mam mega dylemat z imieniem dla chlopca! A jak sie okaze, ze w brzuszku dwoch chlopczykow grasuje to juz w ogole bedzie hardcore!
    Nie wiem... po prostu od zawsze nie mialam typow na meskie imiona!
    Szymon nawet nawet...
    Jakub bardzo ladne ale oklepane...
    I tu chyba koniec :D
    Od jakiegos czasu przychodzi mi na mysl Mikolaj, ale tez obawiam sie,ze zaraz bedzie ich masa.
    Mysle po cichu o Alanie, ale obawiam sie linczu ze strony dziadkow :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 11:38

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Layla. Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze płci nie znamy ale mąż obstawia na chłopaka i chce imię Franciszek ale ja wolałabym inne imię więc to jest jeszcze do przedyskutowania. Narazie do brzusia mówi "Jak się miewa mój Syn" ;)

1a3ceb932aeb2f807776a783ec22555a.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

celia, nutka lubią tę wiadomość

Layla.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miała być Lily ale zrobiło sie bardzo oklepane wiec bedzie Zoja :) jedna Lily juz mamy w niebie wiec zostaje nam Zojka :) dla chłopca mieliśmy Feliks lub Kosma ;)

mala_mi lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, a mnie jakoś szkoda, że przerwiesz rodzinną tradycję nadawania imion żydowskich.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza ale jakoś no nie moge wybrać żadnego ktore mi sie podoba :( no nie moge nic znaleźć Czarek tez mówi tak jak ty i ze nie jest pewny na 100% czy mała powinna miec na imie Zoja tylko 90% no ale żadne imie mi nie podchodzi no może Lea jest ładne ale tu Czarek jeszcze bardziej kręci nosem

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Makcza ale jakoś no nie moge wybrać żadnego ktore mi sie podoba :( no nie moge nic znaleźć Czarek tez mówi tak jak ty i ze nie jest pewny na 100% czy mała powinna miec na imie Zoja tylko 90% no ale żadne imie mi nie podchodzi no może Lea jest ładne ale tu Czarek jeszcze bardziej kręci nosem

SARA, RACHELA, DALILA, NOEMI, ESTERA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 14:10

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie podoba mi sie tzn nie jest brzydkie ale jakoś no nie widzę tego imienia w domu u nas kojarzy mi sie z filmem Sara i Agnieszka Włodarczyk

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachela mi sie podoba ale Czarek mówi stanowcze NIE bo dxieci bedą sie śmiać ze Żydówka

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Rachela mi sie podoba ale Czarek mówi stanowcze NIE bo dxieci bedą sie śmiać ze Żydówka

A z Ciebie się śmiali? Miriam też przecież ewidentnie żydowskie. A Noemi?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ