Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli potwierdzi się, że nosze dziewczynkę pod serduszkiem to będzie Wiktoria od zawsze tak chciałam, chociaż podoba mi się Nadia, Olga, Anastazja, Blanka.
Natomiast jeśli będzie chłopiec mam kilka typów, ale średnio się z mężem zgadzamy. Czekamy do czwartku na połówkowe i się zobaczy -
sunset wrote:Cześć dziewczyny!
Przyszła pora wybrać imię a mamy pustkę w głowie.
Zastanawiamy się nad Dorotą, Dagmarą, Joanną, Alicją, Łucją i Niną.
Ehhh ciężki dylemat, nic mi nie pasuje, liczę cały czas na to, że któraś z Was wrzuci kiedyś jakieś imię, które mi po prostu wskoczy "o, to jest to!"
Zanim zaszłam w ciążę chciałam Lilianę, ale teraz to jest chyba jedno z bardziej popularnych imion więc już nie chcę.
U nas bedzie Nina;) uważam ze pasuje dla małej dziewczynki i dorosłej kobiety, ma wiele zdrobnień. Poza tym dla mnie to takie łagodne i eleganckie imięMiriam, niunia, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
milola86 wrote:U nas bedzie Nina;) uważam ze pasuje dla małej dziewczynki i dorosłej kobiety, ma wiele zdrobnień. Poza tym dla mnie to takie łagodne i eleganckie imię
A tak z ciekawości, jakie są zdrobnienia od Niny? Piszesz, że jest wiele, a ja nie mogę wymyślić nawet jednegohttp://szogunowmatka.blogspot.com/ -
cześć dziewczyny !
Ja jeszcze nie znam płci. Ale z imieniem damskim nie mam problemu. Będzie Hania, po mojej mamie Poza tym damskich to jest mnóstwo ładnych. i co drugie mi odpowiada
Natomiast z chłopięcych podoba mi się tylko KACPER.
Niestety jest duże ryzyko wybrać to imię, bo co druga mamusia chce takie nadać synkowi ( jeżeli już nie dała). Jest tak popularne, że się obawiam.
Ale ostatnio wpadło mi w ucho imię GABRIEL. I jest jakaś nadzieja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 22:58
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
A my wogóle nie możemy się zdecydować,ale dziś pojawiły się nowe propozycje:
Emma
Alissa
Rosalie
Vivien
Emily
No i w rezerwie Lea i tak myśle i myśle i nic tak naprawde mi nie pasuje niby mi się podoba ale nie pasujeKarola:), Miriam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy przed poznaniem płci dziecka mieliśmy dylemat z imieniem dla dziewczynki - mi się bardzo podobała Adela, ale mężowi jakoś nie wiedzieć czemu nie bardzo podchodziło W końcu jak doszliśmy do kompromisu (Eliza), to okazało się, że będzie chłopczyk, a chłopięce imię wybraliśmy już dużo wcześniej jednogłośnie - Wiktor
-
hela wrote:Mój mąż to ma pomysły
Wymyśla imiona, żeby było zdrobniale też i uniwersalnie a teraz uwaga!!! oto one:
Dla chłopca - farfuś, farfol, farfocel hahahha
Dla dziewczynki - fela, felagia, felusia, felargina (czyt. felardżina tak zagranicznie )
płakałam ze śmiechu! ale nie wiem czemu na fasolkie mówimy farfuś hehe oczywiście nie dam tak dziecku na imię aż strach pomyśleć co mu jeszcze do głowy wpadnie
Fela, jestem za felką!!!!http://szogunowmatka.blogspot.com/