X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Suzy Lee wrote:
    Pierwsza 300tka Dzejkej to juz nie takie pierwsze :P
    Michaelo- mój pierwszy syn nazywa się Jan Gabriel, więc spełniłam się już przy jednym dziecku co do imienia prostego, klasycznego. Teraz myślę sobie czemu nie coś oryginalniejszego, ale tez bez przesady.

ja osobiście uważam, że jeśli jedno dziecko, tak jak piszesz, ma proste klasyczne imię, to drugie czy kolejne też powinno mieć takie. Znam rodzeństwo gdzie jest Staś, Marysia a tu nagle Kacper no ni jak mi to nie pasuje. Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

To tez fakt, zeby potem sie braciszek z siostry nie nabijal - wiadomo, ze rodzenstwo zawsze sypie najsurowsza krytyka, a starsi bracia to juz w ogole ;)

Suzy, pierwsza 300setka to "duzo" moim zdaniem biorac pod uwage, ze za moich czasow to w calej szkole czy na osiedlu ani jednej o takim imieniu nie było. Tak samo jak mało było Stasiow itd., a teraz jak krzykniesz "Stasiu" w przedszkolu to sie kilka chłopaczkow obroci ;)

• michaela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to chyba bez znaczenia czy co drugie dziecko bedzie miało tak samo na imie jak moje, dla mnie będzie wyjątkowe, ważne, żeby imie podobało sie jemu i nam :) Dobrze że mamy taki szeroki "wybór":)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sadzicie o Mariolce ?? :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Adka wrote:
    Suzy Lee wrote:
    Michaelo- mój pierwszy syn nazywa się Jan Gabriel, więc spełniłam się już przy jednym dziecku co do imienia prostego, klasycznego. Teraz myślę sobie czemu nie coś oryginalniejszego, ale tez bez przesady.

ja osobiście uważam, że jeśli jedno dziecko, tak jak piszesz, ma proste klasyczne imię, to drugie czy kolejne też powinno mieć takie. Znam rodzeństwo gdzie jest Staś, Marysia a tu nagle Kacper no ni jak mi to nie pasuje. Ale oczywiście to tylko moje zdanie.

To tez fakt, zeby potem sie braciszek z siostry nie nabijal - wiadomo, ze rodzenstwo zawsze sypie najsurowsza krytyka, a starsi bracia to juz w ogole ;)

Suzy, pierwsza 300setka to "duzo" moim zdaniem biorac pod uwage, ze za moich czasow to w calej szkole czy na osiedlu ani jednej o takim imieniu nie było. Tak samo jak mało było Stasiow itd., a teraz jak krzykniesz "Stasiu" w przedszkolu to sie kilka chłopaczkow obroci ;)

No własnie 300 to dużo. Można mówic o pierwsze dziesiątce, peirwszej piątce, pierwszej trójce, ale pierwsza 300tka w kontekście imion to całkiem sporo, bo imiona z pozycji około 150 na przykład jak ja patrzyłam to już całkiem rzadko spotykane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Suzy Lee wrote:

A ja tak nie uważam i Kacper to według mnie całkiem normalne imię. Może nie klasyczne, ale nie jakieś specjalnie rzadkie i specjalnie oryginalne.

• ann2224 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do imienia dla chłopca to mam metlik w głowie wszyscy mówia o narmalnym imieniu ale jaka jest definicja normalnego imienia ?
    Ja od samego początku mam przeczucia że to będzie chłopak choc imie mam wybrane dla dziewczynki Marysia po prababci:) choc cały czas mówimy hna nie Leos a to przez moja małą chrzesniaczke 3 latka i tak sobie fasoleczke nazywamy. choc ja zawsze mówiłam ze mój pierwszy syn bedzie miał na imie Józiu po przdziadkach i wsumie rzaem z mezem tak chyba zostawimy choc nie wszystkim w rodzinie podoba sie to imię Myślelismy tez ewentualnie nad Szymonem Miłoszem Hubertem Błażejem choc te też im sie nie podobaja i mówia że wymyślamy coś zamiast dac normalne imię:( a co wy o tym myslicie?

event.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 15 maja 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann2224, Szymon Miłosz Hubert i Błażej to dosc popularne imiona, wiec nie wiem czemu rodzina mowi Wam, ze wymyslacie. A Marysia to juz w ogole piekne imie.

Z tego powodu my nikomu nie mowimy co bedzie ani jakie beda imiona. Jak sie urodzi to damy znac, ze np. "dzisiaj o tej i o tej urodziła sie nasza Diana" i tyle. Srac na opinie innych :)

rubi67, znam tylko jedna Mariole i to jedna z naweselszych i najsympatyczniejszych osob jakie poznalam w zyciu. Mi sie to imie podoba :)

Adka, rubi67 lubią tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez Mariolka kojarzy sie z kims wesolym i pogodnym, biore to imie pod uwage ;) Dziekuje Dzejkej za opinie :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• iśka Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek Alan (10lat) wymyślił i upiera się,że jego brat będzie miał na imię Axel. Hmmm

Suzy Lee lubi tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alan i axel :-) fajnie brzmi :-) hehe.ciekawe imie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2013, 20:16

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Antolka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Nasz synek Alan (10lat) wymyślił i upiera się,że jego brat będzie miał na imię Axel. Hmmm

Hey, nie chce obrazić nikogo, ale Axel mimo iż fajne, to pies mojaj koleżanki tak się wabił...

Ale przyznam ,że zaczełam teraz o nim myśleć jako o imieniu dla dziecka to fdajne jest :)

mhsvj44jngo177cq.png
  • andziol Koleżanka

Wysłany: 20 maja 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błażej i Miłosz - bardzo ładne :)Inne ale nie przekombinowane

zrz6zbmh7yy79ed9.png

2nn3skjofxiik2bq.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    iśka wrote:

Hey, nie chce obrazić nikogo, ale Axel mimo iż fajne, to pies mojaj koleżanki tak się wabił...

Ale przyznam ,że zaczełam teraz o nim myśleć jako o imieniu dla dziecka to fdajne jest :)

Moja siostrzenica ma chłopaka Axela i jest bardzo fajny pewnie dlatego synek tak się upiera...
    My mamy psa wiktorię (Wiki) także nie ma co się tym sugerować!

iv093e5eynq4wz4z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ramach ciekawostki (ja nie rozważam tego imienia) natknęłam się dzisiaj na parę jednego bloga bodajże pod tytułem "Matka nigdy się nie nudzi" i facet nazywa się Ursyn - pierwszy raz spotkałam takie imię :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Ursyna to pierwsze skojarzenie to dzielnica Ursynow... Imie moim zdaniem brzydkie, ale wiadomo, ze kazdy rodzic decyduje SAM, wiec komentowac sie nie powinno :)

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 20 maja 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, tez nie slyszalam o takim imieniu :) Troche kojarzy mi sie z Wwa z Urysowem :P

A co do imion, to my najbardziej zastanawiamy sie nad Lilly, ale jeszcze jest kilka imion - szukamy universalnego, jako, ze mieszkamy w UK to nie chcemy typowego polskiego imienia :)

ann2224 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2013, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Ursyna..to slyszalam tylko o jednym : Julian Ursyn Niemcewicz.
    Ja osobiscie nie przepadam za takimi przekombinowanymi imionami, w dzisiejszych czasach nie pasuja takie historyczne imiona. Ale to jest moje prywatne zdanie. Uwazam, ze kazdy swoje dzie dziecko powinien nazwac wedlug swojego gustu, ale miec tez na uwadze przyszle dobro dziecka.
    Nasz syn bedzie mial na imie Ignacy..troche "traci historia", ale w naszym przypadku zawazyly inne kwestie. Gdyby tylko ode mnie zalezal wybor imienia, to bylba Hubert...

0ylvqca.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ojej, tez nie slyszalam o takim imieniu :) Troche kojarzy mi sie z Wwa z Urysowem :P

A co do imion, to my najbardziej zastanawiamy sie nad Lilly, ale jeszcze jest kilka imion - szukamy universalnego, jako, ze mieszkamy w UK to nie chcemy typowego polskiego imienia :)

ja mieszkam w uk i moja znajoma ma córke liliane i mówin do niej lili

event.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz chce Franka :) ja chce Jasia Mikolaja lub Milosza :) dziewczynke Lilliana lub Tosie ale cos mysle i usg wskazywalo ze bedzie Franio :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ella Autorytet

Wysłany: 21 maja 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka mnie się też Franek podoba, ale nie wiem jak to będzie z wymową po ang, szczególnie Franciszek.
    Z męskich rozważam też Patryka, a ostatnio "chodzi" mi po głowie Tristan.

Q82doi09kub0318v3.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ