Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba zdecydowalismy sie na imie i bedzie Diana Co myslicie? Mozecie szczerze komentowac nawet jezeli komentarze beda niemile. Chetnie poznam objektywne opinie innych tym bardziej, ze nikomu w Polsce nie mowimy jak nazwiemy corcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2013, 18:22
-
A my nadal niezdecydowani, a czasu coraz mniej , tzn. mąż jest zdecydowany na Nikodema. Mój brat przekonał się do tego imienia i już tylko tak mówi o maluszku, a był największym przeciwnikiem. A ja nie wiem . Mnie się jakoś Niko nie podoba, chyba już bardziej Niki, ale to bardziej kojarzy mi się z dziewczynką. Mnie podoba się jeszcze Mikołaj, tylko że teraz to bardzo popularne imię.
Wychodzi na to, że myślimy o trzech imionach Nikodem, Mikołaj i Maks. I nie wiem czy decyzja nie zapadnie na porodówce. Jak zobaczę małego to może będę wiedziała jakie imię do niego pasuje.pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam na trzecie imie Diana
Michalina podoba mi sie bardziej w wersji angielskiej Michelle, ale no nie nazwe tak dziecka w Polsce. Mężowi podoba się np. Olimpia albo Gaja. Moja mama Gają zachwycona, a ja nieprzekonana.... co o tym sądzicie? Ja myślałam prędzej o Liwii jeśli chodzi o dziewczynkę -
Suzy ostatnio ogladalam program i byla babeczka Gaja jako bardzo zaradna pracowita kobieta i imie zadko spotykane ale mnie osobiscie sie podoba ale juz Twoja mama jest Gaja a ja chcialabym zeby mala miala swoje osobiste imie.hmm no i ciekawe czy tesciowa zle sie nie poczuje skoro imie po Twojej mamie...hmm no nie wiem ale ja bym tez nie byla przekonana
-
asiek wrote:A my nadal niezdecydowani, a czasu coraz mniej , tzn. mąż jest zdecydowany na Nikodema. Mój brat przekonał się do tego imienia i już tylko tak mówi o maluszku, a był największym przeciwnikiem. A ja nie wiem . Mnie się jakoś Niko nie podoba, chyba już bardziej Niki, ale to bardziej kojarzy mi się z dziewczynką. Mnie podoba się jeszcze Mikołaj, tylko że teraz to bardzo popularne imię.
Wychodzi na to, że myślimy o trzech imionach Nikodem, Mikołaj i Maks. I nie wiem czy decyzja nie zapadnie na porodówce. Jak zobaczę małego to może będę wiedziała jakie imię do niego pasuje.
Asiek my mowimy do malego Kacperek ale tez zastanawiamy sie czasem czy aby na pewno bedzie Kacperkiem hehe. Mysle ze jak go zobaczymy to dopiero sie przekonamy czy mu to imie pasuje ale boje sie tego bo to jednak na cale zycie hehe -
DzejKej wrote:Chyba zdecydowalismy sie na imie i bedzie Diana Co myslicie? Mozecie szczerze komentowac nawet jezeli komentarze beda niemile. Chetnie poznam objektywne opinie innych tym bardziej, ze nikomu w Polsce nie mowimy jak nazwiemy corcie
Dzej kej mnie akurat Diany nie znam zadnej i jedyne skojarzenia mam ksiezna Diana z rodziny krolewskiej.szczera dobra lagodna przykladna ladne imieDzejKej lubi tę wiadomość
-
Pasia27, i u nas Nikodem chyba zostanie. No chyba, że tak jak pisałam, na porodówce stwierdzę, że absolutnie mi to imię nie pasuje.
Troszkę obawiam się tego imienia, ponieważ wielu ludzi negatywnie na nie reaguje. Wiem, że to nasz wybór, ale tak jak pisałaś to wybór na całe życie i nie chciałabym, żeby dziecko miało jakieś nieprzyjemności w szkole, bo rodzina i znajomi przyzwyczają się w końcu, tak jak mój brat. On najbardziej krzyczał, że co to za imię, a teraz ma być Nikodem i koniec .
Ja Diany nie znam, ale znam Dinę, Chorwatkę . Diana, też ładnie.pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Suzy ostatnio ogladalam program i byla babeczka Gaja jako bardzo zaradna pracowita kobieta i imie zadko spotykane ale mnie osobiscie sie podoba ale juz Twoja mama jest Gaja a ja chcialabym zeby mala miala swoje osobiste imie.hmm no i ciekawe czy tesciowa zle sie nie poczuje skoro imie po Twojej mamie...hmm no nie wiem ale ja bym tez nie byla przekonana
Moja mama ma na imie Ewa :)Napisałam tylko, że moja mama jest zachwycona imieniem Gaja dla mojej potencjalnej córki, a swojej potencjalnej wnuczki. Nie chcemy dziecka nazywac imieniem po kimś. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJej... na prawde tak uważacie? Może uda Wam się mnie przekonać skoro okazuje się budzi sympatię, a nie od razu odrzut (o ile to dziewczynka... dowiem się za 3 tygodnie) Bo mnie się ono z jednej strony podoba, bo wydaje mi się szlachetne, Gaja- matka ziemia z mitologii Greckiej, a z drugiej strony boje się, że będa ją od geja wyzywać, a szybko mówione wychodzi Kaja, która zresztą wywodzi się od imienia Gaja. Moja mama mówi, że do kżdego imienia można znaleźć prześmiewczy rym i żebym sie tym nie sugerowała... no i jak się okazało, jak zaczęłam rymowac to faktycznie do każdego imienia coś głupiego przychodzi do głowy bez trudu (jeśli chciałloby się komuś dokuczyc na poziomie podstawówki). A zdrobnienie to Gajka i Gajeczka... Mężowi się podoba jeszcze ta Olimpia, nawet nie wiem czy nie bardziej...
Zawsze wiedziałam, że będe szukac takiego imienia które nei jest na szczycie popularności, ani zbytnio wydziwione jak Jessica, Fabienne czy Coco, ale tez nie sądziłam że będa to aż tak rzadko spotykane imiona -
nick nieaktualny
-
Gaja to imię na pewno niespotykane i oryginalne. Ja bym tak osobiście córki nie nazwała, nawet nie natknęłam się na to imię przeglądając księgi imion:) Ale uważam, ze do każdego imienia można się przyzwyczaić i jak bym miała w towarzystwie Gaję to byłaby Gajunia, Gajusia itd.
Ale dokładnie to samo dotyczy imienia Laura, które wybraliśmy dla naszej małej. Wielu osobom to imię się nie podoba, natomiast są też już i takie osoby, które się przyzwyczaiły, ze będziemy mieć Laurę i już to dla nich jest "normalne"Suzy Lee lubi tę wiadomość