X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wymyslil dla synka imie Kacper i tez bym chciala zeby cos bylo po mamusi takze ze wzgledu ze jestem Patrycja bedzie Kacper Patryk :-) miala byc Amelia ale moze bedzie nastepna :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • she Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek - a mi się Nikodem podoba :) Według mnie Niko to super zdrobnienie i do nastolatka pasuje doskonale.

asiek lubi tę wiadomość

201306215365.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zdecydowalismy sie na imie i bedzie Diana :) Co myslicie? Mozecie szczerze komentowac nawet jezeli komentarze beda niemile. Chetnie poznam objektywne opinie innych tym bardziej, ze nikomu w Polsce nie mowimy jak nazwiemy corcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2013, 18:22

• asiek Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal niezdecydowani, a czasu coraz mniej :(, tzn. mąż jest zdecydowany na Nikodema. Mój brat przekonał się do tego imienia i już tylko tak mówi o maluszku, a był największym przeciwnikiem. A ja nie wiem :(. Mnie się jakoś Niko nie podoba, chyba już bardziej Niki, ale to bardziej kojarzy mi się z dziewczynką. Mnie podoba się jeszcze Mikołaj, tylko że teraz to bardzo popularne imię.
    Wychodzi na to, że myślimy o trzech imionach Nikodem, Mikołaj i Maks. I nie wiem czy decyzja nie zapadnie na porodówce. Jak zobaczę małego to może będę wiedziała jakie imię do niego pasuje.

pasia27 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmugydadu3.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż Michał ja Alina no i wyszła...Michalina

BellaRosa, rubi67 lubią tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Mój mąż Michał ja Alina no i wyszła...Michalina

Michalina - bardzo ładne imię :).

nzjdvfxmugydadu3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na trzecie imie Diana :)

Michalina podoba mi sie bardziej w wersji angielskiej Michelle, ale no nie nazwe tak dziecka w Polsce. Mężowi podoba się np. Olimpia albo Gaja. Moja mama Gają zachwycona, a ja nieprzekonana.... co o tym sądzicie? Ja myślałam prędzej o Liwii jeśli chodzi o dziewczynkę

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ostatnio ogladalam program i byla babeczka Gaja jako bardzo zaradna pracowita kobieta i imie zadko spotykane ale mnie osobiscie sie podoba ale juz Twoja mama jest Gaja a ja chcialabym zeby mala miala swoje osobiste imie.hmm no i ciekawe czy tesciowa zle sie nie poczuje skoro imie po Twojej mamie...hmm no nie wiem ale ja bym tez nie byla przekonana :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwia Olimpia i Amelia podobaja mi sie :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek wrote:
    A my nadal niezdecydowani, a czasu coraz mniej :(, tzn. mąż jest zdecydowany na Nikodema. Mój brat przekonał się do tego imienia i już tylko tak mówi o maluszku, a był największym przeciwnikiem. A ja nie wiem :(. Mnie się jakoś Niko nie podoba, chyba już bardziej Niki, ale to bardziej kojarzy mi się z dziewczynką. Mnie podoba się jeszcze Mikołaj, tylko że teraz to bardzo popularne imię.
    Wychodzi na to, że myślimy o trzech imionach Nikodem, Mikołaj i Maks. I nie wiem czy decyzja nie zapadnie na porodówce. Jak zobaczę małego to może będę wiedziała jakie imię do niego pasuje.

Asiek my mowimy do malego Kacperek ale tez zastanawiamy sie czasem czy aby na pewno bedzie Kacperkiem hehe. Mysle ze jak go zobaczymy to dopiero sie przekonamy czy mu to imie pasuje ale boje sie tego bo to jednak na cale zycie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek Nikodem to ladne imie dla faceta dla chlopaka i nikos dla dzieciaczka a mikolaj to mi sie kojarzy z faciem w czerwonym plaszczu z biala broda i prezentami ;-)

asiek lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Chyba zdecydowalismy sie na imie i bedzie Diana :) Co myslicie? Mozecie szczerze komentowac nawet jezeli komentarze beda niemile. Chetnie poznam objektywne opinie innych tym bardziej, ze nikomu w Polsce nie mowimy jak nazwiemy corcie :)

Dzej kej mnie akurat Diany nie znam zadnej i jedyne skojarzenia mam ksiezna Diana z rodziny krolewskiej.szczera dobra lagodna przykladna :-) ladne imie :-)

DzejKej lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asiek Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia27, i u nas Nikodem chyba zostanie. No chyba, że tak jak pisałam, na porodówce stwierdzę, że absolutnie mi to imię nie pasuje.
    Troszkę obawiam się tego imienia, ponieważ wielu ludzi negatywnie na nie reaguje. Wiem, że to nasz wybór, ale tak jak pisałaś to wybór na całe życie i nie chciałabym, żeby dziecko miało jakieś nieprzyjemności w szkole, bo rodzina i znajomi przyzwyczają się w końcu, tak jak mój brat. On najbardziej krzyczał, że co to za imię, a teraz ma być Nikodem i koniec :).

Ja Diany nie znam, ale znam Dinę, Chorwatkę :). Diana, też ładnie.

pasia27 lubi tę wiadomość

nzjdvfxmugydadu3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Suzy ostatnio ogladalam program i byla babeczka Gaja jako bardzo zaradna pracowita kobieta i imie zadko spotykane ale mnie osobiscie sie podoba ale juz Twoja mama jest Gaja a ja chcialabym zeby mala miala swoje osobiste imie.hmm no i ciekawe czy tesciowa zle sie nie poczuje skoro imie po Twojej mamie...hmm no nie wiem ale ja bym tez nie byla przekonana :-)

Moja mama ma na imie Ewa :)Napisałam tylko, że moja mama jest zachwycona imieniem Gaja dla mojej potencjalnej córki, a swojej potencjalnej wnuczki. Nie chcemy dziecka nazywac imieniem po kimś.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha.nie doczytalam na telefonie hehe.w takim razie Gaja imie niespotykane ale chyba zdrobnien nie ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2013, 17:15

Suzy Lee lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy, uważam, że Gaja to piękne imię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej... na prawde tak uważacie? Może uda Wam się mnie przekonać skoro okazuje się budzi sympatię, a nie od razu odrzut (o ile to dziewczynka... dowiem się za 3 tygodnie) :P Bo mnie się ono z jednej strony podoba, bo wydaje mi się szlachetne, Gaja- matka ziemia z mitologii Greckiej, a z drugiej strony boje się, że będa ją od geja wyzywać, a szybko mówione wychodzi Kaja, która zresztą wywodzi się od imienia Gaja. Moja mama mówi, że do kżdego imienia można znaleźć prześmiewczy rym i żebym sie tym nie sugerowała... no i jak się okazało, jak zaczęłam rymowac to faktycznie do każdego imienia coś głupiego przychodzi do głowy bez trudu (jeśli chciałloby się komuś dokuczyc na poziomie podstawówki). A zdrobnienie to Gajka i Gajeczka... Mężowi się podoba jeszcze ta Olimpia, nawet nie wiem czy nie bardziej...

Zawsze wiedziałam, że będe szukac takiego imienia które nei jest na szczycie popularności, ani zbytnio wydziwione jak Jessica, Fabienne czy Coco, ale tez nie sądziłam że będa to aż tak rzadko spotykane imiona :P

• asia__u Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Zosia bedzie.:-) ja wymyslilam a maz odrazu zaakceptowal:-) Gaja.. Bardzo ladnie i oryginalnie!!

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o Zosi, ale za podobne do mojego. Jako dziecko mieszkalam za granica kilka lat i bardzo podobała mi się zagraniczna wersja Zosi: Sophie

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja to imię na pewno niespotykane i oryginalne. Ja bym tak osobiście córki nie nazwała, nawet nie natknęłam się na to imię przeglądając księgi imion:) Ale uważam, ze do każdego imienia można się przyzwyczaić i jak bym miała w towarzystwie Gaję to byłaby Gajunia, Gajusia itd.:)

Ale dokładnie to samo dotyczy imienia Laura, które wybraliśmy dla naszej małej. Wielu osobom to imię się nie podoba, natomiast są też już i takie osoby, które się przyzwyczaiły, ze będziemy mieć Laurę i już to dla nich jest "normalne":)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ