X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Agnieszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella Rosa ja to nie rozumiem takich ludzi, którzy w niewybredny sposób komentują wybór całkiem normalnego i ładnego imienia dla dziecka, Alicja to jest jedno z ładniejszych imion dla dziewczynki
    osobiście tez spotkałam się z krytyka wyboru imienia dla naszej córki, ale szczerze mam gdzieś opinie innych ludzi, i według mnie takie zachowanie świadczy tylko o osobie wygłaszającej takie czy inne poglądy
    mi jeżeli imię się nie podoba, to po prostu nie komentuje wyboru i tyle

she, yoku, Suzy Lee, DzejKej, BellaRosa, caffe lubią tę wiadomość

p19ucsqvxhad9jnf.png

h84fio4pjmll44p3.png

Aniołki 8tc [*] 13.02.2015 kochamy, tęsknimy, pamiętamy.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że ludzi nie należy słuchać. Trzeba robić to co się uważa za słuszne nie oglądając sie na innych bo ludzie są beznadziejni. Znajoma chciała dać córce na imię Laura a życzliwa teściowa stwierdziła, że to imię jak dla prostytutki... Po czymś takim zmienili decyzję i mała ma ostatecznie na imię Asia.

BellaRosa lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa cały czas krytykuję synową swojej siostry. Dziewczyna dała swojemu synkowi na imię tak samo jak miał jej kuzyn, który wcześniej zmarł. Byli oni bardzo ze sobą związani. A teściowa uważa, że nie daje się imion po zmarłych.
    Ciekawe czy będzie miała coś do powiedzenia na temat naszego imienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nazwisko właśnie polskie ale w brzmieniu można się zastanawiać czy nie jest innego pochodzenia ;).

• Zet Nowa

Wysłany: 21 marca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz sie powoli zastanawiam nad imieniem. Przed ciaza zawsze wiedzialam, ze dziewczynka to bedzie Lena, chlopiec nie mam pojecia. Mezowi sie podoba Franciszek. Mi tez, ale nie mieszkamy w Polsce i raczej sie nie zapowiada, ze do niej wrocimy w najblizszym czasie, wiec nie wyobrazam sobie jak tutejsi beda to imie wymawiac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też komentowała imię Jasio na początku i mialam ochote dac jej w zęby, kiedy pierwszy raz do nich przyjechaliśmy jak młody mial nieco ponad miesiąc i wzięła go na ręce mówiąc do Jasia, że takie brzydkie imię tatuś mu wymyślił i ma rację, że mu się nie podoba (młody zapłakał jak go brała na ręce)

Uważam, że komentować czyjś wybór imienia, jeśli juz musimy, to na przykład ze swoim mężem, lub kimś kto sie nie zna z tą osobą, ale nigdy wprost, bo komuś może wydawać się piekne, lub coś znaczy dla nich.

rubi67 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Jasiu dostanie imię po swoim dziadku, a moim teściu, więc problemu nie ma :) wprawdzie to imię w połączeniu z nazwiskiem jest w rodzinie mojego męża od kilku pokoleń, a moja teściowa się wyłamała i dała swojemu mojemu mężowi inne imię, ale bez większych protestów zaakceptowała powrót do Jana :D

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jan to teraz bardzo popularne imię. Jeszcze dwa lata temu, jak rodziła moja kuzynka, to imię wydawało mi się baaardzo starodawne. Teraz jednak to imię tak się spopularyzowało, że jest "na porządku dziennym":)))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczynek pare imion mam np.Vanessa,Stephanie,Claudia.
    Z nazwiskiem by pasowaly bo tez typowego polskiego nazwiska nie mam,no i w PL tez nie mieszkam ;)
    dla chlopczyka tez by sie cos znalazlo ale raczej patrzac na nasze szczescie w rodzince bedzie pewnie kolejna ksiezniczka :*

Ale oficjalnej wersji jeszcze nie ma bo maz powiedzial ze jak bedziemy wiedziec dokladnie co nosze pod serduszkiem wtedy bedziemy decydowac :P

DzejKej lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Moja teściowa też komentowała imię Jasio na początku i mialam ochote dac jej w zęby, kiedy pierwszy raz do nich przyjechaliśmy jak młody mial nieco ponad miesiąc i wzięła go na ręce mówiąc do Jasia, że takie brzydkie imię tatuś mu wymyślił i ma rację, że mu się nie podoba (młody zapłakał jak go brała na ręce)

Uważam, że komentować czyjś wybór imienia, jeśli juz musimy, to na przykład ze swoim mężem, lub kimś kto sie nie zna z tą osobą, ale nigdy wprost, bo komuś może wydawać się piekne, lub coś znaczy dla nich.

Bezczelna tesciowa ! Moja tez niestety taka jest ;/ Ale na szczescie nawet nie bedzie miala prawa odezwac sie w sprawie wyboru imienia. Ja mam dla dziewczynki Kornelia lub Laura, a dla chlopca Kacperek ;) Zastanawia mnie tylko czy jak dam na imie corce Kornelia to czy w rodzinie nie bedzie poruszenia bo syn mojego brata to Kornel ??? Jak myslicie ??

ewajoanna lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z imionami mały problem, dla dziewczynki już zdecydowane Anna(po obu babciach) dla chłopca jest mały problem, tatuś chce po teściu Eugenio(to włosi a u nich taki niby to zwyczaj) ja teścia nie trawie a on mnie, więc kategorycznie się sprzeciwiłam. Zaproponowałam imię po tatusiu Domenico i mam nadzieję że tak zostanie. Danie dziecku imienia po teściu ma niby zmienić stosunek teścia do mnie ale na to nie liczę i nie zgodzę się za żadne skarby, to człowiek co robi wszystko od samego poczatku by rozwalic nasz związek!!!

• Anette Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa....jeszcze jest nadzieja ze bedzie dziewczynka ;-)
    A tak na powaznie- nigdy nie daj dziecku imienia pod presja tesciow czy rodzicow. Mysle, ze raczej trzeba sie od tego odcinac, tescie czy rodzice mieli juz swoja szanse dawania imion - u swoich dzieci :-)
    No i z drugiej strony.....co ma imie dziecka do stosunkow tescia do Ciebie ?
    Ja mialam podobnie z tesciowa ( gdyby byla dziewczynka), w zyciu bym jej nie dala imienia tescioweh. Kobieta mnie nie nawidzi, a ja bede jeszcze wlasne dziecko krzywdzic dajac imie tesciowej. Absurd! Imie dziecka ma sie dobrze i milo kojarzyc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2013, 13:13

ewajoanna, DzejKej lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • AniaBania Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa: zgadzam sie z Anette, niewybieraj imion pod presja innych..a tymbardziej nie wybieraj imienia osoby Ci nieprzyjaznej. W ramach kompromisu moesz zaproponowac, zeby Eugenio byl na drugie, ale przywylij wyboru pierwszego imienia nalezy do rodzicow!

0ylvqca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania masz racje, a tak naprawde ostatnie zdanie ma kobieta :)

Anette lubi tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, Vanessa sliczne! :)

Ewa, dasz dziecku imie, ktore Ci sie zle kojazy i potem bedziesz jak moja kolezanka wymyslac dziecku "przezwiska". Ona swojego dziecka nigdy po imieniu nie nazywa, bo imie było wymysłem tatusia. W prawdzie bardzo ładne, ale jej sie nie widzi i juz.

A ja juz w ten czwartek ide na USG! Oby dziecko było zdrowe i moze w koncu dowiemy sie jaka płec i zaczniemy wymyslac imie! :)

vivien lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej no to trzymam kciuki i czekam z niecierpliwoscia na twoje wiadomosci po wizycie u gin.

• Anette Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vievien......u nas miala byc Vanessa ale jest chlopiec :-)

vivien lubi tę wiadomość

• Anette Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzejkej......trzymam kciuki za badanie :-)

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    Vievien......u nas miala byc Vanessa ale jest chlopiec :-)

U nas pewnie bedzie ksiezniczka dlatego jakos same zenskie imiona mi w glowie wiruja ;)
    Chociaz dla chlopca tez bysmy cos wymyslili ale u nas w rodzince babiniec goruje ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i u mnie miala byc Amelia a jednak bedzie chlopczyk.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ