X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mezez zadecydowalismy ze jak bedzie corka wybieram ja a jak synek wybiera on.no i juz wiemy ze chlopczyk.maz nazywa moj brzuszek Kacperek:-) albo ewentualnie Karolek:-) miejmy nadziej,ze nic sie nie zmieni.jutro idziemy go podejrzec :-)

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper mi sie strasznie podoba, ale niestety w Niemczech wymawiaja "Kaspa", wiec odpada...
    Kurcze chcialabym juz znac plec, zeby sie zaczac nad imieniem juz tak konkretnie zastanawiac :)

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej: mysle, ze nie nalezy sie tak przejmowac jak wymawiaja to Niemcy..bo i tak ci co maja stycznosc z twoim synkiem beda wiedziec, ze nazywa sie Kacper a nie Kaspa. Nie ma co pozbawiac sietakiej przyjemnosci, jak nazwanie swojego synka swoim ulubionym imieniem. ja bym sie tak nie przejmowala. Moja przyjaciolka, w Stanach, nazwala swojego synka Kajetan i wszyscy wolaja na niego Kajtek a nie "Kadzetan" albo inaczej.."z angielska"...

0ylvqca.png
  • mauysia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi --> Leon - piękne imię, a podoba mi się szczególnie dlatego, że takie samo nosi mój synek :) Gdy mąż powiedział mi (jeszcze byłam w ciąży), że tak mogłoby brzmieć imię naszego syna, to go wyśmiałam, ale roboczo tak właśnie zwracaliśmy się do lokatora mojego brzucha i... spodobało mi się :-)

I prawie nikt nie wie, że bezpośrednim patronem, który zainspirował męża do zaproponowania tego imienia był.... Leo Messi z FC Barcelona :)

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    6.03 na wizycie poznaliśmy płeć naszego maleństwa - chłopak. Takie mieliśmy nawet przeczucia, więc jak wcześniej rozmawialiśmy o imionach, to tylko takie były wymieniane. Do dyskusji włączyli się aktywnie, również moi bracia, co bardzo miło mnie zaskoczyło. Chociaż w sumie od początku mojej ciąży byli bardzo nią przejęci. Na początku musieliśmy wyeliminować wszystkie imiona z najbliższej rodziny (tu m. in. odpadły moje 3 ulubione imiona, które nosi mój narzeczony oraz jego dwóch braci :) ). Patrzyliśmy również pod kątem, żeby imię to pasowało do nazwiska.
    Padły różne propozycje... ale już wiemy, że będzie to MICHAŁEK! :)

mi też się bardzo podoba to imię. Ale ze względów bardzo osobistych mój M. nie zgodziłby się. Problem sam się rozwiązał bo będzie dziewczynka :)

• Adka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    6.03 na wizycie poznaliśmy płeć naszego maleństwa - chłopak. Takie mieliśmy nawet przeczucia, więc jak wcześniej rozmawialiśmy o imionach, to tylko takie były wymieniane. Do dyskusji włączyli się aktywnie, również moi bracia, co bardzo miło mnie zaskoczyło. Chociaż w sumie od początku mojej ciąży byli bardzo nią przejęci. Na początku musieliśmy wyeliminować wszystkie imiona z najbliższej rodziny (tu m. in. odpadły moje 3 ulubione imiona, które nosi mój narzeczony oraz jego dwóch braci :) ). Patrzyliśmy również pod kątem, żeby imię to pasowało do nazwiska.

mi też się bardzo podoba to imię. Ale ze względów bardzo osobistych mój M. nie zgodziłby się. Problem sam się rozwiązał bo będzie dziewczynka :)

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacperków teraz sporo - bardzo fajne imię:) Moje dwie koleżanki mają Kacperków (jedna już urodzonego, a druga dopiero w brzuszku):)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Leona, to kojarzy mi się z Leonem z serialu "Lekarze". Podoba mi się zdrobnienie "Leoś":)

A u nas ciągle trwa debata czy będzie Laura czy Martynka - moja mam nie chce słyszeć "Laura", kojarzy jej się to ze starą babą, a mi na odwró, z mała długowłosą blondyneczką:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2013, 11:17

Adka lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Leon pozostaje bez zmian i jeśli będzie chłopczyk to na 100% takie imię bedzie nosił. Gorzej z dziewczynką, ale tu po długich namysłach pozostają 2 opcje: Nina lub Hania ze wskazaniem na Ninę.

DzejKej, Nina lubią tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:22

• mauysia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    No Leon pozostaje bez zmian i jeśli będzie chłopczyk to na 100% takie imię bedzie nosił. Gorzej z dziewczynką, ale tu po długich namysłach pozostają 2 opcje: Nina lub Hania ze wskazaniem na Ninę.

Oba imiona są śliczne :)

mała mi lubi tę wiadomość

1kk082c3vuoqvmjs.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:

Michał też mi się bardzo podoba, mam ogromny sentyment i bardzo przyjemne wspomnienia nie tylko do samego imienia :). W rodzinie mojego partnera już jest mały Michaś, a ja nie lubię powielać rodzinnych imion, dlatego inny wybór

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:23

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:23

• mała mi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak, niemal w identycznym momencie ciąży, ale Ci zazdroszczę, że już znacie płeć. Ja mam ug rozszerzone dopiero za miesiąc :/. Więc pozostaje mi cierpliwie czekać

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:24

• mała mi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie usg miałam w 11 tyg, wiec jeszcze różnic płci nie było widać.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:25

mała mi lubi tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Kacperka to niestety nie dam rady przekonac meza. No i nie chce, zeby w szkole od razu było Kacper-Obcokrajowiec... Dzieciom to nie przeszkadza, ale sama robie praktyki w szkole i widze, ze dzieci obcokrajowcow z dziwnymi imionami nie maja łatwo. Zreszta ciezko chodzic do kazdej przedszkolanki, nauczycielki itd. i mowic, ze moj syn nazywa sie Kacper i tak maja to wymiawiac skoro to imie istnieje w niemieckim i czyta sie Kaspa. Tym nadziej, ze mamy niemieckie nazwisko, wiec to by nie pasowało...
    Mimo to imie sliczne, gratuluje wyboru :)
    Leon tez super imie - znajomy nazwal tak syna :) Nie wiem jak w Polsce, ale w DE od chyba 3 lat to imie to poprostu hit - krzykniesz Leon, a obraca sie połowa przedszkola. Nic dziwnego - brzmi bardzo ładnie.

• she Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasza Malutka będzie miała na imię Maja :) zawsze mi się podobało to imię i mojemu mężowi też się spodobało. Śmiał się tylko, że musimy się 'nauczyć' właściwej odmiany tego imienia i pilnować, żeby ktoś nie napisał np. dla Maji :D

Rika, mauysia, DzejKej lubią tę wiadomość

201306215365.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ