X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien a pamietam jak na poczatku sie martwilas o swojego babelka a tu proszze patrze na suwaczka coraz lepiej:-) ale pozniej leeeeci

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Anette wrote:
    Vievien......u nas miala byc Vanessa ale jest chlopiec :-)

U nas pewnie bedzie ksiezniczka dlatego jakos same zenskie imiona mi w glowie wiruja ;)
    Chociaz dla chlopca tez bysmy cos wymyslili ale u nas w rodzince babiniec goruje ;)

Vievien.....u mnie tak samo babiniec :-) Nasz Majki bedzie pierwszym chlopcem od hohoho....25 lat!!!
    Popatrz na rodzinke Twojego meza, u mojego wiekszosc meska, chyba nam sie po tej rodzinie sieglo ;-)
    Ja tez mialam tylko zenskie imiona w glowie i przed i na poczatku ciazy :-)

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia a kiedy sie dowiedzialas o plci dzidzi??

Bardzo sie ciesze ze z tygodnia na tydzien dzidzia rosnie.Pewnie okolo 20 tyg powiem tak jak ty ze zlecialo mi szybciutko,ale napewno przed porodem bedzie sie znowu ciagnelo ;)

Ach ze mnie taka mala panikara /rumieniec/ ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    vivien wrote:
    Anette wrote:
    Vievien......u nas miala byc Vanessa ale jest chlopiec :-)

U nas pewnie bedzie ksiezniczka dlatego jakos same zenskie imiona mi w glowie wiruja ;)
    Chociaz dla chlopca tez bysmy cos wymyslili ale u nas w rodzince babiniec goruje ;)

Vievien.....u mnie tak samo babiniec :-) Nasz Majki bedzie pierwszym chlopcem od hohoho....25 lat!!!
    Popatrz na rodzinke Twojego meza, u mojego wiekszosc meska, chyba nam sie po tej rodzinie sieglo ;-)
    Ja tez mialam tylko zenskie imiona w glowie i przed i na poczatku ciazy :-)

Anette to jak bym o sobie czytala...
    mam dwie siostry ktore maja same coreczki,my tez bylysmy same baby w rodzinie ;) kuzynki maja same coreczki.Moj maz ma jednego brata i dwie siostry.Jego rodzenstwo tez maja prawie same dziewczynki i tylko jednego chlopczyka ;)
    Takze wiem o czym piszesz ;)
    Czas pokaze co tam pod serduszkiem rosnie,

Najwazniejsze by bylo ZDROWE!!

Anette lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    pasia a kiedy sie dowiedzialas o plci dzidzi??

Bardzo sie ciesze ze z tygodnia na tydzien dzidzia rosnie.Pewnie okolo 20 tyg powiem tak jak ty ze zlecialo mi szybciutko,ale napewno przed porodem bedzie sie znowu ciagnelo ;)

Ach ze mnie taka mala panikara /rumieniec/ ;)

od poczatku podejrzewalam ze to chlopczyk biorac pod uwage ze moj ma 2 braci kazdy ma synka i ja tez mam 3braci takze...cicha nadzieja byla corcia ale synus to jednak synus mamusi.ok 12tyg lekarz zerknal ale tylko powiedzial ze dynda ale to moze byc pepowina,w 15 tyg juz pokazal maly jajka a na ostatniej wizycie potwierdzil,maly sie wypial i pokazal swoj interes a lekarz zrobil centralna fotke i wydrukowal tatusiowi do albumu rodzinnego:)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panikara czy nie ale pewnie kazda z nas sie martwi czy wszystko jest w porzadku z malym lokatorem.hehe.ciaza to wielka radosc ale i ogrom zmartwien przez te cale 9miesiecy..a pozniej przez cale zycie juz jestesmy odpowiedzialne za nasze skarby:)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 marca 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre,dobre z ta fotka klejnocikow ;)
    U mnie w rodzinie powiadaja male dzieciatko maly problem,duze dziecko duzy problem.
    Napewno w praktyce tez sie sprawdza ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Izabela Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z M musimy teraz niezle poglowkowac, mielismy imie dla chlopca, a okazalo sie, ze bedzie dziewczynka :)

pasia27 lubi tę wiadomość

lprkcwa1k6b8086c.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wybraliśmy imię dopiero, gdy poznaliśmy na 100% płeć- każde z nas podało imiona, jakie nam się podobają i na obu listach była Natalia. Nasza córka będzie więc Natalią , Katarzyną ( drugie imię po mojej ukochanej babci)

Czym kierowałam się wybierając imię? Chcieliśmy aby dało się ładnie zdrabniać i aby pasowało też do osoby dorosłej, i żeby dobrze brzmiało z nazwiskiem. Uczyłam kiedyś taką dziewczynkę, której rodzice nie pomyśleli o tym ostatnim kryterium i została Pamelą Kwaśniakową. :)

Rika lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Martek ale się uśmiałam z tą Kwasniakową - nie wiem czy oglądacie M jak Miłośc, ale tam jest właśnie taka Kwaśniakowa:))))

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jest jest p. Kwaśniakowa ;)
    my też już mamy wybrane imię. Jakiś czas temu teściowa upierała się, że dziecko musi mieć 2 imiona. Ale nas nie udało się jej przekonać :)
    A wy dziewczynki jakie macie na to poglądy?!

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie zastanawiałam się nad tym, czy damy dziecku jedno, czy dwa imiona. Przyzwyczajona jestem, ze każdy ma dwa imiona chociaż uważam to zupełnie za bezsensowne, bo i po co komu dwa imiona....??

Adka, pochwal się jakie imię wybraliście?

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek wrote:
    my wybraliśmy imię dopiero, gdy poznaliśmy na 100% płeć- każde z nas podało imiona, jakie nam się podobają i na obu listach była Natalia. Nasza córka będzie więc Natalią , Katarzyną ( drugie imię po mojej ukochanej babci)

Czym kierowałam się wybierając imię? Chcieliśmy aby dało się ładnie zdrabniać i aby pasowało też do osoby dorosłej, i żeby dobrze brzmiało z nazwiskiem. Uczyłam kiedyś taką dziewczynkę, której rodzice nie pomyśleli o tym ostatnim kryterium i została Pamelą Kwaśniakową. :)

nam też się podoba imię Natalia. Dla chłopca wybrałabym Maciuś.

• Adka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas postanowione, że będzie jedno imię. Może i M. by się ugiął pod "naciskami" ale ja jestem nie do przekonania ;)
    A nasza księżniczka będzie Olga.
    agga84aa a wy już macie imię? Przeoczyłam w postach?

• asiek Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jesteśmy za jednym imieniem. Niestety jeszcze żadnego nie wybraliśmy.
    Myśleliśmy o imieniu Nikodem. Mały Nikoś, dorosły Nikodem, ale nie ma nic pośredniego. I to skojarzenie z Dyzmą. Babciom podoba się, chrzestnej również, a dziadkom i mojemu bratu wcale. W ogóle zauważyłam, że kobietom imię podoba się, a mężczyznom raczej nie. Mój na początku był na nie, a teraz tak mu się imię spodobało, że nie chce już innego. Imię było moim pomysłem i bardzo mi się podobało, a teraz sama nie wiem... im więcej mówię tak do brzuszka tym mniej jestem do niego przekonana. Po pierwsze to brak zdrobnienia dla nastolatka, a po drugie nie spodziewałam się aż tak dużego sprzeciwu teścia i mojego brata. Wiem, że to nasza decyzja, ale mój brat ma 14 lat (18 lat różnicy :) ) i może synowi też to imię nie będzie odpowiadać? Bratu podoba się Paweł, Dawid i Maks (chodzi z jednym do klasy). O Maksie też myśleliśmy, tzn. o Maksymilianie.

A co wy dziewczyny myślicie? Nie chcę, żeby potem mój syn wstydził się swojego imienia :(.

nzjdvfxmugydadu3.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga - bardzo mi się podoba, bo takie niespotykane jest, nie znam żadnej Olgi:)

U nas będzie Laura - tak jak pisałam wcześniej, imię to ma u mnie w rodzinie kilku przeciwników, ale nam się podoba. A co do zdrobnienia to oprócz "Laurunia" na pewno wymyślimy jeszcze coś krótszego;))))

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek, co do Maksa i Dawidka też mi się podobało jak jeszcze nie wiedzieliśmy, że będzie córcia (mojemu M za to w ogóle nie).

Nikodem - zawsze może być jako nastolatek "NIKO" (kojarzy mi się to zdrobnienie z panem, który gościł na moim wieczorze panieńskim, bo taki właśnie miał pseudonim;)) ). A uważam, że do każdego imienia członkowie rodziny się prędzej czy później przyzwyczają.

• asiek Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Agga to tobie chyba jedynej to imię nie kojarzy się z Dyzmą :).

Ja wiem, że rodzina się przyzwyczai, ale obawiam się, że dziecku nie będzie się imię podobało. A wiadomo, że imię ma się na całe życie.

Laura to był jeden z moich typów dla dziewczynki :).

nzjdvfxmugydadu3.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa ładne imię. Też mi się podoba. A imię Olga o wybrał mój M. Tak zaproponował i ja muszę powiedzieć, że mi się spodobało.
    Na chwilę obecną nikt w rodzinie uwag nie robi ;) a przynajmniej przy nas.
    asiek Nikodem też ładnie i tak jak pisze agga84aa mogą do nastolatka Niko mówić. Musicie sami zdecydować i nie brać pod uwagę opinii innych. Zawsze komuś nie będzie się podobało.

• martek Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My, jako rodzice mamy nadane po jednym imieniu, ale kiedy dowiedziałam , sie że będzie córka, od razu pomyślałam o mojej babci- zmarła w lipcu ubiegłego roku, często w chwilach załamania,pobytu w szpitalu zwracałam się wmyślach właśnie do niej z prośbą o pomoc mojej małej. Myślę,że może się jej przydać taki dobry opiekun w postaci imienia po babci

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ