X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainteresowanie zawsze bylo skad rodzice wpadli na takie imie ;)
    Zrzeba bylo zawsze opowiadac rodzicow wyprawe w gory jak tam gdzies slyszeli rodzicow wolajacych za dziewczynka wlasnie tak i im sie spodobalo i postanowili ze nastepna corcia tak wlasnie bedzie sie nazywac;)
    W DE lepiej sie wlasnie skrut lepiej wymawia bo calym imieniem jezyk se lamia :P

Dlatego dla corci tez chcialam w miare orginalne imie ;) ale bez lamania jezyka juz :P

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien to zdecydowanie prostsze ale i oryginalne imie ;-) w pl i de he
    a z czystej ciekawosci czy masz jeszcze jakies rodzenstwo ktore tez ma tak oryginalne imie?

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta fakt Pasia ale wiem ile ja sie nadenerwowalam z moim imieniem takze niech corcia ma prosciej ;) bynajmniej tutaj w DE bo w pl tesciowa zyczylaby sobie Basie a my ja mama chcialab Weronike a my postawilismy na swoj wybor ale dowiedza sie dopiero jak sie urodzi ;) zeby ominac zbedne komentarze ;)

Pasia rodzenstwo mam ale odziwo maja siostry standardowe polskie imiona.Rodzicom na koniec przy trzeciej corce zachcialo sie orginalnej odmiany ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia hihi zawsze wolalam na kolezanke barabara hehe ale weronika podoba mi sie strasznie jako postac biblijna i tak sobie dalam na bierzmowaniu.hehe
    no wlasnie tesciowej tez sie podobal Karolek a dla dziewczynki Katarzyna ale ma swoich 3synow i zaden Karolek nie ma na imie a mnie sie podobala Kacper wiec postanowione.a to jeden z 3kroli ;-)hihi

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ladne ale dwa tyg temu od strony meza kuzynka tak dala na imie corci.A wiec odpadlo ;)

Ach te mamy i tesciowe... jak to juz bylo kiedys tu pisane one swoja szanse mialy w nadawaniu imienia :P
    U nas w rodzinie Kacperka nie ma ale imie ffajniutkie juz mam w glowie takiego malego Kacperka w piaskownicy ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no fajniutkie imie ale z tego co dziewczyny mieszkajace w de to mowily ze imie ladne ale znaczenie nie ladne dla niemcow..ale my na szczescie nie zamierzamy sie przeprowadzac w tamte rejony wiec mi to odpowiada.a jakby co to na drugie patryk ;-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien u mnie też na koniec rodzicom zachciało się oryginalnego imienia :D Co prawda jest typowo polskie, ale rzadkie- Kalina :) Osobiście strasznie lubię swoje imię i gdybym się inaczej anzywała to nazwałabym tak córke. Reszta sióstr ma typowe imiona- Anka, Magda, Iza.
    I... znam jedną Eunikę :) Baaaardzo fajna dziewczyna :)))

vivien, patti lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:26

• anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:27

vivien, pasia27 lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam sie nad Kornelem, Jeremim, Rysiem, Kosmą (mężowi podoba sie Kosma) dla dziewczynki Róża albo Kalina

Zobaczcie na dół tabeli, ciekawe co kierowało rodzicami nadającymi imie dziecku: Żyraf, Myszon, Jarzyna, Mrówka, Tradycja? Nie krytykuje tylko jestem zdumiona...
    http://gorny.edu.pl/imiona/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 13:22

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak w życiu Twojego niku nie czytałam wspak i za Chiny bym nie wpadła, że to imię :D

vivien, anilorak, Lilka lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak bardzo ładne masz imie. :)
    No są niestety ludzie któy nie lubią swojego imienia, tacy którym to obojętne i tacy którzy nie wyobrażają sobie mieć inaczej na imię.
    Ja kiedy chodziłam do podstawówki byłam jedyną Sylwią na całą szkołe więc jak padło imię Sylwia to każdy wiedział o kogo chodzi.
    Mój dziadek, który zmarł kiedy ja miałam 8 miesięcy chciał abym miała na imię Dorota, ale mojej mamie to imię się nie podobało. Najprawdopodobniej wzięło się to z bajki dla dzieci o dwóch Dorotkach ;)
    Moja mama chciała Sylwia albo Klaudia. I powiedziała, że jeśli urodzę się 3.11 w imieniny Sylwii to tak będę mieć na imię no i wykrakała (ona również ma urodziny w imieniny) ! :D
    Mój ojciec natomiast z tego co mama mówiła powiedział tylko, że chce żebym urodziła się zdrowa a imie do wyboru pozostawia mamie :)

Mi podobają się bezpieczne imiona. Tak jak moja mama na imię ma Katarzyna: Mała Kasia, nastoletnia Kaśka i Pani Katarzyna :D
    Dlatego myślałam o Zuzannie. Mała Zuza, Zuźka i Pani Zuzanna :)

anilorak lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ja zastanawiam sie nad Kornelem, Jeremim, Rysiem, Kosmą (mężowi podoba sie Kosma) dla dziewczynki Róża albo Kalina

Zobaczcie na dół tabeli, ciekawe co kierowało rodzicami nadającymi imie dziecku: Żyraf, Myszon, Jarzyna, Mrówka, Tradycja? Nie krytykuje tylko jestem zdumiona...
    http://gorny.edu.pl/imiona/

Szczeerze mam nadzieję żę urodzi sie dziewczynka, bo z tym chłopaczyńskim imieniem jakoś do końca nie pasuje mi żadne... podoba mi sie Artur, Kaj, Staszek ale jest już kliku w najbliższym otoczeniu a Mietki to jak juz pisałam imię dziafdków uparciuchów i mimo ze bardzo mi się podoba i dobrze kojarzy to imię to raczej nie to

Fajniee że piszesz ze lubisz swoje imie Kalino:) Mnie się i ono baaardzo podoba:) Zasadziliśmy w ogrodzie kalinę, jest to jedna z bardziej niezwykłych roślin - kwitnie zimą!:) Kwiatypokryte lodem - przepiękne.:)

vivien lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to nasi rodzice maja cos wspolnego ;)

Anilorak kurcze musze przyznac Belli racje!! Pomyslowa z ciebie kobitka ;)

anilorak lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela nie wiedziałam, ze kalina kwitnie zimą ;P ale... imie naprawdę lubię ;) Facetom zawsze się podobało :D sesesese ;P Chyba przez Kalinę Jędrusik ^^ ;P;P;P;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:28

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie każda ale ta odmiana akurata tak:
    http://www.futuregardens.pl/kalina-rozowa-dawn.html

BellaRosa lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina to kojarzy mi się z jakimś rosyjskim imieniem :D Nie wiem zupełnie dlaczego :p

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hyhy moze dlatego
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cL_ZgMqDv30

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Kalina to kojarzy mi się z jakimś rosyjskim imieniem :D Nie wiem zupełnie dlaczego :p
    Żeby było śmieszniej imię Kalina występuje tylko w polsce :D a samo słowo pochodzi z greckiego :D a każdemu się kojarzy z ruskim własnie przez piosenkę ;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ