Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Zainteresowanie zawsze bylo skad rodzice wpadli na takie imie
Zrzeba bylo zawsze opowiadac rodzicow wyprawe w gory jak tam gdzies slyszeli rodzicow wolajacych za dziewczynka wlasnie tak i im sie spodobalo i postanowili ze nastepna corcia tak wlasnie bedzie sie nazywac;)
W DE lepiej sie wlasnie skrut lepiej wymawia bo calym imieniem jezyk se lamia
Dlatego dla corci tez chcialam w miare orginalne imie ale bez lamania jezyka juzpasia27 lubi tę wiadomość
-
Ta fakt Pasia ale wiem ile ja sie nadenerwowalam z moim imieniem takze niech corcia ma prosciej bynajmniej tutaj w DE bo w pl tesciowa zyczylaby sobie Basie a my ja mama chcialab Weronike a my postawilismy na swoj wybor ale dowiedza sie dopiero jak sie urodzi zeby ominac zbedne komentarze
Pasia rodzenstwo mam ale odziwo maja siostry standardowe polskie imiona.Rodzicom na koniec przy trzeciej corce zachcialo sie orginalnej odmianypasia27 lubi tę wiadomość
-
basia hihi zawsze wolalam na kolezanke barabara hehe ale weronika podoba mi sie strasznie jako postac biblijna i tak sobie dalam na bierzmowaniu.hehe
no wlasnie tesciowej tez sie podobal Karolek a dla dziewczynki Katarzyna ale ma swoich 3synow i zaden Karolek nie ma na imie a mnie sie podobala Kacper wiec postanowione.a to jeden z 3kroli ;-)hihivivien lubi tę wiadomość
-
Weronika ladne ale dwa tyg temu od strony meza kuzynka tak dala na imie corci.A wiec odpadlo
Ach te mamy i tesciowe... jak to juz bylo kiedys tu pisane one swoja szanse mialy w nadawaniu imienia
U nas w rodzinie Kacperka nie ma ale imie ffajniutkie juz mam w glowie takiego malego Kacperka w piaskownicy -
a no fajniutkie imie ale z tego co dziewczyny mieszkajace w de to mowily ze imie ladne ale znaczenie nie ladne dla niemcow..ale my na szczescie nie zamierzamy sie przeprowadzac w tamte rejony wiec mi to odpowiada.a jakby co to na drugie patryk
vivien lubi tę wiadomość
-
Vivien u mnie też na koniec rodzicom zachciało się oryginalnego imienia Co prawda jest typowo polskie, ale rzadkie- Kalina Osobiście strasznie lubię swoje imię i gdybym się inaczej anzywała to nazwałabym tak córke. Reszta sióstr ma typowe imiona- Anka, Magda, Iza.
I... znam jedną Eunikę Baaaardzo fajna dziewczyna ))vivien, patti lubią tę wiadomość
-
Ja zastanawiam sie nad Kornelem, Jeremim, Rysiem, Kosmą (mężowi podoba sie Kosma) dla dziewczynki Róża albo Kalina
Zobaczcie na dół tabeli, ciekawe co kierowało rodzicami nadającymi imie dziecku: Żyraf, Myszon, Jarzyna, Mrówka, Tradycja? Nie krytykuje tylko jestem zdumiona...
http://gorny.edu.pl/imiona/Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 13:22
-
nick nieaktualnyanilorak bardzo ładne masz imie.
No są niestety ludzie któy nie lubią swojego imienia, tacy którym to obojętne i tacy którzy nie wyobrażają sobie mieć inaczej na imię.
Ja kiedy chodziłam do podstawówki byłam jedyną Sylwią na całą szkołe więc jak padło imię Sylwia to każdy wiedział o kogo chodzi.
Mój dziadek, który zmarł kiedy ja miałam 8 miesięcy chciał abym miała na imię Dorota, ale mojej mamie to imię się nie podobało. Najprawdopodobniej wzięło się to z bajki dla dzieci o dwóch Dorotkach
Moja mama chciała Sylwia albo Klaudia. I powiedziała, że jeśli urodzę się 3.11 w imieniny Sylwii to tak będę mieć na imię no i wykrakała (ona również ma urodziny w imieniny) !
Mój ojciec natomiast z tego co mama mówiła powiedział tylko, że chce żebym urodziła się zdrowa a imie do wyboru pozostawia mamie
Mi podobają się bezpieczne imiona. Tak jak moja mama na imię ma Katarzyna: Mała Kasia, nastoletnia Kaśka i Pani Katarzyna
Dlatego myślałam o Zuzannie. Mała Zuza, Zuźka i Pani Zuzanna
anilorak lubi tę wiadomość
-
michaela wrote:Ja zastanawiam sie nad Kornelem, Jeremim, Rysiem, Kosmą (mężowi podoba sie Kosma) dla dziewczynki Róża albo Kalina
Zobaczcie na dół tabeli, ciekawe co kierowało rodzicami nadającymi imie dziecku: Żyraf, Myszon, Jarzyna, Mrówka, Tradycja? Nie krytykuje tylko jestem zdumiona...
http://gorny.edu.pl/imiona/
Szczeerze mam nadzieję żę urodzi sie dziewczynka, bo z tym chłopaczyńskim imieniem jakoś do końca nie pasuje mi żadne... podoba mi sie Artur, Kaj, Staszek ale jest już kliku w najbliższym otoczeniu a Mietki to jak juz pisałam imię dziafdków uparciuchów i mimo ze bardzo mi się podoba i dobrze kojarzy to imię to raczej nie to
Fajniee że piszesz ze lubisz swoje imie Kalino:) Mnie się i ono baaardzo podoba:) Zasadziliśmy w ogrodzie kalinę, jest to jedna z bardziej niezwykłych roślin - kwitnie zimą! Kwiatypokryte lodem - przepiękne.
vivien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny