X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainteresowanie zawsze bylo skad rodzice wpadli na takie imie ;)
    Zrzeba bylo zawsze opowiadac rodzicow wyprawe w gory jak tam gdzies slyszeli rodzicow wolajacych za dziewczynka wlasnie tak i im sie spodobalo i postanowili ze nastepna corcia tak wlasnie bedzie sie nazywac;)
    W DE lepiej sie wlasnie skrut lepiej wymawia bo calym imieniem jezyk se lamia :P

Dlatego dla corci tez chcialam w miare orginalne imie ;) ale bez lamania jezyka juz :P

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien to zdecydowanie prostsze ale i oryginalne imie ;-) w pl i de he
    a z czystej ciekawosci czy masz jeszcze jakies rodzenstwo ktore tez ma tak oryginalne imie?

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta fakt Pasia ale wiem ile ja sie nadenerwowalam z moim imieniem takze niech corcia ma prosciej ;) bynajmniej tutaj w DE bo w pl tesciowa zyczylaby sobie Basie a my ja mama chcialab Weronike a my postawilismy na swoj wybor ale dowiedza sie dopiero jak sie urodzi ;) zeby ominac zbedne komentarze ;)

Pasia rodzenstwo mam ale odziwo maja siostry standardowe polskie imiona.Rodzicom na koniec przy trzeciej corce zachcialo sie orginalnej odmiany ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia hihi zawsze wolalam na kolezanke barabara hehe ale weronika podoba mi sie strasznie jako postac biblijna i tak sobie dalam na bierzmowaniu.hehe
    no wlasnie tesciowej tez sie podobal Karolek a dla dziewczynki Katarzyna ale ma swoich 3synow i zaden Karolek nie ma na imie a mnie sie podobala Kacper wiec postanowione.a to jeden z 3kroli ;-)hihi

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ladne ale dwa tyg temu od strony meza kuzynka tak dala na imie corci.A wiec odpadlo ;)

Ach te mamy i tesciowe... jak to juz bylo kiedys tu pisane one swoja szanse mialy w nadawaniu imienia :P
    U nas w rodzinie Kacperka nie ma ale imie ffajniutkie juz mam w glowie takiego malego Kacperka w piaskownicy ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no fajniutkie imie ale z tego co dziewczyny mieszkajace w de to mowily ze imie ladne ale znaczenie nie ladne dla niemcow..ale my na szczescie nie zamierzamy sie przeprowadzac w tamte rejony wiec mi to odpowiada.a jakby co to na drugie patryk ;-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien u mnie też na koniec rodzicom zachciało się oryginalnego imienia :D Co prawda jest typowo polskie, ale rzadkie- Kalina :) Osobiście strasznie lubię swoje imię i gdybym się inaczej anzywała to nazwałabym tak córke. Reszta sióstr ma typowe imiona- Anka, Magda, Iza.
    I... znam jedną Eunikę :) Baaaardzo fajna dziewczyna :)))

vivien, patti lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:26

• anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:27

vivien, pasia27 lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam sie nad Kornelem, Jeremim, Rysiem, Kosmą (mężowi podoba sie Kosma) dla dziewczynki Róża albo Kalina

Zobaczcie na dół tabeli, ciekawe co kierowało rodzicami nadającymi imie dziecku: Żyraf, Myszon, Jarzyna, Mrówka, Tradycja? Nie krytykuje tylko jestem zdumiona...
    http://gorny.edu.pl/imiona/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2013, 13:22

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak w życiu Twojego niku nie czytałam wspak i za Chiny bym nie wpadła, że to imię :D

vivien, anilorak, Lilka lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak bardzo ładne masz imie. :)
    No są niestety ludzie któy nie lubią swojego imienia, tacy którym to obojętne i tacy którzy nie wyobrażają sobie mieć inaczej na imię.
    Ja kiedy chodziłam do podstawówki byłam jedyną Sylwią na całą szkołe więc jak padło imię Sylwia to każdy wiedział o kogo chodzi.
    Mój dziadek, który zmarł kiedy ja miałam 8 miesięcy chciał abym miała na imię Dorota, ale mojej mamie to imię się nie podobało. Najprawdopodobniej wzięło się to z bajki dla dzieci o dwóch Dorotkach ;)
    Moja mama chciała Sylwia albo Klaudia. I powiedziała, że jeśli urodzę się 3.11 w imieniny Sylwii to tak będę mieć na imię no i wykrakała (ona również ma urodziny w imieniny) ! :D
    Mój ojciec natomiast z tego co mama mówiła powiedział tylko, że chce żebym urodziła się zdrowa a imie do wyboru pozostawia mamie :)

Mi podobają się bezpieczne imiona. Tak jak moja mama na imię ma Katarzyna: Mała Kasia, nastoletnia Kaśka i Pani Katarzyna :D
    Dlatego myślałam o Zuzannie. Mała Zuza, Zuźka i Pani Zuzanna :)

anilorak lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ja zastanawiam sie nad Kornelem, Jeremim, Rysiem, Kosmą (mężowi podoba sie Kosma) dla dziewczynki Róża albo Kalina

Zobaczcie na dół tabeli, ciekawe co kierowało rodzicami nadającymi imie dziecku: Żyraf, Myszon, Jarzyna, Mrówka, Tradycja? Nie krytykuje tylko jestem zdumiona...
    http://gorny.edu.pl/imiona/

Szczeerze mam nadzieję żę urodzi sie dziewczynka, bo z tym chłopaczyńskim imieniem jakoś do końca nie pasuje mi żadne... podoba mi sie Artur, Kaj, Staszek ale jest już kliku w najbliższym otoczeniu a Mietki to jak juz pisałam imię dziafdków uparciuchów i mimo ze bardzo mi się podoba i dobrze kojarzy to imię to raczej nie to

Fajniee że piszesz ze lubisz swoje imie Kalino:) Mnie się i ono baaardzo podoba:) Zasadziliśmy w ogrodzie kalinę, jest to jedna z bardziej niezwykłych roślin - kwitnie zimą!:) Kwiatypokryte lodem - przepiękne.:)

vivien lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to nasi rodzice maja cos wspolnego ;)

Anilorak kurcze musze przyznac Belli racje!! Pomyslowa z ciebie kobitka ;)

anilorak lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela nie wiedziałam, ze kalina kwitnie zimą ;P ale... imie naprawdę lubię ;) Facetom zawsze się podobało :D sesesese ;P Chyba przez Kalinę Jędrusik ^^ ;P;P;P;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 15:28

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie każda ale ta odmiana akurata tak:
    http://www.futuregardens.pl/kalina-rozowa-dawn.html

BellaRosa lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina to kojarzy mi się z jakimś rosyjskim imieniem :D Nie wiem zupełnie dlaczego :p

• michaela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hyhy moze dlatego
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cL_ZgMqDv30

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Kalina to kojarzy mi się z jakimś rosyjskim imieniem :D Nie wiem zupełnie dlaczego :p
    Żeby było śmieszniej imię Kalina występuje tylko w polsce :D a samo słowo pochodzi z greckiego :D a każdemu się kojarzy z ruskim własnie przez piosenkę ;P

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ