Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi imie Kalina zawsze się podobało, miałam kolezankę o tym imieniu, takie niby porste a orginalne
Pasia ja z Weronika mam dokładnie tak samo, tez sobei na bierzmowaniu dalam ale dla dziecka odpada, bo siostrzenica M. tak się nazywa
mi sie bardzo dla dziewczyni podoba Karolina ale mojemu M. sie zle kojarzy, przez taka jedna panne z przeszłości
Ogólnie jeszcze płci nie znamy wiec nasze rozmowy o imieniu jakos tak powoli idą, mówiłam M. co mi się podoba, ale on jakoś ciągle nie ma czasu się zastanowić… trochę mnie w kurza, bo on zawsze ma na wszystko czas a potem jest na wszystko za późno…pasia27 lubi tę wiadomość
-
tak Was czytam sobie moze przyjdzie mi do głowy jakies fajne imie bo poi co dla dziewczynki jestesmy zgodni co do Ani, chociaz jakos bardzo przekonana nie jestem do tego imienia, bo marzyla mi sie Karolinka, a dla chłopca mysle o Janie po dziadku i pradziadku, Michał i Franciszek mi sie jeszcze podoba, i pare innych ale zajętych przez otoczenie
-
pasia27 wrote:Anna to spoko imie chociaz w moich czasach bylo w modzie i w klasie mialam 3 a w klatce mam 2hehe wiec jak dla mnie to za duzo.ostatnio tez myslalam o Helence no ale moze kiedys bo tym razem facio
Amicizia lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Anna to spoko imie chociaz w moich czasach bylo w modzie i w klasie mialam 3 a w klatce mam 2hehe wiec jak dla mnie to za duzo.ostatnio tez myslalam o Helence no ale moze kiedys bo tym razem facio
Helenka tez bardzo łądne imie ogólnie jest u nas w Plsce bardzo dużo na prawde ładnych imion Zofia tez mi sie podobapasia27 lubi tę wiadomość
-
Helena, Hanna, Halina - chodzą mi po głowie w takiej kolejności właśnie kiedyś byłam pewna Alicji, ale nie wiem czemu mi przeszło (może się osłuchała?)
Erwin - imię chłopięce to trudny temat bo z mężem nie potrafimy dojść do porozumienia taki jest kompromis na razie chociaż ja nie odpuszczę łatwo :p -
nick nieaktualnyPowiem tak, ja nie patrzę na to, ze córka sąsiadki ma tak na imię czy syn koleżanki. Bo czas leci ludzie się przeprowadzają itd. Zresztą jeśli podoba mi się imię to dlaczego mam nie nazwać tak dziecka i specjalnie wymyślać nowe?
Jedyne z czym się zgodzę to z tym, że podoba mi się np. imię Joanna ale nie nazwałabym tak córki ze wględu na to, że moja siostra cioteczka tak ma na imię. A to najbliższa rodzina
Poza tym, teraz na nowo wracają dawne imiona typu: Jan, Halina (jak wymieniałyście) i myślę, że te roczniki będą głównie takie imiona i imiona anglojęzycznę np. Angelika itd. będą rzadkością -
nick nieaktualny
-
Haliszka super! jakoś mnie tak na te HHHH wzięło no ale córcia to temat do opanowania... ale co z synkiem???? macie jakieś propozycje które jeszcze mogę podsunąć mężowi? zaznaczę że zaczęło się od Ewalda i Eugeniusza, teraz stoi na Erwinie ale umówmy się że może być lepiej :p
-
michaela - serio?
-
nie no spoko lepsze niż Ewald ale czemu na EEEE? A Ty jakie masz typy???
-
no mi też Artur akurat nie jest na mojej TOP liście ale Piotr, Paweł to już tak
-
U nas jest problem z imieniem męskim. Dla Wiktora wymyśliliśmy już jak się urodził( jak jechaliśmy na porodówkę to leciał ,,Sen o Victorii'' Dżemu) i teraz też nie mam pomysłu ale Wiktor od początku mówi że jego braciszek to będzie Maksio i mimo że średnio mi się podoba to chyba już tak zostanie Zaczynam się przyzwyczajać i już tak o nim myśleć
Suzy Lee lubi tę wiadomość