X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    U nas może by był właśnie Borys, gdyby nie to, że nazwisko też zaczyna się na "S" i to się niefajnie zlewa.

Oj, a my wybraliśmy imię kończące się na " N" a nazwisko zaczyna się właśnie na N. Hmmm, wypowiadam i zgrzytu nie ma, najwyżej będzie Leoś :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon - sliczne imie! Tez chcialam Leona, ale po pierwsze bedzie corka, a po drugie kolega meza juz "zuzył" to imie... Eh faceci...

mała mi lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ależ oczywiście, że mu się nie podobają, on się nawet z tym nie kryje. Sam też nic nie potrafi zaproponować :D Ogólnie jest problem i liczymy na dziewuszkę bo tu mamy wiele wspólnych pomysłów :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo krotkie nazwisko -4 litery i szukalam dluzszego imienia dla dziecka ,bo nie brzmi dobrze, gdy imie i nazwisko jest krotkie.lepiej brzmia dlugie imiona z krotkimi nazwiskami.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas wybór imienia bardzo się zawęził, właśnie dziś się dowiedzieliśmy, że będzie synek, pierworodny :) w kwestii męskich imion jestesmy bardziej zgodni niz w przypadku dziewczynki. Prawdopodobnie będzie Jaś :) Stare polskie imie :)

Patti tak czytam i co napisałas o krótkich nazwiskach i my mamy bardzo krótkie na 3 litery ale jednak nie sugerujemy sie tym przy wyborze imienia, chociaz cos w tym jest co napisałaś :)

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia to gratulacje synka ;-)

Amicizia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    No to u nas wybór imienia bardzo się zawęził, właśnie dziś się dowiedzieliśmy, że będzie synek, pierworodny :) w kwestii męskich imion jestesmy bardziej zgodni niz w przypadku dziewczynki. Prawdopodobnie będzie Jaś :) Stare polskie imie :)

Patti tak czytam i co napisałas o krótkich nazwiskach i my mamy bardzo krótkie na 3 litery ale jednak nie sugerujemy sie tym przy wyborze imienia, chociaz cos w tym jest co napisałaś :)

moj maz ma wlasnie na imie jan :-)ja nadaje synkowi tomasz ,bo tez mi sie podoba tomaszek ,choc uwazam ,ze dluzsze imie brzmialo by jeszce lepiej z krotkim nazwiskiem, no ale pozostaje tomek.
    a swoja droge te janki to strasznie popularne sa obecnie.maz ma 30 lat i raczej malo jest jankow w jego wieku, wiecej takich okolo 50 tki hehe
    maz ma juz swoje lata i mowie do niego janek i nie lubie jak nazywaja go jasio, bo to dla malego chlopca bardziej.no a babcie meza to juz przeginaja -jasiulek na faceta wyrosnietego -mnie to jakos odrzuca ale to moje zdanie.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadaje tomasz jan -drugie imie po tacie

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza Jas Jasiulek, to dla takiego malucha a potem Jan, Janek itd :) nam sie jeszcze podoba Michał i Franciszek zobaczymy jaka bedzie ostateczna kombinacja, ale raczej na pierwsze Jan, moj dziadek i pradziadek tak sie nazywali i ogolnie mam słabosc do tego imienia :)

patti, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Dziewczynki a co powiecie dla chlopca imie NATAN ? mi sie spodobalo bardzo....nie wiemy jeszcze co bedzie ale jak dziewczynka to Edytka tylko z chlopcem mamy problem :)

w4sqs65g7br4krmi.png

My mamy już Alanka a teraz będzie właśnie Natanek. Alan tak wymyślił i powoli oswajamy się. Nic więcej nie przychodzi nam do głowy więc raczej tak zostanie...

Asiulka83, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Zgadza Jas Jasiulek, to dla takiego malucha a potem Jan, Janek itd :) nam sie jeszcze podoba Michał i Franciszek zobaczymy jaka bedzie ostateczna kombinacja, ale raczej na pierwsze Jan, moj dziadek i pradziadek tak sie nazywali i ogolnie mam słabosc do tego imienia :)

o popatrz -to moj maz mial dwoch dziadkow Janow :-)jedna babcia Janina, mama meza tez Janina haha.
    ZA to moj pradziadek tez mial na imie tomasz.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti niele

u mnie jesli chodzi o zbiegi imion to moj maz i mój tata obydwoje nazywają się Wojciech Stanisław dopiero 3 imieniem się różnią :)

patti lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

wybór imienia to zawsze u nas zabawna dyskusja.

Teraz jesteśmy w drugiej ciąży i tak rozmawiamy:
    - jak chłopak to może Karol - zastanawiamy się razem - rzeczywiście brzmi nieźle ale po chwili coś nas tknęło - przecież mamy już córkę która ma na imię Karolina - trochę głupio nazwać prawie tak samo - nabiajmy się chwilę i szukamy dalej;

- może dziewczyna Ela - mi się podoba ale mój M - ja nie lubię cioci Eli więc nie chcę aby mi się przypominała :-) znowu śmiech

- Jaś - ladne imię popularne - odpada mówię bo u moich rodziców pracowal Jasiek straszny pijak :-)

- mi się podoba Stanisław - od razu mój M stwierdził że jestem córeczką tatusia bo mój ojciec jest Stasiek

- Leon, Bruno propozycje męża - moje psy się tak nazywały :-)

- Gerard (mąż) - niech ktoś spróbuje zdrobnić imię Gerard :-) kilowo

...... i tak sobie dyskutujemy co jakiś czas - jest kupa śmiechu przy tym. ale mamy jeszcze trochę czasu więc może kiedyś nas oświeci :-)

Pozdrawiam wszystkich

Amicizia, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio z moim M wzięliśmy kartkę i wypisalismy wszystkie imiona jakie nam się podobają. :)przy chłopcu stawiamy na czarka lub Jasia a dla dziewczynki mamy 3 warianty Julita jagoda bądź Alicja. ale które wybierzemy to jeszcze wielka niewiadoma :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Oj, a my wybraliśmy imię kończące się na " N" a nazwisko zaczyna się właśnie na N. Hmmm, wypowiadam i zgrzytu nie ma, najwyżej będzie Leoś :)

to tez pisałam, że z n jest nieco inaczej niż z S, bo jak są dwa s obok siebie to wychodzi syk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Suzy ależ oczywiście, że mu się nie podobają, on się nawet z tym nie kryje. Sam też nic nie potrafi zaproponować :D Ogólnie jest problem i liczymy na dziewuszkę bo tu mamy wiele wspólnych pomysłów :)

a widzisz... dokladnie tak jak było u nas :P No i jest chłopak i nie możemy się dogadać co do imienia.

Może Franek, może Jeremi... mąż chce tego ALeksandra, ale tym razem to moj wybor ma byc pierwszy a jego na drugie. Jeremi ALeksander brzmi okey... Ale jak zdrabniać Jeremiego? Mam też już syna na J...

Wczoraj dopadłam taką książkę z imionami "Księga imion" Marek Urbański... i obok Jeremiego był Jarosław to sobie pomyślałam, a przeczytam na ile się zgadza ze słynnym ekhm prezesem... i słuchajcie osłupiałam, bo to jakby był opis pana władczego polityka! Co do joty cała kartka trafnie opisała tą postać tu jedno zdanie dla przykłądu: "Przekonany o własnej nieomylności, niepowodzenia tłumaczy zazwyczaj złośliwymi matactwami rywali". Aż zadzwoniłam do mamy. Potem przejrzeliśmy inne imiona osób które znamy, w tym siebie i cholera coś jest w tej książce, bo jest niezwykle trafna. Zupełnie inaczej zaczęłam czytać więc te imiona, które patrzę dla synka.

Ale nadal żadne nie przemawia do nas w 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 18:20

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszystko wskazuje że zostanie Jan Franciszek :) mi się takie zestaw strasznie podoba i to ja wymyśliłam, mąż specjalnie nie oponuje, właśnie się przyzwyczaja, mówi już do brzuszka, "cześć Jasiu" :)

pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakos porozumienia brak ;p mialbyc Franek ale mamy dlugie nazwisko i nie pasuje..potem Jas i mi sie podoba mezowi sie odmyslilo..teraz debatujemy nad Maksymilianem gdyby nie ten skrot maksiu..moze tomek..dla dziewcZynki mamy wybrane ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już postanowione, Błażej bądź Patrycja, aczkolwiek lekarz ostatnio widział kulki więc chyba Błażejek :)

zfxga33.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mamy mieć dziewuszke i będzie ROKSANA... choć 3 osoby juz mnie wysmiały gdy sie dowiedziały.... ponoc to imie w playbojach występuje ale ja na szczęście takich rzeczy z mężem nie oglądamy i nam się z niczym nie kojarzy więc będzie ROKSANKA..:)

Lilka, mała mi, Mikusia2 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ