X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    U nas może by był właśnie Borys, gdyby nie to, że nazwisko też zaczyna się na "S" i to się niefajnie zlewa.

Oj, a my wybraliśmy imię kończące się na " N" a nazwisko zaczyna się właśnie na N. Hmmm, wypowiadam i zgrzytu nie ma, najwyżej będzie Leoś :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon - sliczne imie! Tez chcialam Leona, ale po pierwsze bedzie corka, a po drugie kolega meza juz "zuzył" to imie... Eh faceci...

mała mi lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ależ oczywiście, że mu się nie podobają, on się nawet z tym nie kryje. Sam też nic nie potrafi zaproponować :D Ogólnie jest problem i liczymy na dziewuszkę bo tu mamy wiele wspólnych pomysłów :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo krotkie nazwisko -4 litery i szukalam dluzszego imienia dla dziecka ,bo nie brzmi dobrze, gdy imie i nazwisko jest krotkie.lepiej brzmia dlugie imiona z krotkimi nazwiskami.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas wybór imienia bardzo się zawęził, właśnie dziś się dowiedzieliśmy, że będzie synek, pierworodny :) w kwestii męskich imion jestesmy bardziej zgodni niz w przypadku dziewczynki. Prawdopodobnie będzie Jaś :) Stare polskie imie :)

Patti tak czytam i co napisałas o krótkich nazwiskach i my mamy bardzo krótkie na 3 litery ale jednak nie sugerujemy sie tym przy wyborze imienia, chociaz cos w tym jest co napisałaś :)

Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia to gratulacje synka ;-)

Amicizia lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    No to u nas wybór imienia bardzo się zawęził, właśnie dziś się dowiedzieliśmy, że będzie synek, pierworodny :) w kwestii męskich imion jestesmy bardziej zgodni niz w przypadku dziewczynki. Prawdopodobnie będzie Jaś :) Stare polskie imie :)

Patti tak czytam i co napisałas o krótkich nazwiskach i my mamy bardzo krótkie na 3 litery ale jednak nie sugerujemy sie tym przy wyborze imienia, chociaz cos w tym jest co napisałaś :)

moj maz ma wlasnie na imie jan :-)ja nadaje synkowi tomasz ,bo tez mi sie podoba tomaszek ,choc uwazam ,ze dluzsze imie brzmialo by jeszce lepiej z krotkim nazwiskiem, no ale pozostaje tomek.
    a swoja droge te janki to strasznie popularne sa obecnie.maz ma 30 lat i raczej malo jest jankow w jego wieku, wiecej takich okolo 50 tki hehe
    maz ma juz swoje lata i mowie do niego janek i nie lubie jak nazywaja go jasio, bo to dla malego chlopca bardziej.no a babcie meza to juz przeginaja -jasiulek na faceta wyrosnietego -mnie to jakos odrzuca ale to moje zdanie.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadaje tomasz jan -drugie imie po tacie

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza Jas Jasiulek, to dla takiego malucha a potem Jan, Janek itd :) nam sie jeszcze podoba Michał i Franciszek zobaczymy jaka bedzie ostateczna kombinacja, ale raczej na pierwsze Jan, moj dziadek i pradziadek tak sie nazywali i ogolnie mam słabosc do tego imienia :)

patti, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • iśka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    Dziewczynki a co powiecie dla chlopca imie NATAN ? mi sie spodobalo bardzo....nie wiemy jeszcze co bedzie ale jak dziewczynka to Edytka tylko z chlopcem mamy problem :)

w4sqs65g7br4krmi.png

My mamy już Alanka a teraz będzie właśnie Natanek. Alan tak wymyślił i powoli oswajamy się. Nic więcej nie przychodzi nam do głowy więc raczej tak zostanie...

Asiulka83, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

iv093e5eynq4wz4z.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Zgadza Jas Jasiulek, to dla takiego malucha a potem Jan, Janek itd :) nam sie jeszcze podoba Michał i Franciszek zobaczymy jaka bedzie ostateczna kombinacja, ale raczej na pierwsze Jan, moj dziadek i pradziadek tak sie nazywali i ogolnie mam słabosc do tego imienia :)

o popatrz -to moj maz mial dwoch dziadkow Janow :-)jedna babcia Janina, mama meza tez Janina haha.
    ZA to moj pradziadek tez mial na imie tomasz.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti niele

u mnie jesli chodzi o zbiegi imion to moj maz i mój tata obydwoje nazywają się Wojciech Stanisław dopiero 3 imieniem się różnią :)

patti lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • as Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

wybór imienia to zawsze u nas zabawna dyskusja.

Teraz jesteśmy w drugiej ciąży i tak rozmawiamy:
    - jak chłopak to może Karol - zastanawiamy się razem - rzeczywiście brzmi nieźle ale po chwili coś nas tknęło - przecież mamy już córkę która ma na imię Karolina - trochę głupio nazwać prawie tak samo - nabiajmy się chwilę i szukamy dalej;

- może dziewczyna Ela - mi się podoba ale mój M - ja nie lubię cioci Eli więc nie chcę aby mi się przypominała :-) znowu śmiech

- Jaś - ladne imię popularne - odpada mówię bo u moich rodziców pracowal Jasiek straszny pijak :-)

- mi się podoba Stanisław - od razu mój M stwierdził że jestem córeczką tatusia bo mój ojciec jest Stasiek

- Leon, Bruno propozycje męża - moje psy się tak nazywały :-)

- Gerard (mąż) - niech ktoś spróbuje zdrobnić imię Gerard :-) kilowo

...... i tak sobie dyskutujemy co jakiś czas - jest kupa śmiechu przy tym. ale mamy jeszcze trochę czasu więc może kiedyś nas oświeci :-)

Pozdrawiam wszystkich

Amicizia, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio z moim M wzięliśmy kartkę i wypisalismy wszystkie imiona jakie nam się podobają. :)przy chłopcu stawiamy na czarka lub Jasia a dla dziewczynki mamy 3 warianty Julita jagoda bądź Alicja. ale które wybierzemy to jeszcze wielka niewiadoma :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Oj, a my wybraliśmy imię kończące się na " N" a nazwisko zaczyna się właśnie na N. Hmmm, wypowiadam i zgrzytu nie ma, najwyżej będzie Leoś :)

to tez pisałam, że z n jest nieco inaczej niż z S, bo jak są dwa s obok siebie to wychodzi syk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Suzy ależ oczywiście, że mu się nie podobają, on się nawet z tym nie kryje. Sam też nic nie potrafi zaproponować :D Ogólnie jest problem i liczymy na dziewuszkę bo tu mamy wiele wspólnych pomysłów :)

a widzisz... dokladnie tak jak było u nas :P No i jest chłopak i nie możemy się dogadać co do imienia.

Może Franek, może Jeremi... mąż chce tego ALeksandra, ale tym razem to moj wybor ma byc pierwszy a jego na drugie. Jeremi ALeksander brzmi okey... Ale jak zdrabniać Jeremiego? Mam też już syna na J...

Wczoraj dopadłam taką książkę z imionami "Księga imion" Marek Urbański... i obok Jeremiego był Jarosław to sobie pomyślałam, a przeczytam na ile się zgadza ze słynnym ekhm prezesem... i słuchajcie osłupiałam, bo to jakby był opis pana władczego polityka! Co do joty cała kartka trafnie opisała tą postać tu jedno zdanie dla przykłądu: "Przekonany o własnej nieomylności, niepowodzenia tłumaczy zazwyczaj złośliwymi matactwami rywali". Aż zadzwoniłam do mamy. Potem przejrzeliśmy inne imiona osób które znamy, w tym siebie i cholera coś jest w tej książce, bo jest niezwykle trafna. Zupełnie inaczej zaczęłam czytać więc te imiona, które patrzę dla synka.

Ale nadal żadne nie przemawia do nas w 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 18:20

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszystko wskazuje że zostanie Jan Franciszek :) mi się takie zestaw strasznie podoba i to ja wymyśliłam, mąż specjalnie nie oponuje, właśnie się przyzwyczaja, mówi już do brzuszka, "cześć Jasiu" :)

pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakos porozumienia brak ;p mialbyc Franek ale mamy dlugie nazwisko i nie pasuje..potem Jas i mi sie podoba mezowi sie odmyslilo..teraz debatujemy nad Maksymilianem gdyby nie ten skrot maksiu..moze tomek..dla dziewcZynki mamy wybrane ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już postanowione, Błażej bądź Patrycja, aczkolwiek lekarz ostatnio widział kulki więc chyba Błażejek :)

zfxga33.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mamy mieć dziewuszke i będzie ROKSANA... choć 3 osoby juz mnie wysmiały gdy sie dowiedziały.... ponoc to imie w playbojach występuje ale ja na szczęście takich rzeczy z mężem nie oglądamy i nam się z niczym nie kojarzy więc będzie ROKSANKA..:)

Lilka, mała mi, Mikusia2 lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ