Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy Lee wrote:U nas może by był właśnie Borys, gdyby nie to, że nazwisko też zaczyna się na "S" i to się niefajnie zlewa.
Oj, a my wybraliśmy imię kończące się na " N" a nazwisko zaczyna się właśnie na N. Hmmm, wypowiadam i zgrzytu nie ma, najwyżej będzie Leoś -
No to u nas wybór imienia bardzo się zawęził, właśnie dziś się dowiedzieliśmy, że będzie synek, pierworodny w kwestii męskich imion jestesmy bardziej zgodni niz w przypadku dziewczynki. Prawdopodobnie będzie Jaś Stare polskie imie
Patti tak czytam i co napisałas o krótkich nazwiskach i my mamy bardzo krótkie na 3 litery ale jednak nie sugerujemy sie tym przy wyborze imienia, chociaz cos w tym jest co napisałaśSuzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:No to u nas wybór imienia bardzo się zawęził, właśnie dziś się dowiedzieliśmy, że będzie synek, pierworodny w kwestii męskich imion jestesmy bardziej zgodni niz w przypadku dziewczynki. Prawdopodobnie będzie Jaś Stare polskie imie
Patti tak czytam i co napisałas o krótkich nazwiskach i my mamy bardzo krótkie na 3 litery ale jednak nie sugerujemy sie tym przy wyborze imienia, chociaz cos w tym jest co napisałaś
moj maz ma wlasnie na imie jan :-)ja nadaje synkowi tomasz ,bo tez mi sie podoba tomaszek ,choc uwazam ,ze dluzsze imie brzmialo by jeszce lepiej z krotkim nazwiskiem, no ale pozostaje tomek.
a swoja droge te janki to strasznie popularne sa obecnie.maz ma 30 lat i raczej malo jest jankow w jego wieku, wiecej takich okolo 50 tki hehe
maz ma juz swoje lata i mowie do niego janek i nie lubie jak nazywaja go jasio, bo to dla malego chlopca bardziej.no a babcie meza to juz przeginaja -jasiulek na faceta wyrosnietego -mnie to jakos odrzuca ale to moje zdanie. -
Zgadza Jas Jasiulek, to dla takiego malucha a potem Jan, Janek itd nam sie jeszcze podoba Michał i Franciszek zobaczymy jaka bedzie ostateczna kombinacja, ale raczej na pierwsze Jan, moj dziadek i pradziadek tak sie nazywali i ogolnie mam słabosc do tego imienia
patti, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Asiulka83 wrote:
My mamy już Alanka a teraz będzie właśnie Natanek. Alan tak wymyślił i powoli oswajamy się. Nic więcej nie przychodzi nam do głowy więc raczej tak zostanie...Asiulka83, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Zgadza Jas Jasiulek, to dla takiego malucha a potem Jan, Janek itd nam sie jeszcze podoba Michał i Franciszek zobaczymy jaka bedzie ostateczna kombinacja, ale raczej na pierwsze Jan, moj dziadek i pradziadek tak sie nazywali i ogolnie mam słabosc do tego imienia
o popatrz -to moj maz mial dwoch dziadkow Janow :-)jedna babcia Janina, mama meza tez Janina haha.
ZA to moj pradziadek tez mial na imie tomasz.
-
hej,
wybór imienia to zawsze u nas zabawna dyskusja.
Teraz jesteśmy w drugiej ciąży i tak rozmawiamy:
- jak chłopak to może Karol - zastanawiamy się razem - rzeczywiście brzmi nieźle ale po chwili coś nas tknęło - przecież mamy już córkę która ma na imię Karolina - trochę głupio nazwać prawie tak samo - nabiajmy się chwilę i szukamy dalej;
- może dziewczyna Ela - mi się podoba ale mój M - ja nie lubię cioci Eli więc nie chcę aby mi się przypominała znowu śmiech
- Jaś - ladne imię popularne - odpada mówię bo u moich rodziców pracowal Jasiek straszny pijak
- mi się podoba Stanisław - od razu mój M stwierdził że jestem córeczką tatusia bo mój ojciec jest Stasiek
- Leon, Bruno propozycje męża - moje psy się tak nazywały
- Gerard (mąż) - niech ktoś spróbuje zdrobnić imię Gerard kilowo
...... i tak sobie dyskutujemy co jakiś czas - jest kupa śmiechu przy tym. ale mamy jeszcze trochę czasu więc może kiedyś nas oświeci
Pozdrawiam wszystkich
Amicizia, Suzy Lee, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymała mi wrote:Oj, a my wybraliśmy imię kończące się na " N" a nazwisko zaczyna się właśnie na N. Hmmm, wypowiadam i zgrzytu nie ma, najwyżej będzie Leoś
to tez pisałam, że z n jest nieco inaczej niż z S, bo jak są dwa s obok siebie to wychodzi syk.
-
nick nieaktualnyblueberry wrote:Suzy ależ oczywiście, że mu się nie podobają, on się nawet z tym nie kryje. Sam też nic nie potrafi zaproponować Ogólnie jest problem i liczymy na dziewuszkę bo tu mamy wiele wspólnych pomysłów
a widzisz... dokladnie tak jak było u nas No i jest chłopak i nie możemy się dogadać co do imienia.
Może Franek, może Jeremi... mąż chce tego ALeksandra, ale tym razem to moj wybor ma byc pierwszy a jego na drugie. Jeremi ALeksander brzmi okey... Ale jak zdrabniać Jeremiego? Mam też już syna na J...
Wczoraj dopadłam taką książkę z imionami "Księga imion" Marek Urbański... i obok Jeremiego był Jarosław to sobie pomyślałam, a przeczytam na ile się zgadza ze słynnym ekhm prezesem... i słuchajcie osłupiałam, bo to jakby był opis pana władczego polityka! Co do joty cała kartka trafnie opisała tą postać tu jedno zdanie dla przykłądu: "Przekonany o własnej nieomylności, niepowodzenia tłumaczy zazwyczaj złośliwymi matactwami rywali". Aż zadzwoniłam do mamy. Potem przejrzeliśmy inne imiona osób które znamy, w tym siebie i cholera coś jest w tej książce, bo jest niezwykle trafna. Zupełnie inaczej zaczęłam czytać więc te imiona, które patrzę dla synka.
Ale nadal żadne nie przemawia do nas w 100%
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 18:20
-
U nas jakos porozumienia brak ;p mialbyc Franek ale mamy dlugie nazwisko i nie pasuje..potem Jas i mi sie podoba mezowi sie odmyslilo..teraz debatujemy nad Maksymilianem gdyby nie ten skrot maksiu..moze tomek..dla dziewcZynki mamy wybranehttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
a my mamy mieć dziewuszke i będzie ROKSANA... choć 3 osoby juz mnie wysmiały gdy sie dowiedziały.... ponoc to imie w playbojach występuje ale ja na szczęście takich rzeczy z mężem nie oglądamy i nam się z niczym nie kojarzy więc będzie ROKSANKA..
Lilka, mała mi, Mikusia2 lubią tę wiadomość