Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
My również nie możemy dojść do porozumienia co do imienia dla synka Mężowi podoba się Patryk,Aleks mi Kamilek,Dawid..Nasza córcia ma na imię Patrycja więc na Patryka się nie zgodzę na pewno Córcia chciałaby Jasia ale mój mąż ma na imię Janek,mój tato i mój teść!Więc Janków już w rodzinie dość ( dodam,że po jednym z św. pamięci dziadków ze strony męża i mojej też mieli na imię Jan)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 23:15
-
nick nieaktualny
-
polska_dziewczyna wrote:a my mamy mieć dziewuszke i będzie ROKSANA... choć 3 osoby juz mnie wysmiały gdy sie dowiedziały.... ponoc to imie w playbojach występuje ale ja na szczęście takich rzeczy z mężem nie oglądamy i nam się z niczym nie kojarzy więc będzie ROKSANKA..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie znam jeszcze płci i w sumie nie chciałabym zbyt szybko poznać, ale mój mężuś jest szalenie niecierpliwy i liczy na to, że na USG 29.08 już będzie coś widać (to będzie 14 tydzień, więc na zbyt wiele bym nie liczyła Na razie od samego początku mówimy do dzidziusia Rysio Imiona mieliśmy właściwie wybrane już zanim zaszłam w ciążę - chłopiec Franio a dziewczynka Kalinka. Ponieważ nasi znajomi nazwali już tak synka, więc żeby się nie powtarzać będziemy mieli Rysia Leona (bo wszystkie Rysie to fajne chłopaki a dla dziewczynki bez zmian Kalina Marianna Cichutko chuchamy na chłopczyka, ale jak będzie dziewuszka też super Mąż oszaleje bo mamy jeszcze 2 kotki- także wtedy by wyszło na to, ze 4 baby w domu
-
Mojej znajomej też jakoś w 14 tyg. lekarz powiedział, że raczej na pewno chłopiec a 10 tygodni później wyszła dziewuszka więc chyba właśnie dlatego wolałabym nie wiedzieć zbyt szybko, bo pewnie już się nakręcę będę obwieszczać wszem i wobec a później jeszcze będę musiała zmieniać wersję heheheh Póki co gratuluję dziewuszki :> A może tego typu stronki pomogą : https://dzidziusiowo.pl/baza-imion/imiona-zenskie-1 ?? albo jak też słyszałam że dobrze jak imię kojarzy się z jakąś dobrą osobą lub postacią np. z literatury
-
nick nieaktualnyMamy szanse poznać płeć dziecka na usg 27/08, to będzie 14 tc. Mam przeczucie, ze to chłopiec, ale płeć jest dla mnie obojętna. Mąż marzy o synku. Imiona wybraliśmy już dawno: Alicja dla dziewczynki i Paweł dla chłopca. W necie znalazłam ciekawego bloga z imionami dzieci, przesyłam link: http://gorny.edu.pl/imiona/