Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie w brzuszku zamieszkalo malenstwo obojetnie czy chlopiecz czy dzeiwcyznka wazne zeby zdrowe bylo bo obojetnie co bedzie to bede kochac nad zycie ale propozycje imion juz sa :
dziewczynka: Sofie Theodora
chlopiec: Alexander Xawery;oniqa, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChiang Mai-> u nas też miała być Gaja dopóki nie wyszło, że będzie drugi chłopak i stanęło na Filip Aleksander.
Na naszym poprzednim osiedlu była taka śliczna malutka ponad roczna Gaja, z radością w oczkach biegała i wołałą swoje imię jak mantrę oczyszczającą powietrze - to wtedy zdecydowałam że na sto procent jak jeszcze mi się trafi córka to będzie jednak Gaja a nie Liwia
;oniqa-> mi tez się podobało Oliwia, ale mama pracuje w przedszkolu i mówi, że też bardzo dużo tych Oliwek biega i wymyśliłam sobie Liwia i bardzo długo zastanawiałam się między Liwią i Gają, bo byłam pewna że to córka tyle słodyczy jadłamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 13:34
-
My mamy parę imion do wyboru
dla chłopca : Dawid lub Michał a jeszcze mojemu podoba się Jan , bo mój tata i mój teściu mają tak na imię , ale wydaje mi się ze za dużo tych Janków byłoby w rodzinie , jak co to na drugie po dziadkach
dla dziewczynki podoba mi się Martynka Agatka i Hania
Dominika też mi sie bardzo podobała w I ciaży już nadaliśmy imię to naszej córeczce Aniołkowi
No ale czasu jeszcze dużo więc może sie zmienićanilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas w wybór imienia zaangażowana jest nasza starsza córka .Chciałabym ,żeby czuła się potrzebna i obecna w oczekiwaniu na siostrę. Pomimo ,że bardzo się cieszy wiem ,że obawia się tego ,że będzie trochę zapomniana jak urodzi się dzidzia. Dlatego planuję,żeby ten czas był nasz wspólny ,włączam ją w USG w wybieranie ubranek ,wózka itd. A po porodzie chciałabym żeby pierwsze dni były tylko nasze mama,tata,siostra i maluszek.Bez wizyt zachwycających się różowością malucha członków rodziny
Suzy Lee, Tinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja póki co nie chcę znać płci (oczywiście z czasem może zmienię zdanie), modlę się o zdrówko - tak bardzo pragnę zdrówka i to dużo zdrówka dla dzieciątka
że nawet nie zastanawiam się nad tym jakiej może być płci...
(choć czasami moje zachcianki dają mi do myślenia)
Jeszcze przed ciążą mieliśmy przygotowane wstępne propozycje, prawdę mówiąc to odkąd zobaczyłam 2 kreseczki na teście, ani razu nie myślałam o imieniu - na szczęście jest jeszcze sporo czasu na takie drobiazgi:)
Już od roku mamy wybrane imię dla chłopczyka, a dla dziewczynki to wybraliśmy wiosną br. a mianowicie:
CHŁOPCZYK - pierwsza propozycja: TOBIASZ SZYMON (albo Filip Karol)
DZIEWCZYNKA - pierwsza propozycja: WIKTORIA ANNA (zastanawiamy sie również nad Angel, Nadia)
Oczywiście to są tylko wstępne propozycje - wszystko się jeszcze może zmienićWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2013, 21:53