X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Antosia się mąż nie zgodził też chciałam

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podoba sie Feliks i Leo dla chłopca :) mąż narazie tych imion nie przyjmuje do wiadomości bo mówi ze dziewczynka chociaż lekarz powiedział ze 70-80% chłopak zobaczymy czy sie potwierdzi 22 października :) dla dziewczynki Lily chociaż coś ostatnio mąż baka o Tosi ale mi sie kojarzy z proszkiem do prania dosia hihi i jak coś będzie Lily i już :) a póki co mówię ze u mnie w brzuszku mieszka Felek :) powoli przyzwyczajam męża do imienia Feliks :) i czuje ze jak sie nie zgodzi to będzie afera :)

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 3 października 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopca albo Julian lub Gabriel.( zgodnie w 2). zakładam , ze chłopiec w 100%
    Dziewczynka hmm.. gorsza sprawa, bo myślę ze będzie chłopak..

Podoba mi się tez Tymon lub Tymoteusz,Franciszek ale wiem ,że to nie przejdzie...:(

Mam w domu Antoninę i nie żałuje imię bardzo ładne- polecam dla dziewczynki..

no może dla dziewczynki Jagna ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2013, 12:59

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antosia Ładne tylko mój Czarek chce Tosie a nie Antosie i w tym jest problem ;)

Wysłany: 3 października 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miraiam , ale nie ma imienia Tosia bo to zrobnienie od Antoniny...a ja na moja niunke i tak mowie tolka a jak cos przeskrobie to antonina..

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce weszło w styczniu prawo ze mozna dawać imiona w zdrobnieniach np Kuba zamiast Jakub Franek zamiast Franciszek no i w tym Tosia zamiast Antonina wiem to na 100% bo u mnie w pracy jest teraz nowa 8 miesięczna Tosia i w akcie urodzenia ma Tosia i opowiedziałam to mezulkowi i teraz mam za swoje chodzi za mną u wola Tosia Tosia a ja ze Feliks i ze jak będzie mi dokuczal to zapisze w urzędzie Felek ;)

rubi67 lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 października 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    W Polsce weszło w styczniu prawo ze mozna dawać imiona w zdrobnieniach np Kuba zamiast Jakub Franek zamiast Franciszek no i w tym Tosia zamiast Antonina wiem to na 100% bo u mnie w pracy jest teraz nowa 8 miesięczna Tosia i w akcie urodzenia ma Tosia i opowiedziałam to mezulkowi i teraz mam za swoje chodzi za mną u wola Tosia Tosia a ja ze Feliks i ze jak będzie mi dokuczal to zapisze w urzędzie Felek ;)

No to teraz sobie narobiłaś... ale podobno ma byc chłopak ..co ? a jak czujesz.hmm

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo bym chciała dziewczynkę więc mam iskierke nadzieji ale już dwóch lekarzy powiedziało ze raczej chłopak więc Feliks :D a raczej jak mąż mnie wkurzy to Felek :D chociaż boje sie powiedziec rodzinie jakie imie wybrałam bo mnie pewnie zlincxuja a o teściowej nie wspomnę jej mina będzie bezcenna

Wysłany: 3 października 2013, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Bardzo bym chciała dziewczynkę więc mam iskierke nadzieji ale już dwóch lekarzy powiedziało ze raczej chłopak więc Feliks :D a raczej jak mąż mnie wkurzy to Felek :D chociaż boje sie powiedziec rodzinie jakie imie wybrałam bo mnie pewnie zlincxuja a o teściowej nie wspomnę jej mina będzie bezcenna

Pamietaj jedno to twoje dziecko i to ty bierzesz odpowiedzialność jak bedzie miało na imię..A komentarze innych wg nie powinny sie pojawić. Kazdy powinien przyjac to do wiadomosci i tyle.Na temat.

U mnie bedzie tak, ze płec bedzie nie znana i imiona tez urodzi sie to wtedy powiadomie , ze na swiat przyszedł ten lub ta i tyle..

aniołek 13.11.2012 r.

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Co do imion to faktycznie córka koleżanki z pracy ma Tola i też nie jest to żaden skrót. Wiem że miała problem z rejestracją tego imienia (jakieś 2 lata temu to było) ale okazało się że już jest jedna Tola zarejestrowana więc jakoś przeszło. Wiele zależy od urzędnika. A nasze polskie "gwiazdy" to już chyba mają jakieś konkretne wpływy w urzędach bo imion ich dzieci czasem nie da się wymówić.
    U nas jeszcze płeć nieznana ale dla dziewczynki raczej przesądzona Liliana (podoba mi się jeszcze Laura) a dla chłopca pojęcia nie mam, mąż też nie pomaga ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily Liliana ślicznie imiona :) a co do urzędników to fakt moja mama jak szła mnie zapisać to nie było problemu wpisali Miriam i tyle a z siostra już był problem i zamiast Inez jest Dominika :D

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 3 października 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam że w Polsce była taka zasada czy też prawo że żeńskie imiona musiały kończyć się na literę "a" także Miriam, Twoja mama miała wyjątkowe szczęście trafiając na niekłopotliwego urzędnika, zwłaszcza że to było parę lat temu kiedy imiona zagraniczne nie były codziennością jak teraz :-) No chyba że któreś z rodziców nie było Polakiem.
    Zobaczymy co się ujawni u mnie, może zostanie Lilianka a może trzeba będzie coś wymyśleć ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • anulka3105 Nowa

Wysłany: 15 listopada 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybralismy dla dziewczynki Amelka Roza,a dla chlopca Natan,Dawid.

• KlaraM Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas okazało się że nici z Lilianki, będzie Dawid :-)

Butterfly lubi tę wiadomość

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybrałam Larysa albo Sebastian ale mąż niezbyt za Larysa jest:) więc moze być i Lara:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka3105 wrote:
    My wybralismy dla dziewczynki Amelka Roza,a dla chlopca Natan,Dawid.

Amelia (łac. amelia, "kończyna, kończyny") – wada wrodzona polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. Może stanowić część zespołu wad wrodzonych lub występować jako wada izolowana, w części przypadków będąca wynikiem działania szkodliwych czynników (teratogenów) na rozwijający się zarodek lub płód.

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz co, Megan... Jak można tak komuś imię obrzydzić. Zwłaszcza, że imię Amelia akurat z łaciny nie pochodzi, tylko z niemieckiego, po drugie jest imieniem międzynarodowym, po trzecie samo słowo ma w Polsce konotacje wyłącznie z imieniem, i to pozytywne.

aiwlys lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas nici z Feliksa będzie dziewczynka Lily mąż w siódmym niebie ja tez bardzo szczęśliwa jestem ze Felek jednak okazał sie małą księżniczką Lily <3

rubi67, ;oniqa lubią tę wiadomość

• azi Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie dreszcze przeszły jak przeczytałam ten kawałek dziwnego tekstu o Amelii :-\ dla mnie to imię jest bardzo ładne.

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczełam przegladać księge imion i BRUNO przykuł moją uwagę ale mam problem z sensownym zdrobnieniemb tego imienia :(
    Może coś podpowiecie???

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ