X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknij na stronę zdrobnienia.pl. Bruno to poważne imię, ale Brunio czy Bruniu super pasuje do takiego maluszka :) Wczoraj nam wpadło w oko imię Tytus i bardzo nam się spodobały zdrobnienia do tego imienia.

Bruno
    Bruncio, Brunek, Bruner, Bruniasty, Brunik, Brunio, Bruniu, Bruniuś, Bruniłko, Brunko, Brunolek, Brunolinek, Brunonek, Brunonuś, Brunoszka, Brunulek, Brunusiek, Brunutek, Brunuś, Bruś

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po cichu liczymy na dziewczynkę. Imię wybrane już dawno, będzie Magdalena. Dla chłopca nic nie wybraliśmy, będziemy myśleć, jak się okaże że jednak kolejny facet będzie :)

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas więc pewnie będzie chłopiec :D Ja od dawno miałam wybrane imie dla dziewczynki, a tu BOOOM chłopiec :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mówi o dziecku "Piotrek". Jest przekonana, że będzie chłopak, chociaż na moją siostrę całą ciążę wołała Marcin, a na mnie Bartek, więc nie wiem, czy warto polegać na intuicji mamy... ;)

Piotrek może być, chociaż zawsze wyobrażałam sobie, że moje dziecko będzie miało jakieś rzadkie, oryginalne imię. A tu Piotrek. Chociaż, może już zaczynam przyzwyczajać się do Piotra?

Pojutrze mam genetyczne, może coś tam będzie odstawało :).

Megan... ale żeś walnęła komentarz. CREEPY.

Makcza lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że Piotr znaczy "skała", bo nie chciałabym się tutaj dowiedzieć czegoś "interesującego" i równie dziwacznego ;).

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal nie możemy jakoś "wpaść" na imię dla naszej księżniczki. Trudna sprawa.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan troszkę nieadekwatna definicja jeśli chodzi o imię, dodatkowo w med stosuje się najczęściej określenie tetra-amelia bądź amelia totalna i jakoś nigdy do tej pory nie przyszło mi do głowy połączyć tego z imieniem. zwłaszcza, że Amelia to ładne imię.
    My dla dziewczynki też mieliśmy już wybrane imię, ale dla chłopca jak dotąd tabula rasa...

Matylda36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda mi się bardzo podoba Amelia albo Kornelia :D.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie wymówi poprawnie imienia Kornelia :-) Nie jest Polakiem. Amelia mi się podoba, ale jakoś tak u innych dziewczynek :-)
    Ostatnio zastanawiałam się nad Nelą i Anną po prostu. Jak któreś przetrwa kilka dni, to może wreszcie będziemy mieć jakiś wstępny wybór. Kurczę, zawsze mi się wydawało, że wybór imienia jest prosty, a jednak mamy problem :-D

Wszyscy nam podsuwają Wiktorię, albo Julię, Marię czy Zosię, ale jakoś do żadnego nie jesteśmy przekonani.

W dodatku na stałe mieszkamy poza Polską, więc nasze dziecko musi też mieć imię, które wszyscy łatwo wymówią :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda a Nadia? :)

• niunia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda zmagam sie z tym samym co ty wybór imienia żeby inni się nie śmiali też mieszkam za granicą i będzie poprostu Ania ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:09

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia podoba mi się, ale jakoś mnie nie przekonuje. Lenę wpisuję na listę - dzięki pillow :-) Jakoś nam umkneło to imię. Będziemy przez kilka dni tak do brzucha mówić, może się przyjmie :-D

Z imion dla chłopców, gdybym ja miała pillow wybierać, zdecydowałabym się na Adriana - znam jednego tak kochanego, zabawnego i rozbrajającego malucha, że to imię od razu wywołuje we mnie sympatię i uśmiech.

niunia, Anna jest bardzo ładnym i uniwersalnym imieniem i zawsze sobie żartujemy, że jak nie znajdziemy odpowiedniego imienia, to będzie Anna :-D

pillow lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna to też taka rezerwa jak nic nie znajde;-)

a może Jowita??? Jak myślicie???Jowitka ;-)

pillow-zdecydowanie Adrian:-)

Matylda36, pillow lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowita jako imie jest całkiem całkiem ja bym tak na imie nie dała ze względu na to, że w moim otoczeniu każda Jowita jest "lekka".. wiecie o co chodzi :)

A jak będę mieć czworaczki i będą to dziewczynki to nazwę: Amelia, Kornelia, Lena i Nadia. HAHA :)

• BiB Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę, która mieszka w Niemczech, i córce dała Izabela (nie wiem dokładnie jak to napisali), a synkowi Samuel :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowita mi się kiedyś bardzo podobało, a teraz jak wybieramy dla córki, pytam męża, to od razu usłyszałam zdecydowane nie :-)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Anna to też taka rezerwa jak nic nie znajde;-)

a może Jowita??? Jak myślicie???Jowitka ;-)

pillow-zdecydowanie Adrian:-)

Miałam w klasie Jowitę, która była gruba i mówili na nią Jowa-Krowa... Przepraszam, to moje pierwsze skojarzenie, chociaż imię samo w sobie bardzo ładne :).

• Makcza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś dowiedziałam, że będzie dziewczynka, która w mgnieniu oka stała się Helenką. Mąż mówi, że Helena jest wyniosła i będzie zadzierała nosa. Zwłaszcza, jak odziedziczy charakter po mamuni... Ma trochę racji, że Helena to "zimne" imię, ale ja wolę myśleć - "posągowe". W końcu najpiękniejsza ziemianka :) Helunia, Helusia, Helenka, Lenka, Hela, Helka, Helga (jak będzie niegrzeczna) :)

HANA lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zaakceptował imię Krzysztof. Natomiast dla córki to istna przeprawa! Żadne mu się nie podoba, przecież musi być wyjątkowe, proste i ładne. Chciałam Anna, to nie bo jest już w rodzinie (Krzysztof też tak apropo), Lena - nie, bo dużo, Zuzanna - nie, bo dużo, Łucja - "chyba zwariowałaś!". Mąż bardzo pragnie, żeby była córeczka. No i masz. Nic mu nie pasuje.. Teściowa chce Hannę, moja matka Helenkę, pojawiają się głosy na temat Natalki. Chyba byłoby lepiej, żeby to był chłopak.:P

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ