Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Zerknij na stronę zdrobnienia.pl. Bruno to poważne imię, ale Brunio czy Bruniu super pasuje do takiego maluszka Wczoraj nam wpadło w oko imię Tytus i bardzo nam się spodobały zdrobnienia do tego imienia.
Bruno
Bruncio, Brunek, Bruner, Bruniasty, Brunik, Brunio, Bruniu, Bruniuś, Bruniłko, Brunko, Brunolek, Brunolinek, Brunonek, Brunonuś, Brunoszka, Brunulek, Brunusiek, Brunutek, Brunuś, Bruś
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualny
-
Moja mama mówi o dziecku "Piotrek". Jest przekonana, że będzie chłopak, chociaż na moją siostrę całą ciążę wołała Marcin, a na mnie Bartek, więc nie wiem, czy warto polegać na intuicji mamy...
Piotrek może być, chociaż zawsze wyobrażałam sobie, że moje dziecko będzie miało jakieś rzadkie, oryginalne imię. A tu Piotrek. Chociaż, może już zaczynam przyzwyczajać się do Piotra?
Pojutrze mam genetyczne, może coś tam będzie odstawało .
Megan... ale żeś walnęła komentarz. CREEPY.Makcza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMegan troszkę nieadekwatna definicja jeśli chodzi o imię, dodatkowo w med stosuje się najczęściej określenie tetra-amelia bądź amelia totalna i jakoś nigdy do tej pory nie przyszło mi do głowy połączyć tego z imieniem. zwłaszcza, że Amelia to ładne imię.
My dla dziewczynki też mieliśmy już wybrane imię, ale dla chłopca jak dotąd tabula rasa...Matylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój mąż nie wymówi poprawnie imienia Kornelia Nie jest Polakiem. Amelia mi się podoba, ale jakoś tak u innych dziewczynek
Ostatnio zastanawiałam się nad Nelą i Anną po prostu. Jak któreś przetrwa kilka dni, to może wreszcie będziemy mieć jakiś wstępny wybór. Kurczę, zawsze mi się wydawało, że wybór imienia jest prosty, a jednak mamy problem
Wszyscy nam podsuwają Wiktorię, albo Julię, Marię czy Zosię, ale jakoś do żadnego nie jesteśmy przekonani.
W dodatku na stałe mieszkamy poza Polską, więc nasze dziecko musi też mieć imię, które wszyscy łatwo wymówiąWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 13:46
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
Nadia podoba mi się, ale jakoś mnie nie przekonuje. Lenę wpisuję na listę - dzięki pillow Jakoś nam umkneło to imię. Będziemy przez kilka dni tak do brzucha mówić, może się przyjmie
Z imion dla chłopców, gdybym ja miała pillow wybierać, zdecydowałabym się na Adriana - znam jednego tak kochanego, zabawnego i rozbrajającego malucha, że to imię od razu wywołuje we mnie sympatię i uśmiech.
niunia, Anna jest bardzo ładnym i uniwersalnym imieniem i zawsze sobie żartujemy, że jak nie znajdziemy odpowiedniego imienia, to będzie Anna
pillow lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualnyJowita jako imie jest całkiem całkiem ja bym tak na imie nie dała ze względu na to, że w moim otoczeniu każda Jowita jest "lekka".. wiecie o co chodzi
A jak będę mieć czworaczki i będą to dziewczynki to nazwę: Amelia, Kornelia, Lena i Nadia. HAHAMatylda36 lubi tę wiadomość
-
niunia wrote:Anna to też taka rezerwa jak nic nie znajde;-)
a może Jowita??? Jak myślicie???Jowitka
pillow-zdecydowanie Adrian:-)
Miałam w klasie Jowitę, która była gruba i mówili na nią Jowa-Krowa... Przepraszam, to moje pierwsze skojarzenie, chociaż imię samo w sobie bardzo ładne . -
Ja się dziś dowiedziałam, że będzie dziewczynka, która w mgnieniu oka stała się Helenką. Mąż mówi, że Helena jest wyniosła i będzie zadzierała nosa. Zwłaszcza, jak odziedziczy charakter po mamuni... Ma trochę racji, że Helena to "zimne" imię, ale ja wolę myśleć - "posągowe". W końcu najpiękniejsza ziemianka Helunia, Helusia, Helenka, Lenka, Hela, Helka, Helga (jak będzie niegrzeczna)
HANA lubi tę wiadomość
-
Mój mąż zaakceptował imię Krzysztof. Natomiast dla córki to istna przeprawa! Żadne mu się nie podoba, przecież musi być wyjątkowe, proste i ładne. Chciałam Anna, to nie bo jest już w rodzinie (Krzysztof też tak apropo), Lena - nie, bo dużo, Zuzanna - nie, bo dużo, Łucja - "chyba zwariowałaś!". Mąż bardzo pragnie, żeby była córeczka. No i masz. Nic mu nie pasuje.. Teściowa chce Hannę, moja matka Helenkę, pojawiają się głosy na temat Natalki. Chyba byłoby lepiej, żeby to był chłopak.