X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • Ewelina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknij na stronę zdrobnienia.pl. Bruno to poważne imię, ale Brunio czy Bruniu super pasuje do takiego maluszka :) Wczoraj nam wpadło w oko imię Tytus i bardzo nam się spodobały zdrobnienia do tego imienia.

Bruno
    Bruncio, Brunek, Bruner, Bruniasty, Brunik, Brunio, Bruniu, Bruniuś, Bruniłko, Brunko, Brunolek, Brunolinek, Brunonek, Brunonuś, Brunoszka, Brunulek, Brunusiek, Brunutek, Brunuś, Bruś

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po cichu liczymy na dziewczynkę. Imię wybrane już dawno, będzie Magdalena. Dla chłopca nic nie wybraliśmy, będziemy myśleć, jak się okaże że jednak kolejny facet będzie :)

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas więc pewnie będzie chłopiec :D Ja od dawno miałam wybrane imie dla dziewczynki, a tu BOOOM chłopiec :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mówi o dziecku "Piotrek". Jest przekonana, że będzie chłopak, chociaż na moją siostrę całą ciążę wołała Marcin, a na mnie Bartek, więc nie wiem, czy warto polegać na intuicji mamy... ;)

Piotrek może być, chociaż zawsze wyobrażałam sobie, że moje dziecko będzie miało jakieś rzadkie, oryginalne imię. A tu Piotrek. Chociaż, może już zaczynam przyzwyczajać się do Piotra?

Pojutrze mam genetyczne, może coś tam będzie odstawało :).

Megan... ale żeś walnęła komentarz. CREEPY.

Makcza lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe szczęście, że Piotr znaczy "skała", bo nie chciałabym się tutaj dowiedzieć czegoś "interesującego" i równie dziwacznego ;).

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal nie możemy jakoś "wpaść" na imię dla naszej księżniczki. Trudna sprawa.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan troszkę nieadekwatna definicja jeśli chodzi o imię, dodatkowo w med stosuje się najczęściej określenie tetra-amelia bądź amelia totalna i jakoś nigdy do tej pory nie przyszło mi do głowy połączyć tego z imieniem. zwłaszcza, że Amelia to ładne imię.
    My dla dziewczynki też mieliśmy już wybrane imię, ale dla chłopca jak dotąd tabula rasa...

Matylda36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda mi się bardzo podoba Amelia albo Kornelia :D.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie wymówi poprawnie imienia Kornelia :-) Nie jest Polakiem. Amelia mi się podoba, ale jakoś tak u innych dziewczynek :-)
    Ostatnio zastanawiałam się nad Nelą i Anną po prostu. Jak któreś przetrwa kilka dni, to może wreszcie będziemy mieć jakiś wstępny wybór. Kurczę, zawsze mi się wydawało, że wybór imienia jest prosty, a jednak mamy problem :-D

Wszyscy nam podsuwają Wiktorię, albo Julię, Marię czy Zosię, ale jakoś do żadnego nie jesteśmy przekonani.

W dodatku na stałe mieszkamy poza Polską, więc nasze dziecko musi też mieć imię, które wszyscy łatwo wymówią :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 13:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda a Nadia? :)

• niunia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda zmagam sie z tym samym co ty wybór imienia żeby inni się nie śmiali też mieszkam za granicą i będzie poprostu Ania ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:09

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia podoba mi się, ale jakoś mnie nie przekonuje. Lenę wpisuję na listę - dzięki pillow :-) Jakoś nam umkneło to imię. Będziemy przez kilka dni tak do brzucha mówić, może się przyjmie :-D

Z imion dla chłopców, gdybym ja miała pillow wybierać, zdecydowałabym się na Adriana - znam jednego tak kochanego, zabawnego i rozbrajającego malucha, że to imię od razu wywołuje we mnie sympatię i uśmiech.

niunia, Anna jest bardzo ładnym i uniwersalnym imieniem i zawsze sobie żartujemy, że jak nie znajdziemy odpowiedniego imienia, to będzie Anna :-D

pillow lubi tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna to też taka rezerwa jak nic nie znajde;-)

a może Jowita??? Jak myślicie???Jowitka ;-)

pillow-zdecydowanie Adrian:-)

Matylda36, pillow lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowita jako imie jest całkiem całkiem ja bym tak na imie nie dała ze względu na to, że w moim otoczeniu każda Jowita jest "lekka".. wiecie o co chodzi :)

A jak będę mieć czworaczki i będą to dziewczynki to nazwę: Amelia, Kornelia, Lena i Nadia. HAHA :)

• BiB Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę, która mieszka w Niemczech, i córce dała Izabela (nie wiem dokładnie jak to napisali), a synkowi Samuel :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowita mi się kiedyś bardzo podobało, a teraz jak wybieramy dla córki, pytam męża, to od razu usłyszałam zdecydowane nie :-)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    Anna to też taka rezerwa jak nic nie znajde;-)

a może Jowita??? Jak myślicie???Jowitka ;-)

pillow-zdecydowanie Adrian:-)

Miałam w klasie Jowitę, która była gruba i mówili na nią Jowa-Krowa... Przepraszam, to moje pierwsze skojarzenie, chociaż imię samo w sobie bardzo ładne :).

• Makcza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś dowiedziałam, że będzie dziewczynka, która w mgnieniu oka stała się Helenką. Mąż mówi, że Helena jest wyniosła i będzie zadzierała nosa. Zwłaszcza, jak odziedziczy charakter po mamuni... Ma trochę racji, że Helena to "zimne" imię, ale ja wolę myśleć - "posągowe". W końcu najpiękniejsza ziemianka :) Helunia, Helusia, Helenka, Lenka, Hela, Helka, Helga (jak będzie niegrzeczna) :)

HANA lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zaakceptował imię Krzysztof. Natomiast dla córki to istna przeprawa! Żadne mu się nie podoba, przecież musi być wyjątkowe, proste i ładne. Chciałam Anna, to nie bo jest już w rodzinie (Krzysztof też tak apropo), Lena - nie, bo dużo, Zuzanna - nie, bo dużo, Łucja - "chyba zwariowałaś!". Mąż bardzo pragnie, żeby była córeczka. No i masz. Nic mu nie pasuje.. Teściowa chce Hannę, moja matka Helenkę, pojawiają się głosy na temat Natalki. Chyba byłoby lepiej, żeby to był chłopak.:P

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ