X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jowita,lekka nie jestem a gruba tym bardziej hehe;-)ale trudne imie hehe całe życie nie moge sie przyzwyczaić;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przeczucia to są złudne :D

Ja jak zobaczyłam II kreseczki na teście od razu że syneczek ... następnie tak do 19 tyg że Szymuś :D a jak poszłam w 22 tygodniu okazało się że córka na 99% hahaha i będzie Maja :D

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ja się dziś dowiedziałam, że będzie dziewczynka, która w mgnieniu oka stała się Helenką. Mąż mówi, że Helena jest wyniosła i będzie zadzierała nosa. Zwłaszcza, jak odziedziczy charakter po mamuni... Ma trochę racji, że Helena to "zimne" imię, ale ja wolę myśleć - "posągowe". W końcu najpiękniejsza ziemianka :) Helunia, Helusia, Helenka, Lenka, Hela, Helka, Helga (jak będzie niegrzeczna) :)

Moja babcia jest Helena i poprostu kobieta do rany przyłoż anioł nie kobieta więc wcale nie musi nosa zadzierać :)

Makcza, niunia lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ciocia ma na imię Helena i jest to tak niesamowita osoba, pozytywna i wesoła, a ma 70 lat. takich osób nie spotyka sie na co dzień, więc to imię bardzo dobrze mi się kojarzy. :)

Makcza lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się bardzo podoba Helenka ale u mnie chłopak tak mi intuicja kobieca podpowiada i w usg prenatalnym lekarz powiedział że chłopak. Teraz 4.12 mam połówkowe i będę wiedzieć na 99%.

Makcza lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na genetycznym.Lekarz nie chciał powiedzieć nic,stwierdził,że za trzy tygodnie spróbuje coś dojrzeć,ale i mi i mojemu mężowi rzuciła się w oczy antenka pod pępowiną,mam to nawet na płycie ;).Podobno może się z tego jeszcze zrobić dziewczynka,ale nie chce mi się wierzyć ;).

• Makcza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, coś mi się widzi, że lekarz zachował się mądrze :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika mogą to byś opuchnięte wargi sromowe dlatego chciał odczekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Byłam wczoraj na genetycznym.Lekarz nie chciał powiedzieć nic,stwierdził,że za trzy tygodnie spróbuje coś dojrzeć,ale i mi i mojemu mężowi rzuciła się w oczy antenka pod pępowiną,mam to nawet na płycie ;).Podobno może się z tego jeszcze zrobić dziewczynka,ale nie chce mi się wierzyć ;).

Tez mam takie na płytce jak sie pózniej okazało to sa spuchniete wargi sromowe :) więc narazie sie do tego nie przyzwyczajac

• Monia :) Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o Jagódce? A dla chłopca Ignaś? :)

uwo9pc0zw660x4iy.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło masz, ale by była zmyła! :D

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładne imiona. :)Jagoda mi się podoba. Ignaś ładnie dla małego chłopca lub dorosłego faceta, nastolatek miałby gorzej :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s, dla nastolatka może być Ignac, mnie się zawsze to imię bardzo podobało. A mnie się przyśniło (serio!) imię Sambor. Chodzi mi po głowie od kilku dni. Mnie już nie dotyczy, bo czekam na Helenkę, ale może kiedyś? Co myślicie?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też widzieliśmy "antenkę" w 16tyg ale lekarz nie chciał się wypowiedzieć i tego potwierdzić. A jednak będziemy będziemy mieli dziewczynkę - Gaję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 09:52

Makcza, Mirella lubią tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas będzie albo Pola albo Franek :))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai wrote:
    My też widzieliśmy "antenkę" w 16tyg ale lekarz nie chciał się wypowiedzieć i tego potwierdzić. A jednak będziemy będziemy mieli dziewczynkę - Gaję :)

O rety :). A prosty człowiek myśli, że jak dynda między nogami, to musi być chłopak. Coś czuję, że ten bobas zrobi wszystkim niespodziankę i okaże się śliczną dziewuszką, choć moja mama nie zwraca się do brzucha inaczej jak "Piotruś". Zobaczymy, zobaczymy :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ostatnio zauważyłam jak tak tą listę robie, że coraz więcej chłopców. A pamiętam jak jeszcze dziewczyny które już dawno rodziły spodziewały się dziewuszek :D

• fizjo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja- piękne imię :-)

• ania_14 Nowa

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie przez 6 miesiecy mowilismy do brzuszka Filipek , po USG na ktorym pierwszy raz powiedziano nam o plci okazalo sie ze dziewczynka i teraz mowimy Nikola, a co sie urodzi zobaczymy:) i tak bedzie kochane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 11:53

8599skjo9nnu2j11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicieo imieniu Malina? Albo Iga?

Ignaś ma na imię synek mojej ciotki :)fajny chłopczyk :)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ