X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jowita,lekka nie jestem a gruba tym bardziej hehe;-)ale trudne imie hehe całe życie nie moge sie przyzwyczaić;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przeczucia to są złudne :D

Ja jak zobaczyłam II kreseczki na teście od razu że syneczek ... następnie tak do 19 tyg że Szymuś :D a jak poszłam w 22 tygodniu okazało się że córka na 99% hahaha i będzie Maja :D

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ja się dziś dowiedziałam, że będzie dziewczynka, która w mgnieniu oka stała się Helenką. Mąż mówi, że Helena jest wyniosła i będzie zadzierała nosa. Zwłaszcza, jak odziedziczy charakter po mamuni... Ma trochę racji, że Helena to "zimne" imię, ale ja wolę myśleć - "posągowe". W końcu najpiękniejsza ziemianka :) Helunia, Helusia, Helenka, Lenka, Hela, Helka, Helga (jak będzie niegrzeczna) :)

Moja babcia jest Helena i poprostu kobieta do rany przyłoż anioł nie kobieta więc wcale nie musi nosa zadzierać :)

Makcza, niunia lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ciocia ma na imię Helena i jest to tak niesamowita osoba, pozytywna i wesoła, a ma 70 lat. takich osób nie spotyka sie na co dzień, więc to imię bardzo dobrze mi się kojarzy. :)

Makcza lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też się bardzo podoba Helenka ale u mnie chłopak tak mi intuicja kobieca podpowiada i w usg prenatalnym lekarz powiedział że chłopak. Teraz 4.12 mam połówkowe i będę wiedzieć na 99%.

Makcza lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na genetycznym.Lekarz nie chciał powiedzieć nic,stwierdził,że za trzy tygodnie spróbuje coś dojrzeć,ale i mi i mojemu mężowi rzuciła się w oczy antenka pod pępowiną,mam to nawet na płycie ;).Podobno może się z tego jeszcze zrobić dziewczynka,ale nie chce mi się wierzyć ;).

• Makcza Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, coś mi się widzi, że lekarz zachował się mądrze :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika mogą to byś opuchnięte wargi sromowe dlatego chciał odczekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Byłam wczoraj na genetycznym.Lekarz nie chciał powiedzieć nic,stwierdził,że za trzy tygodnie spróbuje coś dojrzeć,ale i mi i mojemu mężowi rzuciła się w oczy antenka pod pępowiną,mam to nawet na płycie ;).Podobno może się z tego jeszcze zrobić dziewczynka,ale nie chce mi się wierzyć ;).

Tez mam takie na płytce jak sie pózniej okazało to sa spuchniete wargi sromowe :) więc narazie sie do tego nie przyzwyczajac

• Monia :) Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o Jagódce? A dla chłopca Ignaś? :)

uwo9pc0zw660x4iy.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło masz, ale by była zmyła! :D

Miriam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładne imiona. :)Jagoda mi się podoba. Ignaś ładnie dla małego chłopca lub dorosłego faceta, nastolatek miałby gorzej :)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s, dla nastolatka może być Ignac, mnie się zawsze to imię bardzo podobało. A mnie się przyśniło (serio!) imię Sambor. Chodzi mi po głowie od kilku dni. Mnie już nie dotyczy, bo czekam na Helenkę, ale może kiedyś? Co myślicie?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też widzieliśmy "antenkę" w 16tyg ale lekarz nie chciał się wypowiedzieć i tego potwierdzić. A jednak będziemy będziemy mieli dziewczynkę - Gaję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 09:52

Makcza, Mirella lubią tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas będzie albo Pola albo Franek :))

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai wrote:
    My też widzieliśmy "antenkę" w 16tyg ale lekarz nie chciał się wypowiedzieć i tego potwierdzić. A jednak będziemy będziemy mieli dziewczynkę - Gaję :)

O rety :). A prosty człowiek myśli, że jak dynda między nogami, to musi być chłopak. Coś czuję, że ten bobas zrobi wszystkim niespodziankę i okaże się śliczną dziewuszką, choć moja mama nie zwraca się do brzucha inaczej jak "Piotruś". Zobaczymy, zobaczymy :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ostatnio zauważyłam jak tak tą listę robie, że coraz więcej chłopców. A pamiętam jak jeszcze dziewczyny które już dawno rodziły spodziewały się dziewuszek :D

• fizjo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja- piękne imię :-)

• ania_14 Nowa

Wysłany: 26 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie przez 6 miesiecy mowilismy do brzuszka Filipek , po USG na ktorym pierwszy raz powiedziano nam o plci okazalo sie ze dziewczynka i teraz mowimy Nikola, a co sie urodzi zobaczymy:) i tak bedzie kochane:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 11:53

8599skjo9nnu2j11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicieo imieniu Malina? Albo Iga?

Ignaś ma na imię synek mojej ciotki :)fajny chłopczyk :)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ