X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już sama nie wiem jakie imię wybrać ja sama mam rzadkie imię i bardzo je lubię bo w ciągu całego mojego 30 letniego życia spotkałam tylko dwie swoje imienniczki i to jest fajne

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    ja już sama nie wiem jakie imię wybrać ja sama mam rzadkie imię i bardzo je lubię bo w ciągu całego mojego 30 letniego życia spotkałam tylko dwie swoje imienniczki i to jest fajne

Mirosława? Mira?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirosława :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się nad Lilianą i Tymoteuszem

MILA lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze w tym wybieraniu jest to, że mężowi musi się też podobać ;-) Przy pierwszym dziecku na każdą moją propozycję mąż odpowiadał:
    "nie, znałem takiego w: przedszkolu/pracy/rodzinie (niepotrzebne skreślić) i straaasznie głupi był, źle mi się kojarzy.
    Jak już coś się podobało mnie i jemu to okazywało sie, ze w najbliższym otoczeniu już zajęli.
    Ciężka sprawa, poza tym mamy takie nazwisko, ze jak w imieniu jest R, to przy wymawianiu łącznie łamie się język i rzęzi w zębach.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż na wszystkie moje propozycje odpowiada NIE a sam ostatnio jak byliśmy na zakupach popatrzył na mnie i z taką powagą mówi- wiem jak damy córce na imię - Bazylia- dostałam takiego ataku śmiechu że myślałam że się uduszę to była jego jedyna propozycja jak do tej pory :)

Matylda36, MILA lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka super imię. Też rozważałam, ale moja mama jest Mirosława i jakoś tak... za blisko.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczerze mówiąc na początku myślałam o imionach po dziadkach właśnie Jan i Maria ale patrząc na statystyki to w ostatnich latach są one dość popularne niestety :(

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśków i Franków jest z dziesięciu w jednej piaskownicy. Niestety, są fazy na pewne imiona w różnych latach, ja w swojej klasie miałam pięć (!) Agnieszek i czterech Michałów. Wydaje mi się, że czuli się mało wyjątkowo, a poza tym przylgnęły do nich wówczas przydomki (dla ich rozróżnienia), które nie opuściły ich już do dnia dzisiejszego.

Wolę oszczędzić tego mojemu dziecku ;). Chociaż oczywiście, jeżeli ktoś kiedyś sobie wymarzył Janka, Franciszka, czy Julkę, to ciężko zmieniać preferencje ze względu na to, że teraz akurat jest na te imiona moda, chociaż ja bym to chyba zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 16:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka rozumiem Cię tez podobają mi sie rzadkie imiona sama mam na imię Miriam tez myślałam o Lilianie ale zostało narazie Lily bo Lilian zrobiło sie ostatnio sporo :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek będzie Tymoteusz jeszcze rozważaliśmy Błażeja ale Tymek wygrał i w sumie dobrze, że okazał się chłopak bo z dziewczynką mieliśmy straszną zagwozdkę mojemu mężowi wszystko się źle kojarzyło. Podobała mi się Hania ale mężowi nie, chcieliśmy Maria ale teściowa jest Maria więc za blisko, padło na Igę. Więc na usg tylko czekaliśmy czy to Iga czy Tymek:)

Miriam lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek fajne :) u nas niby miał być Feliks a nagle zrobiła sie Lily mąż jeszcze chciał Melanie Mela albo Tosie ale ja nie bardzo zostało Lily tak jak ma na imię nasz Aniolek chociaż mi osobiście podoba sie jeszcze Mia czyt. Mija ale znając polskie społeczeństwo może być problem z wymową tego imienia czy zapisu w urzędach :)

• Tinka85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji tego że mamy długie nazwisko(aż 13 liter) chciałam wybrać jak najkrótsze imię, ale chyba nic z tego. Podoba nam się Mateusz i ku temu się skłaniam, ale niestety to imię nie ma zbytnio zdrobnienia a jeśli już to jeszcze dłuższe niż samo imię i to powoduje że nie jestem jeszcze do końca zdecydowana a czasu nie zostało wiele. Mógłby być jeszcze Adaś ale termin mam na 20.12. a nie chciałabym żeby mój synek miał wszystko, tzn.urodziny, imieniny i święta razem. Macie jakieś propozycje?

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks Olaf Piotr Jaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip Kuba Alan Eryk Karol Iwo LEon :) sporo :) tego jest

monalisa lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miał być Jakub, ale na osiedlu co drugi nosi takie imię, więc zdecydowaliśmy się na Arkadiusza :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że sporo jest krótkich imion ale większość odpada. Podoba mi się tylko kilka imion, mężowi też, a chcę żeby podobało się nam obojgu. Szczerze mówiąc bardziej skupiam się na wymyśleniu zdrobnienia dla Mateusza

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W podstawówce na kolegę Mateusza mówiliśmy Mati nic innego nie przychodzi mi do głowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati, Mateo, Mateuszek :)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ostatnio zakochalam w imieniu Michalina/Miśka.
    Mąż niestety stanowczo odmawia:(

relgh371zv6v421k.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ