Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Najgorsze w tym wybieraniu jest to, że mężowi musi się też podobać Przy pierwszym dziecku na każdą moją propozycję mąż odpowiadał:
"nie, znałem takiego w: przedszkolu/pracy/rodzinie (niepotrzebne skreślić) i straaasznie głupi był, źle mi się kojarzy.
Jak już coś się podobało mnie i jemu to okazywało sie, ze w najbliższym otoczeniu już zajęli.
Ciężka sprawa, poza tym mamy takie nazwisko, ze jak w imieniu jest R, to przy wymawianiu łącznie łamie się język i rzęzi w zębach.
-
mój mąż na wszystkie moje propozycje odpowiada NIE a sam ostatnio jak byliśmy na zakupach popatrzył na mnie i z taką powagą mówi- wiem jak damy córce na imię - Bazylia- dostałam takiego ataku śmiechu że myślałam że się uduszę to była jego jedyna propozycja jak do tej pory
Matylda36, MILA lubią tę wiadomość
-
Jaśków i Franków jest z dziesięciu w jednej piaskownicy. Niestety, są fazy na pewne imiona w różnych latach, ja w swojej klasie miałam pięć (!) Agnieszek i czterech Michałów. Wydaje mi się, że czuli się mało wyjątkowo, a poza tym przylgnęły do nich wówczas przydomki (dla ich rozróżnienia), które nie opuściły ich już do dnia dzisiejszego.
Wolę oszczędzić tego mojemu dziecku . Chociaż oczywiście, jeżeli ktoś kiedyś sobie wymarzył Janka, Franciszka, czy Julkę, to ciężko zmieniać preferencje ze względu na to, że teraz akurat jest na te imiona moda, chociaż ja bym to chyba zrobiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 16:23
-
nick nieaktualny
-
Mój synek będzie Tymoteusz jeszcze rozważaliśmy Błażeja ale Tymek wygrał i w sumie dobrze, że okazał się chłopak bo z dziewczynką mieliśmy straszną zagwozdkę mojemu mężowi wszystko się źle kojarzyło. Podobała mi się Hania ale mężowi nie, chcieliśmy Maria ale teściowa jest Maria więc za blisko, padło na Igę. Więc na usg tylko czekaliśmy czy to Iga czy Tymek:)
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTymek fajne u nas niby miał być Feliks a nagle zrobiła sie Lily mąż jeszcze chciał Melanie Mela albo Tosie ale ja nie bardzo zostało Lily tak jak ma na imię nasz Aniolek chociaż mi osobiście podoba sie jeszcze Mia czyt. Mija ale znając polskie społeczeństwo może być problem z wymową tego imienia czy zapisu w urzędach
-
Ja z racji tego że mamy długie nazwisko(aż 13 liter) chciałam wybrać jak najkrótsze imię, ale chyba nic z tego. Podoba nam się Mateusz i ku temu się skłaniam, ale niestety to imię nie ma zbytnio zdrobnienia a jeśli już to jeszcze dłuższe niż samo imię i to powoduje że nie jestem jeszcze do końca zdecydowana a czasu nie zostało wiele. Mógłby być jeszcze Adaś ale termin mam na 20.12. a nie chciałabym żeby mój synek miał wszystko, tzn.urodziny, imieniny i święta razem. Macie jakieś propozycje?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny