Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy zagwozdkę na maksa;P Marzył nam się Franek, ale Franków teraz sporo. Więc pomyśleliśmy o Kubie- ale w ciągu ostatnich 10 lat to imię jest najczęsciej wybieranym imieniem dla chłopca. Więc też odpada. Zostaje Piotr lub Tomasz- chrzestny będzie Tomek to może być i drugi Tomaszek;) No chyba, że zostaniemy przy Franku mimo wszystko;)
-
Pierwszego syna nazwaliśmy Igor, mało komu się w rodzinie podobało, mama prawie płakała, że to imię dla ruskiego terrorysty. Ale nie daliśmy się złamać i przy wyborze imienia dla 2. syna nikt się już nie czepiał. Ma na imię Hubert.
Teraz jeszcze nie zdecydowaliśmy o imionach. Mnie podoba się Jagoda dla dziewczynki, dla chłopca nie podoba mi się żadne imię
eta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
topa42 wrote:A co myślicie o imieniu dla chłopca Roch ? Śmieszne?
Syn Kayah ma tak na imię (a jej firma z Rinke Rooyensem nazywa się RochStar). W "Potopie" jest śmieszna scena z imieniem Roch w roli głównej, może puszczą w święta, to zwróćcie uwagę. Jeśli chodzi o samo brzmienie imienia, to mnie się osobiście nie podoba, ale jest to stare imię i przynajmniej dla mnie zupełnie nie jest dziwne, często pojawiało się w literaturze.
magdalena lubi tę wiadomość
-
My mamy ogromny prolem z chlopięcym imieniem.... Nie potrafimy dojść do porozumienia. |Na razie stanęło na Erwin ale ja nie jestem przekonana, wolałabym Michała albo Pawełka, ale mąż się tak uparł

Dla dziewczynki jest pewne że Alicja albo Hanna
MILA, pasia27 lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:A co myślicie o imieniu dla chłopca Roch ? Śmieszne?
A masz pomysł na jego zdrobnienie? Imię jako imię mi znane,choć w obecnych czasach niezwykle rzadkie,tak rzadkie,że ja bym go nie użyła.Na pewno będą plusy i minusy.Miałam na studiach Ruth,imię tak oryginalne,że każdy natychmiast się go uczył i kojarzył dziewczynę,ale nie wiem jakie miała z tym imieniem przygody np.w gimnazjum. -
u mnie jak będzie Balbinka to tez nazwę ja Hania lub Alicja, z naciskiem na Hania,nezumi wrote:My mamy ogromny prolem z chlopięcym imieniem.... Nie potrafimy dojść do porozumienia. |Na razie stanęło na Erwin ale ja nie jestem przekonana, wolałabym Michała albo Pawełka, ale mąż się tak uparł

Dla dziewczynki jest pewne że Alicja albo Hanna
a co do imienia dla chłopca tooo nie umiemy się zdecydować, tak wiec dobrze by było, żeby za 3 tyg okazała się dziewczynka to problem byłby z głowy
-
Aisak-ja od 14tyg czekam na płeć i słysze tylko że siusiaka nie widać i że dziewczynka chyba :p więc sie nie nastawiaj,co wizyte ide z założeniem poznania płci :p stanęło na dziewczynce i mam nadzieje że tak zostanie

ja chce Anie albo Alicje a mój uparł sie że będzie Lea więc jeszcze nie uzgodnione
-
No właśnie jest problem ze zdrobnieniem no jak będę na niego wołać Rożek ? Mam nadzieję że mąż nie będzie się przy tym upierał i dla chłopca imię będzie Bartuś bo tu oboje jestesmy zgodni że nam się podobaMartynika wrote:A masz pomysł na jego zdrobnienie? Imię jako imię mi znane,choć w obecnych czasach niezwykle rzadkie,tak rzadkie,że ja bym go nie użyła.Na pewno będą plusy i minusy.Miałam na studiach Ruth,imię tak oryginalne,że każdy natychmiast się go uczył i kojarzył dziewczynę,ale nie wiem jakie miała z tym imieniem przygody np.w gimnazjum.
-
My dla dziewczynki mamy jak na razie wybrane Emilka, ale dla chłopca mamy problem okropny, to co się mi podoba, to mój mąż kręci nosem i na odwrót...Przedtem stanęło na Krystianie, ale właśnie odwidziało mi się to imię...mam fazę na Dominika, ale ten się zgodzić nie chce...eh na szczęście jest jeszcze trochę czasu...może w końcu dojdziemy do jakiegoś porozumienia
Miriam lubi tę wiadomość

) będzie Wojtuś albo Pola

[/