X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:
    U nas ostatecznie (chyba :-P ) będzie Wojtuś albo Pola

Jeszcze 2 tyg temu też byłam pewna naszego wyboru, a teraz wszystko szlak trafił... ciekawe ile razy jeszcze zmienię zdanie

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas jak córcia to Natalia a chłopczyk Kubuś ;) pod długich sprzeczkach i rozmowach :D

;oniqa lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hEJ.
    Nam sie podoba JULIA i JUlIAN- jesli blizniaki
    Chlopiece: Julian,Daniel
    Dziewczece: Weronika, Pola, Maja

t60z7qg.png
  • slonkozusa Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie mikołaj mojemu m się podoba i mi też choć rodzinie nie zabardzo

czekamy na ciebie mikołajku
    dahva3q.png
    hkqloxz.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zagwozdkę na maksa;P Marzył nam się Franek, ale Franków teraz sporo. Więc pomyśleliśmy o Kubie- ale w ciągu ostatnich 10 lat to imię jest najczęsciej wybieranym imieniem dla chłopca. Więc też odpada. Zostaje Piotr lub Tomasz- chrzestny będzie Tomek to może być i drugi Tomaszek;) No chyba, że zostaniemy przy Franku mimo wszystko;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy dla chłopczyka Łukasz Dominik, dla dziewczynki Jolanta Rozalia. I są to I i II imie dla chłopczyka i dziewczynki:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • o Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszego syna nazwaliśmy Igor, mało komu się w rodzinie podobało, mama prawie płakała, że to imię dla ruskiego terrorysty. Ale nie daliśmy się złamać i przy wyborze imienia dla 2. syna nikt się już nie czepiał. Ma na imię Hubert.

Teraz jeszcze nie zdecydowaliśmy o imionach. Mnie podoba się Jagoda dla dziewczynki, dla chłopca nie podoba mi się żadne imię :(

eta lubi tę wiadomość

piu3xzkri8bwigsu.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o imieniu dla chłopca Roch ? Śmieszne?

Jus1985 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolegę o tym imieniu chociaż powiem szczerze ze jeszcze do niedawna myślałam ze tak na niego wołają bo ma tak na nazwisko niedawno koleżanka mnie uświadomiła ze to imię

Jus1985, pasia27 lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

Syn Kayah ma tak na imię (a jej firma z Rinke Rooyensem nazywa się RochStar). W "Potopie" jest śmieszna scena z imieniem Roch w roli głównej, może puszczą w święta, to zwróćcie uwagę. Jeśli chodzi o samo brzmienie imienia, to mnie się osobiście nie podoba, ale jest to stare imię i przynajmniej dla mnie zupełnie nie jest dziwne, często pojawiało się w literaturze.

magdalena lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już chyba ostatecznie wybrane. Będzie Magdalena lub Przemysław.

Dla chłopca podoba mi się jeszcze Bartosz, Grzegorz i Wojciech, ale jakoś nie mogę mojego faceta przekonać by zmienił zdanie.

nezumi, magdalena lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ogromny prolem z chlopięcym imieniem.... Nie potrafimy dojść do porozumienia. |Na razie stanęło na Erwin ale ja nie jestem przekonana, wolałabym Michała albo Pawełka, ale mąż się tak uparł :/
    Dla dziewczynki jest pewne że Alicja albo Hanna :)

MILA, pasia27 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • marderkowa Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka Mila, chłopiec: Leon :)

MILA, pasia27 lubią tę wiadomość

relgcwa176gulxrh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

A masz pomysł na jego zdrobnienie? Imię jako imię mi znane,choć w obecnych czasach niezwykle rzadkie,tak rzadkie,że ja bym go nie użyła.Na pewno będą plusy i minusy.Miałam na studiach Ruth,imię tak oryginalne,że każdy natychmiast się go uczył i kojarzył dziewczynę,ale nie wiem jakie miała z tym imieniem przygody np.w gimnazjum.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    My mamy ogromny prolem z chlopięcym imieniem.... Nie potrafimy dojść do porozumienia. |Na razie stanęło na Erwin ale ja nie jestem przekonana, wolałabym Michała albo Pawełka, ale mąż się tak uparł :/
    Dla dziewczynki jest pewne że Alicja albo Hanna :)
    u mnie jak będzie Balbinka to tez nazwę ja Hania lub Alicja, z naciskiem na Hania,

a co do imienia dla chłopca tooo nie umiemy się zdecydować, tak wiec dobrze by było, żeby za 3 tyg okazała się dziewczynka to problem byłby z głowy :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • niunia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak-ja od 14tyg czekam na płeć i słysze tylko że siusiaka nie widać i że dziewczynka chyba :p więc sie nie nastawiaj,co wizyte ide z założeniem poznania płci :p stanęło na dziewczynce i mam nadzieje że tak zostanie ;-)

ja chce Anie albo Alicje a mój uparł sie że będzie Lea więc jeszcze nie uzgodnione ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    A masz pomysł na jego zdrobnienie? Imię jako imię mi znane,choć w obecnych czasach niezwykle rzadkie,tak rzadkie,że ja bym go nie użyła.Na pewno będą plusy i minusy.Miałam na studiach Ruth,imię tak oryginalne,że każdy natychmiast się go uczył i kojarzył dziewczynę,ale nie wiem jakie miała z tym imieniem przygody np.w gimnazjum.
    No właśnie jest problem ze zdrobnieniem no jak będę na niego wołać Rożek ? Mam nadzieję że mąż nie będzie się przy tym upierał i dla chłopca imię będzie Bartuś bo tu oboje jestesmy zgodni że nam się podoba :-)

zem3i09keg891u11.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie nie mialam problemu z mezem bylismy raczej zgodni no moze lekko naciskalam ale przekonalam szybciutko:-) fajne znaczenie, ze fajne zdrobnienia bo to tez istotne.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko jasne będzie Alinka ;-)

Makcza lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla dziewczynki mamy jak na razie wybrane Emilka, ale dla chłopca mamy problem okropny, to co się mi podoba, to mój mąż kręci nosem i na odwrót...Przedtem stanęło na Krystianie, ale właśnie odwidziało mi się to imię...mam fazę na Dominika, ale ten się zgodzić nie chce...eh na szczęście jest jeszcze trochę czasu...może w końcu dojdziemy do jakiegoś porozumienia ;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ