Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy zagwozdkę na maksa;P Marzył nam się Franek, ale Franków teraz sporo. Więc pomyśleliśmy o Kubie- ale w ciągu ostatnich 10 lat to imię jest najczęsciej wybieranym imieniem dla chłopca. Więc też odpada. Zostaje Piotr lub Tomasz- chrzestny będzie Tomek to może być i drugi Tomaszek;) No chyba, że zostaniemy przy Franku mimo wszystko;)
-
Pierwszego syna nazwaliśmy Igor, mało komu się w rodzinie podobało, mama prawie płakała, że to imię dla ruskiego terrorysty. Ale nie daliśmy się złamać i przy wyborze imienia dla 2. syna nikt się już nie czepiał. Ma na imię Hubert.
Teraz jeszcze nie zdecydowaliśmy o imionach. Mnie podoba się Jagoda dla dziewczynki, dla chłopca nie podoba mi się żadne imięeta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
topa42 wrote:A co myślicie o imieniu dla chłopca Roch ? Śmieszne?
Syn Kayah ma tak na imię (a jej firma z Rinke Rooyensem nazywa się RochStar). W "Potopie" jest śmieszna scena z imieniem Roch w roli głównej, może puszczą w święta, to zwróćcie uwagę. Jeśli chodzi o samo brzmienie imienia, to mnie się osobiście nie podoba, ale jest to stare imię i przynajmniej dla mnie zupełnie nie jest dziwne, często pojawiało się w literaturze.magdalena lubi tę wiadomość
-
My mamy ogromny prolem z chlopięcym imieniem.... Nie potrafimy dojść do porozumienia. |Na razie stanęło na Erwin ale ja nie jestem przekonana, wolałabym Michała albo Pawełka, ale mąż się tak uparł
Dla dziewczynki jest pewne że Alicja albo HannaMILA, pasia27 lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:A co myślicie o imieniu dla chłopca Roch ? Śmieszne?
A masz pomysł na jego zdrobnienie? Imię jako imię mi znane,choć w obecnych czasach niezwykle rzadkie,tak rzadkie,że ja bym go nie użyła.Na pewno będą plusy i minusy.Miałam na studiach Ruth,imię tak oryginalne,że każdy natychmiast się go uczył i kojarzył dziewczynę,ale nie wiem jakie miała z tym imieniem przygody np.w gimnazjum. -
nezumi wrote:My mamy ogromny prolem z chlopięcym imieniem.... Nie potrafimy dojść do porozumienia. |Na razie stanęło na Erwin ale ja nie jestem przekonana, wolałabym Michała albo Pawełka, ale mąż się tak uparł
Dla dziewczynki jest pewne że Alicja albo Hanna
a co do imienia dla chłopca tooo nie umiemy się zdecydować, tak wiec dobrze by było, żeby za 3 tyg okazała się dziewczynka to problem byłby z głowy -
Aisak-ja od 14tyg czekam na płeć i słysze tylko że siusiaka nie widać i że dziewczynka chyba :p więc sie nie nastawiaj,co wizyte ide z założeniem poznania płci :p stanęło na dziewczynce i mam nadzieje że tak zostanie
ja chce Anie albo Alicje a mój uparł sie że będzie Lea więc jeszcze nie uzgodnione -
Martynika wrote:A masz pomysł na jego zdrobnienie? Imię jako imię mi znane,choć w obecnych czasach niezwykle rzadkie,tak rzadkie,że ja bym go nie użyła.Na pewno będą plusy i minusy.Miałam na studiach Ruth,imię tak oryginalne,że każdy natychmiast się go uczył i kojarzył dziewczynę,ale nie wiem jakie miała z tym imieniem przygody np.w gimnazjum.
-
My dla dziewczynki mamy jak na razie wybrane Emilka, ale dla chłopca mamy problem okropny, to co się mi podoba, to mój mąż kręci nosem i na odwrót...Przedtem stanęło na Krystianie, ale właśnie odwidziało mi się to imię...mam fazę na Dominika, ale ten się zgodzić nie chce...eh na szczęście jest jeszcze trochę czasu...może w końcu dojdziemy do jakiegoś porozumienia
Miriam lubi tę wiadomość