Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
BiB wrote:Powiem Wam, że te imiona to jednak nie jest taka prosta sprawa.. odkąd pamiętam, chciałam mieć córkę Milę, a teraz jak już jestem w ciąży to nie jestem przekonana, wydaje mi się takie mało wyjątkowe, zbyt popularne i wogóle nie takie jak być powinno...ehh
eeeeeeee ono jest bardzo wyjątkowe he he ehe -
moje typy:
Maja, Magda, Liliana, Amela, Tania
Bartek, Wojtek, Dominik
Musze też poradzić się mojej pierworodnej która tez ma prawo głosu moze nie pełne ale zawsze moze dać jakiś pomysł oprócz Barbie, Twilight (konik pony), Selestia itp ha ha ha
hmmm ale to tylko pomysly. Do wybierania imienia jeszcze daleko
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
topa42 wrote:A co myślicie o imieniu dla chłopca Roch ? Śmieszne?
Mi się bardzo podoba. Nawet jest na mojej liście, ale na pewno tak synka nie nazwiemy bo mężowi się nie podoba.
Moje top imiona dla chłopca to Patryk i Borys (ale te dla męża też są brzydkie...). Jedyne co wspólnie nam sie podoba to Maks (tylko nie wiem czy sam Maks, Maksymilian czy może Maksym). A dla dziewczynki Sara albo Emma ( na zachodzie bardzo popularne, jak np u nas Julia). Córeczka znajomej ma na imię Emma i fajnie jak mówią na nią Emka albo Emcia. -
nick nieaktualny
-
U nas mąż chciał dla drugiej córki Aurora ale pół rodziny go wyśmiało zresztą ja też... gdzie takie imię...wiocha:D
Córka ma na imię Nadia a teraz mamy problem..
Myślałam dla dziewczynki, Noel, Noemi,
Chłopczyk hmmm tu może być problem ja zakochałam się w Antosiu ale mąż powiedział że na pewno nie...
Może Filip,nutka, MILA, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
U nas jest już Piotr, a mnie bardzo zależy na polskim imieniu. Do tego mamy krótkie nazwisko, więc czekamy na Małgosię albo Stasia. Ale wiadomo, wszystko może się zmienić. W ciąży z pierworodnym zakochana byłam w Alicji, a teraz, mimo, że imię ładne, w ogóle mi nie leży.
MILA lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
Do mnie dziś przychodzi mąż i mówi, że w końcu ma pomysł na imiona
dla chłopca- Duphaston, a dla dziewczynki LuteinaDomi IRL, FeliceGatto, Martynika, nutka, niunia, Maracuja, Quatriona, Gosiaczek, Mirella, Miriam, MILA, eta, agata86, zozol, Tusia84, Jus1985, Makcza, ecencia, Kaja, hela, xcarolinex, staraczka, assantea, RewolucjaSięDzieje, lulu_ovufriend lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BiB wrote:Do mnie dziś przychodzi mąż i mówi, że w końcu ma pomysł na imiona
dla chłopca- Duphaston, a dla dziewczynki LuteinaBiB, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Bib ale się uśmiałam, no ale nutka ma rację z tym zdrobnieniem..
A u nas jest ogromny problem z imionami, ja chcę Ewę i i Igora (mamy długie nazwisko) a mąż nawet o tym nie chce słyszeć, Za to dla mnie odpadają jego propozycje np. Kasia! albo Krzysztof-imię fajne ale tak się nazywa jego brat, więc bez przesady! Eh dobrze że mamy jeszcze trochę czasu.