X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też mam wybrane imiona :)
    Dla chłopca- Szymon (co znaczy "Bóg wysłuchał":).Mamy dwie córki, więc jak będzie synek to wiadomo :) "Bóg wysłuchał" bardzo pasuje.)
    A jak będzie dziewczynka to będzie Łucja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 09:52

nutka lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostawiłam sobie nazwisko panieńskie i mam teraz dwuczłonowe. Myślę, że razem brzmią całkiem spoko;). Dzidziuś przyjmie oczywiście nazwisko taty:). Imiona jakie mamy na tapecie to: Borys, Maksymilian oraz Emilia i Lena. Ale to jeszcze nic pewnego jak widać... Wszystkie pasują do nazwiska męża.

P.S. Trochę przykro mi jak czytam Wasze posty... Jak Ci faceci Was mogli tak potraktować?! Albo teściowe... To kolejny dowód,że wiek nie idzie w parze z dojrzałością... Ja mam 25 lat, mąż 30, jesteśmy 5 mies po ślubie, i mąż i rodzina ogromnie nas wspierają i kibicują... Oby wszystko dalej szło dobrze. Tego Wam i sobie życzę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co do imienia kompletnie nie zdecydowani ;-) poczekam aż mała się urodzi,wtedy jak na nia spojrze to będe wiedzieć jak ją nazwać ;-) poki co niunia ;-)

FeliceGatto, Matylda36, Mirella lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma coreczke Emilie :) Emileczek hahoreczek :D a jak bedzie syn to Max jka narazie jest a corka natalka

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• hela Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to ma pomysły :P
    Wymyśla imiona, żeby było zdrobniale też i uniwersalnie a teraz uwaga!!! oto one:

Dla chłopca - farfuś, farfol, farfocel hahahha
    Dla dziewczynki - fela, felagia, felusia, felargina (czyt. felardżina tak zagranicznie :P )

płakałam ze śmiechu! ale nie wiem czemu na fasolkie mówimy farfuś hehe oczywiście nie dam tak dziecku na imię ;) aż strach pomyśleć co mu jeszcze do głowy wpadnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 15:06

FeliceGatto, le'nutka lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela moja corka gada bubu do brzucha i tu jest jej bubu ha a chce siostrzyczke a raz braciszka wiec narazie gada bubu

hela lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my najpierw mówiliśmy bobo a później Felek a jest Lily :)

• b-c Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nazywajcie swoich córeczek Amelia- to jest łacińska nazwa wady genetycznej i rozwojowej płodu polegajaca na niewykształceniu się kończyn. Trochę straszno...

monalisa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja chciałam Amelie, ale właśnie koleżanka mi powiedziała co to oznacza i zrezygnowałam, choć imię bardzo ładne

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja kojarzę imię Amelia jest niemieckim imieniem :)i w originale jest to Amalia, Amalie :) a łacińska nazwa to tylko zbieg okoliczności :) no ale jednak będzie się kojarzyć co poniektórym według mnie jest pięknym imieniem
    Chociaż my dla córci wybraliśmy Lily ale myślałam nad Amelką zdrobnienie Mela lub Melanią zdrobnienie też Mela ale Amelek jest już sporo a Lily w okolicy jeszcze nie ma :) Ja sama mam oryginalne imię miriam i chce żeby córcia też miała :) mąż też ma imie dosyć rzadkie ale już cześciej spotykane Cezary

Matylda36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryteria którymi ja się kieruje to "zwyczajne" i "nieoklepane" ;-) Moje imię (Mirella) jest dość rzadkie i nigdy nie byłam szczególnie zadowolona z tego powodu. Obecnie nadal nie podjełam ostatecznej decyzji co do imienia dla synusia.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melanię - Melę, też braliśmy z mężem pod uwagę.

Na razie skłaniamy się ku imieniu Anna, ale jak ostatecznie nasza córka będzie miała na imię, to chcemy decyzję podjąć jak ją zobaczymy po urodzeniu ;-)

Miriam lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    ja ma coreczke Emilie :) Emileczek hahoreczek :D a jak bedzie syn to Max jka narazie jest a corka natalka

Widzę,że podobny gust mamy;))

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba Doman Dorian Marcel Błażej, a M uparł Się z dziecmi na Borysa alw jak zdrobniale mam do tego dziecka mówić?
    Dziewczynka- Nadia Nastazja Lena Kamela, a M z dziećmi Weronika lub Dorota i jak tu nie zwariować?

Miriam lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa Borysek albo Boryś moze BoBo Borcio :D albo porostu skarbie :D

FeliceGatto, monalisa lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja bym chciała Marcelka ale reszta ekipy sie nie zgadza , a Borys to jakiś Rusek normalnie

niunia lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha Ha mi się kojarzył z psem bo ciocia ma psa Borysa ale przeszło mi odkąd znajomi mają synka Borysa i jest cudowny :)

Marcel kojarzy mi się z Marcelem z pracy tzn dziecko bo pracuje w złobku tak rozwrzeszczanego płaczliwego dziecka to nie widziałam :D więc może dobrze że się nie zgadzają :P

• zozol Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa z tym Ruskiem wyskoczyłaś normalnie jak bym mojego męża słyszała, ja dla naszego synka chcę imię Igor ale mąż się nie zgadza, bo Rusek :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borys to super imię. Bardzo męskie. Możesz mówić Borysek lub Rysiu. Mam nadzieję, że jeśli będzie syn to mąż zgodzi się na to imię. Jak nie to Max lub Igor- też męskie. Marcel też bardzo fajne. Nie lubię takich co się zdrabnia i ciecia... typu Maciuś,Wojtuś, Michałek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 16:13

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się podoba Borys :-) jest jeszcze w zastępstwie Bartosz :-) A co do dziewczynki to nie myślałam ale podoba mi się Amelia, Wiktoria

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ