Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już też mam wybrane imiona
Dla chłopca- Szymon (co znaczy "Bóg wysłuchał".Mamy dwie córki, więc jak będzie synek to wiadomo "Bóg wysłuchał" bardzo pasuje.)
A jak będzie dziewczynka to będzie Łucja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2013, 09:52
nutka lubi tę wiadomość
-
Ja zostawiłam sobie nazwisko panieńskie i mam teraz dwuczłonowe. Myślę, że razem brzmią całkiem spoko;). Dzidziuś przyjmie oczywiście nazwisko taty:). Imiona jakie mamy na tapecie to: Borys, Maksymilian oraz Emilia i Lena. Ale to jeszcze nic pewnego jak widać... Wszystkie pasują do nazwiska męża.
P.S. Trochę przykro mi jak czytam Wasze posty... Jak Ci faceci Was mogli tak potraktować?! Albo teściowe... To kolejny dowód,że wiek nie idzie w parze z dojrzałością... Ja mam 25 lat, mąż 30, jesteśmy 5 mies po ślubie, i mąż i rodzina ogromnie nas wspierają i kibicują... Oby wszystko dalej szło dobrze. Tego Wam i sobie życzę.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mój mąż to ma pomysły
Wymyśla imiona, żeby było zdrobniale też i uniwersalnie a teraz uwaga!!! oto one:
Dla chłopca - farfuś, farfol, farfocel hahahha
Dla dziewczynki - fela, felagia, felusia, felargina (czyt. felardżina tak zagranicznie )
płakałam ze śmiechu! ale nie wiem czemu na fasolkie mówimy farfuś hehe oczywiście nie dam tak dziecku na imię aż strach pomyśleć co mu jeszcze do głowy wpadnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2014, 15:06
FeliceGatto, le'nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie nazywajcie swoich córeczek Amelia- to jest łacińska nazwa wady genetycznej i rozwojowej płodu polegajaca na niewykształceniu się kończyn. Trochę straszno...
monalisa lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualnyZ tego co ja kojarzę imię Amelia jest niemieckim imieniem :)i w originale jest to Amalia, Amalie a łacińska nazwa to tylko zbieg okoliczności no ale jednak będzie się kojarzyć co poniektórym według mnie jest pięknym imieniem
Chociaż my dla córci wybraliśmy Lily ale myślałam nad Amelką zdrobnienie Mela lub Melanią zdrobnienie też Mela ale Amelek jest już sporo a Lily w okolicy jeszcze nie ma Ja sama mam oryginalne imię miriam i chce żeby córcia też miała mąż też ma imie dosyć rzadkie ale już cześciej spotykane CezaryMatylda36 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKryteria którymi ja się kieruje to "zwyczajne" i "nieoklepane" Moje imię (Mirella) jest dość rzadkie i nigdy nie byłam szczególnie zadowolona z tego powodu. Obecnie nadal nie podjełam ostatecznej decyzji co do imienia dla synusia.
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Melanię - Melę, też braliśmy z mężem pod uwagę.
Na razie skłaniamy się ku imieniu Anna, ale jak ostatecznie nasza córka będzie miała na imię, to chcemy decyzję podjąć jak ją zobaczymy po urodzeniuMiriam lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHa Ha mi się kojarzył z psem bo ciocia ma psa Borysa ale przeszło mi odkąd znajomi mają synka Borysa i jest cudowny
Marcel kojarzy mi się z Marcelem z pracy tzn dziecko bo pracuje w złobku tak rozwrzeszczanego płaczliwego dziecka to nie widziałam więc może dobrze że się nie zgadzająmonalisa lubi tę wiadomość
-
Borys to super imię. Bardzo męskie. Możesz mówić Borysek lub Rysiu. Mam nadzieję, że jeśli będzie syn to mąż zgodzi się na to imię. Jak nie to Max lub Igor- też męskie. Marcel też bardzo fajne. Nie lubię takich co się zdrabnia i ciecia... typu Maciuś,Wojtuś, Michałek...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 16:13
monalisa lubi tę wiadomość