Wybór imienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Igor ładnie pierwsze na mysl co mi przyszło to Igor z Na Wspólnej. My mamy 12 letnia Laure i Nicolasa 17 letniego są wspaniałymi dzieciakami mąż nie jest ich ojcem ale kochają się jak by to M był ich ojcem biologicznym są przyjaciółmi mają szacunek do niego i liczą sie ze swoim zdaniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 16:58
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:Ja już też mam wybrane imiona
Dla chłopca- Szymon (co znaczy "Bóg wysłuchał".Mamy dwie córki, więc jak będzie synek to wiadomo "Bóg wysłuchał" bardzo pasuje.)
A jak będzie dziewczynka to będzie Łucja.
Łucja mi się bardzo, bardzo podoba, ale mężowi nie... A szkoda, bo jakby mu się podobało to nawet bym się dłużej nie zastanawiała;)milola86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie od wielu, wielu lat podoba się Nikola i Anastazja, ale Męża nie mogę do tych imion przekonać Kolejne typy to Wiktoria (tu Mąż w pełni się zgadza) i Nadia. Dla dziewczynek podoba mi się też Róża i Judyta, ale jakoś nie jestem przekonana żeby tak nazwać córkę.
Jeśli chodzi o imię dla chłopca, to nie mam jakiś szczególnych upodobań. Ładne są Adrian, Eryk, Marcel, fajne też jest Krystian, ale boję się, że to imię aktualnie może mieć zbyt duże wzięcie -
Zaczarowana wrote:Mnie od wielu, wielu lat podoba się Nikola i Anastazja, ale Męża nie mogę do tych imion przekonać Kolejne typy to Wiktoria (tu Mąż w pełni się zgadza) i Nadia. Dla dziewczynek podoba mi się też Róża i Judyta, ale jakoś nie jestem przekonana żeby tak nazwać córkę.
Jeśli chodzi o imię dla chłopca, to nie mam jakiś szczególnych upodobań. Ładne są Adrian, Eryk, Marcel, fajne też jest Krystian, ale boję się, że to imię aktualnie może mieć zbyt duże wzięcie
No tak, Krystian w tym i przyszły roku może stać się dość popularne (Daj Boże, żeby chociaż pisane po polsku,a nie przez "ch") -
Synek- Kacper
Córeczka- Julia.
Najbardziej popularne imiona, ale nie zmienię zdania, bo bardzo się do nich przyzwyczaiłam. Po wyprowadzce do UK Julcia nie będzie jedną z 10 Julii w klasie, tam raczej panuje inna moda, a więc nie martwi mnie ta powtarzalność w PolsceAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualny
-
BiB wrote:w przyszłym roku na Walentynki ma wejść do kin 50 shades of Grey
Hmm, nawet jeśli faktycznie oddziaływanie tej postaci ma tak szeroki zasięg, to nie sądzę, by matki kierowały się takim wzorcem przy wyborze imienia dla syna. Bardziej celowałabym w drugi biegun i przewidywała, że Kubę zdetronizuje Franciszek. Tu inspiracja jest jasnaFeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Makcza wrote:Hmm, nawet jeśli faktycznie oddziaływanie tej postaci ma tak szeroki zasięg, to nie sądzę, by matki kierowały się takim wzorcem przy wyborze imienia dla syna. Bardziej celowałabym w drugi biegun i przewidywała, że Kubę zdetronizuje Franciszek. Tu inspiracja jest jasna
Ja sobie tylko żartowałam z tym Krystianem a imię Franciszek już w 2013 roku było bardzo popularne (przynajmniej w kręgu mojej rodziny i znajomych) -
nick nieaktualnyniunia wrote:A moja mała będzie Lea Theodora i postanowione i mogą mówić co chcą znajomi się śmieją,ze lea jak dla psa ale to piękne biblijne imię
U nas Tosia miała być Leą, ale rodzina strasznie naciskała i zmieniliśmy wybór...
niunia lubi tę wiadomość