X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartosz, Bartuś jest mega, ale tak ma na imię mój brat <3

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sławomir Sławuś to mój brat i jest mega super przystojny i najlepszym bratem na świecie

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor ładnie pierwsze na mysl co mi przyszło to Igor z Na Wspólnej. My mamy 12 letnia Laure i Nicolasa 17 letniego są wspaniałymi dzieciakami mąż nie jest ich ojcem ale kochają się jak by to M był ich ojcem biologicznym są przyjaciółmi mają szacunek do niego i liczą sie ze swoim zdaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 16:58

FeliceGatto lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja już też mam wybrane imiona :)
    Dla chłopca- Szymon (co znaczy "Bóg wysłuchał":).Mamy dwie córki, więc jak będzie synek to wiadomo :) "Bóg wysłuchał" bardzo pasuje.)
    A jak będzie dziewczynka to będzie Łucja.
    My długo mówiliśmy, że będziemy mieć Szymona. Ale nam się zmieniło na Franka jak papieża wybierali i do dziś mamy takie założenie.
    Łucja mi się bardzo, bardzo podoba, ale mężowi nie...:( A szkoda, bo jakby mu się podobało to nawet bym się dłużej nie zastanawiała;)

milola86 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy dla chłopca Dominik a dla dziewczynki Oliwia, ewentualnie Zuzia :)

• milola86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja bardzo ładne imię, sama zastanawiałam się nad nim dla naszej córci, ale miałam problem ze zdrobnieniami tego imienia.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Kota Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w koncu zdecydowalismy sie na imie dla naszej dziewczyny. Bedzie Iga :) po wielu rozmowach, propozycjach. NIe wiedzialam, ze to bedzie takie trudne :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • kinga.89 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja, Nadia i Angelika to moje typy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskar, Kuba
    Nikola, Julia ;)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Bartosz, Bartuś jest mega, ale tak ma na imię mój brat <3
    I mój mąż! <3 :)

Imię dla chłopca niezmiennie: Krzysztof. Dla dziewczynki brak. Najwyżej będzie Żaneta junior i tyle. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 13:14

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wielu, wielu lat podoba się Nikola i Anastazja, ale Męża nie mogę do tych imion przekonać :/ Kolejne typy to Wiktoria (tu Mąż w pełni się zgadza) i Nadia. Dla dziewczynek podoba mi się też Róża i Judyta, ale jakoś nie jestem przekonana żeby tak nazwać córkę.

Jeśli chodzi o imię dla chłopca, to nie mam jakiś szczególnych upodobań. Ładne są Adrian, Eryk, Marcel, fajne też jest Krystian, ale boję się, że to imię aktualnie może mieć zbyt duże wzięcie ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Mnie od wielu, wielu lat podoba się Nikola i Anastazja, ale Męża nie mogę do tych imion przekonać :/ Kolejne typy to Wiktoria (tu Mąż w pełni się zgadza) i Nadia. Dla dziewczynek podoba mi się też Róża i Judyta, ale jakoś nie jestem przekonana żeby tak nazwać córkę.

Jeśli chodzi o imię dla chłopca, to nie mam jakiś szczególnych upodobań. Ładne są Adrian, Eryk, Marcel, fajne też jest Krystian, ale boję się, że to imię aktualnie może mieć zbyt duże wzięcie ;)

No tak, Krystian w tym i przyszły roku może stać się dość popularne :P (Daj Boże, żeby chociaż pisane po polsku,a nie przez "ch") :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek- Kacper
    Córeczka- Julia.

Najbardziej popularne imiona, ale nie zmienię zdania, bo bardzo się do nich przyzwyczaiłam. Po wyprowadzce do UK Julcia nie będzie jedną z 10 Julii w klasie, tam raczej panuje inna moda, a więc nie martwi mnie ta powtarzalność w Polsce ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała będzie Lea Theodora ;-) i postanowione ;-) i mogą mówić co chcą znajomi się śmieją,ze lea jak dla psa ale to piękne biblijne imię ;-)

Miriam, kark, Natka88 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    No tak, Krystian w tym i przyszły roku może stać się dość popularne :P (Daj Boże, żeby chociaż pisane po polsku,a nie przez "ch") :P

A czemu przewidujecie popularność tego imienia? Jakaś postać z serialu czy coś?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może chodzi im o Ronaldo ;)

• BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A czemu przewidujecie popularność tego imienia? Jakaś postać z serialu czy coś?

w przyszłym roku na Walentynki ma wejść do kin 50 shades of Grey :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    w przyszłym roku na Walentynki ma wejść do kin 50 shades of Grey :P

Hmm, nawet jeśli faktycznie oddziaływanie tej postaci ma tak szeroki zasięg, to nie sądzę, by matki kierowały się takim wzorcem przy wyborze imienia dla syna. Bardziej celowałabym w drugi biegun i przewidywała, że Kubę zdetronizuje Franciszek. Tu inspiracja jest jasna :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Hmm, nawet jeśli faktycznie oddziaływanie tej postaci ma tak szeroki zasięg, to nie sądzę, by matki kierowały się takim wzorcem przy wyborze imienia dla syna. Bardziej celowałabym w drugi biegun i przewidywała, że Kubę zdetronizuje Franciszek. Tu inspiracja jest jasna :)

Ja sobie tylko żartowałam z tym Krystianem ;) a imię Franciszek już w 2013 roku było bardzo popularne (przynajmniej w kręgu mojej rodziny i znajomych)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    A moja mała będzie Lea Theodora ;-) i postanowione ;-) i mogą mówić co chcą znajomi się śmieją,ze lea jak dla psa ale to piękne biblijne imię ;-)

U nas Tosia miała być Leą, ale rodzina strasznie naciskała i zmieniliśmy wybór... :(

niunia lubi tę wiadomość

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ