X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartosz, Bartuś jest mega, ale tak ma na imię mój brat <3

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sławomir Sławuś to mój brat i jest mega super przystojny i najlepszym bratem na świecie

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor ładnie pierwsze na mysl co mi przyszło to Igor z Na Wspólnej. My mamy 12 letnia Laure i Nicolasa 17 letniego są wspaniałymi dzieciakami mąż nie jest ich ojcem ale kochają się jak by to M był ich ojcem biologicznym są przyjaciółmi mają szacunek do niego i liczą sie ze swoim zdaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 16:58

FeliceGatto lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja już też mam wybrane imiona :)
    Dla chłopca- Szymon (co znaczy "Bóg wysłuchał":).Mamy dwie córki, więc jak będzie synek to wiadomo :) "Bóg wysłuchał" bardzo pasuje.)
    A jak będzie dziewczynka to będzie Łucja.
    My długo mówiliśmy, że będziemy mieć Szymona. Ale nam się zmieniło na Franka jak papieża wybierali i do dziś mamy takie założenie.
    Łucja mi się bardzo, bardzo podoba, ale mężowi nie...:( A szkoda, bo jakby mu się podobało to nawet bym się dłużej nie zastanawiała;)

milola86 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy dla chłopca Dominik a dla dziewczynki Oliwia, ewentualnie Zuzia :)

• milola86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja bardzo ładne imię, sama zastanawiałam się nad nim dla naszej córci, ale miałam problem ze zdrobnieniami tego imienia.

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Kota Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w koncu zdecydowalismy sie na imie dla naszej dziewczyny. Bedzie Iga :) po wielu rozmowach, propozycjach. NIe wiedzialam, ze to bedzie takie trudne :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • kinga.89 Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja, Nadia i Angelika to moje typy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oskar, Kuba
    Nikola, Julia ;)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Bartosz, Bartuś jest mega, ale tak ma na imię mój brat <3
    I mój mąż! <3 :)

Imię dla chłopca niezmiennie: Krzysztof. Dla dziewczynki brak. Najwyżej będzie Żaneta junior i tyle. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2014, 13:14

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wielu, wielu lat podoba się Nikola i Anastazja, ale Męża nie mogę do tych imion przekonać :/ Kolejne typy to Wiktoria (tu Mąż w pełni się zgadza) i Nadia. Dla dziewczynek podoba mi się też Róża i Judyta, ale jakoś nie jestem przekonana żeby tak nazwać córkę.

Jeśli chodzi o imię dla chłopca, to nie mam jakiś szczególnych upodobań. Ładne są Adrian, Eryk, Marcel, fajne też jest Krystian, ale boję się, że to imię aktualnie może mieć zbyt duże wzięcie ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Mnie od wielu, wielu lat podoba się Nikola i Anastazja, ale Męża nie mogę do tych imion przekonać :/ Kolejne typy to Wiktoria (tu Mąż w pełni się zgadza) i Nadia. Dla dziewczynek podoba mi się też Róża i Judyta, ale jakoś nie jestem przekonana żeby tak nazwać córkę.

Jeśli chodzi o imię dla chłopca, to nie mam jakiś szczególnych upodobań. Ładne są Adrian, Eryk, Marcel, fajne też jest Krystian, ale boję się, że to imię aktualnie może mieć zbyt duże wzięcie ;)

No tak, Krystian w tym i przyszły roku może stać się dość popularne :P (Daj Boże, żeby chociaż pisane po polsku,a nie przez "ch") :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek- Kacper
    Córeczka- Julia.

Najbardziej popularne imiona, ale nie zmienię zdania, bo bardzo się do nich przyzwyczaiłam. Po wyprowadzce do UK Julcia nie będzie jedną z 10 Julii w klasie, tam raczej panuje inna moda, a więc nie martwi mnie ta powtarzalność w Polsce ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała będzie Lea Theodora ;-) i postanowione ;-) i mogą mówić co chcą znajomi się śmieją,ze lea jak dla psa ale to piękne biblijne imię ;-)

Miriam, kark, Natka88 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    No tak, Krystian w tym i przyszły roku może stać się dość popularne :P (Daj Boże, żeby chociaż pisane po polsku,a nie przez "ch") :P

A czemu przewidujecie popularność tego imienia? Jakaś postać z serialu czy coś?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może chodzi im o Ronaldo ;)

• BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    A czemu przewidujecie popularność tego imienia? Jakaś postać z serialu czy coś?

w przyszłym roku na Walentynki ma wejść do kin 50 shades of Grey :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    w przyszłym roku na Walentynki ma wejść do kin 50 shades of Grey :P

Hmm, nawet jeśli faktycznie oddziaływanie tej postaci ma tak szeroki zasięg, to nie sądzę, by matki kierowały się takim wzorcem przy wyborze imienia dla syna. Bardziej celowałabym w drugi biegun i przewidywała, że Kubę zdetronizuje Franciszek. Tu inspiracja jest jasna :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Hmm, nawet jeśli faktycznie oddziaływanie tej postaci ma tak szeroki zasięg, to nie sądzę, by matki kierowały się takim wzorcem przy wyborze imienia dla syna. Bardziej celowałabym w drugi biegun i przewidywała, że Kubę zdetronizuje Franciszek. Tu inspiracja jest jasna :)

Ja sobie tylko żartowałam z tym Krystianem ;) a imię Franciszek już w 2013 roku było bardzo popularne (przynajmniej w kręgu mojej rodziny i znajomych)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    A moja mała będzie Lea Theodora ;-) i postanowione ;-) i mogą mówić co chcą znajomi się śmieją,ze lea jak dla psa ale to piękne biblijne imię ;-)

U nas Tosia miała być Leą, ale rodzina strasznie naciskała i zmieniliśmy wybór... :(

niunia lubi tę wiadomość

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ