X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to raczej jest postanowione że chłopiec Kub a dziewczynka Nikola ;)

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla dziewczynki chcemy Nicole a dla chłopca Igor:) Chyba, że jeszcze zmienimy zdanie :)

Nina lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Do mnie dziś przychodzi mąż i mówi, że w końcu ma pomysł na imiona
    dla chłopca- Duphaston, a dla dziewczynki Luteina :D

Hahaha:)))) Świetne, a jakie oryginalne:)
    U nas też takie imiona mogłyby być;)

Mirella lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie natalka albo maks :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba dla dziewczynki Lena a dla chłopca Borys lub Bartosz - chyba już tak zostanie :-)

mycha89 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dla dziewczynki mamy juz pewne imie Lilianna, ale dla chlopca trochę się nie mozemy dogadać. Moj M chce Aleksander ale mi nie podoba sie zdrobnienie Olek, a znajac zycie wszyscy beda tak zdrabniac. A moze wy sie spotkalyscie z tym imieniem i innym zdrobnieniem?

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Hej my dla dziewczynki mamy juz pewne imie Lilianna, ale dla chlopca trochę się nie mozemy dogadać. Moj M chce Aleksander ale mi nie podoba sie zdrobnienie Olek, a znajac zycie wszyscy beda tak zdrabniac. A moze wy sie spotkalyscie z tym imieniem i innym zdrobnieniem?

Aleks, Olo

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:

U mnie mąż się upierał na Aleksandra (po pradziadku), ale u mnie na Aleksandrów właśnie się Olek mówi, a tego bym nie zniosła. Na dziadka mojego M mówili Alek :) Aleks i Olo też mi nie pasują... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Mi też podoba się imię Aleksander, ale zdrobnienie Olek już nie. A większość tak by nazywała małego. Znajomi mają syna o takim imieniu i mówią do niego Aleks. Postanowiliśmy, że u nas będzie Dawid :)

Dawid ;)? Z nich są straszne podrywacze :D

pillow, Niebieska lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:

Najczęściej to spotkałam się ze zdrobnieniem Olek, a tak to Alek i uwaga znajoma na swojego syna Aleksandra, mówi Lutek i jednocześnie wszyscy wokół tak do nazywają.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, co do znajomych, to moja ma syna o imionach Szymon Piotr, a wszyscy mówią do niego... Kuba O.o Więc jak kto lubi :P

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:

Ja miałam podopiecznego Aleksandra i wszyscy bo tak życzyła sobie jego mama wołali na niego Alek, Aluś....i strasznie polubiłam to zdrobnienie. Gdyby był synek to właśnie z sentymentu do zdrobnienia dałabym Aleksy (nie Aleksander bo troszkę za długie dla mnie i właśnie potocznie to Olek-a to zdrobnienie mi się już nie podoba) lub Kamil, ale, że mój mąż uprał się na Franciszka-cały czas twierdzi, ze robił Franka to w końcu nie wiem na które się zdecydujemy. A dla dziewczynki podoba mi się Edyta, Ewa, Lena- ale sporo teraz Len...nie wiem mamy jeszcze czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:01

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się wciąż nie zdecydowaliśmy, może jak nam na połówkowym potwierdzą płeć to zaczniemy coś intensywniej myśleć...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem dla dziewczynki mamy już ustalone praktycznie od kiedy się poznaliśmy - Martynka :-) A jeśli będzie chłopiec to Kacper - tak z nienacka wpadło do głowy mężusiowi a i mi się podoba! :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka ma Aleksandra i wola na niego Ola jak na dziewczynkę co mnie przeraża osobiście oprócz tego słyszałam jeszcze Jak wola Ali Alex Olo Oluś Olek jednak najczęściej Ola

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wybrane imie dla dziewczynki jeszcze w poprzedniej ciazy która straciłam wiec postanowiliśmy ze nie będziemy zmieniać i zostaje Lily ew Liliana jeżeli w urzędzie bedą miec problem a potrafią miec :) nad imieniem dla chłopca tez nie było jako takiego problemu rzucilam do męża ze Felek czyli Feliks lub Leo a ten odparł ze Felek wiec mieliśmy już imie Feliks :) osobiście podoba mi sie tez Franek ale tylu już ich jest ze szok :)

I co do tej naszej Lily ostatnio śniło mi sie ze już urodziłam i nie pasowało to imie wcale i została Zoja i tak sie zastanawiałam nad ta Zoją ale małż cos kręci nosem ze Lily i już e sumie on to imie wybrał :) wiec zobaczymy po porodzie ;)

• zozol Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal z mężem nie możemy dojść do porozumienia ja chcę Igora a mąż Maksymiliana. Problem w tym że mamy długie nazwisko i łączna liczba liter wynosi 24!! W żadną rubrykę się nie zmieści :)

Kasieńka:), kark lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    My mieliśmy wybrane imie dla dziewczynki jeszcze w poprzedniej ciazy która straciłam wiec postanowiliśmy ze nie będziemy zmieniać i zostaje Lily ew Liliana jeżeli w urzędzie bedą miec problem a potrafią miec :) nad imieniem dla chłopca tez nie było jako takiego problemu rzucilam do męża ze Felek czyli Feliks lub Leo a ten odparł ze Felek wiec mieliśmy już imie Feliks :) osobiście podoba mi sie tez Franek ale tylu już ich jest ze szok :)

I co do tej naszej Lily ostatnio śniło mi sie ze już urodziłam i nie pasowało to imie wcale i została Zoja i tak sie zastanawiałam nad ta Zoją ale małż cos kręci nosem ze Lily i już e sumie on to imie wybrał :) wiec zobaczymy po porodzie ;)

Miriam, a może Lila? Takie imię jest na pewno, bo mam mamę Lilę. Tata woła na nią Lili :) Chociaż całe życie, jak podaję imię mamy, to każdy dopytuje "ale Liliana czy Lidia"? Nie, LILA :P

U nas bez zmian. Miał być Staś albo Małgosia, a od czwartku wiemy już, że czekamy na Małgosię. Dzisiaj nawet dostałam od P oficjalny zakaz mówienia FASOLA, bo "to takie bezosobowe. Małgosia jest i koniec" :)

Makcza, kark lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Chociaż całe życie, jak podaję imię mamy, to każdy dopytuje "ale Liliana czy Lidia"? Nie, LILA :P

U nas jest już od prawie pięciu lat: Antonia? A potem wpisują i tak do rubryk Antonina... Nawet na chrzcinach ksiądz w kółko Antonina, my poprawialiśmy Antonia, ale się uparł i dopiero po mszy z innym księdzem, chyba lepiej słyszącym tłumaczyliśmy, że to Antonia, nie Antonina... :P

Mi się bardzo podoba Liliana, nawet jedną znam i jest super babka, ale mężowi się nie podoba... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 16:56

FeliceGatto, Miriam lubią tę wiadomość

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ