X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to raczej jest postanowione że chłopiec Kub a dziewczynka Nikola ;)

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla dziewczynki chcemy Nicole a dla chłopca Igor:) Chyba, że jeszcze zmienimy zdanie :)

Nina lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Do mnie dziś przychodzi mąż i mówi, że w końcu ma pomysł na imiona
    dla chłopca- Duphaston, a dla dziewczynki Luteina :D

Hahaha:)))) Świetne, a jakie oryginalne:)
    U nas też takie imiona mogłyby być;)

Mirella lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie natalka albo maks :)

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• topa42 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba dla dziewczynki Lena a dla chłopca Borys lub Bartosz - chyba już tak zostanie :-)

mycha89 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my dla dziewczynki mamy juz pewne imie Lilianna, ale dla chlopca trochę się nie mozemy dogadać. Moj M chce Aleksander ale mi nie podoba sie zdrobnienie Olek, a znajac zycie wszyscy beda tak zdrabniac. A moze wy sie spotkalyscie z tym imieniem i innym zdrobnieniem?

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:
    Hej my dla dziewczynki mamy juz pewne imie Lilianna, ale dla chlopca trochę się nie mozemy dogadać. Moj M chce Aleksander ale mi nie podoba sie zdrobnienie Olek, a znajac zycie wszyscy beda tak zdrabniac. A moze wy sie spotkalyscie z tym imieniem i innym zdrobnieniem?

Aleks, Olo

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:

U mnie mąż się upierał na Aleksandra (po pradziadku), ale u mnie na Aleksandrów właśnie się Olek mówi, a tego bym nie zniosła. Na dziadka mojego M mówili Alek :) Aleks i Olo też mi nie pasują... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Mi też podoba się imię Aleksander, ale zdrobnienie Olek już nie. A większość tak by nazywała małego. Znajomi mają syna o takim imieniu i mówią do niego Aleks. Postanowiliśmy, że u nas będzie Dawid :)

Dawid ;)? Z nich są straszne podrywacze :D

pillow, Niebieska lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:

Najczęściej to spotkałam się ze zdrobnieniem Olek, a tak to Alek i uwaga znajoma na swojego syna Aleksandra, mówi Lutek i jednocześnie wszyscy wokół tak do nazywają.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, co do znajomych, to moja ma syna o imionach Szymon Piotr, a wszyscy mówią do niego... Kuba O.o Więc jak kto lubi :P

• Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredkaczarna wrote:

Ja miałam podopiecznego Aleksandra i wszyscy bo tak życzyła sobie jego mama wołali na niego Alek, Aluś....i strasznie polubiłam to zdrobnienie. Gdyby był synek to właśnie z sentymentu do zdrobnienia dałabym Aleksy (nie Aleksander bo troszkę za długie dla mnie i właśnie potocznie to Olek-a to zdrobnienie mi się już nie podoba) lub Kamil, ale, że mój mąż uprał się na Franciszka-cały czas twierdzi, ze robił Franka to w końcu nie wiem na które się zdecydujemy. A dla dziewczynki podoba mi się Edyta, Ewa, Lena- ale sporo teraz Len...nie wiem mamy jeszcze czas...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:01

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się wciąż nie zdecydowaliśmy, może jak nam na połówkowym potwierdzą płeć to zaczniemy coś intensywniej myśleć...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem dla dziewczynki mamy już ustalone praktycznie od kiedy się poznaliśmy - Martynka :-) A jeśli będzie chłopiec to Kacper - tak z nienacka wpadło do głowy mężusiowi a i mi się podoba! :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sąsiadka ma Aleksandra i wola na niego Ola jak na dziewczynkę co mnie przeraża osobiście oprócz tego słyszałam jeszcze Jak wola Ali Alex Olo Oluś Olek jednak najczęściej Ola

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy wybrane imie dla dziewczynki jeszcze w poprzedniej ciazy która straciłam wiec postanowiliśmy ze nie będziemy zmieniać i zostaje Lily ew Liliana jeżeli w urzędzie bedą miec problem a potrafią miec :) nad imieniem dla chłopca tez nie było jako takiego problemu rzucilam do męża ze Felek czyli Feliks lub Leo a ten odparł ze Felek wiec mieliśmy już imie Feliks :) osobiście podoba mi sie tez Franek ale tylu już ich jest ze szok :)

I co do tej naszej Lily ostatnio śniło mi sie ze już urodziłam i nie pasowało to imie wcale i została Zoja i tak sie zastanawiałam nad ta Zoją ale małż cos kręci nosem ze Lily i już e sumie on to imie wybrał :) wiec zobaczymy po porodzie ;)

• zozol Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal z mężem nie możemy dojść do porozumienia ja chcę Igora a mąż Maksymiliana. Problem w tym że mamy długie nazwisko i łączna liczba liter wynosi 24!! W żadną rubrykę się nie zmieści :)

Kasieńka:), kark lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    My mieliśmy wybrane imie dla dziewczynki jeszcze w poprzedniej ciazy która straciłam wiec postanowiliśmy ze nie będziemy zmieniać i zostaje Lily ew Liliana jeżeli w urzędzie bedą miec problem a potrafią miec :) nad imieniem dla chłopca tez nie było jako takiego problemu rzucilam do męża ze Felek czyli Feliks lub Leo a ten odparł ze Felek wiec mieliśmy już imie Feliks :) osobiście podoba mi sie tez Franek ale tylu już ich jest ze szok :)

I co do tej naszej Lily ostatnio śniło mi sie ze już urodziłam i nie pasowało to imie wcale i została Zoja i tak sie zastanawiałam nad ta Zoją ale małż cos kręci nosem ze Lily i już e sumie on to imie wybrał :) wiec zobaczymy po porodzie ;)

Miriam, a może Lila? Takie imię jest na pewno, bo mam mamę Lilę. Tata woła na nią Lili :) Chociaż całe życie, jak podaję imię mamy, to każdy dopytuje "ale Liliana czy Lidia"? Nie, LILA :P

U nas bez zmian. Miał być Staś albo Małgosia, a od czwartku wiemy już, że czekamy na Małgosię. Dzisiaj nawet dostałam od P oficjalny zakaz mówienia FASOLA, bo "to takie bezosobowe. Małgosia jest i koniec" :)

Makcza, kark lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Chociaż całe życie, jak podaję imię mamy, to każdy dopytuje "ale Liliana czy Lidia"? Nie, LILA :P

U nas jest już od prawie pięciu lat: Antonia? A potem wpisują i tak do rubryk Antonina... Nawet na chrzcinach ksiądz w kółko Antonina, my poprawialiśmy Antonia, ale się uparł i dopiero po mszy z innym księdzem, chyba lepiej słyszącym tłumaczyliśmy, że to Antonia, nie Antonina... :P

Mi się bardzo podoba Liliana, nawet jedną znam i jest super babka, ale mężowi się nie podoba... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2014, 16:56

FeliceGatto, Miriam lubią tę wiadomość

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ