X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wybór imienia
Odpowiedz

Wybór imienia

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od Maliny wolę Kalinę, wydaje mi się szlachetniejsze, taka moja refleksja. Iga pasuje do długiego nazwiska.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina mi się podoba mała córeczka mojej byłej szefowej była Malina a jej brat Milan bardzo fajne dzieciaki miło mi się kojarzy :) co do jagody to mam mieszane uczucia w szkole miałam koleżankę Jagode która na nazwisko miała Śledź więc jakiś uraz mam

Martynika, pasia27 lubią tę wiadomość

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina bardzo ładne i w sumie takie nie do przekręcania, ani zniekształcania. Mało chyba popularne nawet.
    Malina jakoś mi nie pasuje, tak samo Jagoda, bardziej jako owoce do zjedzenia, ale nie jako imiona :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyborem imienia to jest problem, ja bylam nastawiona na dziewczynke a tu chłopczyk sie okazalo i z wyborem imienia pojawil sie problem gdyz moj maz nie jest polakiem . Po delikatnych za i przeciw pozostanie chyba jednak Rayan . Moj juz nawet tak sie zwraca do niego wiec raczej nie ma wyjscia , no chyba ze zobacze u was jakies ciekawe propozycje i uda mi sie przeforsowac nowy temat ;-)

pasia27, Matylda36 lubią tę wiadomość

atdci09k18tcna0b.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z tego samego powodu Lissa mamy problem z imieniem. Dosyć, że jesteśmy mieszanym małżeństwem, to jeszcze co rok, dwa do tej pory zmienialiśmy kraj zamieszkania i nie zanosi się w najbliższym czasie by to się zmieniło :-)
    U nas będzie dziewczynka i po szukaniu, kombinowaniu, dopasowywaniu imienia, na razie zdecydowaliśmy się na Annę :-) Gdybym mieszkała w Polsce i mąż byłby Polakiem to bym bardziej pokombinowała z imieniem :-D

A może dla chłopca Adam Wam się Lissa spodoba? Ja brałam pod uwagę to imię, gdyby się okazał chłopiec, bo też jest proste i międzynarodowe :-)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, a może rozważycie Emmę?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma też nam się podoba i rozważaliśmy to imię, ale naszych przyjaciół córka jest Emma, w rodzinie też mamy 5letnią Emmę i kolega z pracy mojego męża też ma Emmę, więc stwierdziliśmy, że za dużo wokół nas tego imienia :-)

Na razie skłaniamy się do Anny, może będzie Lena (po forumowych dyskusjach tak mi to imię przypadło do gustu). Kalina też mi się spodobało (chyba Ty Makcza to imię podsunęłaś), ale mój teść nie może zapamiętać tego imienia :-D, a część osób wymawia je "Kalajna" :-D

A Ty jesteś pewna swojej Helenki?

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36, dziadek mojego męża od roku nie może zapamiętać imienia naszego synka i zamiast Julian mówi Lucjan :-)
    Pół dalszej rodziny wprowadził w błąd i musieliśmy odkręcać

Matylda36 lubi tę wiadomość

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka niezłego Twój mąż ma dziadka :-D To mieliście przygodę z imieniem synka.

• mindusia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeśli się urodzi synek to będzie Maksymilian, już dawno to imie ustaliliśmy i chyba tej opcji będziemy się trzymać
    Co do dziewczynki nie mamy jeszcze wybranego imienia, mnie osobiście podobaja się Milena, Łucja, Wiktoria, Weronika

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    A Ty jesteś pewna swojej Helenki?

A wiesz, że nie jestem? No nie jestem. Już pisałam kilka razy na tym forum, że wymyślenie imienia dla dziewczynki nastręcza mi ogromnych problemów, jakoś wszystkie nie takie. Dla "cudzych" dzieci podoba mi się tysiąc imion, a dla mojego żadne... No i ten Sambor mi się przyśnił :) i nie chce się odczepić. Co to znaczy?

Kalina też mnie uwodzi, ale do nazwiska męża nie pasuje, byłoby masło maślane. Helena? Róża? Sambor? :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena też piękne imię, u mnie odpada ze względu na skojarzenie z nieciekawą osobą, ale samo brzmienie piękne.

Może jak zobaczę małą, to mnie olśni?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda a może Amy tez takie międzynarodowe :)

• BiB Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mieszkała za granicą, to dałabym córce na imię Rosalie- brzmi cudownie! Róża już mnie tak nie urzeka.

Makcza- a może ten Sambor to jest jakiś znak?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poniżej fajna baza imion:

http://www.gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2013

Przy pierwszym dziecku staraliśmy się omijać imiona z pierwszej 5-10, teraz pewnie też tak zrobimy.
    Sama mam na imię Agnieszka,rocznik 84 i wiem jak to jest być 9 Agnieszką w klasie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 21:06

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillenka wrote:

Sama mam na imię Agnieszka,rocznik 84 i wiem jak to jest być 9 Agnieszką w klasie...

Haha, ja jestem Magdą 83. Już pisałam chyba w podobnym wątku na staraczkach o Agnieszkach i Magdach z wyżu 1 połowy lat 80. Ja miałam w klasie po 3.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Gdybym mieszkała za granicą, to dałabym córce na imię Rosalie- brzmi cudownie! Róża już mnie tak nie urzeka.

Makcza- a może ten Sambor to jest jakiś znak?

No chyba jest to znak, że powinnam skrzywdzić swoją nienarodzoną jeszcze córkę :) BiB, ale zdrobnienie Rózia jest boskie, musisz przyznać.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • kotek Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ojej a ja zdecydowalam sie na Zuzie...a to jest w top 5 najbardziej popularnych imion, ale osobiscie nie znam nikogo kto ma dziecko zuzie..dla dziewczynki wymyslac imie to jakis koszmar. dlatego zostawiam juz to zuzie rozie i koniec kropka! :)
    Lillenka wrote:
    Dziewczyny, poniżej fajna baza imion:

http://www.gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2013

Przy pierwszym dziecku staraliśmy się omijać imiona z pierwszej 5-10, teraz pewnie też tak zrobimy.

78de0dd404ba84e12a056e9c239d99c7.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek, a to rude kociątko na zdjęciu to Twoje? Peterbald czyżby?

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mnie olśniło. Stałam w wannie, jak zwykle miałam zawiechę, polewając plecy ciepłą wodą i nagle mnie olśniło.

Mój syn będzie miał na imię ARTUR. Żaden Piotruś, jak określa go moja mama. Artur i już. :)

No, chyba, że to nie syn, wtedy będę miała zagwostkę...

Mirella lubi tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ