Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykas50 wrote:Agatia ja czytalam że w III trymestrze jest norma do 2
Także tak żadnych laboratoryjnych norm dla ciężarnych dimerów nie znlazłam, na wileu forach czytałam że powyżej 1 dają lekarze rozrzedzacze, czy to w postaci zastrzyków czy aspiryny/acardu...
Agatia jak na III trymetr to wyniki nie są bardzo wysokie poza tym odstawia sie przed porodem te wszystkie rozrzedzacze więc raczej ich nie dostaniesz- zobaczysz co lekarka powie.
Nie radzę się sugerowac wpisami że u kogoś było 2 i to jest ok że nie trzeba się tym przejmować itp. nie panikować ale fakt jest taki że dla jednego 2 może być ok, dla innego mega niebezpieczne, chyba najwazniejsza jest jednak profilaktyka i zdanie lekarza prowadzącego, który zajmuje się pacjentemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 20:33
-
Coś się dzieje dzisiaj na forum, jakieś cyrki z postami.
Kas uspokoilas mnie ciut
Wyczytałam, że.jak nie ma koagualntu tocznia, ani.zespołu antyfosfolipidowego to d dimerem nie ma się co przejmować. A ja ów schorzenia mam wykluczone. Choć biorę acard, więc teoretycznie wyniki powinny być lepsze.
Jutro będę maglowac ginke, jak nie ucieknie na.mój widok -
nick nieaktualny
-
Kurde gubię się w postach.
Bratku zdążyłam przeczytać Twój wpis, ale już go nie widzę. Mały Bratek napedzil Ci stracha, dobrze, że poszlaś na KTG.
Ja też mam stres mimo tego, że jestem w szpitalu cukrzyca, ciśnienie, mała ilość wód, mała ilość białka. Jakaś ta końcówka felerna na maksa -
Agatia - echhhh, wkurza to forum ostatnio (mam na myśli znikające posty), aż się odechciewa pisać ;/ Przeginają, zwłaszcza, że ja np. już sobie wykupiłam abonament do końca ciąży (uzupełniam różne dane itd., żeby mieć w jednym miejscu), więc bez jaj - to już nie jest bezpłatne....
Nie dziwię Ci się, że się stresujesz. Dobrze, że jesteś w szpitalu, pod opieką, ale wiadomo.... No tak to jest, że niby końcówka, rzec by można, że do tej pory będzie cacy, to co ma teraz nie być... ale to nie takie proste...
A choć każda strata jest dramatem, to szczególnym kosmosem jest dla mnie sytuacja, gdy rodzice tracą dziecko w 30-którymś tygodniu, czy wręcz 39/40... Nie jestem w stanie tego ogarnąć.........
Zresztą to jak z porodem sn - no niby fajnie, niby to normalne od tysięcy lat.... Ale wśród znajomych miałam różne atrakcje - nie tylko w kontekście umęczenia matki, ale też uszkodzenia splotu barkowego (to łagodniejsza rzecz) czy opóźnienia w rozwoju psycho-fizycznym ;/
Więc trudno tak zupełnie się nie stresować.
A jak się dziś czujesz??? :-*
Młody na szczęście się opanował Wczoraj urzędował po lodach ze 2 godziny Nie bardzo boleśnie ale za to regularnie i często Po ziiiiimnym piciu też się uruchamiał. Może woli chłody?
Wieczorkiem też zachowywał się już "normalnie", dziś to samo UFFFFFFF )))))
Mały, cholerny gnom Dostanie po uszach, jak się urodzi Chyba, że zdąży wcześniej matkę do grobu wpędzić
Btw-śmiałam się, bo wieczorem złapał mnie taaaaaki ból w okolicy szyjki macicy, że dobrze, iż po szklankę dopiero sięgałam.... Ożesz w mordeczkę!!!!!!!! Jak tak to będzie wyglądało podczas porodu, to już "nie mogę się doczekać".....
Na szczęście oddychanie, oddychanie... i przeszło. Ale było....AUĆĆĆĆĆĆĆ...
A wczoraj odebraliśmy "furę" Młodego Chciałam już to zamknąć, niech czeka u nas, na miejscu, a nie w magazynie... Poza tym po minionych stresach stwierdziłam, że niech wózek robi za amulet W stylu: "Czy Młody mnie słyszy???? Czy Młody wie, że wózek już czeka???? No! To bez wygłupów proszę "
Btw-Panowie ze sklepu stwierdzili, że bardzo fajnie prezentuje się ten kolor, który wybraliśmy (a wybraliśmy go wyłącznie na podstawie zdjęć z netu i próbnika materiałów). Paradoksalnie, producent przestał go już produkować Nie mam pojęcia, dlaczego, bo to był jedyny odróżniający się wariant w tym modelu ;/
Więc Panowie ściągnęli wszystkie czerwone Primavery, jakie udało im się upolować, hihihi
P.S. To na ostateczną poprawę humoru przeczytałam sobie opis nadchodzącego tygodnia, pochodzący z mojego ulubionego źródełka tychże opisów
Hahahahaha - i od razu mi lepiej Jak ja lubię dystans tej babki )))
http://dzieciowo.pl/2009/11/trzydziesty-piaty-tydzien-ciazy-ostatnia-prosta.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 13:33
-
nick nieaktualnyHej
Bratku cieszę się że wszystko wróciło do normy
Agtia co tam twoja lekarka mówi na wyniki?
Ja dzisiaj nabyłam pościel do łóżeczka, bo pojechałam popatrzeć na wózki notabene już chyba wybrałam ale o tym za chwile no i patrze a tam w koszu wyprzedaż pościeli -50% co prawda zostało większość dla dziewczynek ale upolowałam jedną która ze 149 zł była w promocji na 109 zł ale że była jeszcze wyprzedaż -50% to zapłaciłam 54 zeta - pościel bakteriostatyczna feretti, co prawda nie jet to wzór marzeń moich ale nawet na zmianę będzie super, 3 cz zestaw ten: https://babynet.pl/posciel-feretti-jeans-premium-bakteriostatyczna-3cz-p-248.html
No a co do wózka to padło na ten moment na baby design lupo, przewertowałam neta i ma dość dobre opinie, poza tym w sklepie się fajnie wozi jest kilka ofert na olx więc myślę że we wrześniu coś wyszarpię fajnego używanego. Do tego zamierzam dokupić adaptery i fotelik maxi cosi oczywiście w sklepie mówili że teraz same szare się sprzedają więc chyba poszukam czegoś w granacie bo denerwuje mnie to , że co patrzę na ulicy to szary wózek widzę no ale to już będzie kwesta tego jaki się trafi w bardzo dobrym stanie więc nie będę wybrzydzać aż tak mocno
Extra prowadził mi się niejaki adamex ale jak zobaczyłam opinie na necie to odpuściłam- szału nima -
No chyba burdello z forum wróciło do normy... oby bo nie było zbyt fajnie.
Bratku czekam na prezentację fury Bratka Juniora
Co do porodów i strat to staram się o tym nie myśleć, bo znam niestety osobiście dziewczyny, które na moim i późniejszym etapie przeżywaly tragedię
Ruby moja ginka u ordynator powiedzieli, że D dimer 1,5 to fizjologiczny skok w ciąży do zakrzepicy droga daaaaaleka, wtedy jest kilkudziesiecio lub kilkuset krotnie podwyższony. Ordynator na obchodzie powiedział to samo.
Co do lupo to wklepałam w google i fajny taki w moim stylu
Pościel fajoska ach jakie słodkie są te dziecięce akcesoria
PS. Bratku czy widziałaś, że mamy pierwszego dzidziolka na wrześniówkach
-
Agatia to tym razem fora nie kłamaly z tymi dimerami
Wiecie co,wczoraj upolowalam mega okazję w H&M kupilam 6ciuszkow dla Małego r.74 - bluza spodnie,2x krótkie spodenki,2x bluzka dresowa za całe 37zł!!!!! Jak przyjdą to wstawię zdjęcie to cena za wszystko z przesyłkąagatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKas no to rzeczywiście super okazja czekamy na fotki
Ja mam już dość zastrzyków, ale od dwóch dni nogi mnie tak w nocy nie bolą...mogę spać bez większych problemów, ciekawe czy może krążenie się przez te zastrzyki poprawiło czy taki przypadek...nie wiem ale ja chyba nigdy do tego kłucia nie przywyknę -
nick nieaktualnykas50 wrote:Ruby a Ciebie te nogi codziennie bolały? Skurcze łydek czy co innego?
Gdzieś czytałam, że w ciąży w miednicy lubią się jakieś zastoje robić krwi więc może faktycznie jakieś złe krążenie?
edit: zobaczę jak dalej będzie, czy bóle wrócą czy rzeczywiście poprawa po zastrzyku. Lekarz twierdz, że nogi bolą od tego ale pewności nie mam, myślałam, że to ten zespół niespokojnych nóg na początku, no nic przyczyn może być wiele. Zobaczę co będzie dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 19:27
-
nick nieaktualnyEjrene wrote:Ruby baby desing to był i mój wybór wózka tylko ja chciałam albo lupo albo Dotty .
Kas ja też skorzystałam z tej promocji 3 za 2 i zamowiłam bluzę tą granatową
No ja celuję w lupo, dotty słabiej dostępna w używce, a jaki ty dostałaś w końcu? jakiej marki? -
nick nieaktualnyHej,
Ale mnie dzisiaj suszylo, jakbym normalnie kaca miała, pół fanty z lodówki wypilam tak się mi chciało czegoś zimnego, gazowanego i słodkiego
Upiekłam sernik i ciasto z borówkami bo dzisiaj robimy młodej urodziny, a za chwilę jadę tort odebrać, tym razem frozen ale miał być Shrek
Mamy dobre wieści na różu
Ejrene lubi tę wiadomość
-
O to dziś poważna impreza:)
Wszystkiego Najlepszego dla małej
My dziś jedziemy Poraż pierwszy z Mikołajem w odwiedziny do dziadka mojego.
Zetknęłam na róż z gratulacjami poczekam do bety ale to pewnie tylko formalność
Tak bardzo bym chciała chciała by w tym roku każdej z naszej starej ekipy się udało zajść w ciążę.Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Heeej
Dziewczyny oglądam te wózeczki, które wybieracie, i myślę gdzie tam u mnie...
Bardzo mi się podoba taki wózek wielofunkcyjny, patrzyłam przedział cenowy, to jakieś 1000 w górę a Wy w jakich cenach kupowałyście swoje wózki? chyba warto dać więcej za lepszy żeby przetrwał do następnego potomka? i z kolorem to też chyba taki uniwersalny trzeba nie?
Kas a to jakaś promocja była? czekamy na fotki
No ja właśnie miałam w planach kupić taki do 2tys. O uniwersalnym kolorze z myślą o drugim dziecku. Ale my dostaliśmy w prezencie wózek którego nie wybierałam, i na oczy dopiero zobaczyłam jak dostałam, i średnio zadowolona jestem. On jest dość mały, a mój syn długi więc w gondoli nie pojeździ za długo.
Jest tych wózków mnóstwo i ceny też mają bardzo różne.