X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Agatia powodzenia, a młodemu z żyły czy z palca brali?

U Nas pogoda w kratkę...

Młoda dzisiaj do dziadów na nocleg się wybiera a M mi obiecał wyjście do jakiejś fajnej restauracji ;-)

Wczoraj coś mnie naszło i oglądałam zdjęcia z ciąży i po porodzie i jestem trochę załamana za znowu tak źle będę wyglądać...A startuje chyba z jeszcze gorszaT wagą bo jem za trzech teraz :-\Tylko ja nie potrafię sobie odmówić to jest najgorsze.

Miłej soboty ;-)

• midnight Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby uwierz mi ze ja mam gorszą wagę...
    Co do odmawiania, cukrzyca ciązowa ma te swoje plusy, że na tej diecie waga póki co stoi w miejscu, a może nawet o jakieś 40 dag w dół.
    Zazdroszczę wyjścia, ja może po prostu wolną chate będę mieć jak dobrze pójdzie :)

U nas tez póki co słońce mam nadzieję że się nie popsuje

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 05:13

midnight lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest szok dziewczyny , że wy nic nie przybrałyście! Ja ledwo zaszłam, a już mam z 3 kg na plusie :/

Mid wiem , że jedni mają gorzej, nie o to mi chodzi tylko ja mam dziwną obsesję od kiedy po ciąży zgubiłam zbędne kg to zaczęłam się pilnować i teraz w ostatnim roku nie dość że straciłam kontrolę to jeszcze teraz sukcesywnie będę tyć. Wiem, że to nie jest tragedia tylko takie głupie myśli mnie nachodzą. Oczywiście tłumaczę sobie, że potem wszystko stracę, że tego właśnie chciałam no i te tłumaczenia muszą wystarczyć ;)
    Pomarudzę sobie od czasu do czasu i mi przejdzie :D

Agatia no to super dzielny syn! nagroda jakaś mała musi być ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) co do wagi ja też nic nie przybralam jeszcze :-) choć brzuszek lekko zaokraglony. Wczoraj robilam badania tarczycy tsh 1,67 , ft4 50% spada,we wtorek idę do endo. Pozatym ferrytyna kiepska 39,78 (13-150).

Popoludniu jestesmy umowiwni ze znajomymi i dziecmi. Pogoda póki co sloneczna :-)

Miłego dnia :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ruby ja cały czas dostaję ochrzan od diabetolog, że nic nie tyję. Jem co 2-2,5h i sama się dziwię, że kg nie wchodzą. Ale.niestety o zachciankach mogę zapomnieć :/ czasem zjem coś słodkiego, ale to sporadycznie. No i nie jest to takie słodkie, o jakim marzę :)

Dla synka będzie nagroda :) mamusia coś wymyśli :)
    a brzuszek chociaż widać już? :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie obrzeram a tyle na potęgę.

Udanej Randki z mężem Ruby

Agatia dzielnego masz synka, lepiej znosi pobrania niż ja :p

U mnie za oknem już pada :/

atdc15nmjt4tk663.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bratek lubi tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popołudniu pojawił się śluz z kwia:/ wzielam dodatkowe 2tabletki duphastonu i leżę:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    U mnie popołudniu pojawił się śluz z kwia:/ wzielam dodatkowe 2tabletki duphastonu i leżę:/
    może się przepracowałaś? przeciążyłaś? leż i odpoczywaj, wszystko będzie dobrze :*

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę że to przez nadmiar pracy,rano intensywnie sprzatalam,potem tarlam warzywa na placki,caly dzień w ruchu i masz babo placek:( póki co to śluz z nitkami krwi, jednak ostatnio zaczynalo się tak samo:( ludze się że to przez tego miesniaka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 16:48

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Marietta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee Ruby nie panikuj :P mnie lekarz na połówkowym powiedział już do mojego męża, że albo się definitywnie obżeram albo mam kaloryczne powietrze :D ja 20 kilosów do przodu już :/ startowałam z wagą przed ciążą ok 57/ 167 cm wzrostu. Dzisiaj 77 kilo. I najlepsze- w pierwszym trymestrze przytyłam chyba dychę już :P

edit- tylko mąż mnie pociesza :P popołudniowa drzemka, a ten mnie kolanem w dupę kopie i się podśmiechuje że mój potężny zad wciąż sprężysty :P a cellulit mam jak nigdy :/ wmawiam sobie, że wodny, że zejdzie magicznie jak urodzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 16:54

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

edit- tylko mąż mnie pociesza :P popołudniowa drzemka, a ten mnie kolanem w dupę kopie i się podśmiechuje że mój potężny zad wciąż sprężysty :P a cellulit mam jak nigdy :/ wmawiam sobie, że wodny, że zejdzie magicznie jak urodzę ;)

taaaa zejdzie :D mi do dzisiaj nie zszedł po pierwszym porodzie :D

Niestety takie uroki ciąży ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Tak myślę że to przez nadmiar pracy,rano intensywnie sprzatalam,potem tarlam warzywa na placki,caly dzień w ruchu i masz babo placek:( póki co to śluz z nitkami krwi, jednak ostatnio zaczynalo się tak samo:( ludze się że to przez tego miesniaka...
    Z mięśniaka mogą być podobno krwawienia, ale leż i odpoczywaj, na pewno będzie ok!

kas50 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu,czekam na usg.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Jestem w szpitalu,czekam na usg.
    ojej trzymaj się, martwimy się daj szybciutko znać, będzie dobrze :*

• midnight Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :*

Agatia dzielny mały :) powiem Ci ze młoda u mnie podobnie tylko że z dłoni miała, bo żyły nie mogły znaleźć -to po mamusi ;) ale naprawdę dzielny mały mężczyzna. Ja też mam brzuchol, tylko mam postanowienie-po porodzie już definitywnie biorę się za siebie, chyba ze znów poronie, to i tak już mi będzie wszystko jedno

Zazdroszczę że chociaż wyjściową wagę miałyście taką fajną...jest do czego wracac, ja przed pierwszą ciąża ledwo zdązyłam 8 kg zrzucić, to nadrobiłam...hmmm ze 25 chyba... :/

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ