Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kas fajnie wygląda ta karuzela
Wiolu witaj witaj, dawno Cię nie było Asia sporo urosła? U mnie taaaak, brzuch już spory dziś w pasażu jakiś starszy pan tak spojrzał na mnie i mówi: oooo chyba już ciężko hehehe więc musi być pokaźny
Kjopa a u Ciebie poza sklerozą ciążową to co nowego? -
Kas problem zauważyła położna + obserwacje własne i poszliśmy prywatnie do fizjoterapeutki w miedzy czasie czekając na wizytę na NFZ i ona potwierdziła, tak jak i później lekarka na NFZ
A co do karuzeli to gwarantuje Ci że mały się nią jeszcze nie zainteresuje właśnie taki głupi okres teraz bo nie wiadomo co z tym dzieckiem robić bo pobawić się nie ma jak a muj nie poleżał sam za bardzo. A wogóle czytałam że do 3mc nie powinno się karueli dsiecku puszczać bo ono jeszcze widzi dwu wymiarowo i coś tam to szkodzi.
Cynamonku na pewno będzie się denerwował na poduszkę bo ona mu trochę ruchy ograniczy. Jutro odbieramy, w środe pediatra mi pokaże jak prawidłowo zakładać, mamy szczepienie.
Wiolu napisz czasem co u Was jak nie tu to na fb ja zawszę Justynę wypytuję o Ciebie :p
U mnie w szpitalu też dzieci nie mogły odwiedzać i bardzo pilnowali. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cynamonku Asia waży 5400g i ma 63 cm więc jak na prawie 5-miesięczne dziecko to chyba malutka. Na ostatniej wizycie na 3 centyl spadła. Wybraliście imię dla synka?
Ejrene a jak Mikołaj? Ile waży? Karmisz dalej tylko piersią czy przekonał się do butelki?
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Ejrene a ten problem czym się w zasadzie objawial?
Ruby list w imieniu brata napisala już siostra,to na Mikolaja na Aniolka podsune jej pomysl jak będzie pisac
Właśnie też czytalam że na karuzele jeszcze za wczesnie ale skorzystam ze Swieta,może ktoś kupi a będzie na później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:34
-
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Ruby ostatni raz życzę Powodzenia !!! Będę mocno trzymać kciuki, żeby poszło, szybko, sprawnie i jak najmniej boleśnie :*
Wszystkim wam dziękuję za kciukasy, jutro się odezwę jak tylko dojdę do siebieMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Kjopa w środy w tą powinnam już dostać skiero na prenatalne...
Kciuki za Twoją wizytę!
Wiola witaj, dziękuję za miłe słowa.
Ruby spróbuj się wyspać!!! jutro mocno kciuki zaciśnięte!! czekam na same dobre wieści !!
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Kjopa to będziemy czekać na wieści po wizycie, może coś z płcią się potwierdzi?
Wiola no chyba drobniutka dziewczynka będzie ale przybiera prawidłowo? Bo nie znam się na tym. U nas imię wybrane odkąd się znamy marzenie mojego M - Tymoteusz -
Kas każde dziecko jak się urodzi ma wzmożone napięcie, tylko u nas po 6 tyg. Nie ustąpiło, dlatego na razie nie szukaj objawów u małego. Mój min. zaciskał piąstki mocno w kąpieli, miał nienaturalnie prosto nogi, wyginał się w literę C, krzywo głowę układa, przy badaniu ciągnięty za ręce do siadu nie ciągnął głowy. Teraz już dłonie ma rozluźnione ale barki i ręce mocno spięte. Leżąc na brzuchu cofa je zamiast się podpierać i w ogóle jak nimi ruszasz to czuć że są mocno napięte. Mam duży problem teraz przy ubieraniu. Lewą stronę Mikołaj ma lepszą,prawą gorszą. Teraz na brzuch też mi się przekręca tylko przez lewe ramię.
Wiolu mój tylko cyc. Odpuściłam butelkę. Kupiłam doidy cup i z niego będę uczyć, dietę planuje po 6mc rozszerzać. A Mikołaj na równo 3mc ważył prawie 7kg i 67cm. Teraz nie wiem, jutro mamy szczepienie to się dowiem. On jest długi a szczupły.
Twoja mała drobinka. A wcześniej na którym centylu była? Będziesz szybkiej dietę rozszerzać ze względu na to że spadła?
Mam wrażenie że synek Ruby jest najbardziej wyczekiwanym dzieckiem na forumMilka1991 lubi tę wiadomość