X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby trochę pomogło dzisiaj neurolog powiedziała że to staw biodrowo krzyżowy a nie rwa .... Uffff... Mam przez 3 dni brać paracetamol i smarować maścią olfen. I oczywiście jeszcze ze 4 masaże. A jak u ciebie jest postęp w obkurczaniu?

A to różowa kiecuszka z dzsiejszego szopingu.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e2f4655b0bb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 20:19

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Kas bardzo dobrze zniósł to szczepienie 6w1, nie miał gorączki, nic się nie działo. A Twój?
    Wczoraj szczepilismy,od nocy ma lekki stan podgoraczkowy i dziś doszedl lekki katar:-/ mam nadzieję że nie rozwinie się nic powazniejszego. Cholera.
    A i jeszcze senny za dnia dosyć był,dużo spał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 20:25

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:27

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super nowinę nam przyniosłaś :)

Kjopa rośnie junior jak na drożdżach ;)

Róża i Milka ale trafiłyście z sukienkami :) swoją drogą śliczne te dziewczyńskie cudowności :)

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zwracajcie uwagi na tą drugą wagę. We wtorek miał ok.550g a wczoraj 705g. Toć to nie możliwe ;-) Na połówkowych dokładnie wszystko zbadała (pierwsza waga) a ta druga to z NFZ. Teraz ze szpitala studenckiego przenieśli przychodnie gin. do szpitala w którym chcę rodzić. Zadzwonię tam w poniedziałek i popytam.

Kas może synka akurat coś podłapuje :-/ Ja chyba właśnie będę robić przed każdy sczepieniem CRP bo w szpitalu też mu dali szczepionkę a na drugi dzień CRP 79 :-/

Ruby właśnie jak tam u Ciebie? Kiedy do swojego gina idziesz?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko to w sumie dobrze ze to nie ta rwa i mam nadzieję że leki i masaże ci pomogą i już nie będziesz musiała cierpieć. A tak swoją drogą super kiecuszka :-) Z Milka macie podobne gusta :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 23 o godz. 20.10...ale spoko tyle już wytrzymam ;)

Kas oj to biedny mały, z tymi szczepieniami to niestety nigdy nie przewidzisz jak mały zareaguje....

Mój dzisiaj też mega niespokojny , w ogóle to przy każdym karmieniu wygina się i pręży, nie wiem o co chodzi czy to te afty są powodem czy ból brzuszka, a może przedawkowałam te specyfiki i mały ma teraz jelitowe problemy? masakra jak człowiek się zamartwia :( ale serce mi krwawi jak widzę, że jemu coś dolega :/

• kas50 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby a probowalas ten Delicol?
    U nas brzuszek się uspokoil bez kropli.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Bratek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka - CZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEŚĆ icon_jupi.gif Super, że nas znalazłas i się odezwałaś :-D
    Przeokrutnie byłam ciekawa, co u Ciebie, ale nie udało mi się na Wrześniówkach dokopac po przerwie do Twoich postów. Zreszta widzę teraz, że też praktycznie tam już nie piszesz?
    Hihi, no u nas "old wives", to właściwie ogromna częśc personelu, jeśli chodzi o dietę itd. :)
    Oooo, też spacerki "lubicie"? Jupii, nie jestem sama, sasasa :P

mid, tak, kojarzę właśnie, że z tym chodzeniem trzeba uważać, nie promowac itd. Zresztą tak samo, jak z siadaniem (czasem układamy Go na chwile w takim lekkim pół-siadzie, jak już Księciuniowi nic innego się nie podoba i zawsze bardzo nad tym boleję, w kwestii kręgosłupa).

kasiu-HURRAAAAAA :))))) Cudownie, że toxo, to stary temat :) I ciesze się, że mogliście się podejrzeć - i że wszystko w porządku :)
    Buziaki dla Was ogromne :-*

Kjopa - tak czy siak - kaaawał chłopa nosisz w brzuszku :-D

IR - cieszę się, że u Ciebie lepiej :) I że to nie rwa :)

My po wizycie u osteopaty :) Tym razem było lepiej - mało, że całe spotkanie mogło być wykorzystane na prace, bo nie trzeba było zbierać szczegółowego wywiadu, to jeszcze Młody o wiele więcej sobie pozwolił robić. Był płacz, ale nawet w najgorszych momentach mimo wszystko mniej intensywny. I udało się zazwyczaj go przerwać. Więc tym razem pan mógł o wiele więcej zrobić w obrębie głowy i szyi :)
    Od razu Młody lepiej ssie i śpi :)
    Btw-zrobiłam rachunek sumienia przed wizytą: z czym jest lepiej, z czym gorzej, co bez zmian. I jak wszystko wymieniłam, to na koniec mówię, że może to zabrzmi dziwnie, ale... mam nieodparte wrażenie, że Juniorowi zrobiła się... bardziej symetryczna głowa :) I nie chodzi o tył, gdzie niby łóżeczko może spłaszczać. Tylko właśnie... przód. Z jednej strony była ładnie wysklepiona, ale z drugiej-płaska, jakby ktoś Go huknął deską. A od czasu wizyty w ciągu tych 2 tygodni to prawie zniknęło.
    Pan... uśmiechnął się i odpowiedział: a tak, bo to częste u niemowląt, ale łatwo można to zlikwidować.
    :-O
    :)

Kasia1407, Imię_Róży, Behemottka lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku a Wy mieliscie główkę asymetryczna?
    Bo nasz Młody z tyłu ma lekko splaszczona i chyba kupię mu tą poduszkę Head Care.

Dziś już bez temperatury,tylko lekki katarek,zaliczylismy nawet godzinny spacer. Zobaczymy co będzie dalej. Póki co Frida daje radę.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mam taką podusię z dziurą i czasem kładę młodego...ale nie kupowałam specjalnie, dostałam w gratisie przy zakupie kocyka i podusi minky :)

• kas50 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem rozwiązany,moja siostra kupi Mlodemu ta poduszkę na Święta :-)

Można z lekkim katarem wychodzić z niemowlakiem na dwór??

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas może zapytaj pediatre. Dla takuch maluchów nie ma za bardzi leków i do trzeciego miesiąca w razie "w" szpital. Tak to chyba wodą morską już możesz ale chyba nie warto ryzykować coś poważniejszego.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas, tył mieliśmy ładny :) Natomiast w okolicy czołowo-skroniowej był niesymetryczny trochę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 10:28

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • midnight Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, sorki za nieobecnosc..
    rozłożyło mnie..

Ruby wszystkiego najlepszego!! 100 lat!! i kciuki za wizytę

Kasia ciesze się że wyniki wyszły dobrze! :)

Kjopa to teraz znów będzie trzeba może za jakiś czas sprawdzić, tak jak u mnie czy nie jest za bardzo rozrzedzona krew :) a mały fajnie że rośnie zdrowo, waga i tak orientacyjna :)
    A ja w środę idę do gina, zobaczymy co tym razem wymyśli...no i odbiorę wyniki właśnie na to rozrzedzenie

Róża no to żeby pomogły masaże :)

Bratku dobrze ze ten osteopata pomaga :)

Miłego dnia

Bratek lubi tę wiadomość

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki witam w 19 tc:-))

Kuracja paracetamolem i olafenem trochę pomogła, został tylko upierdliwy ból przy spojeniu, ale da się z tym żyć.
    Nawet wczoraj ubrałam choinkę. Dzisiaj chyba pojadę zobaczyć jakąś szerszą kurtkę, bo w mojej zapinam się już na ciasno, baardzo ciasno...

Milka kiecuszki extra na żywo są słodkie, ja kupiłam jeszcze bodziaki to jeden dostałam za grosz.
    Ciacho ale dal chłopczyków też są śliczne ubranka, ja patrzyłam z rozrzewnieniem, bo ponad trzy lata temu dla synka wybierałam te miniaturowe ciuszki.

Bratku dobrze, że osteopata pomaga, mały się ułozy i wy odetchniecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:27

Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mid następna wizyta u immunologa 2 lutego i mam zrobić te same badania co miałam teraz,do tego USG z przepływami.Teraz miałam bo połówkowe były a następne powinno być między 28-32tc.

IR bardzo się cieszę,że już lepiej :-)

Bratku super,że wizyty z synkiem pomagają :-)

Bratek, Imię_Róży, midnight lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby stoooo laaat, stoooo lat! :) <3 wszystkiego naj naj!

Mid kuruj się :*

Różyczko nie no jasne, masz rację, dla chłopców teraz też są cuda :) ale te dla dziewczynek to takie słodkie.... :)

Imię_Róży, midnight lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Mid zdrówka :*

Rozyczko ciesze sie, ze to nie rwa i ze juz lepiej!

Ruby NAJLEPSZEGO KOCHANA!

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczko super ze juz troszkę przechodzi i oby tak dalej, żeby ból już przeszedł. Kurcze 19tc ja cię kręce jak ten czas leci! Mogłabym ja być już w tym tygodniu już bym była spokojniejsza.

Mid kochana kuruj się. Co tam ciekawego dopadly? Przeziębienie?

Ruby Wszystkiego co najlepsze:) Spełnienia marzeń i 100 lat w szczęściu, zdrowiu i miłości :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ