Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruby wrote:Ja też mam wesele 28 maja i już się boję, ale nie powinno nic widać chociaż ja czuję że już tyję z jedzenia of cors
Mama Tuśka na kiedy termin bo pierwszą stronę uzupełniam?
Kas ty też mi podaj termin potem będę zmieniać jak coś
Jedzenie jedzeniem, ale przecież macica się rozciąga i podnosi, wszystko się przesuwa i do tego wzdęcia na przykład i po płaskim brzuchu już w 7tc -
nick nieaktualnyMamaTuśka wrote:Jedzenie jedzeniem, ale przecież macica się rozciąga i podnosi, wszystko się przesuwa i do tego wzdęcia na przykład i po płaskim brzuchu już w 7tc
nawet nie strasz bo chciałam cichaczem jeszcze pozycję w firmie zmienić ,ale za chwilę chyba będzie za późno...wzdęcia takkk miewam -
Ruby wrote:Nie rzygam a te witaminki to od pierwszego trymestru? bo ktoś pisał na różowej że w I nic się nie bierze oprócz kwasu foliowego...? gina nie zapytałam o to
A widzisz zależy od lekarza, mój mi od drugiego kazał brać.
Tak czy inaczej opłaca się kupować internetowo, bo przynajmniej w moich stacjonarnych aptekach duża przebita cenowa. Ostatnio kupowałam magnez bo zaczęły mnie mocne skurcze łydek łapać i zapłaciłam 15 zł a ten samo w Gemini 10 zł
Mama Tuśka znam te stronę- jeszcze happymum na ciążowe sukienki, ale jakoś wolała bym przymierzyć niż z neta zamawiać, i też średnio mi się widzi wydawać 200zł na kieckę jak założę ją raz ale jak nic nie dostanę to zamówie wyjścia nie będzie. -
Ruby wrote:nawet nie strasz bo chciałam cichaczem jeszcze pozycję w firmie zmienić ,ale za chwilę chyba będzie za późno...wzdęcia takkk miewam
W drugiej ciąży ponoć szybciej brzuch wywala ale i ruchy dziecia czuć szybciej
Może się uda, dobrze się ubraniami zakamufluj -
nick nieaktualnyJa to spoko, wystarczy rozkloszowana, a potem na szczęście nie zapowiada się żadne wesele
No ja ostatnio też suple przez internetową zamawiałam i różnica spora ...dobrze, że te na receptę są tanie bo bym musiała upadłość finansową ogłosić
Dzisiaj za 2 opakowania luteiny 100 , eutyrox i kwas foliowy 15 zapłaciłam 18 zeta więc tu chociaż ujdzie. -
Ejrene wrote:A widzisz zależy od lekarza, mój mi od drugiego kazał brać.
Tak czy inaczej opłaca się kupować internetowo, bo przynajmniej w moich stacjonarnych aptekach duża przebita cenowa. Ostatnio kupowałam magnez bo zaczęły mnie mocne skurcze łydek łapać i zapłaciłam 15 zł a ten samo w Gemini 10 zł
Mama Tuśka znam te stronę- jeszcze happymum na ciążowe sukienki, ale jakoś wolała bym przymierzyć niż z neta zamawiać, i też średnio mi się widzi wydawać 200zł na kieckę jak założę ją raz ale jak nic nie dostanę to zamówie wyjścia nie będzie.
Co do witamin, to zależy od składu. W I trym kształtuje się wiele organów, więc DHA, wit D czy jod przydadzą się jak najbardziej. Poza tym najpierw przyswaja i magazynuje je organizm matki - w sam raz na II i III trym.
Z sukienkami spróbuj na OLX. Kupiłam parę fajnych rzeczy. Rozmiar jak sprzed ciąży, bo różni się tylko zapasem na brzuszek. -
Ejrene wrote:W drugiej ciąży ponoć szybciej brzuch wywala ale i ruchy dziecia czuć szybciej
Może się uda, dobrze się ubraniami zakamufluj
Mnie w drugiej jeszcze nawet chyba nie, ale teraz w trzeciej - migiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:40
-
nick nieaktualnyMamaTuśka wrote:Co do witamin, to zależy od składu. W I trym kształtuje się wiele organów, więc DHA, wit D czy jod przydadzą się jak najbardziej. Poza tym najpierw przyswaja i magazynuje je organizm matki - w sam raz na II i III trym.
Z sukienkami spróbuj na OLX. Kupiłam parę fajnych rzeczy. Rozmiar jak sprzed ciąży, bo różni się tylko zapasem na brzuszek.
No ja mam wszystkie witaminy już kupione w sensie D mam zapas, kwasu foliowego też i dodatko B , a dostanę samo DHA? -
MamaTuśka wrote:Co do witamin, to zależy od składu. W I trym kształtuje się wiele organów, więc DHA, wit D czy jod przydadzą się jak najbardziej. Poza tym najpierw przyswaja i magazynuje je organizm matki - w sam raz na II i III trym.
Z sukienkami spróbuj na OLX. Kupiłam parę fajnych rzeczy. Rozmiar jak sprzed ciąży, bo różni się tylko zapasem na brzuszek.
Tylko ja przed ciążą różnie z rozmiarem kiecek zależy od kroju producenta, głównie 38 ale i 40 się trafiła, no i jestem wysoka i też nie chce by mi tyłek było widać. Ale wymiary podane to myślę że dam radę
Ruby dostaniesz -
Ruby mogę dołaczyć ? termin mozesz dopisać na 24.10
w czwartej ciąży jeszcze bardziej wywala brzuch...ale mam to gdzieś- byle urodzic zdrowe dziecko i wtedy mam postanowienie wziąć sięw końcu za siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:16
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
nick nieaktualnyHej,
Mid no jasne, czekałam na Ciebie
Ja pewnie znowu 20 kg przytyje ale też to mam w nosie, potem się ostro za siebie biorę
Kjopa super, że jesteś pewnie że możesz bywać i czytać, każda może której tematy ciążowe nie robią przykrości, a miejscówka się dla was grzejeKjopa3, midnight, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Witam Ruby czemu zakladasz że aż 20kg? W 1ciąży tak przytylas? Ja teraz nie chcialabym przekroczyc 10kg,jeszcze mam wysoką glukoze i jestem na lekkiej diecie:/
-
Zgłaszam się i ja Super pomysł z tym wątkiem, mam nadzieję że reszta niedługo dołączy
Ruby możesz mi wpisać termin na 19.07.
Ejrene nie masz u siebie jakichś sklepów stacjonarnych z odzieżą ciążową? Ja też nie lubię przez internet zamawiać. My mamy 9.07 ślub naszych drużbów ale nie idziemy na wesele, może już urodzę do tego czasu
Ruby ja od 2 trymestru biorę mama dha a w pierwszym z witamin tylko D i kwas foliowy.
Jak się czujecie?
6.06.2015 Aniołek (8tc)