X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Jak najbardziej - mnie zalecał od razu. Tam jest dobry skład. DHA, jod, żelazo, kwas foliowy duża dawka i wit D, to wszystko jest potrzebne i na pewno nie zaszkodzi.
    w takim razie się zaopatrzę ;)

MamaTuśka lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Ja też mam wesele 28 maja i już się boję, ale nie powinno nic widać chociaż ja czuję że już tyję :/ z jedzenia of cors :(

Mama Tuśka na kiedy termin bo pierwszą stronę uzupełniam? ;)

Kas ty też mi podaj termin potem będę zmieniać jak coś :)

Jedzenie jedzeniem, ale przecież macica się rozciąga i podnosi, wszystko się przesuwa i do tego wzdęcia na przykład i po płaskim brzuchu już w 7tc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Jedzenie jedzeniem, ale przecież macica się rozciąga i podnosi, wszystko się przesuwa i do tego wzdęcia na przykład i po płaskim brzuchu już w 7tc ;)

nawet nie strasz bo chciałam cichaczem jeszcze pozycję w firmie zmienić ,ale za chwilę chyba będzie za późno...wzdęcia takkk miewam :/

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    Nie rzygam :D a te witaminki to od pierwszego trymestru? bo ktoś pisał na różowej że w I nic się nie bierze oprócz kwasu foliowego...? gina nie zapytałam o to :/

A widzisz zależy od lekarza, mój mi od drugiego kazał brać.
    Tak czy inaczej opłaca się kupować internetowo, bo przynajmniej w moich stacjonarnych aptekach duża przebita cenowa. Ostatnio kupowałam magnez bo zaczęły mnie mocne skurcze łydek łapać i zapłaciłam 15 zł a ten samo w Gemini 10 zł :/

Mama Tuśka znam te stronę- jeszcze happymum na ciążowe sukienki, ale jakoś wolała bym przymierzyć niż z neta zamawiać, i też średnio mi się widzi wydawać 200zł na kieckę jak założę ją raz :/ ale jak nic nie dostanę to zamówie wyjścia nie będzie.

atdc15nmjt4tk663.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie pracujesz w wodnym patrolu, to luźna bluzka powinna jeszcze załatwić sprawę :)

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    nawet nie strasz bo chciałam cichaczem jeszcze pozycję w firmie zmienić ,ale za chwilę chyba będzie za późno...wzdęcia takkk miewam :/

W drugiej ciąży ponoć szybciej brzuch wywala ale i ruchy dziecia czuć szybciej :)
    Może się uda, dobrze się ubraniami zakamufluj :D

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to spoko, wystarczy rozkloszowana, a potem na szczęście nie zapowiada się żadne wesele ;)
    No ja ostatnio też suple przez internetową zamawiałam i różnica spora ...dobrze, że te na receptę są tanie bo bym musiała upadłość finansową ogłosić :P
    Dzisiaj za 2 opakowania luteiny 100 , eutyrox i kwas foliowy 15 zapłaciłam 18 zeta więc tu chociaż ujdzie.

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A widzisz zależy od lekarza, mój mi od drugiego kazał brać.
    Tak czy inaczej opłaca się kupować internetowo, bo przynajmniej w moich stacjonarnych aptekach duża przebita cenowa. Ostatnio kupowałam magnez bo zaczęły mnie mocne skurcze łydek łapać i zapłaciłam 15 zł a ten samo w Gemini 10 zł :/

Mama Tuśka znam te stronę- jeszcze happymum na ciążowe sukienki, ale jakoś wolała bym przymierzyć niż z neta zamawiać, i też średnio mi się widzi wydawać 200zł na kieckę jak założę ją raz :/ ale jak nic nie dostanę to zamówie wyjścia nie będzie.

Co do witamin, to zależy od składu. W I trym kształtuje się wiele organów, więc DHA, wit D czy jod przydadzą się jak najbardziej. Poza tym najpierw przyswaja i magazynuje je organizm matki - w sam raz na II i III trym.

Z sukienkami spróbuj na OLX. Kupiłam parę fajnych rzeczy. Rozmiar jak sprzed ciąży, bo różni się tylko zapasem na brzuszek.

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    W drugiej ciąży ponoć szybciej brzuch wywala ale i ruchy dziecia czuć szybciej :)
    Może się uda, dobrze się ubraniami zakamufluj :D

Mnie w drugiej jeszcze nawet chyba nie, ale teraz w trzeciej - migiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Co do witamin, to zależy od składu. W I trym kształtuje się wiele organów, więc DHA, wit D czy jod przydadzą się jak najbardziej. Poza tym najpierw przyswaja i magazynuje je organizm matki - w sam raz na II i III trym.

Z sukienkami spróbuj na OLX. Kupiłam parę fajnych rzeczy. Rozmiar jak sprzed ciąży, bo różni się tylko zapasem na brzuszek.

No ja mam wszystkie witaminy już kupione w sensie D mam zapas, kwasu foliowego też i dodatko B , a dostanę samo DHA?

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:

Tylko ja przed ciążą różnie z rozmiarem kiecek zależy od kroju producenta, głównie 38 ale i 40 się trafiła, no i jestem wysoka i też nie chce by mi tyłek było widać. Ale wymiary podane to myślę że dam radę ;)

Ruby dostaniesz :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojęcia nie mam. Ja po DHA w innych preparatach nie mogę, odbija mi się i rzygam.

• kas50 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę na witaminami Motruelle czy jakoś tak.
    Euthyrox biorę naprzemiennie 75/87,5.

Termin wychodzi mi wg Om 18.11.:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• midnight Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby mogę dołaczyć ? ;) termin mozesz dopisać na 24.10

w czwartej ciąży jeszcze bardziej wywala brzuch...ale mam to gdzieś- byle urodzic zdrowe dziecko i wtedy mam postanowienie wziąć sięw końcu za siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:16

Córcia-2012 <3
    J-6/11tc [*] 13.02.15,
    S -18tc [*] 30.09.15,
    F-16tc. [*] 12.05.16
    K-21tc. [*] 02.02.17
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam i cieszę się że będę mogła wszystkie w jednym miejscu zobaczyć i spytać jak ciąża przebiega :-)

Bratek lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mid no jasne, czekałam na Ciebie ;-)
    Ja pewnie znowu 20 kg przytyje ale też to mam w nosie, potem się ostro za siebie biorę ;-)

Kjopa super, że jesteś pewnie że możesz bywać i czytać, każda może której tematy ciążowe nie robią przykrości, a miejscówka się dla was grzeje ;-)

Kjopa3, midnight, Ejrene lubią tę wiadomość

• kas50 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Ruby czemu zakladasz że aż 20kg? W 1ciąży tak przytylas? Ja teraz nie chcialabym przekroczyc 10kg,jeszcze mam wysoką glukoze i jestem na lekkiej diecie:/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się i ja :) Super pomysł z tym wątkiem, mam nadzieję że reszta niedługo dołączy :)
    Ruby możesz mi wpisać termin na 19.07.
    Ejrene nie masz u siebie jakichś sklepów stacjonarnych z odzieżą ciążową? Ja też nie lubię przez internet zamawiać. My mamy 9.07 ślub naszych drużbów ale nie idziemy na wesele, może już urodzę do tego czasu :)
    Ruby ja od 2 trymestru biorę mama dha a w pierwszym z witamin tylko D i kwas foliowy.
    Jak się czujecie?

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola u siebie nie bardzo, ale najwyżej pojadę dalej ale tam h%m u c&a i nie wiem czy coś jeszcze. Wstrzymam się do początku maja. A ten ślub to też mojej świadkowej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 09:44

atdc15nmjt4tk663.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene jak myślisz o h&m i c&a to zobacz sobie w internecie czy coś w ogóle Cię interesuje.

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ