X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Zaciążone z grupy Ruby z OF
Odpowiedz

Zaciążone z grupy Ruby z OF

Oceń ten wątek:
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaskakujące jest to, Dziewczyny, że niektóre wózki po 5 tys. i więcej mają mają np. kolebkowe siedziska. No ja tego nie widzę.
    Lupo śliczny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    A Anex nie jest taki jakby łupinka? W tym sensie.
    te wszystkie gondole mają wentylację od spodu :)

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    te wszystkie gondole mają wentylację od spodu :)

No i na pewno fajny design, to fakt.

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby muszę gdzieś w sklepie dorwać tego anexa i go obejrzeć, mnie się podobają te "łupinki" :-) w sumie w gondoli niewiele pojeździe a spacerówka wydaje się komfortowa. No właśnie ja wcześniej miałam nie "łupinkę" i szału nie było;-)

Echh najchętniej to bym jutro już te furę zamówiła ...
    Czy jak rodzę w maju to kupować kombinezon dla małej na wyjście ze szpitala? Czy z kocykiem oblecę może głupie pytanie ale mnie nurtuje.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
    10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą, ile wózków tyle opinii ;)

A ktoś zna książkę:

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/225639/francuskie-dzieci-jedza-wszystko-jak-wyrobic-dobre-nawyki-zywieniowe-u-dzieci ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię_Róży wrote:
    Ruby muszę gdzieś w sklepie dorwać tego anexa i go obejrzeć, mnie się podobają te "łupinki" :-) w sumie w gondoli niewiele pojeździe a spacerówka wydaje się komfortowa. No właśnie ja wcześniej miałam nie "łupinkę" i szału nie było;-)

Echh najchętniej to bym jutro już te furę zamówiła ...
    Czy jak rodzę w maju to kupować kombinezon dla małej na wyjście ze szpitala? Czy z kocykiem oblecę może głupie pytanie ale mnie nurtuje.
    Ja bym odpuściła kombinezon...może być ciepło już, a jak nie to tak jak mówisz kocyk - kołderka, chyba że jakiś polarkowy czy welurowy czy jakoś tak , taki cienki :)

Imię_Róży lubi tę wiadomość

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irek, kocykiem! ;)
    Fotelik samochodowy jest mocno zabudowany. Kocyk nawet w chłodniejsze dni do samochodu wystarcza.

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki macie rację, człowiek już durnieje, dam jakiś polarek i kocyki. Przecież w maju lubi być upalnie.
    A propose fotelików dla takich maluszków, to mają być tyłem do kierunku jazdy wszedł ten przepis? Bo w 2013 to się tylko o tym mówiło ale nie było obowiązku.

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 13:39

03.2017 Kornelia
    05.2019 Aleksander
    10.2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka no to witaj w klubie, normalnie to już na drugi bok się przekręcam, mała dzisiaj kopie jak szalona, synek co jakiś czas popłakuje przez sen mówi że go gardełko boli.... Echhh a ja myślę o wózkach remoncie itp...ciężka noc będzie...

Jak tyłem do kierunku jazdy to d... blada fotelik też musimy kupić, bo po synku się mie nadaje. Co wy macie dziewczynki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 23:59

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oglądam straszny film zza laptopa. I po spaniu ;).

• Imię_Róży Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MT ja bym coś obejrzała ale młody się wierci i co chwilę mniw woła więc średnio widzę oglądanie u siebie. M sobie gra a ja buszuję po necie;-)
    a co oglądasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 00:13

MamaTuśka lubi tę wiadomość

km5sdf9hxn8lpm8f.png
    ex2b3e5egnyexlfw.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demon na Canal+

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR ja mam Babyactive jet taki:
    https://www.youtube.com/watch?v=MZnuYAhPdrQ

Ostatnio dobry znajomy dał nam taki i z gondoli skorzystam a ze spacerówki raczej nie,jane slalom pro czarno-beżowy:
    http://happyland.com.ua/Koljaski/Koljaski-3-v-1/Universalnaja-koljaska-3-v-1-Jane-Slalom-Pro-Formula-Strata-s-lyulkoi-i-avtokreslom-Noir.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 00:50

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IR ja mam córkę z 2010 i myślałam, że tyłem do kierunku jazdy to od zawsze trzeba w przedziale wiekowym 0-13 kg w tym foteliku dla najmłodszych :)

Kjopa 31 tydzień!? serio ten czas tak leci? jak tam u ciebie?

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Z tego, co kojarzę, nie ma że zawsze tyłem, tylko że jeśli fotelik montowany jest przodem do kierunku jazdy, to musi być wyłączona poduszka powietrzna.

My mamy Maxi Cosi Pebble Plus i jakiś taki... no nie wiem... ciasny jest? Może tak ma być, ale jakoś nie widzę dziecka 13kg w takim foteliku. Córa jest raczej drobna, a jak ją wkładam do fotelika, to jak w łupinie orzecha siedzi. Pewnie tak ma być, ale przy poprzednich mieliśmy Bebe Comfort i tamten był jakiś szerszy. Tylko, że w BC dzieci mi się pociły a w MC nic a nic.
    Cybexa nie testowałam, ale chyba jest bardzo fajny, poza tym rozkłada się na płasko podobno.
    Peg Perego słyszałam dobrze wypada w testach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 09:52

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-)

Ruby oj tak mi to pasuje,że tak szybko leci :-D Jutro kończymy 31tc i leci następny,o tak :-P. Wczoraj byłam na wizycie. Młody ma ok.2092g-2214g.Wychodzi 2tyg. starszy nawet trochę więcej ale tak się utrzymuje już od dłuższego czasu.Lekarka straszy,że minimum 4kg. będzie a raczej ponad. Ja ważę 68kg. od ostatniej wizyty +2kg. a od początku +14kg.Następna wizyta 13,03 więc 3,5tyg. Już ciężko trochę bo bebzun duuuży a jeszcze urośnie. Samochód nam się zepsuł w grudniu i ciężko mi czasem młodego do szkoły wozić autobusem :-P No ale mój P naprawia więc mam nadzieję,że już niedługo i odpali.

Nie mogę się napatrzeć na wasze suwaczki. Maluchy tak szybko rosną. Ruby Twój już 3 mies. a dopiero co rodziłaś.Tak samo u Bratka mi leci już 5mies. :-)

Mid kochana pamiętam o Tobie. Jeszcze kilka dni i mam nadzieję,że pani dr. Ci pomoże. Na pewno dostaniesz duże wsparcie. Mi tak pisemnie ciężko Cię dobrze wesprzeć bo nie widzę Cię i też nie mogę do końca odczytać Twoich emocji,przytulić itp. Córa woli do dziadków? Dobrze bo to znaczy dobry kontakt ma. Ona z pewnością też przeżywa to wszystko. Jest świadoma co się stało no i widzi Ciebie smutną i może nie wie co zrobić,jak zareagować,jak się odnaleźć. Jak w ogóle córka i mąż się czują?

Edit: MT właśnie tyłem nie można przewozić z przodu jak jest poduszka włączona ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 10:00

MamaTuśka, Imię_Róży lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię Róży nie bała byś się wozić noworodka przodem do kierunku jazdy jak on nie jest w stanie głowę własną utrzymać?

Zobacz siebie na tej stronie na filmik jest gdzieś w połowie artykułu:
    http://domowa.tv/rwf-tylem/

Foteliki tyłem są 4 razy bezpieczniejsze od tych przodem. I powinno się dziecko tak wozić jak najdłużej. W Skandynawii jest obowiązek wozić tak dzieci do 4rż i tam dzieci nie giną w wypadkach.

Tu też fajnie napisane: http://domowa.tv/12-mitow-na-temat-wozenia-dzieci-tylem-w-samochodzie-rwf/

Bratek lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa to Twój synek podobnie jak mój rośnie. Mój 29+4 miał 2 kg. Urodził się 4,5 kg. A pod koniec ciąży też był 2 niektóre parametry nawet 3 tygodnie do przodu.

atdc15nmjt4tk663.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3863299,jak-wozic-dziecko-w-foteliku-nowe-przepisy-drogowe-od-18-maja-zasady,id,t.html

Aaa, ok! Chyba tu jest w miarę jasno ;), ja się już zakręciłam. Nasza i tak z tyłu ;)

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ