Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruby muszę gdzieś w sklepie dorwać tego anexa i go obejrzeć, mnie się podobają te "łupinki" w sumie w gondoli niewiele pojeździe a spacerówka wydaje się komfortowa. No właśnie ja wcześniej miałam nie "łupinkę" i szału nie było;-)
Echh najchętniej to bym jutro już te furę zamówiła ...
Czy jak rodzę w maju to kupować kombinezon dla małej na wyjście ze szpitala? Czy z kocykiem oblecę może głupie pytanie ale mnie nurtuje.
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
nick nieaktualnyImię_Róży wrote:Ruby muszę gdzieś w sklepie dorwać tego anexa i go obejrzeć, mnie się podobają te "łupinki" w sumie w gondoli niewiele pojeździe a spacerówka wydaje się komfortowa. No właśnie ja wcześniej miałam nie "łupinkę" i szału nie było;-)
Echh najchętniej to bym jutro już te furę zamówiła ...
Czy jak rodzę w maju to kupować kombinezon dla małej na wyjście ze szpitala? Czy z kocykiem oblecę może głupie pytanie ale mnie nurtuje.Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Oki macie rację, człowiek już durnieje, dam jakiś polarek i kocyki. Przecież w maju lubi być upalnie.
A propose fotelików dla takich maluszków, to mają być tyłem do kierunku jazdy wszedł ten przepis? Bo w 2013 to się tylko o tym mówiło ale nie było obowiązku.
-
Milka no to witaj w klubie, normalnie to już na drugi bok się przekręcam, mała dzisiaj kopie jak szalona, synek co jakiś czas popłakuje przez sen mówi że go gardełko boli.... Echhh a ja myślę o wózkach remoncie itp...ciężka noc będzie...
Jak tyłem do kierunku jazdy to d... blada fotelik też musimy kupić, bo po synku się mie nadaje. Co wy macie dziewczynki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 23:59
-
MT ja bym coś obejrzała ale młody się wierci i co chwilę mniw woła więc średnio widzę oglądanie u siebie. M sobie gra a ja buszuję po necie;-)
a co oglądasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 00:13
MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
IR ja mam Babyactive jet taki:
https://www.youtube.com/watch?v=MZnuYAhPdrQ
Ostatnio dobry znajomy dał nam taki i z gondoli skorzystam a ze spacerówki raczej nie,jane slalom pro czarno-beżowy:
http://happyland.com.ua/Koljaski/Koljaski-3-v-1/Universalnaja-koljaska-3-v-1-Jane-Slalom-Pro-Formula-Strata-s-lyulkoi-i-avtokreslom-Noir.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 00:50
-
nick nieaktualny
-
Witam się z rana.
Z tego, co kojarzę, nie ma że zawsze tyłem, tylko że jeśli fotelik montowany jest przodem do kierunku jazdy, to musi być wyłączona poduszka powietrzna.
My mamy Maxi Cosi Pebble Plus i jakiś taki... no nie wiem... ciasny jest? Może tak ma być, ale jakoś nie widzę dziecka 13kg w takim foteliku. Córa jest raczej drobna, a jak ją wkładam do fotelika, to jak w łupinie orzecha siedzi. Pewnie tak ma być, ale przy poprzednich mieliśmy Bebe Comfort i tamten był jakiś szerszy. Tylko, że w BC dzieci mi się pociły a w MC nic a nic.
Cybexa nie testowałam, ale chyba jest bardzo fajny, poza tym rozkłada się na płasko podobno.
Peg Perego słyszałam dobrze wypada w testach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 09:52
Imię_Róży lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ruby oj tak mi to pasuje,że tak szybko leci Jutro kończymy 31tc i leci następny,o tak . Wczoraj byłam na wizycie. Młody ma ok.2092g-2214g.Wychodzi 2tyg. starszy nawet trochę więcej ale tak się utrzymuje już od dłuższego czasu.Lekarka straszy,że minimum 4kg. będzie a raczej ponad. Ja ważę 68kg. od ostatniej wizyty +2kg. a od początku +14kg.Następna wizyta 13,03 więc 3,5tyg. Już ciężko trochę bo bebzun duuuży a jeszcze urośnie. Samochód nam się zepsuł w grudniu i ciężko mi czasem młodego do szkoły wozić autobusem No ale mój P naprawia więc mam nadzieję,że już niedługo i odpali.
Nie mogę się napatrzeć na wasze suwaczki. Maluchy tak szybko rosną. Ruby Twój już 3 mies. a dopiero co rodziłaś.Tak samo u Bratka mi leci już 5mies.
Mid kochana pamiętam o Tobie. Jeszcze kilka dni i mam nadzieję,że pani dr. Ci pomoże. Na pewno dostaniesz duże wsparcie. Mi tak pisemnie ciężko Cię dobrze wesprzeć bo nie widzę Cię i też nie mogę do końca odczytać Twoich emocji,przytulić itp. Córa woli do dziadków? Dobrze bo to znaczy dobry kontakt ma. Ona z pewnością też przeżywa to wszystko. Jest świadoma co się stało no i widzi Ciebie smutną i może nie wie co zrobić,jak zareagować,jak się odnaleźć. Jak w ogóle córka i mąż się czują?
Edit: MT właśnie tyłem nie można przewozić z przodu jak jest poduszka włączonaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 10:00
MamaTuśka, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Imię Róży nie bała byś się wozić noworodka przodem do kierunku jazdy jak on nie jest w stanie głowę własną utrzymać?
Zobacz siebie na tej stronie na filmik jest gdzieś w połowie artykułu:
http://domowa.tv/rwf-tylem/
Foteliki tyłem są 4 razy bezpieczniejsze od tych przodem. I powinno się dziecko tak wozić jak najdłużej. W Skandynawii jest obowiązek wozić tak dzieci do 4rż i tam dzieci nie giną w wypadkach.
Tu też fajnie napisane: http://domowa.tv/12-mitow-na-temat-wozenia-dzieci-tylem-w-samochodzie-rwf/
Bratek lubi tę wiadomość