Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilka dobry wybór
IR no ja to już bym poniedziałek chciała żeby było po
Mid dziewczyny już wszystko napisały co i ja bym powiedziała, jedynie dodam od siebie , że trzymam za ciebie kciuki żeby wszystko się jakoś zagoiło i poukładało, żeby jeszcze słońce zaświeciło :*
Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Milka myślę że każda kobieta tak ma w ciąży. Bo wiemy że tam w brzuszku naszym dzieciaczkom jest bardzo dobrze a jak przychodzą na świat to zaczyna się 10000 razy większa troska o nie.
Ruby nie będzie tak źle niedziela szybciutko minie a ja trzymam kciuki żeby wszystko się udało:)Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Z cięzkim sercem do Was zaglądam...bardziej dlatego że jednak jakoś się zżyłam...ale wiem że ani jedno ani drugie forum już mi nie będzie potrzebne...w ciąży nie jestem- wszędzie nawet u lekarza czuję juz że nie mam czego szukać- i w ciąży też nie będe...bo po co..? skoro ni ejest mi dane już kolejne dziecko...moze jestem zła matka...? myśle tak czasem choć wk...wia mnie ta myśl...bo jest milon gorszych matek...a dzieci udaje im się donosić...
Tak między nami...żałuję bardziej niż kiedykolwiek wcześniej, ze się w ogóle urodziłam.
bo nawet skonczyc ze sobą nie mogę, bo muszę myśleć o córce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:21
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
mid.... przeczytałam Twoją historię... Tego nie da się nawet mądrze skomentować, bo i tak wszystko będzie nijakie...
Otworzyłam w ogóle cały wątek, ale przyznaję - nie dotarłam nawet do końca pierwszej strony i z płaczem poszłam do sypialni popatrzeć na śpiącego S. Nie wyobrażam sobie tego bólu, jaki każda z Was przeżyła... Kiedyś zupełnie inaczej to odczuwałam...
Podpisuję się pod wszystkim, o czym piszą dziewczyny.
I... błagam, pamiętaj - jeśli będzie bardzo, baaaaaaaaardzo źle i nie daj Boże coś Ci przyjdzie do głowy - BŁAGAM, nic nie rób, tylko jedź na SOR...
MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Behemottka - mam opory przed fb - to już zupełnie utrata anonimowości A i trochę się obawiałam, że jak na Wrześniówkach się w pewnym momencie zrobiło - miiiiiilion postów, ale zdominowanych przez ledwie kilka osób (niektórym lepiej na odcisk nie nadepnąć, bo hohoho.... )) ), nieraz zalew postów "o niczym", z których nie sposób wyciągnąć tego, co ciekawe itd. Za dużo po prostu, nie sposób się połapać - więc czaaaaasem tylko jeszcze zajrzę.
9kg???? Łohooooo, to poszaleliście. My jutro sprawdzimy - z obecnym tempem stawiam na 8,5kg
MamaTuśka - iiihaaaa, jaki autobus Ale czadowy!!!!!!
Powietrze u nas też okropne.
A tych kąpieli po cichu, tak pozytywnie, zazdroszczę. My nie mamy wanny Chcę spróbować taplaniny wspólnej - ale to tyle, co damy radę w głębokim brodziku O ile się zmieścimy we dwójkę ))
A te 5 m-cy... A daj spokój, sami niedługo tyle pykniemy i nie wiem, przysięgam, NIE WIEM, jak to możliwe, że JUŻ. A im dalej... tym szybciej. naprawdę.
MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Bratku - rozumiem . Ja tez znikłam z BBF bo był chaos, narzekania o bzdetach, pisanie o tym, ze ktoś zjadł mleko na śniadanie i kotleta na obiad... Na wrześniowym FB jest jednak inaczej niz na BBF - nikt nie dominuje, sa wątki tematyczne i naprawdę dużo sensownych porad. Naprawdę ogromnie dużo można sie dowiedziec:) Jest tez wątek o kotlecie, ale nie trzeba subskrybować powiadomień i jakby nie istniał Tak wiec ten drugi problem, o którym piszesz, nie zaistniał. Ale chęć anonimowości rozumiem. Oczywiscie mozesz byc na fb jako ... Bratek? . W taki sposób występuje kilka osób Daj znać jesli zmienisz zdanie. Pozdrawiam i dużo zdrówka Wam życze. Cos tam ostatnio w Polsce dzieci sie pochorowały, wiec omijajcie kaszlochów szerokim łukiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 02:24
Bratek lubi tę wiadomość
-
Hejo z rana:-)
Milka a jaki to model wózka, bom ślepa czy nie kumata i nie wiem, i powiedz mi ile będzie kosztował i ile czekacie na odbiór:-)?... Ares to po drodze do mnie:-)))
Ja przymierzę sie do zamówienia w kwietniu bo w marcu remont...echhh już mi jaja opadają jak pomyślę o tym bałaganie w dom...
Ja już w domu sama z synkiem m dzisiaj poszedł kaszlący do pracy.
Ruby wiem najfajniej to jest potem zdjęcia oglądać. A tak to stresik czy wszystko dobrze wypadnie.
Bratek faktycznie już 5 miechów będzie miał Twój mały, ale ten czas zapitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 08:18
10.01.2017 r. połówkowe księżniczki;-) - 472g cudu:*
-
Mid, jeszcze tylko słówko, pewnie zabrzmi banalnie, ale w sumie to nieważne.
Masz córkę, która szczególnie w obliczu Twoich tragedii, powinna być dla Ciebie darem od losu i najpiękniejszym cudem. Ale... ona potrzebuje mamy. Zdrowej - żeby ją uczyła życia, silnej - żeby jej pokazywała jak walczyć z przeciwnościami losu, kochającej - żeby nie zaznała krzywdy, znajdywała pocieszenie. Straciłaś czworo dzieci, nie trać Jej. Życie leci do przodu i jeśli się nie uprzesz, nie znajdziesz siły i nie wstaniesz, wiele Cię ominie. Ona rośnie, patrzy na Ciebie a to Ty pakujesz jej walizkę na resztę życia, z której kiedyś będzie wyciągać. Masz powód do załamania, to oczywiste. Ale masz też powód, żeby się pozbierać. Bo na to młode życie i jego jakość akurat masz wpływ. Ogromny wpływ.
Jeśli chcesz, mogę naprawdę obdzwonić pół Twojej okolicy, aż znajdę dla Ciebie terapię. Generalnie jak się tu uprzemy, każda wskaże Ci jakieś miejsce. Tylko Ty się uprzyj pierwsza ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 08:21
-
Mid serce się kraje jak to czytam...Jesteś najlepszą i najcudowniejszą mamą na całym świecie dla swojej córeczki.Tragedie które przeszłaś absolutnie Cię nie definiują, tak jak piszesz o sobie.
Kochana idź koniecznie na tą terapię do swojej pani doktor i chciej sobie pomóc.
-
Milka popieram Ruby, dobry wybór a co do tych emocji to u mnie im później tym gorzej pod koniec to w jednej chwili miałam dość ciąży i chciałam by Młody już wyszedł, a za chwilę taki strach przed nieznanym, że mogłabym chodzić i dwa lata z brzuchem byle tylko On tam siedział
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Mama Tuśka dziękuje...i nie musisz dla mnie kasować suwaczków...nie przeszkadza mi to ...
Wiem że muszę sie ogarnąć ale nie potrafię...kolejny raz zburzył mi się świat..
a mała i tak woli do dziadków...mam wrazenie że mnie nie chce..
Bratku spokojnie...jestem za dużym tchórzem...wszystko straciło sens...ale jestem zbyt nieudolna by coś...zrobić.Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Mid tak jak MT napisała, dzieciaki wolą dziadków bo zero zakazów, dzikie zabawy od rana do nocy, 100 % czasu dla dziecka, coś na słodko:-)... no kto by nie wolał?
Ale jak co do czego to i tak mama i tata są najważniejsi:-)
MT masz rację już czas na wózek ale d 6 marca mam remont dwa tygodnie i ten wózek by mi przeszkadzał, dlatego dopiero w kwietniu kupimy. Mnie się podoba anex sport ze względu na amortyzatory poprzedni wózek ładny wizualnie mamba abc ale twardy jak cholera. A wy co macie dziewczynki bo ja już nie pamiętam?
-
nick nieaktualny
-
Właśnie dziewczynki dzięki, poczytam o tych wózka bo mi zależy żeby miał dobre amortyzatory. Mieszkamy pod miastem i potrzebuję żeby mi dziecię nie telepało się w wózku, tak jak w poprzednim, na spacerach. Poza tym pod domem kostka brukowa i uliczka szutrowa więc warunki terenowe:-)....A na jakich ramach macie wózki czarnych czy białych? Podoba mi sie biała ale jak ostatnio byłam w galerii to widziałam dziewczynę z takim wózkiem i cały upieprzony od spodu to średnio to wyglądało. Z drugiej strony są szmatki i można to ogarnąć, poza tym lato idzie może nie będzie deszczowe;-)
A jakie macie kolory tych Bebetto? No i cena przystępna, Bo ty MT to już wyższa półka:-)... Ciacho napisz koniecznie jak pierwsze wrażenia. Milka a Ty zwracałaś uwagę na amortyzatory, jakie ma ten Twój powóz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 12:55