Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilka ja mam już nosidło, pokaż jakie zamówiłaś
co prawda rzadko używamy bo rzeczywiście niby jest od urodzenia ale zalecają dopiero jak dziecko siedzi i u nas niby już ok się nosi ale jeszcze jednak widzę że dość szeroko mały ma nogi jakby jeszcze był odrobinę za mały mam zamiar za niedługo częściej już używać póki co staram się jak najwięcej z wózka korzystać żeby mały się za bardzo nie buntował jak go w nim posadzę -
Hej hej! Dawno mnie nie było
Imię Róży gratulacje! :* witamy dzidziunię na świecie
MamaTuśka przykro mi jak się trzymasz?
U nas wszystko dobrze, Tymek rośnie zdrowo, waży 6400 i zaczął głośno gadać i interesuje się wszystkim dookoła jesteśmy już po chrzcinach ufff trochę płaczu było ale bez tragediiImię_Róży lubi tę wiadomość
-
Hej no
Pod względem macierzyńskiego i możliwości pełnopłatnego L4 w ciąży jest rzeczywiście dobrze. Ciężko by mi było zostawić takie 12 tygodniowe maleństwo w domu. Ale Madzik na pewno dasz radę A dolegliwościami na razie się nie martw, każdy to inaczej znosi, być może dla Ciebie II i III trymestr będzie lajtowy Ja (tfu,tfu) nie miałam w I trymestrze żadnych uciążliwości. W II na razie jedynie czasami zgaga, ale to też miałam przed ciążą bo mam refluks. Ratuję się doraźnie Gavisconem i jest ok No i ciężej się wchodzi na 4te piętro.
Ciastko z Tymka już kawał chłopaka a że Twój Młody Ruby już ma pół roku to nie mam pojęcia kiedy to minęłoMilka1991, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Majusia a ty na czwartym mieszkasz bez windy? Ja sobie tego nie wyobrazam...
Zgage tez miewalam w drugiej polowie cyklu, chyba juz wiem jak sobie z nia radzic.
Pokazujcie te nosidla:)
Ciastko 6400 to juz kawal chlopa:)
Jak ja bede w pracy to moj P bedzie w domu siedzial z 'malym' ;-p chyba bez roznicy dla tatusia czy 6 czy 12 tygodni. Mam kolezanke ktora tak pracuje I mowi ze w pracy odpoczywa:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Mileczka jak da rade to bede odciagala w pracy (kazda karmiaca ma prawo do odciagania w godzinach pracy) I mrozila na kolejny tydzien. Mam nadzieje ze dzidzia da rade cyca ssac I butelke. Zobaczymy czy wogole pokarm bede miala, najwazniejsze jest byc dobrej mysli:)
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Kasia ale zleciało. Zanim się obejrzymy maluch będzie z Tobą
Ruby,fiu fiu już 6 mies. Czas leci za szybko.
Madzikk trzymam kciuki żebyś nie miała większych dolegliwości i spokojnie mogła pracować. Nie patrz na to co było przed ciążą. Ja pracuje fizycznie,też dźwigam, lata,skaczę itp. a trzeci trymestr dał popalić. To jest inne obciążenie mięśni i kręgosłupa. Tak samo jedna poroni dźwigając 5kg a inna nie.
My mamy już 6tyg. i tydzień temu 5300g
Kolki męczą. Dawałam młodemu delicol a po konsultacji jeszcze bobotic i dicoflor. Chciałam jechać jeszcze raz do lekarki ale chyba jest jednak lepiej. Mały już tak strasznie nie płacze i nie krzyczy ale się napina i męczy prawie cały dzień a kupa dwa, trzy razy dziennie.
Majju to Ty jak Milka będziesz mogła po schodach latać żeby poród wywołać jak sam nie będzie chciał się zacząć
Milka miałam podobne nosidło przy pierwszym i muszę kuzynki zapytać czy je ma jeszcze bo jak jestem sama to nie chce mi się wózka znosić jak do sklepu trzeba po coś podejść na szybko.Miałam coś takiego:
http://allegro.pl/3w1-nosidelko-nosidlo-dla-dzieci-3-9-kg-0-12-mies-i6046503222.html
Byliśmy dziś na usg bioderek i wszystko ok. Kontrola za 4 mies.Milka1991, Bratek lubią tę wiadomość
-
Taaak, mieszkam na czwartym piętrze bez windy. Jak sobie dowalę po siatce z zakupami w każdej ręce to jest wesoło. I pewnie z wnoszeniem wózka też będzie ciekawie
Fajne te nosidełka. Mój M jest napalony, że będzie nosił Młodego albo w chuście albo w nosidełkuMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka o tym debridat nie słyszałam zaraz poczytam a espumisan to to samo co bobotic podobno. U mnie na kolki dodatkowo działa noszenie na rękach brzuch do brzucha ale ciężki już dosyć albo oparta jestem o ścianę i poduszkę i młody na brzuchu albo na nogach moich a jego nogi na moim brzuchu podkurczone,jeszcze wyczaiłam że w foteliku samochodowym jest mu dobrze ale też za dużo siedzieć nie może.
-
MT - przykro mi Przytulam mocno :-* Cieszę się, że masz tzw.zdrowe podejście :-* Kciuki za zregenerowanie sił i następne cykle.
Na razie kontaktu na Śląsk może nie będę brała, bo mi głowa wybuchnie od tych wszystkich info - hihi, zbieram, chodzę, szukam... już czasem sama nie wiem, co gdzie zapisałam
Niech tutaj Młody... da się komuś obejrzeć to będziemy myśleć dalej. To mnie właśnie martwi.... Że On się nie da zbadać
mid - a Ty jak się czujesz? :-*
Kasiu - kciuki za końcóweczkę :-*
Kjopka-no co jakiś czas staram się wpaść :-*
Trzymam kciuki za uspokojenie spraw brzuszkowych.
Debridat jest na receptę, po 1 m-cu. Jednym pomaga, innym nie. Ale w razie czego, warto spróbować - mając z tyłu głowy, że na efekty czasem trzeba poczekać.
Cieszę się, że z bioderkami ok!!!!
Milka-haha, no Młody od zawsze był typem tzw."nieodkładalnym", więc noszenia potrzebuje dużo. Niedawno mieliśmy takie nasilenie lęku, że praktycznie z piersi i rąk nie schodził, a jak już schodził, to pod warunkiem, że leżałam na podłodze teraz już lepiej
Przymierzam się do nosidła. Podoba mi się m.in. Tula - ponoć jest szansa na jakieś obniżki przed 26.05., ale nie miałam czasu poszukać ;/
Wcześniej testowaliśmy BabyBjorn, ale... szczerze powiedziawszy, nie powaliło nas.
P.S. Tylko tak cichutko wspomnę.... kojarzysz, by nie nosić przodem? :-*
Imię Róży - GRATULACJE!!!!!!!!!!!
Ejrene - ech, no mam z tyłu głowy kwestię tych wad, zwłaszcza, że ma po kim mieć ;/ Tylko serio, przeraża mnie samo badanie... Ale może trzeba po prostu spróbować. Najwyżej będzie to kosztowna pogawędka z panem/panią dr i tyle.......
A tak w ogóle, to polecam rewelacyjną książkę Carlosa Gonzalesa pt.:"Moje dziecko nie chce jeść"Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 09:22
Kjopa3, Milka1991, Imię_Róży lubią tę wiadomość
-
Kjopka a moze te kolki to wina diety? Przy kp jest chyba wiecej zakazow niz jak jest sie w ciazy.
Moze ktoras zna jakies fajnie zrodlo czego unikac przy karmieniu piersia? Sama jestem ciekawa I chyba sie powoli zaczac edukowac w tym temacie.
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Teraz nie ma diety mamy karmiącej każą uciekać ostrego i smażonego i wzdymających warzyw. Często jest to niedojrzały układ pokarmowy. A maluch jakby nie było urodził się 12 dni wcześniej. A tak to patrzeć głównie na jedzenie które uczula czy maluchowi nic po tym nie jest.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/101f963a3e52.jpg
Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia mamymadzikk, Bratek lubią tę wiadomość
-
Madzikk nasze święto też dziś! W każdym razie ja świętuję wszystkiego dobrego kobiety, pociechy z dzieciaczków i pożytku z drugich połówek
U mnie dziś jeszcze jedno święto... Studniówka! 100 dni do porodu a ja w proszku aaaaaaaaa!!!!!Milka1991, madzikk, Bratek, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
dzisiaj krwawilam, najpierw woda, myslalam ze sikam pod siebie, potem brazowa plama i po kilku minutach krew. narazie wyglada jakby krwawienie ustalo. dzwonilam do poloznej, powiedziala ze to raczej nie poronienie, najprawdopodobniej mam wrazliwa szyjke ale mam dzwonic jakbym wiecej krwawila albo jak zacznie mnie brzuch bolec. wizyte mam na srode, jak sie uda to posluchamy serduszka a jakby cos sie dzialo to wczesniej wcisna mnie na usg. biore acard profilaktycznie, i tak sie zastanawiam ze to moze przez acard, nie mialam badan robionych i moj lekarz powiedzial ze nie jest udowodnione ze acard w jakikolwiek sposob pomaga, ale ze moge brac, ze to i tak mala dawka. ja po acardzie zauwazylam ze okres wygladal bardziej jak okres, bo wczesniej mialam same skrzepy i wieksze bole, wiec uwazam ze jednak dziala. czy ktoras z was brala tylko profilaktycznie, jak tak to do ktorego tygodnia?
31cs
IUI 23.3.2017
IUI 27.2.2017
HSG 26.10.2015 -
Ja brałam profilaktycznie ale zastrzyki a one są dużo mocniejsze niż acard. Nie miałam krwawień. Wiem że zastrzyki mogą powodować krwawienia z nosa lub gdy ma się krwiaka a acard to chyba nie.