Zaciążone z grupy Ruby z OF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEjrene wrote:Ruby faktycznie chamstwo i nie dziwię się że wkurzyłaś się może też napisz podanie o podwyżkę i pójdź jutro do szefa?
Ejrene lubi tę wiadomość
-
Ruby, hihi, no miłe, miłe Chociaż my nie z tych, co jeżdżą po 10 sklepach, każdą rzecz chcą wziąć gdzie indziej, sprawdzić 20 firm od wózków itd. Fajnie było, ale dobrze, że będziemy chyba powoli zamykać listę....
Kurczę, mega niefajnie z takim nierównym traktowaniem w temacie podwyżek (((( Przykre to strasznie.
A dlaczego doktorek kazał Ci już iść na L4???
mid, no ja wymiennie - brzuch, albo pośladki - bo po zewnętrznej jestem tam w stanie zebrać na tyle tłuszczu, że w mięsień nie trafię
A co do wózków - my w sumie w tej chwili rozważamy między firmami Bebetto i polskim Adamexem. Żadne tam wielkie szaleństwa
Agatia - fuuuuuj, współczuję "atrakcji" zębowych ;/
Ejrene - 2kg????????????????????????????????????????? Ło matko, niektóre niewiele większe w sumie, jak się rodzą (oczywiście, zupełnie zdrowiutkie ). CUDO!!!!!!!! ))))
P.S. Tak sobie szukam o fotelikach.... Szukam....
Echhh.... No i co z tego, że się wsadzi dziecko w jakiś fotelik... skoro się sadza obok LUZEM psa 35-40kg????
Łapki opadają....
http://znaczkijakrobaczki.pl/2014/04/fotelik-samochodowy-9-18kg-nasz-wybor.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 23:15
-
nick nieaktualny
-
Heja i dobranoc w jednym
Ja dziś padnieta,jeszcze cały dzień odczueam lekkie pieczenie,może po tych globulkach,mam nadzieję że zadzialaja.
Jakie plany na majowke? -
nick nieaktualnykas50 wrote:Heja i dobranoc w jednym
Ja dziś padnieta,jeszcze cały dzień odczueam lekkie pieczenie,może po tych globulkach,mam nadzieję że zadzialaja.
Jakie plany na majowke?
Hej
Na razie sama z młodą jestem bo m u mamy remontuje, wraca jutro to jak pogoda da odpalamy grilla, a w niedzielę idziemy dopizzeri z młodą Poniedziałek niestyety pracuję , wtorek tak samo bo w CZ nie ma święta także dla mnie weekend jak weekend -
Ruby wrote:Heja,
Nie spać! co to za cisza?
Btw-ostatnio coraz częściej zdarza mi się, że jeśli zdenerwuje mnie jakiś klient, reaguję bólem (takim kurczowym ;/ ) brzucha
Przyłożyłam dziś sondę - ranyyyy, gdzie nie przyłożę, tam widzę małego A zwłaszcza jego wielką łepetynę To już nie jest mały orzeszek (no bo mózg widać, jak orzeszek ), tylko całkiem pokaźna mózgownica!!!!! )))
Eeeeechhh, dlaczego jeszcze 1,5 tygodnia do porządnego USG, chlip chlip chlip ;(((((
Plany na majówkę??? Spać, spać, SPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAĆ Poprzedni weekend bardzo intensywny w pracy, pon. to samo, wt-śr. bieganie za wyprawką, czw. praca/wyprawka, dzisiaj praca.... padaaaaaam -
nick nieaktualnyHej
Bratku a ty kiedy na zwolnienie? bo wydaje mi się że już najwyższa pora co?
Mnie lekarz nie kazał brać tylko zapytał się mnie czy chcę...mam robotę siedzącą, przy lapku często z domu , a w CZ słabo płacą za zwolnienie więc nie biorę.
A my posprzątane, ugotowane, zjedzone, wyprane prawie zakupy zrobione no i rodzice się na grilla do nas wybierają także wieczór już zaplanowany
Miełgo majówkowania -
Powiedziałam Szefowej, że chcę pracować do końca lipca (termin mam na połowę września), czyli chciałabym się zawinąć 1,5 miesiąca przed porodem. Oczywiście, jeśli dam radę
Wiesz, nie chcę siedzieć w domu, a i kaski zawsze więcej wpadnie, jak się pracuje, niż na L4. Chociaż fakt, że ostatnio troszkę uważniej siebie obserwuje, bo częściej np.boli mnie brzuch, jak się zestresuję.
Zresztą dziś i bez stresu dokuczał. Poszłam do Tesco, ale turlałam się, jak mucha w smole, bo co rusz coś mnie ciągnęło. W pewnym momencie nawet klepnęłam sobie na dziale z kosmetykami i ucięłam pogawędkę przez telefon z Mamą
Złapałam się pod koniec zakupów na myśli: "Rany.... jak ja się staro czuję.... Eeeee, zaraz zaraz, a może to nie starość, tylko ciąża???????"
Ruby, a jaka Wam się pogoda na tego grilla szykuje? Bo w W-wie jest dziś mega dziwnie. Buro, ponuro... niby nie pada, ale chmurki przebrzydłe ;/
Chociaż prawda taka, że dopóki nie wieje, to grilla można robić, zwłaszcza dysponując odpowiednią ilością ciepłych kocyków -
Hejka
życzę ładnej pogody u nas zimno ale promyki słońca Wam ślę
Ruby ja tez miałam pracę siedząca, mimo to na tyle stresująca i męcząca że wolę nie ryzykować, dwa razy przez nią już ciąże straciłam-znaczy nie wiem przez co , ale robota na pewno pomogła..siedząc za długo w jednym miejscu bolą plecy pozatym czuję jakby mi się brzuch napinał, nawet autem jak jadę 30 min to już czuję a co dop po 8h pracy...no i tez wiem ze właśnie przez to siedzenie w bezruchu powinno sie w ciąży 4 h przed kompem spędząc czesto od niego wstając, także kochana to też uważaj, jak w domu pracujesz to pozwalaj sobie na ruch
Ja w rozjazdach, teraz na chwilę po męza i dalej w drogę
Udanych weekendówCórcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Bratku w ciąży L4 jest płatne 100% i zawsze wychodzi więcej niż wypłata ja też korzystam,choć praca siedząca to wolę polegiwanie w domu
Zaczyna dopadac mnie stres przed prenatalntmi...aaaaa... -
nick nieaktualnyNo kurnik też mi się zdawało że w PL L4 opłaca się i to bardzo. M jak był chory to nawet na wypłacie miał więcej o 100 zł a był tylko 5 dni na zwolnieniu....
Pogrillowaliśmy , pogoda cudowna,słonecznie , ciepło, cudownie siedzieliśmy aż do zachodu bo później już chłodniej się zrobiło
Ja dzisiaj też nie specjalnie się czuję od popołudnia, brzuch mnie jakoś boli, nie wiem czy z jedzenia czy mdłości, leżę pod kołderką teraz i odpoczywam -
Hej
My też dziś grila robiliśmy pogoda u nas była piękna. Cały dzień słoneczko.
A wypłata na zwolnieniu jest większa bo z tego co kojarze to jak się jest ponad 31 dni i przechodzi się na ZUS to nie potrącają składki zdrowotnej. Teraz pierwszej mojej wypłaty na L4 nie dostałam większej.
Ja w sumie nie nadaje się już na łażenie po sklepach bo brzuch zaraz twardy i boli na dole, i mam czasem takie momenty w ciągu dnia że siedzieć źle, leżeć źle
Kas na pewno będzie wszystko okkas50 lubi tę wiadomość
-
kas, ja część pensji dostaję "do ręki". Na umowie żaden szał, więc u mnie akurat lepiej się jednak wychodzi pracując
Swoją drogą - muszę się przejść do ZUS-u, bo właśnie nie do końca wiem, czego się z taką umową (odnawialna co miesiąc umowa-zlecenie) spodziewać czy to na L4, czy potem - już na macierzyńskim. Nie jestem pewna, jak to się liczy... no i czy charakter umowy czegoś nie komplikuje. Od razu mówię, że dopilnowałam i odprowadzam także składkę zdrowotną, tę dobrowolną
A badaniami spróbuj się nie stresować - niczego to nie zmieni, a tylko Maluszek będzie się gorzej czuł
(tak, wiem, tak się mówi.... sama czekam na połówkowe, jak na szpilkach No ale tak to jest - Mamuśki są od stresowania, a reszta - od pocieszania! O! )
Ejrene - hihihi, to Twój Ludek, to już się chyba powoli w takim razie szykuje i ćwiczy?
Btw-goopie są te bóle ciążowe. Człek wie, że się mogą zdarzać, stara się je ignorować... ale czasem czuje niepewność czy to jest nadal ok...
Swoją drogą - może dziś taki dzień? Nawet, jak podniosłam w Biedrze worek 3kg ziemnniaków, to stwierdziłam, że coś nie halo i wymieniłam na w ciul drogie, ale 1,5-kilogramowe opakowanie Bio.
Wy tu o grillach (mmmmmmm, ślinka cieknie), a u mnie w piecu dochodzi cukinia zapiekana z pomidorkami i mozarelką ))) Mam nadzieję, że będzie dobre
(chociaż nie powiem, że to, co czeka dalej, też jest takie zdrowe Ale w końcu trzeba jakoś uczcić majóweczkę, a przede wszystkim - półmetek ciążowy )))) ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 21:48
-
Słońce, będzie dobrze!!!!! Też biorę i Mały, odpukać, rozwija się bardzo dobrze :
- Euthyrox, bez tego przecież zaszkodziłabyś dziecku z wystrzeloną w kosmos tarczycą
- Acard. Ba! Do tego Clexane Skup się na tym, że masz lepsze przepływy, więc więcej dobrych rzeczy może dotrzeć naczyniami i pępowinką
Duphaston,to progesteron, brałam przez kilka pierwszych tygodni ciąży, to jest progesteron, nie zrobisz nim krzywdy, wręcz przeciwnie My odstawiliśmy Luteinę, bo wszystko było gites, wysoki P4 w badaniach, zero krwawień etc., a lekarka zaczęła podejrzewać, że być może dla mnie to już zbyt duży P4 i potęguje on mdłości od rana do wieczora, przez które m.in.trudno mi było racjonalnie się żywić
Jedynie Siofor lekarka na dzień dobry kazała odstawić.
Pierwsze, że tak powiem połówkowe, mamy 9 maja, za półtora tygodnia. Potem jeszcze NFZowskie, 20.05.
A z okazji niedzieli, żeby rozjaśnić chmurki za oknem, wrzucam takie coś. Aż się wzruszyłam (o śmiechu, także, Małża, bo oglądaliśmy razem, nie wspominając ).
https://www.facebook.com/demotywatory/videos/10153525532791931/kas50 lubi tę wiadomość
-
Bratku wiesz jak to jest,po poronieniu towarzyszy mi jakiś większy stres,pierwsza ciąża była całkowicie bezstresowa mi po ostatnim krwiaku gin kazała brać dalej duphaston 2x1.
No nie będę Wam tu smecic,bo ciąża to w końcu najpiękniejszy okres w życiu kobiety
Ja pierwsze prenatalne mam 6maja. Idziemy razem z mężem
Norma NT jest nadal do 2,5?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 14:35